Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    Lady Kad Maska e gurl
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Vendndodhja
    Pineal Gland
    Postime
    347
    Po jam shume ne vete kur thashe qe 80% e komunikimit eshte gjuha e trupit dhe kjo eshte e vertetuar shkencerisht. Gjuha e trupit eshte komunikimi pa fjale qe ndodh kur dy ose me shume individe perballen sy per sy me njeri-tjetrin. Ndermjet 60-80% e mesazhit tone komunikohet nepermjet gjuhes se trupit dhe vetem 7-10% jane fjalet. Dhe jane pikerisht keto mesazhe 'pa fjale' qe krijojne pershtypjen tek tjetri.

Pse ndodh qe sa here e shohim dike per here te pare, direkt krijojme nje pershtypje per te? Ne nuk kemi folur me ate person, nuk e njohim, atehere perse ndodh? Ky eshte pikerisht reagimi fiziologjik i trupit tone.

Nga e kuptojme genjeshtren? Sigurisht qe jo nga fjalet por nga gjestet. Nga e kupton dashurine, urrejtjen, etj. Eshte pikerisht sub-konshienca jone qe na ndihmon te kuptojme keto gjeste. Sinjalet jane gjithcka ne nje bashkebisedim.

Atehere mos thoni qe 80% eshte numer i egzagjeruar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga gurl : 10-11-2004 mė 17:35

i/e regjistruar Maska e Big Blue
    Anėtarėsuar
    02-09-2004
    Vendndodhja
    east anglia
    Postime
    194
    Ky ishte shpjegimi yt gurl?

Ti je dhe moderatore mi!

As piktoret nuk perdorin aq body language sa the ti. Vetem nese dikush do mundohej te fliste me pilotin e nje avioni ne fluturim e siper do arrinte ate shifren pompoze(80%)

Lady Kad Maska e gurl
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Vendndodhja
    Pineal Gland
    Postime
    347
    Citim Postuar mė parė nga Big Blue
    Ky ishte shpjegimi yt gurl?

Ti je dhe moderatore mi!

As piktoret nuk perdorin aq body language sa the ti. Vetem nese dikush do mundohej te fliste me pilotin e nje avioni ne fluturim e siper do arrinte ate shifren pompoze(80%)
    Me vjen keq Big Blue qe te paskam zhgenjyer me shpjegimin tim, dhe qe nuk jam ne standartin tend te moderatores (flm qe me kujtove se cfare jam) por per fatin tend te mire ti nuk ke pse te pelqesh shkrimin dhe shpjegimin tim. Nese ky subjekt te pelqen dhe shpjegimi im jo atehere je me se i mirepritur te sjellesh faktet e tua.

Kjo shifer eshte e bazuar tek leximet qe kam bere dhe nuk eshte faji im nese eshte mbi kapacitetin tend te kuptimit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga gurl : 11-11-2004 mė 17:28

i/e regjistruar Maska e Big Blue
    Anėtarėsuar
    02-09-2004
    Vendndodhja
    east anglia
    Postime
    194
    Fakte? Te jap une fakte.
    Sipas teje eshte kshu Komunikacion = Gjuha e trupit(80%) + Fjale(20%)

Ne postimin tend te fundit,jo vetem qe ke komunikuar me mua por dhe ke perdorur ekzaktesisht 86 fjale.

Ta zeme se ato fjale do mi kishe thene sy me sy.

Shifra 86 eshte 20% e numrit 430.
    Pra.....430 = fjale + gjuha e trupit

Te heqim 20% nga numri 430 ne menyre qe te mbesim me ate 80%shin tend te "gjuhes se trupit"....pra 430-86=344.

Mu deshen mua 22 sec te lexoja ate postimin tend(rrjedhshem)

E imagjinon dot veten te besh 344 shenja per 22 sekonda??
    Duke pasur gjithmone ne mendje qe nuk je duke bere karate por nje bisede normale.

As Jet Li nuk eshte aq i shpejte.

Mund te thuash qe nje e prekur e flokeve ka kuptim sa 5 fjale ose nje kryqezim i kembeve nga krahu tjeter vlen sa 10 fjale, por still tu maq.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 17-11-2004 mė 02:48 Arsyeja: gjuhe e huaj

Lady Kad Maska e gurl
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Vendndodhja
    Pineal Gland
    Postime
    347
    Shifra qe dhashe eshte shifer mesatare dhe nuk do te thote qe ne te gjitha bisedat qe ben patjeter 80% e bisedes eshte jo-verbale. Kur nje bisede kerkon fakte, si psh prezantime, atehere fjalet kane per te zene pjesen me te madhe te bisedes sepse ajo gje kerkohet prej nesh. Megjithate, nga ana tjeter ka biseda qe jane 100% jo-verbale, dhe kryesorja e ketyre llojve jane bisedat flirtuese ku mund te perfshihen te gjitha bisedat sinjalizuese.

Megjithate, dikush kuptohet vetem nga gjuha jo-verbale dhe jo e folura, dhe pikerisht per kete fakt, rendesia e gjuhes jo-verbale eshte me e madhe.

Dhe aq me teper ne forumin ne te cilin po shkruajme, gjuha e trupit ka me shume rendesi, sepse ajo vendos sjelljen e njeriut.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Jane pikerisht keto shprehje te mimikes sone qe jo rrallehere shprehin me shume se fjalet. Une per vete i kam adaptuar mjaft. Si perfundim mendoj eshte mese normale te shprehesh ne keto forma.

Sepse logjika komandohet nga ndienjat.
    • Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.

• Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
      po s'e diti peshku e di Zoti vetė.

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Citim Postuar mė parė nga gurl
    Fjala eshte nje pjese shume e vogel e komunikimit tone, dhe eshte pikerisht gjuha e trupit qe perben 80% te tij.
    Kjo eshte shume e vertete! Perben edhe pergjigjen e pyetjes.
    Une jam shume e ndjeshme ndaj gjuhes joverbale te te tjereve.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. PS me 63 deputetė, humb shumicėn
    Nga Genti^Itali nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-09-2004, 07:30
  2. Njė doktor amerikan pėr rritjen e rasteve tė vetėvrasjes nė Kosovė
    Nga Stresi nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-03-2004, 06:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •