Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18

Tema: Paanshmeria

Question Paanshmeria

Te qendrojme te paanshem eshte e veshtire. Po a eshte e pamundur?

Njeanshmeria eshte ne natyren njerezore, ndoshta sepse ajo shkon paralel me faktin qe ne cdo ceshtje, gjithkush s'mund te kete me shume se nje opinion apo mendim personal, duke pasur pak rendesi nese vendos ta percjelle apo jo ate tek te tjeret.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Varet se sa i lidhur je shpirterisht (ose materialisht) me personat ne fjale. Me duket e pamundur ne fakt sepse sic thuhet kerraba terheq nga vetja. Une per vete zakonisht shkoj per "the underdog", dmth me ate qe mendoj se ka te drejte por qe e gjykoj te pazotin per t'ia siguruar kete te drejte vetes.

Me pelqen tema greeny, eshte nje nga ato koncepte qe me ngacmon gjithmone, sidomos kur nuk e kam ne dore te jem indiferente.

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga green

Njeanshmeria eshte ne natyren njerezore, ndoshta sepse ajo shkon paralel me faktin qe ne cdo ceshtje, gjithkush s'mund te kete me shume se nje opinion apo mendim personal, duke pasur pak rendesi nese vendos ta percjelle apo jo ate tek te tjeret.
    Green po te filloj te ofendoj une ty kot per qef .... rri dot e paanshme ti? lool
    Eshte e pamundur te qendrosh neutrale. Keshtu po planifikoj te dal nga jury duty une, kur ti vije rralla.

Elionke,

FLM per ilustrimin e gjalle. Po sigurisht qe do kunderpergjigjem perndryshe shkoj kunder disa ligjeve te pashkruara such as: Dy duar per nje koke, po pate te drejten me vete permbys dhe malet, bjeri me fort (lere shakull!) atij qe te bie etj etj
    Po mire me cupe po pse eshte e pamundur te qendrosh neutrale kete s'na e the qe s'na e the.
    P.S. Ke humbur fare. cheers

Citim Postuar mė parė nga D&G Feminine
    Varet se sa i lidhur je shpirterisht (ose materialisht) me personat ne fjale. Me duket e pamundur ne fakt sepse sic thuhet kerraba terheq nga vetja. Une per vete zakonisht shkoj per "the underdog", dmth me ate qe mendoj se ka te drejte por qe e gjykoj te pazotin per t'ia siguruar kete te drejte vetes.

Me pelqen tema greeny, eshte nje nga ato koncepte qe me ngacmon gjithmone, sidomos kur nuk e kam ne dore te jem indiferente.
    Me pelqen shume pergjigja jote. Dhe ndajme apo kemi te njejtin perceptim.

P.S Ose mund te jesh e lidhur personalisht, ne kuptimin qe, idete qe po diskutohen mund te jene ato te cilat i mbart ne vetvete apo ato qe nga koha/eksperienca ke vertetuar te ndihmojne te funksionosh me sukses...(nje mendim)

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Elionke,

P.S. Ke humbur fare. cheers
    Dhe une te njejten gje mendova per ty, se dija qe vike verdalle ketej nga forumi i shoqerise
    Pse eshte e pamundur te jesh neutrale? Ja te bej disa pyetje une ty dhe te shohim nese je neutrale.
    Lufta ne Irak: pro, kundra, neutral?
    Te vesh rripin ne makine (seatbelt): p, k, n?
    Te hashe pica per nje jave:?
    Te shkosh ne pune me rrobat e gjumit

Pergjigju njecik lol

udhetare.... Maska e Klaraaa
    Anėtarėsuar
    29-08-2003
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    181

Paanshmeria eshte lloj indiferentizmi, ose terheqje ne momente te caktuara, personalisht do te thoja qe varet, nqs eshte e nevojshme, nuk me takon te rri e paanshme, nqs jo, terhiqem ne punen time....

Njeanshmeria varet me natyren e njerezve, me fakte dhe bindje, njeanshmeria eleminohet, ne te kundert, eshte e kote mesazhi qe mundohet te percillet...
    Enya-Adiemus

e kithtė Maska e Rebele
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpėr
    Postime
    1,088
    Eshte e mundur te qendrosh i/e paanshem (megjithese jo shpesh)

po ja psh vende si Suedia, Zvicra, qe kane mbajtur pozicion neutral ne konflikte politike

Citim Postuar mė parė nga Eliona
    Pse eshte e pamundur te jesh neutrale? Ja te bej disa pyetje une ty dhe te shohim nese je neutrale.
    Qellimi nuk ishte per te pasur nje seance "Doni me per Belulin" duke e ngritur veten lart ne qiell nen tingujt hyjnore TE NEUTRALIZMIT . Tema u hap ne menyre qe cdonjeri te jape perceptimin e tij!

P.S Po i pate shume fiksim ato pergjigjet ti jap ne privat.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Neutraliteti eshte virtyt i njerzve pa horizont, ambicje, kerkesa, Ai qe vertet ka qellime ne jeten e tij di te tregohet i zgjuar te luftoje per cka kerkon.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •