Meso nga e djeshmja,
Jeto te sotmen,
Shpreso per te nesermen
Meso nga e djeshmja,
Jeto te sotmen,
Shpreso per te nesermen
Thone se edhe njerezit me te mencur jane me te vemendshem kur blejne nje pale cizme, se sa kur zgjedhin shoqen e jetes.
Leskov
Femrat jane si shtepite franceze me shume dyer dhe pa dritare, eshte me e lehte te hysh se sa te shohesh qarte.
Nėse doni me e gjetė Zotin, shėrbeni njeriut!
Svami Vivekananda
Shpreson faljen nga ai qė ėshtė mbi ty, tė jeshė i gatshėm tė falėsh ata qė janė nėn ty!
E urtė arabe
spiritualiteti i vėrtetė nuk u mėson tė shėrbeni, ai u mėson tė zbuloni pavdekshmėrinė, tė zbuloni Zotin tek ju!
E njohura bėhet shkencė, e panjohura filozofi, ndėrsa ajo qė nuk mund tė njihet (kuptohet) ėshtė spiritualitet
Tri detyrat mė tė rėnda tė kėsaj bote janė: ta shpėrblesh urrejtjen me dashuri, pranimi i tė pamundshmės dhe thėnia-unė isha gabim.
Sydney J. Harris, gazetar anglez.
Pushteti ėshtė gjithnjė pa dashuri, dashuria ėshtė gjithnjė pa pushtet.
Njeriu cinik ėshtė ai i cili i din ēmimet e tė gjitha sendeve, por jo vlerat e tyre
Oscar Wilde
Ku duhet tė filloj? Bota ėshtė aq e madhe. Do tė filloj me vendin tim qė e njoh mė sė miri. Por vendi im ėshtė aq i madh.Po filloj mė mirė me qytetin tim. Po qyteti im ėshtė aq i madh. Mė sė miri po filloj me rrugėn time. Jo, me shtėpinė time. Jo, me familjen time. Ah, po! Po filloj me veten time.
Elie Wiesel, shkrimtar amerikan.
Atdheu i nje njeriu eshte atje ku ai gjen Lumturin e vet
U.Shekspir
Mos kerkoni hua,mos jepni hua ,
Sepse huaja shpeshhere te ben te humbasesh miqte
U.Shekspir
Budallenjte kane kete cilesi qe se kam njerezit E zgjuar,
jane gjithmon Te kenaqur nga vetja e tyre
B.Franklin
Frikacaket vdesin shume here para vdekjes se tyre;trimat e provojne vdekjen vetem nje here.
Shekspir
C'eshte kopracia? Eshte te rrosh ne varferi nga frika se mos behesh i varfer
S.Bernard
Ajo qe mendon,u perket te gjitheve;vetem ajo qe ndien,eshte jotja
Shiler
Statistikat jane si rrobat e banjes: tregojne ate qe eshte siperfaqesore dhe fshehin ate qe eshte thelbesore.
Eshte me e lehte te jesh hero sesa xhentellmen: hero mund te jeshe ndonjehere ndersa xhentellmen duhet te jesh gjithmone.
(Luigi Pirandello)
Krijoni Kontakt