Close
Faqja 12 prej 19 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 187

Tema: Windows XP

i/e regjistruar Maska e BHGod
    Anėtarėsuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    447
    Anonomyous,

A mund te japesh nje liste te programeve qe ke te instaluara ne kompjuter (perqendrohu me teper te programet e medha, kryesisht antiviruset dhe ato qe ke instaluar perpara se te niste problemi, p.sh. programet per defragmentim ose per "backup", ose per shpejtimin e kompjuterit)?

Gjithashtu, shkarko programin AutoRuns for Windows, hape dhe shiko kryesisht fushen Boot Execute (perveē te tjerave, te cilat nese i kupton si funksionojne mund te ndreqesh problemin tend). Nese nuk i kupton, te menyja File e programit shko te Export As... dhe ruaji te dhenat ne nje skede te cilen duhet me pas ta bashkangjitesh me postimin tjeter (duhet te zgjedhesh fushen Everything).

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    359
    Une sapo kame bere format PC para 5-6 diteve (pasi qe pata problem me Windows mu korruptua Windowsi) prej kesaj kohe filloj te shfaqet kjo (Foto1).ndersa programe te medha nuk kam te instaluar, Antrivirus kam AVG Antivirus.Ne fushen Boot Execute qenka nje proces autocheck, ndoshta kete proces duhet ta bej 'disable'?Ja dhe skeda e eksportuar nga Autoruns.

Skedarėt e Bashkėngjitur Skedarėt e Bashkėngjitur

Anėtarėsuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    447
    Jo, mos e bej "disable", sepse nevojitet!
    Deri tani ke vepruar shume mire, por hape edhe nje here programin me siper (AutoRuns for Windows) dhe te menyja File zgjidh Save.... Postoje skeden e krijuar ketu, sepse formati i meparshem si tekst eshte pak i ngaterruar.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    359
    Ne rregull nuk po e bej disable autocheck kerkova edhe une ishte proces i nevojshem per Windows.Ja formati *.arm
    http://www.speedyshare.com/170231989.html

Anėtarėsuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    447
    Sistemi yt duke i paster, te pakten nga viruset dhe programet e panevojshme. Por ka disa hyrje te cilat mundet edhe t'i ēaktivizosh, te mbyllesh kompjuterin dhe pastaj ta rinisesh perseri, qe te shikosh hapjen e kompjuterit pas kesaj. Hyrjet e panevojshme ndodhen ne fushen Logon dhe jane:

NeroFilterCheck
    PAC7302_Monitor
    1
    ares
    Nokia.PCSync
    PC Suite Tray
    SmsDiscount
    PAC7302

Te gjitha keto me siper mund t'i ēaktivizosh duke perdorur kutine anash, ose duke shkuar te dritarja e konfigurimit te secilit prej programeve dhe duke mos aktivizuar mundesine e rinisjes me kompjuterin.
    Ke edhe disa hyrje me "File not found:" (perdor funksionin Find). Une vete i kam fshire ato te kompjuteri im, dhe deri tani nuk kam hasur ndonje problem.

Edhe disa pyetje te fundit: A eshte e ligjshme kopja jote e Windows XP? A ke marre te gjitha ridatimet (updates) e fundit me ane te http://windowsupdate.microsoft.com/ ? Nese e ke shkarkuar CD-ne e Windows me ane te internetit, kjo mund te jete njera pjese e problemit. A kishe te njejtin problem edhe kur nuk e kishe te instaluar antivirusin AVG?

Gjithė tė mirat
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BHGod : 02-11-2008 mė 10:17

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    359
    BHGod Se pari te falenderoj per mundimin tuaj, i ēaktivizova te gjitha ato qe me tha ti e rinisa kompjuterin por e njejta gje me shfaqet , kjo mua qe me shfaqet sa e di une ka qene ne Windows 2000 dmth ka qene 'default' gjithmon eshte shfaqur ndersa ne Windows XP Professional nuk duhet te shfaqet ..
    Windowsi im nuk eshte i ligjshem si shumica ne Kosove qe i kemi .
    CD e Windows-it e kame para shume viteve dmth kame bere format shume here me te njejten CD dhe nuk ka qene faji I kopjes se Windows-it ne CD.
    Kame pase te instaluar antivirusin AVG dhe nuk e kam pase kete problem, nuk mendoj se ka lidhje diqka me antivirusin .
    Nuk e di kam provuar shume metoda per ta hjekur kete 'loading' por nuk ka sukses,bile nuk mund te gjej raste shume te ketilla ne internet ..qfare me sugjeron qe te regulloj, ke ndonje ide tjeter .Windowsi eshte i fresket (fresh) sapo e kam formatuar para 5-6 diteve kshtu qe mendoj se nuk ka ndonje virus.

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Klik ne start/run dhe fut aty devmgmt.msc
    Klik ok dhe ne dritaren qe del klik te +para
    IDE/ATAPI kontrollers.
    Klik i djathte te primari IDE channel dhe zgjedh properties.Te dritarja qe del klik ne advanced settings dhe del figura poshte.Ndryshon device 1 ne"none"
    Perserit te njejten gje duke klikuar te manaxheri i pajisjeve me te djathte ne secondary IDE channel dhe ndryshon Device 1 poshte ne "none".
    Problemi mund te shkaktohet edhe nga vendosja gabim e xhamperit ne hard drive sidomos ne rastet kur perdor dy hard drajvera,ose problem me kabllin fasho qe lidh hardrajverin me madherbordin.
    ===
    Perdoret programin bootvis.Klik ne "optimize
    startup",ose ndonje program tjeter optimizus per boot.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    359
    Benseven11

Nuk me lejon te beje ndryshime se eshte e hijezuar prandaj nuk mund te zgjedhe none.Dhe po kam dy disqe (hard drives) te instaluar ne PC. Ja se si po duket

Ēfare te bėjė ?
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Te hardrajverat njeri duhet te kete kunjen(xhamper) ne pozicion master.Master duhet jete hardrajveri ku ke windowsin.Hardrajverin tjeter duhet qe xhamper te jete ne pozicion slave(ose cable select).Shiko etiketen(jumper settings) e
    hardrajverit per ciftin e kunjave ku duhet ngulur ne pozicionin master dhe ku per slave.
    Duhet futur ne BIOS dhe aty shiko per IDE HDD ose IDE detect,ose IDE channel 1 dhe si duket aty,me cfare emri autodetect? Duhet vene autodetect,duhet ndryshuar ne autodetect.
    klik ne F10 pas ndryshimit per te ruajtur ndryshimet dhe dale nga biosi(save dhe exit.)
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    359
    Po i kontrollova hard disqet dhe Master ishte ai qe kam Windows-in te instaluar ndersa tjetri HDD ishte Cable Select !!

Faqja 12 prej 19 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Windows Vista nė shqip
    Nga PcCrack3r nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-11-2006, 14:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •