Banon ne Amerike ?
Ok pra , dissregard my last post , se kisha pershtypjen qe jeton ne Angli..!
Banon ne Amerike ?
Ok pra , dissregard my last post , se kisha pershtypjen qe jeton ne Angli..!
...
Fat te mbare te ruash kontrollin e temperamentit tend gjithmone meqe ra llafi.Postuar më parë nga Kaltersi
Nejse mire boni planet per femijet qe tani..sikur ta dine sa te mire i kane prinderit...
Megjithse nuk e pranoni ju familjaret pacifiste te ardhem..do e mundni egon tuaj edhe do i godisni femijet...Edhe per token nuk rrutullohet thoshin..."E pure si muove" tha ai i gjori kur e vune ne turren e druve. lol
But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...
Faleminderit.Postuar më parë nga bayern
Me fal nje sqarim... mua stoiken e vlerave te komunikimit verbal me bere me temperament o ti fetar i dhunes Bayern?![]()
![]()
Toleranca, eleksiri i lirisë.
Un s'jam fetar i dhunes jo ...Me shume profet i realitetit.
Realiteti eshte i hidhur...Shume pak ne mos them asnje nuk jane aq te forte psikologjikisht sa ti kene rezistuar tundimit qe te jep goditja e femijes.
Sic e thashe pak me siper nuk preferoj dhunen por ama edhe nuk e denoj totalisht ate. Eshte common sense me raste duhet.. Si mjet ekstrem per raste ekstreme ama duhet...
Se mbaj mend ku e kam nigju..me siguri na i plak Tirone qe thote "Druni e ka bo robin Rob."... Rob me te gjith kuptimin e fjales...
Rob=njeri .. (Ti friksohet Negativitetit)
Rob=i burgosur (Fundja do imponosh prepotencen Prinderore..)
But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...
Plak Tirone me thot ky mua... me duket se ta shpjegova mentalitetin tone tejet te skaduar ca postime me pare persa i perket sjelljes se shqiptareve. Fakti qe e ka thene nje plak dhe per me teper qe qenka "pi krriqiteti" nuk e ben argumentin tend me te forte.
Bayern do te shikohemi tek mbledhjet prind/mesues të kalamajve tane ku do e rihapim serish kete diskutim, por atehere do flasim nga pervoja reale. Te shohim sa do qendroje kjo teoria jote tek mua. Vetem kjo ka mbetur tani.![]()
ju te dy ziheni kot se qe te dy nuk jeni bo akoma prinder dhe as mesues , kur te boheni prinder atehere ejani dhe flisni
eshte kollaj te flasesh ne teori per edukim korrekt por ne praktike ndryshojne gjonat
thote bukur nje fjale e urte qe e kam degju shpesh ne tirone
ATE QE TA BO FEMIJA ,NUK TA BO AS PERENDIJA
une do ta jap mendimin tim kur te bohem prind vete
O plzzzz
Akoma ne Triborough Bridge kjo.
Mbase ne parent meeting nuk takohemi por do me kujtosh kur te leshosh shpullen e pare edhe te humbesh virgjerine komunikuese. lol
Til than read you around.![]()
Ai e filloi i pari.Postuar më parë nga arun
Do te me beje te dhunshme me zor.
Konkludoj qe femia nuk duhet qelluar.
Qotek per ju.![]()
We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.
Kam arritur ne nje perfundim interestaurues nisur nga moria e pergjigjeve te rrymes "shkopijso-revolucionaro-rebelizuese" nga njera qoshe e muhabetit, me parrullen "ideologjiko'ngecese - prapa'vrapuese" ne kacafytje te sherbetizuar me ironi kundrejt rrymes "neo - disiplinueso" (te çiliminjve) nga qoshja tjeter, e cila (kjo e fundit) parakalon me motot "hapi xixat" Malo Xhunga dhe "kurseje gjakpërvëlimin" qe vjen si rezultat i ngushtices se theksuar ne te menduar ne lidhje me te experimentuarit apo analizmit te situates "gabuese" nga kalamai (kalama hesapi ---> ende i pagdhendur), pasi te mos harrohet, (e permend serish) se te gjithe ju dhe une kemi qene kalamaj (nga mend) nje dite dhe nje avantazh, i tille duhet te jete me siguri mjaft i dobishem ne kuptimin e shkakut te veprimit te gabuar (nga fem') dhe si rrjedhim ne dobi te padiskutueshme te "teknikes logjistiko-arsyetuse" qe duhet ndjekur per te denuar kete veprim, por gjithnje, te qenit esëll nga dehja emocionuese e joshjes momentale qe vjen si rezultat i praktikimit te shpulles jevgshe eshte nje avantazh i pamohueshem ne bashkeprimin me femijen ne te ardhmen.
Mos e shqepni nga kujtesa faktin se imponimi i ideve "te apsionuara kopaçioniste" shfaq te njejtin efekt "perdredhje zorresh (hapje barku)" kundrejt rrymes "kundra dhunes." (ku gezoj pjesmarrje dhe vet) Ne te njejten kohe duke mos u perpjekur te fsheh neutralitetin, ndodh edhe e anasjellta.
Me nje fjale nje situate e tille te shoqeron ne perfundimin se nga njeri cep, "eshte femija im" dhe do e edukoj une, sipas menyrave te mia "te arsyeshme" dhe nga cepi tjeter i muhabetit "eshte femija jot" dhe edukoje si te te doje kokrra e qejfllikut, sido qe ta shohesh llogjike dozen e arsyeshmerise, qofte kjo teknika flururistike e kopanit, fundja nuk me grriset ndergjegja se si do e trajtosh femijen tate, perderisa eshte e pjella jote.
Ne te njejten kohe, kur je pikerisht ti, qe nuk ndjen meshire per femijen tate, ne momentin kur nuk te dridhet aspak maja e pellembes dhe ja shperthen hundet gjak, pandeh se do ndjeje keqardhje i huaji?!
Boll na detyruat te kalojme ne shprehje te "hekurosora" e te "palosura" me sarkazme, bejini nder vetes e na kurseni te pakursyshmet! (lol)
Reflektim mendje vecse reflektim!
Hajt, tung!
Ndryshuar për herë të fundit nga EXODUS : 19-11-2004 më 18:01
Krijoni Kontakt