me nderime Kreksi po me duket de nuk ke me kend te bisedosh,me te vertet teme antishqiptare kjo tema e fiseve ,e me mire te merremi me rrenat serbe qe shkruajne ne gjuhe te huaja e ne merremi me vetvehten derisa ata ndryshojne historine tone per fat te keq ne shqiptaret pak lexojme libra te autorve te huaj,flm
Ajo qe thote Kreksi nuk ka asgje te vecante dhe po trajtohet ne teme. ne shekullin e 19 Akademia Franceze hodhi tezen e Ilirise ne zonat ku shtrihen sllavet ne ballkan. Per kete arsye jane shkruar shume studime dhe perpiluar harta te cilat e bejne Koracine qendren e Ilirise.
Po te doje, Kreksi le t'i hedhe nje sy vitit kur eshte botuar ai liber qe thote dhe nuk do jete hic me vone se shekulli 18-19.
Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 05-09-2009 më 16:56
Medimi shprehet duke filluar: disa thone keshtu disa ashtu por une medoj se ...
E kjo arroganca jote injorante e qesharake pa kurrfare respekti a perfillje ndaj tjereve nuk eshte mendim. Tjeter:
Nuk po na interesojne "mendimet" e kota e te pabaze, po faktet! E kjo qe po insiston ti me arrogance e mosdijen tende te pjekur i mbeshtetur ne injorancen e skajshme te banoreve te sotem qe flasin shqip e mendojne serbisht -nuk ka as me te voglen vertetesi dikund.
Kush te ka faj qe ti e ke mesuar serbishten para se ta mesosh shqipen e te duket fjale serbe ajo?
Nuk eshte faji im qe ti nuk di, por eshte faji yt qe ti perpos qe nuk di asgje ne lidhje me kete shprehje, nuk deshiron as te mesosh.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Se pari nuk e kam mesuar serbishten po sllovenishten (serbishten aspak nuk e di), nuk e kam mesu per qejfi por prej zori, prej zori edhe kam ardh ne Slloveni.
Kraj = K raju = Te vendi mir, te paradisi, raj = vendi bukur...
Mund te shkoj edhe ne librari per ta gjetur fjalen me naj fjalor etimologjije.
E tash ti tregoma etimologjine per shqip?
po kraj eshte edhe FUND ne sllavisht apo jo?__________________
Krijoni Kontakt