Close
Faqja 38 prej 90 FillimFillim ... 2836373839404888 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 371 deri 380 prej 891
    Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    emrat gjon e gjin prej ka erdhen o Orosh?
    Keta kan qene bastardet e me hershem qe i zhduken emrat e tyre shqip e i zavendsuan me emra "grek", sllav e jahudo-arabisht.

Pra keta bastardet e sotit qe po i lene femijeve te vet emra joshqiptar, jan pasardhes te atyre bastardeve te me hershem ... s'priten gjera me te mira nga ta.

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Fisi Thaq pa asnje dyshim mund te thuhet se eshte fisi me i madh dhe me shtrirje me te gjere ne Kosove dhe njekohesisht eshte fisi me i vjeter ne keto ane. Ne librin ,, Podrimja " permendet se 64 % e popullesise se treves se Podrimes ( Anadrinit ) jane me fis Thaq. Gjithashtu krahina e Vokshit 100% jane Thaq. Banoret e krahinave si Reka e mire, Hasi, Drenica, Llapusha , Llapi, Gollaku, Anamalit te Prizrenit, Artakollit te Vushtrrise, Obices se Ferizajit duhet te jene mbi 40% te fisit Thaq. Si nenfise te Thaqit ne Kosove pranohen : Sopajt, Zogajt, Kabashet dhe Bobajt. Thaqet e disa fshatrave thone se jane nga Iballa e Pukes, disa nga Bushati e shume te tjere origjinen e tyre nuk e lidhin me asnjeren nga keto dy vende .

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Ore një pytje kam unë, sa përqind e popullsisë në Kosovë e nxjerr veten me origjinë nga Shqipëria? Me përafërsi e hamendje kuptohet.
    Life's too short to remove USB safely.

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    Ore një pytje kam unë, sa përqind e popullsisë në Kosovë e nxjerr veten me origjinë nga Shqipëria? Me përafërsi e hamendje kuptohet.
    Shala e Bajgorës, në kufi me Serbi ka 20 fshatra që të gjithë janë Shalë, nga ka mbet dhe emri.

Gallapi ka shumë Krasniq. Për këtë mun me fol ma mirë Zeusi.

Drenica, deri 50% nga Malësia e Mbishkodrës dhe Mali i Zi, dhe 30% nga Malësia Gjakovës dhe Puka, si dhe nja 20% vendasë dhe të ardhur nga krahinat e afërme brenda Kosovës.

Rugova, krejt Kelmend.

Rrafshi i Dukagjinit më së shumti nga Malësia Gjakovës (Gash, Krasniq, Bytyç), dhe nga Puka (Berishë).

Fshatrat e pakta shqiptare në krahinën serbe Kolashin janë kryesisht Hot e Krasniq.

Gryka e Kaçanikut, 25 katune, janë Berishë, Thaç e Krasniq.

Tjerat nuk i di sa duhet.

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    Shala e Bajgorës, në kufi me Serbi ka 20 fshatra që të gjithë janë Shalë, nga ka mbet dhe emri.

Gallapi ka shumë Krasniq. Për këtë mun me fol ma mirë Zeusi.

Drenica, deri 50% nga Malësia e Mbishkodrës dhe Mali i Zi, dhe 30% nga Malësia Gjakovës dhe Puka, si dhe nja 20% vendasë dhe të ardhur nga krahinat e afërme brenda Kosovës.

Rugova, krejt Kelmend.

Rrafshi i Dukagjinit më së shumti nga Malësia Gjakovës (Gash, Krasniq, Bytyç), dhe nga Puka (Berishë).

Fshatrat e pakta shqiptare në krahinën serbe Kolashin janë kryesisht Hot e Krasniq.

Gryka e Kaçanikut, 25 katune, janë Berishë, Thaç e Krasniq.

Tjerat nuk i di sa duhet.

Flm për postin. Interesante Drenica, deri në 50% nga Mbishkodra, hmm, edhe mendësinë e kanë tipike të malsorëve të Mbishkodrës.

Edhe në fisin tim ka shumë që janë larguar për në Kosovë (breza më parë), kryesisht për largoheshin për gjakmarrje, munges toke të punushme, për kushte më të mira etj, mgjth sot nuk kam asnjë dijeni për to, se ku janë vendosur apo në çar fshatrash banojnë.
    Life's too short to remove USB safely.

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    Flm për postin. Interesante Drenica, deri në 50% nga Mbishkodra, hmm, edhe mendësinë e kanë tipike të malsorëve të Mbishkodrës.
    Është interesante se disa nga këta kanë ardhur shumë herët.

Psh Prekazi dhe Abria janë nga Preka dhe Abri, dy vëllezër nga Kuçi i Mali të Zi, mirëpo këto fshatra përmenden po me këta emra qysh në shek. 15 në mos më herët. Që dmth nuk ka bazë historiografia serbe që thotë se malësorët erdhën vetëm gjatë sundimit turk.

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    Vetëm nuk kuptoj si është puna me fisin Helshan, se në Drenicë nja 7-8 fshatra janë Helshan, po nuk di a janë vendas a nga Shqipëria. Më duket se në rrethinat e Hasit në Shqipëri është një fshat Helshan.

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Gati te gjithe shqiptaret e Kosoves e dine fisin e vete te origjines. Kjo nuk do te thote se ata kushtimisht duhet te jene nga ajo krahine e Shqiperise qe e mbarte nje emer te fisit. Po te shikojme me ne thellesi shume fise jane me autoktone ne Kosove se ne Malesi. Ne qofte se i pari i Krasniqes, Hotit, Vasojeviqt, Piperit dhe Ozdrimcit permes Sanxhakut dhe Bosnjes erdhen ne Malesi nga Drenica ashtu siq jepet nje variant, ateher nuk ka pse te diksutohet autoktonia e shqiptareve aty. Krasniqja e Malesise qe ndryshe quhej edhe si Krasniqja e Dushajve thote se gjithenje ka egzistuar Krasniqja e vendit ne drenicen veriore. Poashtu shihet qarte se Thaqi ishte ndoshta baraz i vjeter sa ne Kosove aq edhe ne Dukagjinin e Pukes. Poashtu edhe nje variant kur te parin e Gashit e vendos ne Rrafsh te Dukagjinit i cili pastaj migron ne zonat e sotme te Malit te Zi. Eshte e veshtire per tu dokumentuar kjo , por populli e ka ruajtur si gojedhene kete migrimin e pare nga zonat fushore te Kosoves dhe Moraves ne drejtim te zonave malore dinarike, sikurse duhet te kete pasur edhe nje migrim te vone me nje intenzitet shume te vogl nga Malesia dhe Mirdita ne drejtim te zonave fushore te Kosoves.
    Heshani ne Kosove konsiderohet poashtu si nenfis i Thaqit.
    Fisi Thaq duhet te jete fisi me i perhapur ne Kosove.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Është interesante se disa nga këta kanë ardhur shumë herët.

Psh Prekazi dhe Abria janë nga Preka dhe Abri, dy vëllezër nga Kuçi i Mali të Zi, mirëpo këto fshatra përmenden po me këta emra qysh në shek. 15 në mos më herët. Që dmth nuk ka bazë historiografia serbe që thotë se malësorët erdhën vetëm gjatë sundimit turk.
    Nuk ehste Drenica mbi 50 % nga Mbishkodra. Kjo ehste nje genjeshter e kulluar. Ne treven e Drenices e cila perfshine 112 fshatra rreth 40 % e tyre jane me fis Thaq, pastaj ka shume Gash, Krasniqe, Berishe e Bytyq. Hoti, Shala, Kastrati, Kelmendi jane ne numer shume me te vogel. Kuqi eshte fisi me i paket ne Drenice dhe ne tere kosoven ndoshta.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Vetëm nuk kuptoj si është puna me fisin Helshan, se në Drenicë nja 7-8 fshatra janë Helshan, po nuk di a janë vendas a nga Shqipëria. Më duket se në rrethinat e Hasit në Shqipëri është një fshat Helshan.
    Elshani eshte pjese perberse e fisit TRhaqi.....
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Faqja 38 prej 90 FillimFillim ... 2836373839404888 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A ka konspiracion kundër Shqipërisë?
    Nga BARAT në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 10-05-2011, 09:36
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  4. Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 06-12-2008, 14:08
  5. Ervin Hatibi
    Nga erzeni në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-11-2006, 00:39

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •