Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 48 prej 48
    Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Citim Postuar mė parė nga antares
    Mateo! Qe ti ke lidhje me Antaresin (delen e zeze te forumit) kete mabaje, edhe qe nuk ke folur me dashurine dhe mirenjojtjen e mjaftueshme per Daj Samin, edhe kete mbaje. Sic thote Bushi Yne i Lavdishem "O me ne o kundra nesh", gjynah qe ne shqiptareve te pacipe dhe mosmirenjojtes kete shprehje na i kane mesuar gjate pregatitjes sone ideo-politike me mesimet e pavdekshme te Marksizem Leninizmit si shprehje e thene nga .........Stalini!
    Per ato te tjerat qe te pelqen Hollivudi dhe Amerika ajo eshte ceshtje thjesht e jotja personale dhe nuk mund te komentoj.
    Bisht qeni do mbetesh, ne /dev/nul do perfundosh. (nese te perjashtojne me dergo nje fjale dhe do te te mesoj ca truke te mallkuara qe jane krijuar apostafat per kete pune).
    Mes dipllomacise publike,se anti-amerakanizmin ta njohim,bije shenjtoresh te rreme,na e vetquajte veten dhe dele te "zeze".Tani kuptova pse dikur thoshin pleqte e mocen,per delet e bardha te ngjyrosura me te zeze,"Ai stan ate bulmet ka"

PS Mes trukeve te mallkuara,mos harro ti mesosh Mateos te nderroj dhe emrat si zotrote,jo per gje po rinovohet tribuna.................
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Po avash more Kolomb se me kete ton Biblik bubullues po na dukesh si Jehovaj apo Jahweh. Sa per ate punen e ndriimit te emrit une edhe po te ndrroj emer prape nuk i shpetoj syrit tuaj vigjilent se nje anetar forumi dallohet nga ato qe thote dhe fryma me te cilen shkruan. Vetem nese ti me kujton skizofren ku une me Antares te paraqitem antiamerikan dhe antiglobalist dhe me emrin Labeat apo Leshator si sionist dhe proamerikan fanatik!
    Ne ferr nuk mund te beje edhe ngrohte edhe ftohte apo jo?
    Une do ta mesoja Mateon ti bindej direktivave dhe orjentimeve te forumit qe te fitonte statusin e "Deles se Bardhe"
    Po ndergjegja jote e trazuar foli per ndrrime emrash dhe identitete te maskuara.... eh lapsuse......
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-03-2003
    Vendndodhja
    Oakland, CA
    Postime
    738
    Ne shqiptaret nuk kemi ditur kurre te bejme aleanca. Na kane copetuar fqinjet sepse ata kane ditur te zgjedhin aleate me peshe. Aleanca behet gjithnje me me te fortin. Kush eshte sot me i forti. Amerika padyshim. Kush na mbrojti nga copetimi i metejshem ne 1919? Wilsoni, atehere presidenti amerikan. Kush ju gjet prane Kosoves se fundmi? Usa dhe NATO. Mund te fantazojme sa te duam si injorante se ata bejne keshtu per interesta e tyre, po mua ska cme duhet, une shoh rezultatin dhe ai eshte ne interesin e kombit shqiptar. Ata mund te kene interes per prezence ne Ballkan, Kosove e une kam interes qe ai te me ndihmoje te luftoje serbin. Ketu interesat perputhen. Ne jemi vend europian, prandaj mos u beni syqorra e fanatike po shikojini gjerat nen nje prizem largpames e gjithpershires. Amerika na duhet neve me shume se ci duhemi ne asaj.

i/e regjistruar Maska e mateo
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Vendndodhja
    united kingdom
    Postime
    286
    oe po une nuk e disha te isha kaq i "rrezikshem" iu perseris edhe 1 here qendrimi im nuk eshte qendrim antiamerikan thjesht nuk pajtohem me ate cka quhet (foreign policy) pra me politiken e jashteme amerikane.
    Nese kryetaret e ketij forumi kane vendosur te me perjashtojne me pare duhet te gjejne nje shkak, une personalisht nuk do te kisha qejf qe ti isha ne lufte me kryetaret, por une kam shume fleksibilitet ose thjesht nuk mund te perjashtohem nga forumi me "akuzen per shprehjen e mendimit te lire" apo jo kolombo. Kjo akuze do ti binte ndesh thelbit te demokracise, apo jo kolombo," luften" personale le ta ndajme bashke pa perfshire kryetaret, dhe kryetaret sbesoj te ndikohen nga juve apo dikush tjeter ketu ne forum. O tironc per cfare aleacash e ke fjalen, me pelqen senator Kerry qe shprehet kemi nevoje te ndertojme aleanca te reja me aleate te vjeter si franca apo gjermania. mos harro turqia ka qene aleat strategjitk dhe nder te paret anetare te natos me ameriken por nga po kthehet , ta thom une nga brukseli, the future is bright the future is EU. ndoshta dhe ne kemi nevoje per aleanca te tilla, mos harro te ashtequajteren aks te europes.

if u cant beat them join them, he me kolombo te pelqen kjo. do marr edhe une krahin tuaj se skam nga ja mbaj u pa puna. oh po kjo tjetra frika eshte kontroll mbi gjithcka.
    mateo

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,029

MKULTRA nje nga instancat me te frikshme te abuzimit ndaj inteligjences njerzore

MKULTRA: Kontrolli Mendor nga CIA

Nga Jon Elliston

Per shume amerikan viti 1950 ishte nje dekade e bute. Ne librat e historise se Shteteve te bashkuara kjo periudh paraqitet si e rehatshme, e zakonshme, sidomos ne kontrast me turbullirat shoqerore qe karakterizuan 1960. Por per CIA keto vite ishin te mbushura me aventura dhe veprime, shumica e te cilave ndodhnin large syve te publikut. Shume pak programe karakterizoheshin nga nje fshehtesi totale. Nje nga keto ishin dhe
    eksperimentet e inteligjences te ndermarra nga Agjensia, te pagezuara me nofken ne kod MKULTRA.
    Te shqetesuar nga fjalet qe qarkullonin mbas luftes se Kores se komunistet u kishin shpelare trurin disa ushtarve amerikane, Allen Dulles, drejtori i CIA-s ne prill te 1953 autorizon programin MKULTRA, e cila do te behet me vone me nam per provat e pazakonshme dhe cnjerzore te financuara nga CIA. Duke rivezhguar eksperimentet te kryera pese vjete me pare, nje kontrollor i CIA-s i ndergjegjshem per fshehtesine shkruan: "Duhen marre masa paraprake jo vetem per te mbrojtur operacionet nga syte e armikut por te mcefim keto aktivitete nga publiku amerikan ne pergjithesi. Nese mesohet se agjensia eshte perfshire ne te tilla veprimtarish jo-etike dhe te palejuara, do te kete pasoja serioze ne politike dhe qarqet dipllomatike."
    Edhe pse shume dokumente u shkaterruan nga CIA ne 1972 disa dosje arriten te beheshin publike. Dhe shume perpjekje te historianve, gazetareve hetues dhe komisionet te ndryshme te kongresit kane rezultuar se MKULTRA eshte nje nga instancat me shqetesuese te abuzimit te inteligjences njerzore ndonjeher te dokumentuara. Sic edhe shkrimtari Mark Zepezauer shprehet:"historia e ngelur eshte tmerr i mjaftueshem".
    Eksperimentet me te famshme te MKULTRA ishin studimet e para te CIA-s mbi drogen qe vite me vone do te ushqente kokat e milionave: Acidi lisergjik dietilamid (Lysergic acid diethylamid-LSD). CIA-s i kishte ngjallur kureshtje kjo droge dhe mbante shpresa se acidi ose ndonje droge e ngjashme mund te perdorej fshehtazi ne orientimin dhe manipulimin e udheheqve te huaj.(Ndermarrje te tilla kishin si synim psh Fidel Kastron, te cilin mund ta conin te shtangur ne nje fjalim para publikut). Nje tjeter fusheveprimi do ishte ajo e marrjes ne pyetje, droga shpresohej se mund te zgjidhte gjuhet.
    Detyren per te bere eksperimente te tilla e kishte doktori me nam Sidni Gotlieb (Sidney Gottlieb); nje burre i kendshem i cili jetonte ne nje ferm me gruan e tij, pinte qumesht dhie dhe riste peme te krishtlindjes, te cila i shiste ne buze te xhadese. Kur nuk ishte i zene me punet bujqesore Dr.Gottlieb mbushte venat e te eksperimentuarve me LSD, vezhgonte me kujdes kunderveprimet e tyre, dhe kerkonte per ndonje aftesi te droges qe do ti hynte ne pune CIA-s.
    Eksperimente te tilla mbi LSD-en jane kryer shume mbi te eksperimentuar qe nuk e dinin se ishin ne mbikqyrje, shpesh te burgosur ose rrufjane bordellosh te ngritura dhe te drejtuara nga Agjensia, te cilet kishin vendosur pasqyra te dyanshme neper dhoma, prej nga mund te shiheshin
    ndikimet e droges (ketyre studimeve u referohen si "Operation Midnight Climax"). Disa qe ishin lajmeruar me pare duhet te perballonin eksperimente me cnjerzore: gjate nje eksperimenti ne Kentaki (Kentucky), shtate vullnetare morren LSD per 77 dite rrjesht. Nje nga eksperimentet ka mundesi te kete dale vdekjeprures. Me 19 Nentor te 1953, nje shkencetar i ushtrise dhe mjeshter ne armet biologjike i quajtur Frank Olson, i cili punonte ne kete projekt famemadh, morri ndermjet pijes se tij nje doze LSD. Dhe mbasi kaloi 8 dite ne nje gjendje depresive dhe te humbur, shpjeguar ndryshe si paranoje, Olson kerceu nga kati i dhjete i hotelit ne New York dhe vdiq. Agjensia e mbuloi (si macja kur menderos) shpejt rrolin e saj ne vdekjen e Olson-it dhe duhet te kalonin 22 vjete qe familja te merrte vesh te verteten. Kur perdorimet e droges nga CIA u bene publike ne 1970, Agjensise i duheje te perballes me kritika te renda.
    Keto studime nuk kryeshin per te kenaqur kureshtjen e CIA-s- Agjensia kerkonte arme qe do ti jipnin avantazh Shteteve te Bashkuara ne luften e mendjes. Me kete qellim Agjensia derdhi miliona dollare ne studime qe merreshin me eksperimente te shume metodave te ndikimit dhe kontrollit te mendjes. Nje dokument i MKULTRA an jep nje tregues mbi permasat dhe gamen e perpjekjeve; kumtesa i referohet nje studimi mbi nje lloj substance e afte te ndrroj mendimin qe do te mund te:
    "ndihmoj ne degjenerimin e te menduarit llogjik dhe impulsime ne nje pike ku marresi i droges do te poshterohet ne publik"
    "rrit aftesine e te menduarit dhe te perceptimit"
    "parandaloj ose te kundersulmoj ndikimet e intoksikimit nga alkooholi"
    "ndihmoj ndikimet negative te alkooholit"
    etj...
    Per me shume informacion drejtohuni ne MKULTRA-kerkimi ne google

Citim Postuar mė parė nga jonidapasho
    Amerika E Ka Mbushur Kupen Ketu E Shume Kohe. Ndersa Pretendon Se Eshte Tempulli I Demokracise Me Ne Fund Te Gjithe U Bindem Qe Nuk Eshte Keshtu.

Do Ti Mballosin Dhe Ngjarjet E Fundit Ashtu Si I Kane Mballosur Te Gjitha Deri Tani. Por Bota Nuk Eshte Me E Verber .........

Sidomos kur je ne Greqi e kupton qe bota nuk eshte me e verer.
    Me fal per ironine or vella, por vetem kur te shohesh te dyja anet e medaljes mund te flasesh per verberi apo shikim te qarte.
    Pershendetje
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

i/e regjistruar Maska e mateo
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Vendndodhja
    united kingdom
    Postime
    286
    Keto 3 ditet e fundit BBC 2 po transmeton nje emosion qe e ka titulluar "the power of nightmares". Une i mjeri me nje mendje te "budallait " kam kujtuar se isha i vetmi qe pak a shume kam arritur te kuptoj se nga vjen qithe kjo politike e jashtme e Amerikes. Por jo bbc doli me e hapur nga cdokush tjeter. Ne kete emision tregohet ose flitet per terrorizmin, luften e ftohte, dhe mbi tegjitha se si neokonservatizmi amerikan ia jep ngjyrat politikes amerikane nepermjet teorise se Schtrausit. Ju keshilloj te gjitheve ta ndiqni vecanerisht nismetarit te temes, dhe per kolombon, e kam fjalen per te gjithe ata qe jetojne ne UK.
    mateo

i/e regjistruar Maska e abnk
    Anėtarėsuar
    27-07-2004
    Vendndodhja
    Vendi i fundit i lire n'bote, USA
    Postime
    242
    mateo,

habitem si t'ka shkue kaq gjate. Para BBCs, kane kene kanale tjera qi kane dale hapun kunder Amerikes, si: CNN, CBS, Al-Jazeera, ABC, NBC...etj.
    Defend the second amendment

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema tė Ngjashme

1. Gjilani
    Nga cod3r nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 13:18
  2. Financat publike
    Nga Alban nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-02-2009, 09:54
  3. Diplomacia, njė detyrė e vėshtirė
    Nga Albo nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-05-2006, 13:42
  4. Londėr, kontrollonin shtėpi publike, burg tropojanėve
    Nga White_Angel nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-03-2005, 05:04
  5. Ofertat me te reja per pune
    Nga ganoid nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 21-01-2005, 13:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •