Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 81
    i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609

Përse rinia Shqiptare piqet më shpejt se ajo e vendeve të tjera?

"Të rinjtë tek ne piqen më shpejt, sepse atyre u duhet të përballojnë shumë shpejt probleme të mprehta ekonomike e sociale. Mosha kur arrihet kjo pjekuri e të rinjve në Shqipëri nuk i kalon te 20. Periudha e adoleshentëve njihet tashmë si periudha e vetmisë dhe e dëshpërimit. Adoleshenti kërkon të realizojë vetveten, por është në mes të udhës. Duan të quhen të pjekur e nuk e përballojnë dot peridhën e kapërcimit të menjëhershëm". Të rinjtë në Shqipëri kanë si veçori se përballoen shumë herët me probleme konkrete. Nëse të huajt i kalojnë thuajse pa i cikur fare probleme të tilla, shqiptarët duhet të nisin çdo gjë nga e para, t'i bëjnë të gjitha me duart e tyre duke qenë se vijnë nga familje të varfra prej të cilave nuk marrin mbështetje të madhe. "Por, në përgjithësi, i riu nuk kënaqet me ato që arrin. Është një brez i rebeluar". Për të arritur lirinë individuale duhet arritur së pari pjekuria sociale, por kjo realizohet edhe nga përvojat në punë. . Sfida e të rinjve është përballimi i problemeve dhe zgjidhja e tyre në mënyrë sa më racionale, duke lënë mënjanë dëshpërimin e pesimizmin.Cfar mendoni ju per kete ceshtje?
    Ndryshuar për herë të fundit nga ALBA : 17-02-2003 më 02:39
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    8
    je e sigurte qe ne jemi me te pjekur se te huajt?
    sepse une qe kam 5 vjet ne itali nuk mendoj keshtu!
    ndoshta per cunat dhe mund te kesh te drejte por per gocat mendoj te kunderten!
    ne shqiperi gjerat provohen se e kerkon gjendja ne te cilen ndodhet vendi( flas gjithmone per tironen se nuk kam jetu ne vende te tjera), dhe ne shume raste gjendja ekonomike s'ka te beje fare, besoj se e kupton per cfare po flas, kurse ne itali vajzat ndjekin shume ate qe i pelqen, gje qe nuk influencohet nga miqesite apo nga prinderit.
    eshte e kote te flasesh per shembuj, do te tregonin thjesht realitetin e hidhur te gocave sot ne shqiperi: pa identitet (flas per shumicen jo per te gjitha).

Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    boy !Une flas ne pergjithesi dhe nuk flas per plehra,te cilave ju a kan mbyll syte paraja,por flas per ato qe ju thojn vetes Shqipetar.Dhe ti ke shume te drejt per ate ceshtje,kete e kemi ngritur sa her ne forum,por disa thojn e kan nga varferia,disa thojn nga karakteri familjes etj.Ndersa une them se ato femra nuk kan karakter dhe per mua jan plehra,sepse ne Shqiperi akoma nuk kam degjuar qe ka vdekur njeri per buk ,qe arrijn te shesin trupin,por ato femra kerkojn luks,dhe nje njeri qe kerkon luks o do shesi nderin o do luaj rolin e nje mafjozi te korruptuar
    .

Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Per sa i perket vlerave familjare (ne fakt tani edhe ato jane ne krize) une mendoj se te rinjte shqiptare i kane me te zhvilluara se te huajt (ne perendim). Ne i ruajme shume te ngushta mardheniet familjare dhe sakrifikojme shume per njeri tjetrin. Ne perendim ky fenomen eshte shume i rralle. Pikerisht per kete aresye i bie qe te huajt ta fitojne pamvaresine dhe lirine individuale perpara te rinjve shqiptare.

Une nuk e di se cfare kupton me fjalen pjekje, nese i referohesh perballjes me veshtiresite e jetes te jap te drejte. Nese i referohesh botekuptimit per jeten dhe rregullave shoqerore mendoj se ne perendim ky botekuptim eshte me i sistemuar dhe i disiplinuar se tek te rinjte shqiptare.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    8
    te jesh e bindur qe ato qe ti therret plehra...jane shume! ti flet ne pergjithsi..apra pergjithsia jane ato!

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anëtarësuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Pse i ngaterroni gjerat more aman?!
    Te flasesh per pjekurine e nje brezi dhe te flasesh per fenomenet negative te shoqerive ne tranzicion e siper, keto jane dy probleme te ndryshme.
    Te rinjte shqiptare jane me te pjekur, ne kuptimin qe i marrin me seriozisht gjerat, mendojne sikur te ishin 30 a 40 vjec, sepse shumicen e dyerve i kane te mbyllura. E vetmja dere e hapur per ta eshte venia ne perdorim maksimal e trurit. Dhe shumica e tyre e bejne persosurisht kete.
    Sa per fenomenin e "atyre" qe na qenkan kaq te shumta, eshte e kote te flasesh pa patur fakte dhe argumente te qarta. Njeriu eshte produkt i shoqerise dhe i ambientit ne te cilin jeton. Keshtu edhe femra qe "merr rruget" eshte produkti i kesaj shoqerie te degjeneruar ku mbizoterojene epshet e felliqura, deliret e madheshtise, mashtrimet, e madje dhe krimet. Nuk eshte faji i "atyre" sepse ato jane pjella me e keqe e interesave me te keqia, e mendjeve me te shthurura. Me shume sesa fajtore ato jane viktima. Sa kusherinj kane cuar kusherirat e tyre atje? Madje edhe vellezer ne disa raste. Mos e zgjas me kete analize se me acarohen nervat kur problemit mundohemi ti gjejme nje fajtor. Nuk ka nevoje per fajtore, sepse ata ngelen gjithmone jetime, por e mira e te mirave eshte te gjejme nje rrugezgjidhje.
    Keni ndonje ide ju ?!
    Tingujt e heshtjes së mendimeve te pathëna
    perplasen në detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmët keqaz mbulojnë
    U mpiksën tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

....... E pergjuar....... Maska e vana
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Vendndodhja
    Ku jam une......Nuk je ti!....(Ndoshta jemi duke luajtur kukamcefti) ....
    Postime
    346
    Sepse jan te vuajtur!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    8
    Nuk e kam per ato qe mendon ti puhiza: per prostituta apo per kushedi per cfare tjeter, por flas per vajzat normale: per vajza qe shkojne ne universitete a ne gjimnaze... dmth ti ke ngaterruar kekun me byrekun... lexoje me mire ate qe them dhe mundohu te pergjigjesh me qarte dhe me realisht se shqiptare qe perdorin trurin ne itali(flas gjithmone per italine se kete realitet njoh) te jesh e sigurt qe jane pak...dhe une qe ta them kam pare: 2 universitete ne Rome, cattolica-n ne Milano, universitetin ne Bolonja, ne Ankona, ne Peruxha, ne Teramo, ne Askoli Piceno.... dmth nuk eshte opinion i imi eshte fakt se nuk e them vetem une por dhe shume vajza qe jetojne ne kto qytete dhe e kuptojne gjendjen e shume shoqeve te tyre...pastaj une flas dhe per ato ne tirane, ku lene mos te te jap shembuj fare sepse mjafton te shkosh e te rrish nja 3 jave per te kuptuar situaten.
    ju lutem mos me flisni per pjekurine e brezit tone sepse eshte e vertete nje gje qe ka thene nje politikan nga firence: shqiptaret bejne perhere maksimumin e gjithckaje, kerkojne te jene me te miret( dhe ne shume raste JANE ME TE MIRET), por e bejne ne te mire e NE TE KEQE...

nese nuk e kupton dhe kete puhiza me dergo nje e-mail dhe t'i dergoj une te gjitha shembujt me "pjekurine" tone!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-10-2002
    Vendndodhja
    jo shume larg
    Postime
    13
    nuk e di per cunat por besoj se vajzat shqiptare piqen me shpejte ngaqe i hapin kembet qe te vogla...

Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Oltis!Me vjen shum keq qe flet ne kete gjuhe per vajzat Shqiptare ,se nuk jan te gjitha ashtu si mendon ti.Kjo pra ishte Europa, kjo ishte demokracia qe kerkuam ne,qe u hodhem si qenj te terbuar ne rruget e europes,mendonim se cdo gje ishte e lehte.Por une them dhe e kam vertetuar vete ket gje,qe te rinjte tane jan me te zgjuar por se popujt e tjere.Dhe kjo ndoshta vjen nga qe varferia na ka detyruar qe ti futemi halleve te familjet qe te vegjel,te marim dhe ne pjes ne te mirat dhe te keqijat e familjes.Ndersa ke i riu i europes kjo gje nuk vehet re,qe ai te mari pjes ne hallet e familjes,por secili i ri shef qefet dhe deshirat e veta personale,nuk ka kerkes llogarie si ne ne familjet tona,flas gjithmon per familjet e shendosha,dhe jo per familjet qe kan marr fund me imoral dhe korrupsjon.
    .

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  4. Letersia Shqiptare
    Nga new-man në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-01-2009, 12:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •