Close
Faqja 0 prej 106 FillimFillim 121050100 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 1055
    _____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623

Si tė zmadhoj figurėn e ekranit

Shoqes time monitori i kompjuterit eshte bere i vogel fare. Siper dhe lart figura e monitorit eshte sic duhet por anash nga e majta dhe e djathta eshte e zeze. Pra figura eshte ne mes te monitorit por nga te dy anet nuk ka figure i del e zeze. E ka pasur keshtu per 3 muaj. Provoi ta rregullonte duke shtypur ato 3 butonat perpara monitorit por nuk i ben gje figures. Dje provoi ta conte kompjuterin si ka qene perpara duke futur “QuickRestore CD” apo “QuickRebot CD” nuk e di njera nga keto te dyat edhe prap ashtu i doli figura. Pse beri kete pune me CD tani nuk i punon “modem”. Kur do te lidhet me internetin i del qe modem nuk i punon. Kurse une kur futa “QuickRestore CD” ne kompjuterin tim mu prish volumi. Tani ajo shoqa s’do ta di fare per figuren e kompjuterit vetem ti rregulloet interneti. Po patet mundesi me jipni ca shpjegime si mund te veprojme qe ti rregulloet “modem”. Kompjuterin e ka te firmes Compaq MV514 apo MV541 nuk jam e sigurt. Edhe modem e ka Lavenli dicka te tille.
    Faleminderit shume.

made in Albania
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    unknown
    Postime
    26
    Eliona,

Instalimi i "drivers" eshte me gjithe mend dhimbje koke megjithate:

Per modemin:
    1. le ta instaloje perseri "driver". Driver per modemin vjen ne nje CD me vete ne qofte se e ka blere modemin me vete (jo bashke me kompjuterin) ose eshte ne CD qe ia kane dhene kur ka blere kompjuterin. Per ta instaluar driver shko tek:
    Start > Settings > Control Pannel
    Pastaj kliko: Add/Remove Hardware dhe vazhdo te ndjekesh udhezimet (ato varen nga lloji i Sistemit Operues, keshtu qe nuk jam i sigurt se cfare OS perdor shoqja jote). Nje nga opsionet aty eshte qe te kerkosh per "driver" nga CD Rom, prandaj vendos CD qe te ka ardh me kompjuterin ne CD Rom drive dhe kliko OK. Kompjuteri (idealisht) do ta gjeje vete driver-in e duhur per modemin.

Ne qofte se nuk e ke driver-in e duhur atehere hape kompjuterin edhe shiko tek "karta e modemit" se cfare lloji eshte dhe serialin dhe mund te shkosh tek Google.com dhe prej andej mund te gjesh ndonje faqe ne internet nga ku mund ta download-esh driver per modemin.

Per figuren:
    1. Ose duhet qe te re-install VGA driver (dhe menyra per ta bere eshte pak a shume e njejte me ate te modemit)
    2. Ne desktop: Right Click > Properties
    Tek dritarja qe do hapet Kliko: Settings
    Aty ndrysho rezolucionin tek: "Screen Area"

Ne qofte se ju nuk ja keni idene fare se si ta beni kete, atehere une ju sugjeroj qe ti thoni dikujt qe merr vesh nga kompjuterat.

Nje zgjidhje tjeter (ndoshta jo e pelqyeshme) do jete qe ti ruash te gjitha dokumentat ne nje CD ose ne nje partition edhe formatoje kompjuterin dhe instaloje OS nga e para. Jam i sigurt qe po bere kete modemi ka per te punuar. Ne qofte se figura ne ekran do kete problemin e meparshem atehere monitori ka probleme edhe duhet ta shpiesh tek "doktori"

[Me falni per shqipen po edhe ate pak qe dinim e kemi harruar ]

Pershendetje,
    mySteRioUs
    Failing to plan is planning to fail!

Athlon apo Pentium? CRT apo LCD?

Desha te di mendimet tuaja persa i perket dy argumentave ne lidhje me PC . Eshte me mire ATHLON AMD apo PENTIUM ??
    Ndersa per monitoret desha te di kush jane ne te mire : monitoret LCD apo tradicionalet ??

i/e regjistruar Maska e KinG_MousE
    Anėtarėsuar
    23-06-2002
    Vendndodhja
    Te semafori i pare kthehesh majtas
    Postime
    60
    Per monitoret jane me te mire lcd/tft sepse zene me pak vend, dhe nuk te prishin syte.
    Firma juaj u pezullua pasi perben shkelje te rregullave te ketij forumi

i/e regjistruar Maska e regli
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    28
    Monitoret LCD (liquid cristal display) nuk jane shume te rekomandueshem per cilesine e dobet te rezolucionit dhe te ngjyrave. Monitoret TFT jane shume te mire dhe cilesia varet nga marka dhe nga cmimi. Gjithashtu edhe tradicionalet jane shume me te mire nga ana e cilesise, me te lire por eshte puna se zene vend po per home use jane shume te mire. Sa per procesoret me te mire mbahen procesoret Intel por edhe procesoret AMD Athlon XP jane shume te mire.
    "bej levizjen e duhur":)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    Naples, Florida
    Postime
    7
    Defenetly Pentium 3 or 4. Do not go for anything else.

Ate dite qe mbolla drithe Maska e T68
    Anėtarėsuar
    29-10-2002
    Vendndodhja
    AnyTown USA, 00000
    Postime
    84
    Perhere kam perdorur dhe do perdor AMD....
    Merr te njejten gje qe merr nga nje pentium per nje cmim me te lire. Me parate qe kursen mund te hedhesh ca me teper RAM ose te marresh nje hard drive tjeter...
    .

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    para se te blesh ndonje monitor LCD apo Tradicional shiko per shkallen e frequences se monitorit) refresh rate e cila shprehet ne HZ(Herz)zakonisht ne nje pjese te madhe monitorash kjo eshte 75hz sa me e larte refresh rate psh 100 125 aq me i mire monitori pasi syte nuk te lodhen po te rrish gjate e njejta gje edhe per LCD ose TFT.Shiko ne dokumentacion per contrast Ratio
    sa me i madh te jete contrast ratio aq me i mire monitori(kontrasti i te bardhes me te zezen) dhe e fundit shkalla e rezolucionit te figures 1200X 1000 eshte optimal>Gjithashtu shiko me vemendje per dead pixels eshte per te ardhur keq por eshte fakt qe ne shume monitore te rinj ne shitje ka raste ku ne ekran mund te zbulohen dead pixels gje qe manifestohet kur ben type nje dokument ose shikon nje websajt ose dokument dhe ndonje germe nuk e shikon ne nje dokumnte fjali apo fjale.Persa i perket zgjedhjes se PC Getaway eshte me i miri po ashtu IBM mbetet legjendar dhe me suportim teknik te persosur>Intel Pc jane shume me te mire se AThlon MD
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-04-2003
    Vendndodhja
    Tek arra e Tares
    Postime
    3

Post nje pyetje

Hej o popull kam nje pyetje kam disa kohe qe kam filluar te merrem me editing videosh per kete pune bleva nje karte video per saktesi
    Pinnacle Studio DC10plus
    nese nga juve ndonjeri e ka idene si funksionon kjo karte do me hynte ne pune dhe pervoja e tij
    Problemi im tani qendron ketu bej capture cilesine mete larte qe me lejon karta po prape nuk me pelqe cilesia e videos qe depoziton ne pc nuk eshte shume e qarte ka ndonje ndonje mendje pasi dhe karta nuk eshte ndonje e lire kam pare rastesisht nje video qe kishte bere njeri me te njejten karte po e pashe shume me qarte:::: mos kane te bejne dhe cilesia e kabllove qe behet lidhje them se nuk e di po dhe ato te rinj jane nuk e di se me ka prere oreksin ne mes dhe mbi te gjitha nuk kam mundesine te me tregoje dikush cdo gje po e bej vete duke kaluar ore te tera duke e provuar po kam ngecur tek cilesia nuk eshte e qarte
    Tani mos me zgjat kush ka pervoje ne kete fushe do ja di per nder nese me jep nje pergjigje

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Nqs e ke blere nen 100 dollar si karte mos shpreso ndonje mrekulli ne qualitetin e figures,per mendimin tim para e shkuar dem.Eshte njelloj si blerja e dixhital kamerave
    po te blesh dixhital kamera nen 100 dollare rezulocionin do e kesh mizerje
    Mundohu mos gjesh ndonje program te fuqishem
    si Adobe premiere.
    Sikarta me te mirat jane ALL IN WONDER PRO kane shkuar rreth 190$ ose matrox G200
    Sidoqofte nje pike e rendesishme eshte te shikosh driverin e kartes per ndonje version update
    Shiko per kuriozitet formatin e videove qe shikon dmth filmat e tipit avi,mpeg,mpg,mov per ndryshimet ne qualitetin e figures
    mbase kjo karte nuk jep te njejten cilesi ne formate videosh te ndryshme.Nqs ben krahasimin e figures se te njejtes videoje ne televizor dhe ne kompjuter figura ne televizor dojete sigurisht me cilesi me te larteCilesia e figures varet dhe eshte e lidhur edhe me shkallen e rezolucionit te ekranit duhet te pakten te jete
    1200X1200 kurse frequenca e monitorit mire eshte te jete
    100 e lart.Monitorat zakonisht e kane 70 hz. Duhet pare edhe per driverat e sistemit.Duhen bere update driverat e intelit duke i bere update driverave grafik kontroller nqs kompjuterin e ke me Intel processor.Provo te shikosh se si i trajton karta videot e tipit analog VHS dhe si i jep videot dixhitale
    ose DVD.Ka te beje gjithashtu edhe burimi nga eshte marre vidjojaqe ti shikon ne kompjuter.Nqs vidjoja psh eshte marre nga
    Kazaa si download atehere mos shpreso qe kualiteti te dali me i mire.Nuk eshte faji i Kartes qe ke po ne keto raste ka te beje
    me tipin e videokameres qe ka perdorur autori i videos si dhe programi i editimit qe ka perdorur.Nqs autori i videos ka perdorur videokamera te vjeter te tipit analog me videokasete ose digital videokamera me rezolucion te ulet atehere edhe figura ska sesi te dale me e mire,megjithse ti programi e ke konfiguruar si duhet me te gjitha opsionet.Nqs ben ndonje video vete shiko edhe per shkallen e rezolucionit qe ka videokamera jote,nqs rezolucioni ne pixel eshte i ulet shiko per ndonje videokamera te re
    Gjithashtu mund te besh edhe ndonje pershtatje te windows XP
    per te dhene accelerim te plote per paraqitjen grafike.shiko tek sistemi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 27-09-2003 mė 19:22
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Faqja 0 prej 106 FillimFillim 121050100 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •