Close
Faqja 5 prej 15 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 147
    i/e larguar Maska e bingo-bomba
    Anëtarësuar
    17-07-2004
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    67

Thumbs up Po..

Kur duet edhe smer vesh me fjale nje shpulle se gjen gje po edhe nje dajak prap se gjen gje,se edhe ne me pak dajak u shtruam,kjo kur fillon edhe merr rruge te keqe nje gje qe e dallon nje prinder,kot nuk thuane qe druri doli nga parajsa prandaj jam poqe se nje femije nuk kupton me llafe e do nje dore dru qe te shtrohet edhe 2 po eshte nevoja po e mira eshte te mos e perdoresh kte gje po qe se nuk eshte nevoja se gomari smer vesh me fjale jo njeriu,kshuqe vetem po eshte nevoja... < me shume respekt BINGO-BOT>

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Ne qofte se rasti eshte ekstrem,prindi edhe ka te drejte qe te rrafi femijen.
    Mirepo ne raste te rralla kjo,se kshu duhet te gjindet menyra qe edhe femiu moss rrafet po edhe prindi te fitoj ate cka kerkon nga femiu.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Dynamic Maska e good devil
    Anëtarësuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    m'duket se femija qe rrifet behet nje prinder qe rref femijet.

nje shpull te vogel ne kurriz nuk i bente shum dem prinderit
    Forumi është tepër i ngarkuar në këtë moment. Ju lutemi na vizitoni më vonë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-08-2002
    Postime
    495
    Duke rrahur femijen tregon se sa i paduruar je si prind!

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Citim Postuar më parë nga Di68
    Duke rrahur femijen tregon se sa i paduruar je si prind!
    Duke bere probleme tregon se sa je i padurueshem ndaj prindit.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar më parë nga qerosi
    Me falni por, po e perdorni fjalen "dhune" sikur Prindi eshte armiku....
    Personalisht kam qene horr si i vogel, kam qene endrra me e keqe e disa njerezve, por tani jam i bindur nese babai(se nena) nuk do te jepte ca shuplaka duke u rritur, sot do te isha 1) ne burg(kriminel), ose i vdekur diku rrugeve.
    Te besh nje krahasim me vendet e botes, psh. anglia.....femija ben ligjin ne angli, prindi s'mund ti pertase se femija genjen e i thote policise se mami(babi) me qelluan, edhe eshte absurde qe per nje shpulle ose dy prindi te shkoje ne burg, ose te humbase femijen ne adoptim.Jo vetem ajo, por femija rrin jashte deri ne 2 ose 3 te nates, pin duhan(moshat, 6,7,8, dri ne 15 vjeq qe eshte e paligjshme) ose droge, ose pije alkolike ose zihen. Kjo nuk eshte nga skamja, por "kultura" angleze, qe disa mund ta quajne perendimore, me mendje te hapur! . Pastaj femija ka dhe pordhe, do te hapet e te beje si i forte ne mes te rruges dhe me policin, qa do beje polici......asgje.
    Pra kjo gje nuk ndodh as ne shqiperi.Pse?? Disiplina, nuk eshte dhune.
    Kur isha i vogel kujtoja se prindi nuk me donte, por duke u rritur ua bej hallall per gjithe "dhunen" qe me kane "ushtruar" se per te mire ka qene. Dhe me shume i dua. Prindin nuk duhet vetem ta duash por ta kesh edhe frike, e ta rrespektosh.

Ne shqiptaret i duam prinderit me shume se vetja, edhe kjo eshte nje cilesi, dhe vlere qe na jep pak a shume krenarine te jemi kush jemi!
    Vallahi mer lal , ke plotesisht te drejte !
    Femija nuk di ca eshte respekti apo disiplina dhe lodhen kot keto adoleshentet qe na flasin perralla teorike per nji bote idealo-imagjinare ..! Ate ja dikton prindi me fjale dhe kur nuk merr vesh ashtu , atehere ndonje shpute apo zhgulje veshi nuk i ben dem jo por vetem hajr ! Ca na gjeti neve qe u rritem me ket fryme ? Asgje pervec se kemi ma respekt dhe ma dashuri per prinderit tane se sa keto adoleshento-perendimoret qe mbasi i dalin krahet sduan tja dine a kane prinder apo jo !
    Keto thojne qe femija edukon vehten...te pakten kshu del , pasi femija eshte femije dhe normal qe nuk merr vesh me fjale po nuk e njohu friken !
    Cdo gje me vlere ne bote ka nje ligj qe e mbron ...ligji nuk zbatohet nga respekti por nga frika !!! Keshtu edhe femija meson te ta degjoje fjalen dhe te kete respekt per prindin ne fillim nga frika dhe me pas i behet nje edukate jete !
    Nuk jam per dhunen shtazarake ndaj femijes pasi gjella me kripe dhe kripa me karar ! Askush se do femijen e vet me shume se sa prindi i vet prandaj edhe nese ja jep ndonje shputa , e ka per te miren e tij !
    Po i shohim rezultatet e kesaj edukates "alla-perendimore" te tipit " mos me prek se mora 911" etj etj...dhe rezultati eshte ...femije qe sduan tja dijne per prinderit e vet ( njoh nje ketu un qe e ka vajzen e vet rreth 5 milje larg dhe ka 3 vjet pa e pare...come on man what the hell..?!!!) dhe prinder qe duan me shume macet dhe qenjte se sa femijet e vet !!!
    Ne shqiptaret krenohemi se familjen e kemi me baza te forta dhe kjo nuk ka ardhe prej metodave "911" por nga metodat e vjetra qe kurre sdalin mode !!
    ...

~*SoMeOne's LiL SuGar*~ Maska e sweet_babe
    Anëtarësuar
    09-08-2004
    Vendndodhja
    ~*Ne endrrat e Mia dhe te Tuat...*~
    Postime
    503
    Ncuq!!!! Me dhune nuk zgjidhet gje. Me shume i dalin trute femijes se nga inati do gaboj me shume. Me mire te perdoresh nje menyre me paqesore edhe me te dashur per tu bashkuar me afer me femijen duke njohur problemet e tij/saj.
    Tani varet edhe se ca i rrahuri eshte, sepse nje dacke nuk eshte gje e madhe vetem te tregon sesa te duan prinderit edhe nuk duan qe ti te gabosh ne jete .
    ~* After the baby talk the Gu Gu Ga Ga, you ask me can you be my Bi Ej Bi Y*~

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Ke quan dhune ti sweet babe ? Ta rrahesh me rryp ? Ta lidhesh per kembe e duarsh ?..aty jam dakort me ty ! Por ketu spo flasim per prinder psikopate por per njerez normal qe kane nje familje dhe qe duan ta vazhdojne trashegimine e familjes se shendoshe shqiptare !
    Aman me thuj pak se kush e ka familjen dhe dashurine per te me te forte , ne shqiptaret apo keto amerikanet ?
    Plz girl se ketu qelben pleqte kur vdesin pasi si bie kujt ndermend per to dhe kjo sigurisht qe vjen nga edukata qe i kane dhene vete keto prinder femijve te tyre...!
    Cili prej ketyre perendimorve qe njeh ti do jepte jeten per prinderit e vet ?
    E pra ne shqiptaret para vehtes vejme nane e babe dhe kjo vjen pikerisht nga ajo edukata "alla-vecchia" qe na kane dhene prinderit tone !
    Be real plz...mos na flisni per idealizma qe egzistojne vec ne filmat " Happily ever after " te Hollywood-it !
    Ndryshuar për herë të fundit nga AgainstAllOdds : 20-08-2004 më 19:12
    ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Agaisty ke shume te drejte qe femijet shqiptare jane me te diciplinuar dhe shume afer me prinderit e tyre. Jo si ketu ne amerike qe kur digjova qe disa amerikane i konsideronin shoqet/shoket me te afert, ngela me goje hapur dhe po mendoja "ca idiota". Por femija nuk diciplinohet vetem me dhune, kur gabon s'besoj se s'duhet ta rrafesh gjithmone, por behe te qarte pse s'duhet ta bej perseri. Te flasesh me femijen, ti tregosh per konsekuencat e gabimeve te tyre, dhe neqoftese i jep nje shpull ose dy, s'ka rendesi, s'besoj se do kete shume efekt negative ne femijen.
    Sic e thash me perpara authorative parenting style eshte me beneficial per te perdorur ndaj femijes tende. Keta prinder qe perdorin autorativ stile ndaj femijve te tyre, tregojn dashuri, nuk i japin shume autonomy (freedom), jane "strick", por nuk i rrisin femijet vetem me frike is authoritarian parents
    Ndryshuar për herë të fundit nga *~Rexhina~* : 20-08-2004 më 19:36
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Sipas mendimit tim cdo gje varet nga temperamenti i femijes. Dmth mire eshte qe prindi te dije me cfare natyre ka te beje. Cfare lloj temperamenti ka femija i tij. Se po diti kete do kete nje clue apo do dije ndoshta dhe si ti jape zgjidhje rebelimit apo nje gabimi te femijes.(ky eshte kyci) Nje femije te urte dhe qe merr vesh pa shume veshtiresi, mire eshte ta trajtosh pa pellemba e me the te thashe...se mund t'ia ulesh koken fare, dhe ia heq self-esteem. Ka femije, sic kam qene une per vete, qe dhuna i terbon me keq. Mua po te qellonin me pellembe, terboja lagjen. Nuk isha e keqe si femije fare, po ja qe doja psikologji, takt e blach blach qe prinderit e mi e kishin kuptuar dhe perdoren menyren e taktit qe funksiononte per mrekulli me mua. Pra ca femije duan me shume diplomaci. Une vete (edhe pse kam kohe akoma per t'u bere nene) jam kunder dhunes tek femija. Po flasim per femije te vegjel. Por mgjte prape ka dhe femije shume rebele me te cilet te pjell belaja dhe mund ta bejne prindin te vrase veten nga merzitja. Kjo eshte teme shume e komplikuar me te cilen merret nje dege e tere e psikologjise. Mgjte i meshoj atyre dy fjalive te para. Prindi te ulet kembekryq dhe te vrase mendjen e te kuptoje cfare natyre ka femija i tij dhe si duhet te veproje me te.

green

Faqja 5 prej 15 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vlera e fëmijëve në Islam
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 19:56
  2. Tradita ilire tek shqiptarët e Maqedonisë
    Nga alibaba në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  3. Prindi dhe fëmija inatçi
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 05-02-2007, 10:19
  4. Martesa
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:20
  5. Kujdesi ndaj femijeve
    Nga london_girl_02 në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 31-07-2003, 08:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •