Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269

Monotonia......

"A ekziston diēka mė tepėr se kjo qė mund tė ofrojė jeta?"

Monotonia tashme eshte bere pjese e shume personave, sidomos mergimtareve/emigranteve? Shume prej tyre bejne te njejtat gjera cdo dite; pune, shtepi dhe gjume? pse ndodh kjo gje shpesh me shume shqipetare? Cilat jane arsyet qe ata punojne me ore te zgjatura?
    Ne kete teme mund te flisni edhe per jeten tuaj dhe si mund te dilni nga kjo gjendje qe tashme ju ka pushtuar. A ka rrugezgjidhje kjo?

MeLoDi e EmBeL Maska e Sweet Brunettee
    Anėtarėsuar
    08-07-2002
    Vendndodhja
    Ju es ej
    Postime
    52

Monotoni

Nje dite monotone vjen pas monotonise qe shkoi
    duke sjelle te njejtat ngjarje, te njejten jete
    te njejtat biseda, te njejtat pershendetje
    momente te ngjashme na gjejne, dhe na lene shpejte.

Kalon nje muaj vendin tjetrit duke i lene
    gjithekush mund ta imagjinoje ate qe vjen
    eshte e djeshmja e vdekur qe ne te sotmen zhytet
    dhe katandis te nesermen, e neserme te mos duket.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sweet Brunettee : 03-08-2002 mė 23:53
    Jeta....
    Ne preherin e saj te magjishem te pranon
    Pastaj.....eh pastaj..
    me piramiden e vdekjes te ngushellon!!

Shqipetare e krenare Maska e Eda H
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Fizikisht ne Massachussetts, me shpirt e zemer e mendje ne Shqiperi. A-MER-IK. kjo eshte amerika e perkthyer ne shqip
    Postime
    477
    pershendetje, praja e vetem paraja eshte rrugegjidhja e asaj monotone....... po pate paran cdo derr eshte e hapur cdo gje eshte e ariteshem cdo gje eshte leht cdo gje eshte e shijushme..... mungesa e paras te ben te kesh te njeten gje over and over a again same old same old.........
    ate der qe se hap celsi e hap paraja.....
    po te kishim para e mireqenje shqipetaret ne shqiperi cdo kerkonin ketu mend........
    do te rrinin ne shqiperi si ata qe i kan xhepat plote e su mungon gje atje ne vendin e vet.... qe ata bosat e atjeshem mi kalojen pushimet sa ne greqi e sa ne itali pra bredhin e shijojen boten ty te rofte e migracioni se nuk ke kohe e fuqi me shku deri tek pragu i derres...... pra praja eshte e gjitha mungesa e saj e nevoja per te te ben te punosh me ore te zgjatura e pa pushim te ben te duash overtime.......

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    e keqia e monotomise eshte se shumicen e rasteve ata qe bejne jete monotone marrin edhe pamje monotone.
    mendojne ne menyre monotone, shfaqen monotivisht...
    monotonomia eshte semundje ngjitese.
    Mund te te behet edhe njolle karakteri. Nese perditshmeria nuk te jep gjera te reja shfleto dicka te re nga vetja.... te jesh te pakten fytyre jo monotone .
    (...)
    estella kjo me mundon edhe mua se tepermi. a e luftoj monotonine..... me mjaft dembelizem, por e luftoj ne nje fare menyre.
    a ia dal?
    jo gjithomne!

macia monotone! lol
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Une nuk lejoj qe jeta ime te kaloje ne monotoni. Njeriu eshte i afte ta thyeje ate. Jo ne mergim por kudo, jeta keshtu eshte ndertuar. Eshte e rendesishme qe njeriu, pas punes, t`i krijoje pak hapsire te lire vetes per t`u defryer. Une punoj shume. Ndonjehere me shume se 16 ore. Lodhem sepse kam edhe nje familje qe kerkon sherbim nga une por eshte puna e tille qe nuk me leshon. Une kam biznesin tim dhe kam shume pergjegjesi per punen qe bej, kjo eshte arsyeja qe nuk mund te shkeputem nga puna sepse nuk ia besoj dot kujtdo pergjegjesine e procedurave delikate.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,269
    Mina po ju them dicka qe nje dite mbase do te me kujtosh. Edhe une pak kohe me pare kisha te njejtin mendin, nuk ja lija dot askujt ne dore punet e mia, por sot "Ihave learned to Delegate Authority and still be in controll of what is going on"
    it is a must qe te mos drain yourself. Me fal per perzjerjen e gjuhes.

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Estella, kujdes! Monotonia te con ne depresion!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar Maska e San_Valentino
    Anėtarėsuar
    21-06-2002
    Vendndodhja
    pertoj te shkruaj
    Postime
    48
    monotonia!
    no coment:::
    une do te thosha qe eshte tamam si puna e atij ujit:
    qe po se luajte me ndonje gje se ere e qelbet
    pertoj te shkruaj

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,269
    une kam aq shume energji si person sa do te ishte e pamundur qe ditet e jetes sime te kalonin ne monotoni. E kam hapur kete teme sepse e kam vene re kete tek shume njerez, sidomos emigrantet ne Amerike.

Estela vrejtja jote eshte me vend monotonin e ve re tek shume shqiptare ne amerik. Por cfare eshte me e keqe te gjithe ankohen per te dhe shume pak bejn ta ndryshojn. Nuk eshte e lehte se duhet kohe e para por pa rugezgjidhje nuk eshte. Mbi te gjitha duhet ca inisiativ per te bere dicka dhe jo te mendosh pune 24 ore 7 dite ne jave. Gjera per te pare e per te bere gjen muhabet tjeter ai qe shpesh here te mungon shoqeria qe ke patur
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

Tema tė Ngjashme

1. Agim Ēeku lavdėron punėn 100 ditėshe tė Qeverisė sė tij
    Nga Davius nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 20-12-2007, 20:00
  2. Si mos e besh lidhjen monotone
    Nga klejla nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 79
    Postimi i Fundit: 21-03-2007, 18:16
  3. Kenaqesia dhe monotonia
    Nga Klevis2000 nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 23-09-2003, 17:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •