Close
Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 81
    i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Boy!Ne qofte se ti flet per vajzat normale,duhet te pyes se ne cfar prizmi nuk jane te zgjuara?
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    S'ka problem...rendesi ka qe u kuptuam.

DeJaMe AmAr...! Maska e La rondine
    Anëtarësuar
    10-02-2003
    Vendndodhja
    Chihuahua
    Postime
    73
    Mund tju flas une nga experienca personale se pse eshte me e pjekur rinia shqiptare.Ja pra nje shembull konkret:
    une per veten time(bashke me shume shoqe e shoke te tjere)jemi larguar nga shqiperia qe ne moshen 14 vjecare.Ikem drejt nje shteti te panjohur te cilit nuk ia kishim idene se si do te na dilte,e dimin qe do te ishte nje fushe me lule,pa menduar qe do te perballonim cdo gje vete,qe mami dhe babi nuk do ishin me prane ne rrezik e ne nevoje.E morrem persiper ta perballonim cdo gje qe do te hasnim ne kete shtet krejtesisht te panjohur,pa dashur e pa e dijtur.Dhe prinderit qe na sollen ketej,kuptohet qe e kishin shume te veshtire ta pranonin kete gje,por ja qe dhe ata bene sakrifice dhe vazhdojne te bejne akoma per te miren e femijeve te tyre,per te ardhmen e tyre,qe neser,kur te dalin ne jete,te jene dikushi.Se po dal nga tema e
    Doja te thoja qe jemi perballur me shume shume veshtiresi te cilave i kemi bere balle te tere bashke(ne mos te tere,grupe grupe)dhe te cilat na kane bere me te pjekur,Ja pra,vuajtja e pjek njeriun.Une sot jam 20 vjece,kam 6 vjet qe jam larguar nga shtepia,dhe them se nese do te kisha qendruar afer me ata te shtepise,nuk do te kisha arritur te isha kjo qe jam sot.Dhe sa per ate punen e liberta-se,neve e kishim dhe e kemi qe ne fillim dhe nuk perfituam nga ajo.Normal qe argetohemi dhe neve,por jo qe te mund ta shfrytezojme rastin qe jemi larg syrit te atyre te shtpesise,ne maximum.Kete e them per gocat,ndersa cunat.....mund te them qe me shume jane bere te papjekur sesa te pjekur.sikur vijne duke u dale trute dhe jo duke i hyre.Te me falni ju cuna nese do te ofendoheni,por nuk e kam me juve,sepse varet dhe nga njeriu,por flas per keta cunat e grupit me te cilet kam ja 6 vjet.Ky ishte mendimi im.
    Ia kalofshi mire!
    [size=0.6]DaCa O NoApTe As Fi PlEcAt
    DiMiNeAtA Ai StIi Ce-Ai Ce-Ai ViSa
    Si AdORmI aSa LaNgA InImA mEa!

Lasa LuMeA Sa ZiCa Ce VrEa
    N-o MaI cReDe AsCuLtA-Ti InImA
    StiI pReA bIne,NuMaI tIe Ti-As Da
    JuMaTaTe DiN pErNa MeA![/size]

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    8
    ath. me rradhe:
    alba_mausi: nuk i shoh me prizme fare por i shoh sic i sheh cdo cun tjeter, ndersa ju gocave mund t'iu duket me se normale.
    provo te pyesesh cdo cun dhe te shohim cfare do te thote per vajzat shqiptare...."jane bo te gjitha k.....a, e kane menjen vetem te qejfi etj."
    kto gjona do t'i thone cunat nga mosha : 16-25, kurse ata me te rriturit qe mendojne per lidhje me serioze do te thone thjesht qe nuk jan ete pergatitura me per kto lidhje sepse kohet e fundit e kane menjen per pub-e e disko dhe nuk e di c'mendim ke ti por asnjeri(serioz) nuk meret me nje goce te tille.

la rondine: edhe une qe 14 vjec kam ketu dhe e them qe mund te jem pjekur sepse mendoj per shume gjona qe nuyk jane te moshes time: por nuk them qee cunat e tjere jane si une sepse une kshu kam qene dhe ne shqiperi....italia(vendi i huaj) me beri te shoh disa gjera 2-3 dite me perpara se cdo i kisha pare ne shqiperi dhe ktu ku jam une ka dhe goca shqiptare qe vijne dhe jane nga 14 vjec, jane komplet(ose behen sepse nuk i kam njoft me perpara) ndryshe nga ajo qe thua ti per vajzat qe vijne knej.
    une jam dhe perfaqsues i 200 veteve ne shkolle dhe i di cfare problemesh po na shkaktojne: zhduken me dite nga shkolla...i presin benzat te dera shkolles etj. dhe nuk po flas per 1 a 2 por per 99% te gocave.
    une flas sepse e di dhe gjendjen ktu dhe ne shqiperi...kerkojme te gjithe te gjejme anet pozitive te gjendjes tone por e verteta eshte 1 tjeter....dhe na pelqe apo jo Kledi e tha ne 1 emision dhe iu vune te gjithe kunder por per mu e na dhemb apo s'na dhemb jemi akoma posht "perendimit" si koncept te jetes.

Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609

pershendetje

Me vjen shume keq qe vajzat Shqiptare kan aritur deri ne ate shkall,se une i kam menduar ndryshe,kur them se i them vetes Shqiptare duhet te krenohem me origjinen time.Kur permend
    emrin Shqiptare me duket vetja si me e zgjuara apo me e ndershmja e te gjitha kombeve me te cilet jetoj ne mergim.Por mua ma shkon menja se esht faji i prindit ,qe nuk ka kerkes llogarie ashtu sic duhet,por mos mendo se ato vajza nuk jan te zgjuara,por zgjuarsia e tyre eshte e djallezur dhe jo e sinqert.Me respekt Alba
    .

Anetar i respektuar
    Anëtarësuar
    08-02-2003
    Vendndodhja
    UK BIRMINGHAM
    Postime
    29

Pershendetje

Ju pershendes ne mbaresi.
    Ne vecanti Alba Musin.
    Alba ka mendime shume te pjekura dhe e vleresoj shume.
    Dhe jam i mendimit qe ka shume te tjere si ajo qe meritojne te quhen shqiptare.

Desha te shtoj,per sa i perket semundjeve te kohes qe ka prekur shume dinjitetin e shqiptarit,
    nuk jane pjelle e tija,
    Shqiperia s'eshte qind per qind gjak i paster
    dihen kulturat dhe popujt e ndryshem qe gjate koherave cfare lane e cfare moren.
    Respekt per Alben dhe t'gjithe atyre qe duan t'i ngjajne.
    BESA E SHQIPTARIT SI PURTEKA E ARIT

i/e regjistruar Maska e kleantin
    Anëtarësuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    ku shkel aty jetoj
    Postime
    74
    hi .kur thua piqet nuk e di se me c'kuptim do ta thuash pjekurine se nga ana e inteligjences,shqiperia ka qene 85% fshat dhe s'besoj se kjo rini e 85 perqindeshes e fitoi kete pjekuri.por prap nuk me mbushet mendja se jemi pjekur aq sa duhet.sepse ecemvete ne jete pa ndihme me kupton besoj seshte pjekuri kjo.ate e beme per te mbijetuar,ose per nje jete me te mire apo jo?megjithese kjo eshte teme e gjate po ta diskutosh,po e le me kaq

Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Kleantin!Kur themi pjekur ,(se kjo fjal ne na duket me popullore),mer kuptimin qe nje djal burrerohet para kohe,dhe kjo thash qe vjen nga veshtiresit e jetes,sepse te rinjte tan marrin rruget e mergimit nga 14 vjeca vetem per te ndihmuar familjen,nuk i thua ti kesaj pjekuri?Qe djali mer pjes ne hallet familjare aq i ri,kur, moshataret e tij ne bote argetohen mbas compjutrit e diskotekave,apo qefeve te ndryshme.Me respekt Alba
    .

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Rinia shqiptare eshte pjekur me shpejt sepse ka qene zjarri me i larte per ta saqe jane percelluar krejt, jo djegur.
    Mu me esht dashe te kaloj gjith Europen ilegalisht here me kamiona e here me gomone e te vi ktu ku jam, vetem pa ndihme nga kush, e te bej gjithfare punesh derisa te stabilizohem.
    Kurse nje djale europian ne moshe time gjithe kete kohe e ka kalu duke luajtur ne Playstation e Nintendo...

i/e regjistruar Maska e REG_KRAY
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    fier
    Postime
    66
    hahahahaahhah
    kush tha se rinia shqiptare piqet me shpejt
    me duket se qenke ti i vonuar lol se rinia shqiptare piqet me vone nga te gjithe o popull po ben miree te dalesh njehere neper bote po tu dha mundesia dhe te shikosh se sa mend kane shqiptaret apo te krahasosh nje shqiptar te moshes 20 vjec me nje te huaj te moshes 15 vjec
    God Bless

Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  4. Letersia Shqiptare
    Nga new-man në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-01-2009, 12:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •