Close
Faqja 52 prej 90 FillimFillim ... 242505152535462 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 511 deri 520 prej 891
    Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    fakti eshte qe dikur gadishulli ka qene Trako-Ilir,sot,kemi dhe sllave,greke dhe rumune,padiskutim qe shume ilire jane sllavizuar dhe shume te tjere jane spostuar,por kjo nuk do te thote qe sllavet e sotem jane ilire,sllavet jane sllave me gjak jo te paster,te erdhur ne gadishull ne shekullin e VI-VII kjo nuk ka pike dyshimi......sllav>skllav...serb>serv>sherbetor... ........perfundimisht kemi te bejme me rraca inferiore sklleverish dhe sherbetoresh.
    Po mirë tema është për prejardhjen e fiseve ilire nga Jutbina, që e mbështesin shumica e studiuesve shqiptarë.

Këta kolegët deri tash nuk sollën asgjë me përjashtim të një "argumenti" shumë të "fortë":

- Je në shërbim të akademive sllave

A është akuza, argument??? E për ma tepër një akuzë e pabazë, e cila këtyre iu shërben për të promovuar teoritë e tyre për Anunaki, Përmbytje të Madhe, Kulla Babelit, Drangonë e teori tjera masonike.

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    Ndersa ti duek na perzier shkijet qe kane pasur ca pika gjak ilir ne deje me ne te mirefilletet po ben katrahure ne histori. Po njeson dy kultura te pa njesueshme. Po ben gabim aty ky akademite pro-sllave greke kane bere faj.
    Jo, jo, jo, ti je duke i kuptu fjalët e mia ashtu siçp ke dëshirë ti. Mgjths shqip po flas.

Ti paske nevojë për zhurmë në forumin shqiptar. Krejt këtu osht probelmi, ke dëshirë të grindesh, andaj duhet të shpikësh, probleme të paqena.

Këto që ti thua për mua unë nuk i mbështeta askund, por janë keqkuptimet tua, mbase të qëllimshme, sepse duke qenë psikopat ke nevojë të përhershme të grindesh me të tjerët.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    27-07-2009
    Postime
    391
    Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    Po mirë tema është për prejardhjen e fiseve ilire nga Jutbina, që e mbështesin shumica e studiuesve shqiptarë.

Këta kolegët deri tash nuk sollën asgjë me përjashtim të një "argumenti" shumë të "fortë":

- Je në shërbim të akademive sllave

A është akuza, argument??? E për ma tepër një akuzë e pabazë, e cila këtyre iu shërben për të promovuar teoritë e tyre për Anunaki, Përmbytje të Madhe, Kulla Babelit, Drangonë e teori tjera masonike.
    jo.jo, personalisht jam plotesisht kunder konspiracionisteve,masoneve etj...historia duhet lene jashte religjioneve te ndryshme.

nese do mbeshtetemi tek anunake,permbytje etj,nuk kemi asgje ne vije.

ps.sa per fillim keshtu...Thoti nuk fliste Shqip

dhe Faraon-net nuk jane fara jon,thjesht ishin incestuoze,martoheshin moter e vella per te garantuar dinastine "puro"
    Ndryshuar për herë të fundit nga strider : 06-09-2009 më 07:45

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    Ore a je ne terezi ti apo te mungojne derrasat? Pyetja ishte rreth emigrimit te kujt ku dhe jo te shtrirjes terroriale origjinale per te cilen te jam pergjigjur njehere qarte ne po kete teme! Ti nuk paske sens orientimi.
    Më duket se je lodhur fare, dhe ke filluar të lozësh bo'le, por WARNING: duke qenë i lodhur e humb lojën.

Më duket se kam bërë postime të gjata e të stërgjata, ku ti si fantazues i mjeruar i Përmbytjes së madhe, nuk ek arritur t'i lexosh, se mbase ke qenë i përmbytur edhe vetë.

Futju edhe njëherë nga fillimi, lexoji, se qenke çuda e kësaj bote, me iu dhimbs gurit e drunit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Lere, se vertetove qe iliret kane ardhur nga te gjitha dominionet qe posedonin perj Detit te Zi ne Adriatik, drejt Kosove posa qe filluan dyndjet sllave (po gale e hune a kishte?) Dhe pasi erdhen ketu, u tkurren edhe me shume me tere iliret e bosnjes e kroacise, por ruajten gjakun e paster e te paperzier.

Nderkohe sllavet u moren, shtepite dhe kulturen qe e kuptonin aq mire (se degjonin iliret kur kendonin) dhe e bene te tyren, bashke me ca fjale gjate tregtise se perbashket.

Sa kollaj do te ishte po te qe historia keshtu.

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    Pyetja ishte rreth emigrimit te kujt ku
    Pra postimi që ti më tregove më sipër, është harta, dhe tregon se kush ku u shpërngul.

E thashë dhe më herët. Mjaftojnë shembujt e mëvonshëm, për të pasur një ide se çka ndodh kur bahet luftë.

Muhaxherët, nuk u asimiluan, me përjashtime të vogla, ata erdhën në Kosovë. Kjo është tkurrje.

Shqiptarët e Kosovës në luftëne fundit ikën në MAqedoni e Shqipëri, shumica.

Shqiptarët e Kosovës, pas betejës 1389 ikën në malet e Shqipërisë, ku edhe sot disa fise e lidhin prejardhjen e tyre.

Nëse pyetja ishte se kush ku u shpërngul, dhe unë kam sjellur hartëne ku e them qartë emndimin tim, të bazuar në faktet historike, atëherë, ti ke bërë kot 3-4 postime fare të panevojshme.

Kudo ku ka pas ilirë, ata disa janë vra, disa janë asimilu, e të tjerë janë shpërngulë.

Kush u përzie me shkje, mbet aty. Kush nuk u përzie, erdhi këndej.

Malësortë nga Provinca e Dalmacisë, Kabashi nga Nishi, etj.

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    Lere, se vertetove qe iliret kane ardhur nga te gjitha dominionet qe posedonin perj Detit te Zi ne Adriatik,
    Historia do të ishte më e lehtë sikur të mos flisje me romuze. Sepse ndërkohë që po shkruaj histori e po sjell, fakte, ti e kalon kohën duke tallur menderen, gjë që tregon karakterin tënd. Por nuk ka problem, ngaqë nuk po shkruaj ekzkluzivisht për ty.

Se nga erdhën ilirët, s'ke pse më pyet mue. Pyeti malësorët, pyeti faktet hsitorike, pyeti kangët kreshnike, gjeje vetëpërgjijgen.

Përgjigja asht e kjartë.

Por ty tu ka mbush mendja se Jutbina asht tokë e keqe sepse ajo sot banohet nga sllavë.
    Tu ka mush menja, se tokat që sot janë sllave, nuk meritojnë respekt as ashtu siç ishin në të kaluarën.

Për mu tokat ilire janë ilire. Sllavët kanë ardhur e do shkojnë përsëri. Unë nuk mund ta urrej Jutbinën veç pse banohet nga shkijet.

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    po gale e hune a kishte?)
    Po galët duhet të jenë tkurrur në trojet e veta, se në atë kohë gjuha i lidhte njerëzit e një race. Për hunët ndoshta e din edhe vetë që mbetën aty ku u vendosën, HUNgari.

Kfillu pak e ta bajmë ni bisedë serioze, e jo sikur deri tash.

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    Nderkohe sllavet u moren, shtepite dhe kulturen qe e kuptonin aq mire (se degjonin iliret kur kendonin) dhe e bene te tyren, bashke me ca fjale gjate tregtise se perbashket.
    Ironi e kotë. Sigurisht që u morën.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Une nuk flas me romuze, pervec kur situata behet qesharake, dhe kur flitet me njerez te papjekur sic po bej une tani.

Iliret jane asimiluar ne pjesen me te madhe te tyre. Keta sllave sepse nuk mund te quhen ilire kane pervetesuar jo vetem vendin por edhe traditen qe u eshte pasur ne familje.
    Nje pjese me e vogel e Ilireve kane levizur nden presionin e barabareve, por me tendence drejt perendimit (Itali, Angli, France).

Ne Ilirik kane levizur vetem Iliret e Ilirikut ne forme fisesh. Edhe ketu nje pjese e madhe e ilireve u kthyen ne residente te asimiluaruar sllave ne trevat e Bosnjes, Kroacise dhe Dalmacise.

Nuk kam hasur ne asgje qe deften se Ilire te Hungarise, Rumanise dhe Bullgarise jane vendosur ne Kosove.

Kjo eshte cfare po them une. Tani ti mbushe me fjale dhe linqe interneti per te provuar ato qe i kemi aprovuar nje here.

PS. Une nuk kam lexuar sa duhet per dyndjet barabare se nuk me interesojne (me qe merrem me drangonet) por, me sa di une Sarmatianet pas enciklopedise britanike vendosen ne brigjet e poshtme te Danubit aty nga shekulli i II-IV. Je i sigurte qe keta ishin Kroatet? Po ashtu ke edhe Alanet qe mendohet nga meri te kene qene Inraniane. Edhe keta vendosen nga shekulli i IV. Ndersa Kroatet vete thone qe kane qene bujq dhe jo Iraniane te eger.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 06-09-2009 më 08:26

Faqja 52 prej 90 FillimFillim ... 242505152535462 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A ka konspiracion kundër Shqipërisë?
    Nga BARAT në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 10-05-2011, 09:36
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  4. Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 06-12-2008, 14:08
  5. Ervin Hatibi
    Nga erzeni në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-11-2006, 00:39

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •