Close
Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 92
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga Traboini
    Une te thom te verteten nuk shoh tolerance ne boten tjeter islamike ndaj besimeve tjera. Shih Filipinen, Indine, Tailanden, Nigjerine, Sudanin etj.
    Ti nuk ia paske haberin asgjeje.

Filipinet: 90 % te krishtere, 5 % muslimane
    India: 80% Hindu, 12 % muslimane
    Tailanda: 95% Budist, 3.8 % muslimane

Keto ti i quan si vende te botes Islame. Per me teper, eshte fakt se ne keto vende ku muslimanet jane pakice, ka shume probleme dhe dhune karshi besimtareve te besimit Islam, gje qe nuk shihet karshi besimtareve te krishtere etj. ne ato vende ku popullsia muslimane perben shumicen.

i/e larguar Maska e Traboini
    Anëtarësuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389
    Citim Postuar më parë nga sh.hasanaj
    Ti mund t'ia fusesh kot; eshte e drejta jote. Ty, qe thua se te krishteret kane vuajtur ne kohen e osmanllinjve, te bej vetem nje pyetje: Ku e kane patur qendren ortodokset?

Osmanllinjte jane shembull per tolerancen fetare dhe kjo eshte nje e vertete e pranuar nga studiues me fame nderkombetare. Lexo Bernard Lewis, Arnold Toynbee etj. dhe do e kuptosh kete.
    Zoteri!

Qendren orthodokset e kane pasur dhe e kane ne Konstandinopol (Stamboll). Ky ishte qytet i krishtere-orthodoks (vec sa per informate une nuk jam orthodoks). U pushtua nga Turqit, apo jo? Qendra mbeti atje, por jo edhe popullsia. Para disa muajsh u be nami kur Metropolia e stambollit vendosi te hape nje shkolle per kleriket orthodoks. Me mijera protestuan. A te duket ty tolerante kjo? Kjo ndodhe ne nje kohe kur me mijera xhamia jane hapur neper kapitalet Evropiane.

A kane qene osmanllinjte tolerant? Po supozojme se po! Po po te pyes une ty pse u bene keto konvertime pra? Pse konvertimet u ndaluan pas ikjes se Turqise?

Degjo! Eshte degjenerim moral dhe intelektual te delesh me teori se shqiptaret kane konvertuar per te ruajtur identitetin kombetar. Keshtu shkruajne disa pseudo-historjan. Por pyetje eshte kjo: Pse katoliket mbeten te krishtere ne veri megjithse ishin afer Malit Zi, dhe pse mbeten Orthodoksit te krishtere ne jug ne kufi me Greqine. Pra, me trego cfare presioni kishte Shqiperia e mesme?

Konvertimet u bene kryesisht per privelegje te ndryshme, ose me dhune si ne Karadakun e Shkupit ku njerzit ose konvertuan ose u masakruan (Kjo ndodhe ne kohen e Tanzimatit).

Dhe me ne fund te lutem beje nje liste te te mirave qe na beri Turqia per 5 shekuj. Por sjell fakte dhe hamendje dhe inate..............

Shendet..........

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Qendren orthodokset e kane pasur dhe e kane ne Konstandinopol (Stamboll). Ky ishte qytet i krishtere-orthodoks (vec sa per informate une nuk jam orthodoks). U pushtua nga Turqit, apo jo? Qendra mbeti atje, por jo edhe popullsia. Para disa muajsh u be nami kur Metropolia e stambollit vendosi te hape nje shkolle per kleriket orthodoks. Me mijera protestuan. A te duket ty tolerante kjo? Kjo ndodhe ne nje kohe kur me mijera xhamia jane hapur neper kapitalet Evropiane.
    Ti ose nuk je i afte qe te flasesh ne menyre sistematike duke shtjelluar dhe mbeshtetur me argumente ato qe mendon ose i ndjere keq, ne nje situate te veshtire, mundohesh ti besh bisht muhabetit duke kercy nga tema ne teme.
    Une te flas per tolerance fetare te osmanllinjve dhe per kete te permend dy emra studiuesish me fame nderkombetare, ti me flet per shkollen e klerikeve qe shteti turk i sotem (nje shtet laik) e paska ndalu.

A kane qene osmanllinjte tolerant? Po supozojme se po! Po po te pyes une ty pse u bene keto konvertime pra?
    Konvertim me dhune nuk ka pase njehere. Ky eshte nje fakt tashme i pranuar nga historia. Gjithsesi teza qe ti mbron ehste shume e gabuar. Sipas teje, nese ka konvertim nuk ka tolerance. Kjo eshte shume e pasakte.

Anëtarësuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    389

Ti ose nuk je i afte qe te flasesh ne menyre sistematike duke shtjelluar dhe mbeshtetur me argumente ato qe mendon ose i ndjere keq, ne nje situate te veshtire, mundohesh ti besh bisht muhabetit duke kercy nga tema ne teme.
    Une te flas per tolerance fetare te osmanllinjve dhe per kete te permend dy emra studiuesish me fame nderkombetare, ti me flet per shkollen e klerikeve qe shteti turk i sotem (nje shtet laik) e paska ndalu.

Konvertim me dhune nuk ka pase njehere. Ky eshte nje fakt tashme i pranuar nga historia. Gjithsesi teza qe ti mbron ehste shume e gabuar. Sipas teje, nese ka konvertim nuk ka tolerance. Kjo eshte shume e pasakte.
    1. Mendimi yt eshte i yti dhe nuk kam problem pse ti nuk pajtohesh me te, por lej ofendimet se nuk me njeh edhe as te njoh. Sa per aftesite e mija ti s'din asgje.

2. Cka s'eshte sistematike ne postimin tim?

3. Ti po tregon indirekt se ty te pengon shteti laik turk. Ti me sa duket e don nje shtet totalitar islamik te tipit ose Iranjan ose Taliban?

4. Protesta kunder shkolles fetare orthodokse nuk u be nga organet shteterore por nga mijera fundamentalista. Nese Turqia me te vertete shkon ne drejtim te adaptimit te programit fetar-fundamentalist, good luck. Kjo do te thote lamtumire EU.

5. Une te pyeta ty edhe te tjeret shume qarte: PSE KONVERTUAN SHQIPTARET (sipas mendimit tuaj). A u detyruan apo u pelqeu feja tjeter.

6. TI NUK MA BERE NJE LISTE TE TE MIRAVE QE BERI TURQIA PER 500 VJET.

7. A te duket ty presion sistematik per konvertim ne qofte se Turqit kishin nje taksim per te krishteret e nje per musliman. Tokat u jepeshim me te mira muslimaneve se te krishtereve. Kjo ndodhete brez-pas-brezi.

Emotionally Untouchable Maska e Taulant _NYC
    Anëtarësuar
    25-06-2002
    Vendndodhja
    11105
    Postime
    443
    E parra e punes e keni degjeneruar temen dhe keni dale komplet jashte teme , po flitej per ushtaret ne Iraq jo per Turqine .

Thjesht eshte marri , idiotllek , budallik , k...llik dhe cfare fjale tjeter te ketij tipi te pretendosh qe nga pushtimi turk kishte qofte dhe vetem nje gje pozitive . Po te mendosh qe pushtimi dhe konvertimi ishte pozitiv hedh balte dhe shkel gjakun e te gjithe atyre qe ne sot i mbajme heronj kombetar dhe qe luftuan me shpate , pushke edhe pene kunder turkut . Sipas disave ketu del qe Skenderbeu s'duhej te luftonte sepse ne turqit dhe myslimanet na mbrojten identitetin . Se kuptoj pse Ismail Qemali , Luigj Gurakuqi , Isa Buletini me shoke luftuan per pavaresi me siguri s kane qen aq te zotet sa te dallonn te mirat turke .
    Mblidhni mendjen se c'fare shkruani dhe liroheni veten ka perdja fetare se ta themi troc dhe pak me fjalor vulgar Turqia na q.vi nenen per 500 vjet , dhe shqiptaret i thoshin falemnderit duke luftuar dhe punuar token per turkun .

Duke u kthyer ke tema nqs kjo administrate qe udheheq sot Shqiperine ka pasur nje pozitive ka qen politika e jashtme pro-amerikane ne pergjithsi dhe dergimi i ushtareve ne irak ne vecanti .

SHendet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Nuk me pelqen kjo menyre diskutimi me pika, se eshte shume personale, megjithate po te pergjigjem.

1. Mendimi yt eshte i yti dhe nuk kam problem pse ti nuk pajtohesh me te, por lej ofendimet se nuk me njeh edhe as te njoh. Sa per aftesite e mija ti s'din asgje
    Nuk ke pse ndihesh i ofendum. Une vetem po mundohesha te shpjegoja se ti kalon nga tema ne teme. Se ç'lidhje ka toleranca fetare e osmanllinjve me vendimet e qeverise Turke s'ma ha mendja se mund ta shpjegoje njeri. Aftesite tuaja nuk i ve ne dyshim. Thjesht nuk po i perdor ketu.

2. Cka s'eshte sistematike ne postimin tim?
    Ç'ka eshte sistematike?

3. Ti po tregon indirekt se ty te pengon shteti laik turk. Ti me sa duket e don nje shtet totalitar islamik te tipit ose Iranjan ose Taliban?
    Se ç'ka du une eshte puna ime, ty s'te intereson aspak. (U lodha te kuptoj se ku e kam shprehe kete deshire por s'e gjeta. Jam njeri i madh. Njerezit mund te nxjerrin shume kuptime prej fjalive te mia.)

4. Protesta kunder shkolles fetare orthodokse nuk u be nga organet shteterore por nga mijera fundamentalista. Nese Turqia me te vertete shkon ne drejtim te adaptimit te programit fetar-fundamentalist, good luck. Kjo do te thote lamtumire EU.
    E di per çfare e ke fjalen. Ato protestat i kam pare me sy. Ishin shume normale. Protesta te tilla ka gjithandej. Por ata ishin shume pak ne numer dhe nuk ishin fundamentaliste (nese ti me kete fjale nenkupton njerezit fetare) por nacionaliste. Me vjen keq qe nuk je shume i zoti ne kapjen e thelbit te çeshtjeve.

5. Une te pyeta ty edhe te tjeret shume qarte: PSE KONVERTUAN SHQIPTARET (sipas mendimit tuaj). A u detyruan apo u pelqeu feja tjeter.
    Sigurisht qe u pelqeu. Kishte edhe nga ata qe nuk u pelqeu por u kthyen per interesa.

6. TI NUK MA BERE NJE LISTE TE TE MIRAVE QE BERI TURQIA PER 500 VJET.
    A jam une i detyruar te bej ty lista? Nuk i thuhet tjetrit me bej nje list per kete ose ate gje!

7. A te duket ty presion sistematik per konvertim ne qofte se Turqit kishin nje taksim per te krishteret e nje per musliman. Tokat u jepeshim me te mira muslimaneve se te krishtereve. Kjo ndodhete brez-pas-brezi.
    Nuk eshte plotesisht e vertete ajo qe thua. Gjithsesi, ky nuk eshte presion, por politike. (policy, qe i thone ne anglisht). Mos te flasim pastaj per shume avantazhe qe kishin te krishteret.

Anëtarësuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    389
    Nuk me pelqen kjo menyre diskutimi me pika, se eshte shume personale, megjithate po te pergjigjem.

Nuk ke pse ndihesh i ofendum. Une vetem po mundohesha te shpjegoja se ti kalon nga tema ne teme. Se ç'lidhje ka toleranca fetare e osmanllinjve me vendimet e qeverise Turke s'ma ha mendja se mund ta shpjegoje njeri. Aftesite tuaja nuk i ve ne dyshim. Thjesht nuk po i perdor ketu.

Ç'ka eshte sistematike?

Se ç'ka du une eshte puna ime, ty s'te intereson aspak. (U lodha te kuptoj se ku e kam shprehe kete deshire por s'e gjeta. Jam njeri i madh. Njerezit mund te nxjerrin shume kuptime prej fjalive te mia.)

E di per çfare e ke fjalen. Ato protestat i kam pare me sy. Ishin shume normale. Protesta te tilla ka gjithandej. Por ata ishin shume pak ne numer dhe nuk ishin fundamentaliste (nese ti me kete fjale nenkupton njerezit fetare) por nacionaliste. Me vjen keq qe nuk je shume i zoti ne kapjen e thelbit te çeshtjeve.

Sigurisht qe u pelqeu. Kishte edhe nga ata qe nuk u pelqeu por u kthyen per interesa.

A jam une i detyruar te bej ty lista? Nuk i thuhet tjetrit me bej nje list per kete ose ate gje!

Nuk eshte plotesisht e vertete ajo qe thua. Gjithsesi, ky nuk eshte presion, por politike. (policy, qe i thone ne anglisht). Mos te flasim pastaj per shume avantazhe qe kishin te krishteret.
    Une nuk e kisha idene se po flisja me nje njeri kaq te madh sa Sh. Hasa.
    Megjithate, nuk duket se pergjegjet tua jane kompatibile me madheshtine tende.

Se e adhuron nje Turqi alla-Iran kjo shihet nga kilometra larg. A eshte ceshtje jotja? Po, plotesisht. Por kur debaton me diken, eshte me rendesi te dihet se cfare bindjesh ke.

Ani, pse u bene keto demonstrata ku pati edhe te arrestuar e lenduar?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389

Se e adhuron nje Turqi alla-Iran kjo shihet nga kilometra larg. A eshte ceshtje jotja? Po, plotesisht. Por kur debaton me diken, eshte me rendesi te dihet se cfare bindjesh ke.
    Ti nuk merrke vesh, or mik. E paske dobesi me i fute hundet aty ku nuk duhet. Ta thashe edhe njehere qe nuk te duhet gje ty se çfare me pelqen mu. Une s'kam thene asgje prej te ciles ti mund ta kuptosh se çfare me pelqen mu.

Ia kalofsh mire!

P.S. Ajo ndjesia e madheshtise eshte edhe merita jote. Te falem nderit.

P.S. #2 Tema ka marre drejtim krejt tjeter keshtu qe s'kam qejf te flas me per kete çeshtje. Te pakten ketu.

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Kur o roberuari do te sjell liri!

Kontigjente të ushtrisë shqiptare ndodhen në mision paqeruajtës edhe në Afganistan
    Shqipëria nisi të hënën drejt Irakut kontigjentin e tretë të trupave komando për të luftuar kundër terrorizmit.
    Me një avion të posaçëm ushtarak të forcave ajrore amerikane, 71 komandot shqiptare u nisën nga aeroporti i Rinasit për t'ju bashkangjitur forcave të koalicionit në luftën kundër terrorizmit në Irak.

Ky është kontigjenti i tretë i komandove shqiptare që do të shërbejnë në Irak në përmbushje të vendimit të qeverisë dhe të parlamentit shqiptar për t'u rreshtuar në koalicionin antiterrorist.

Komandot shqiptare do të dislokohen në qytetin e Mosulit pranë divizionit 101 që ndodhet nën komandën e forcave ushtarake amerikane, në të njëjtën zonë ku kanë shërbyer për gjatë një viti 2 kontigjentet e tjera.

Korrespondenti i BBC-së në Tiranë, Ilir Kadia, bisedoi me komandantin e komandove shqiptare, Major Bilbil Bitri, pak përpara se të kapërcente pragun e avionit amerikan që do t'i merrte trupat shqiptare për t'i nisur drejt Irakut nga aeroporti i Rinasit

BBC: Përse po shkoni sot në Irak?

Bitri: Ne jemi pjesë e zbatimit të politikave të shtetit shqiptar. Një vendim i parlamentit ka vendosur që forcat shqiptare t'i bashkohen koalicionit botëror kundër terrorizmit dhe në kuadër të këtij koalicioni, një pjesë e trupave komando ka bërë misione tashmë. Unë jam komandanti i misionit të tretë që të vazhdoj detyrën që shokët e mi e kanë përmbushur deri tani.

BBC: Kush është armiku konkret i juaji atje?

Bitri: Unë do të thoja që është një luftë pa armik të identifikuar pasi ne nuk kemi provë të hapur me dikë. Ne jemi atje për të vendosur paqe dhe për të ndihmuar ata që kërkojnë paqe. Kush nuk kërkon paqe dhe kush është kundra paqes, është armiku ynë.

BBC: A keni frikë komandant?

Bitri: Ne absolutisht nuk kemi frikë, është një pyetje që për ushtarakët nuk ka vlerë. Ushtarakët janë mësuar të përballen me rrezikun dhe për rreziqe përgatiten. Nuk kemi pse kemi frikë.

BBC: Komandant, çfarë të tha gruaja kur të përcolli, nëna, babai?

Bitri: Fatkeqësisht nënën dhe babain nuk i kam. Gruaja normalisht si çdo bashkëshorte do të mërzitet, megjithatë e ka pranuar lidhjen me një oficer dhe ajo e di rrezikun e profesionit dhe është plotësisht e gatshme për të më mbështetur në mbushjen e misionit.

BBC: A jeni i kënaqur me këtë shpërblim që do ju japin për pjesëmarrjen në luftë?

Bitri: Ne jemi gati të punojmë për interesat e larta të atdheut, ta japim jetën dhe pa shpërblim. Megjithëse jeta nuk ka asnjëherë çmim.

BBC: Cilit besim fetar i takoni komandant?

Bitri: Unë i takoj besimit mysliman. ??????????????????????

BBC: Çfarë mendon për luftën në Irak?

Bitri: Unë mendoj se është një luftë midis të mirës dhe të keqes. E keqja është ajo që nuk ka paqe dhe e mira është ajo që do paqe dhe siguri brenda vendit të vet.

BBC: Komandant kur dëgjon lajme për rrëmbime të huajsh në Irak gjatë këtyre ditëve që ke qenë në Tiranë, çfarë mendon?

Bitri: Ndjehem sinqerisht keq për ata që bien viktimë e kësaj, por akoma më shumë më vjen keq për ata që organizojnë këtë lloj lufte.

Lufta nuk është mes të pafajshmëve dhe të fajshmëve, është mes atyre që janë kundra paqes dhe atyre që luftojnë për ta vendosur atë.

Është akti i tyre i ulët. Ne na vjen keq për ata që rrëmbehen, por më vjen akoma më shumë keq për ata që kryejnë aktin. Me kundërshtarët ia vlen të matesh ballë për ballë.

BBC: Komandant sa kohë do qëndroni në Irak?

Bitri: Ne do të qëndrojmë 6 muaj.

BBC: Cili do të quhet suksesi juaj i qëndrimit në Irak?

Bitri: Kur ne të kthehemi në atdhe me misionin të përmbushur.

BBC: Dhe misioni i përmbushur është?

Bitri: T'i shërbejmë paqes dhe lirisë në Irak

BBC: A mendoni se do i sillni liri irakut?

Bitri: Perderisa kryeministri Nano deshiron ta lej Amerika te lire te vjedhi dhe te rrije ne pushtet pse jo dhe ne do i dhurojme liri irakut.

BBC: A mendoni se jeni si jeniceret shqiptare qe luftuan perkrah ushtrise Osmane.

Bitri: Po ka vetem nje ndryshim se USA me Fatosin jane armiq sepse miku i Fatosit eshte armiku i amerikes.

BBC:A mendoni se ia vlen te lesh kockat per ameriken.

Bitri:Per ameriken jo por per Fatosin po.(me ironi)

BBC: Sa ju paguajne .

Bitri:Bereqaves nuk qahemi .Nga 10 litra nafte ne dite

BBC:Ku e gjenje naften qe ju paguajne.

Bitri:Ketu ne irak jane hapur depot si tek ne ne 1997.Edhe amerikanet ia kane marre doren per kete pune .Sepse ne perendim thojne se shqiperia eshte shtet ku behen teste socologjike njerzore per kaos konflikte socilae dhe politike.

BBC:Kush eshte deshira jote e fundit

Bitri: Me jepni nje kreher te krifem.

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anëtarësuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Klevis2000- E fillove mire po e qelbe andej nga fundi! Po ne do tua gjejme vendin njerezve si ti dhe ai Bitri qe ben propagande armiqesore!
    Ketu nuk kemi te bejme as me jenicere e as me mercenare! Keta te gjore jane thjesht nizame qe do hane ndonje **** plumbi qe Nanoja ta kete mire me Ameriken!
    Sa per ate "ndihmen" e madhe qe an paska dhene Amerika per njohjen e Shtetit Shqiptar, gojet e liga (pasi rremuan ne arkivat e asaj kohe) thone se ishte thjesht nje vule qe amerika i vuri ca koncesioneve ne Jug te Shqiperise, dhe qe jeta e koncesioneve te ishte e sigurte dhe e gjate duhej "njohja" e Shqiperise.
    Mos prisni me shume nga nje komb bakejsh si jankite se edhe ate te ashtuquajtur "revolucion" qe bene per shkeputje nga Anglia, e bene thjesht per 1-2% takse caji etj.
    Eshet nje komb qe te shkaterron per 2 fatura dhe kesaj i jep ngjyra humanitare e demokratike.
    Kjo eshte hipokrizi tipike anglo-saksone!

Per sa kohe artikujt sillen pa perkthim,pra ne gjuhe te huaj per aq kohe do editohen.
    Ua kemi kerkuar dhe bere te qarte disa here.
    Ju falemnderit per mirkuptimin
    .
    Ndryshuar për herë të fundit nga kolombi : 23-11-2004 më 19:09
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolívar

Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Sulë Hotla (1875-1947), Një Jetë Për Shqipërinë
    Nga strong_07 në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  3. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  4. Letërsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02
  5. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •