Haradinaj intervistohet nga përfaqësuesit e Truibunalit të Hagës
Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës,Ramush Haradinaj, u intervistua sot, për rreth një orë e gjysmë, nga përfaqësuesit e Gjykatës Ndërkombëtare për krime lufte, rreth zhvillimeve gjatë periudhës së viteve 1998-99 kur ai ishte komandant i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës për rajonin e Dukagjinit. “Kam kërkuar sqarimin për një varg çështjesh, duke përfshirë edhe natyrën e procedurave që ndiqen nga Tribunali”, tha Haradinaj në një deklaratë për shtyp.
Pas takimit me përfaqësues të Tribunalit të Hagës në Prishtinë, kreu I AAK-së Ramush Haradinaj në një deklaratë për shtyp bënë të ditur se gjatë këtij takimi, ai ka ngritur një sërë pyetjesh rreth rolit të kryeprokurores, Karla Del Ponte, dhe ka shprehur shqetësim të thellë për vërejtjet e saja, të parashtruara të mërkurën e kaluar para Këshillit të NATO-s, në të njëjtën ditë kur z. Haradinaj e kanë vizituar zyrtarët e saj.
“Kam dhënë mendimin tim për çështje të caktuara. Megjithatë, kanë ngelë disa çështje të pazgjidhura për të cilat do të jetë e nevojshme që diskutimet tona të mëtejme të vazhdojnë më vonë. Diskutimet tona janë ende të kufizuara në çështjet preliminare dhe procedurale”, citohet të ketë thënë Ramush Haradinaj.
Në komunikatën e lëshuar për shtyp Haradinaj ka bërë të ditur se për këtë çështje ka informuar kryetarin Rugova, kryeministrin Rexhepi, kryetarin e parlamentit Daci dhe liderët tjerë të partive politike, të cilëve u është mirënjohës për mbështetjen.
“Jam thellë i bindur se ne jemi më të fortë kur jemi të bashkuar. Para nesh qëndrojnë sfida të rënda, individuale dhe kolektive, në rrugëtimin tonë drejt Kosovës së lirë, të pavarur dhe tërësisht demokratike”, thuhet në fund të deklaratës së kryetarit të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës Ramush Haradinaj.
Gjykata Ndërkombëtare për Krimet e Luftës në ish-Jugosllavi, ka kërkuar që lideri i AAK-së të intervistohet rreth rolit të tij në Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës në periudhën 1998-1999. Ramush Haradinaj, ishte njëri prej komandantëve të ish-Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në Zonën Operative të Dukagjinit. Ai një kohë ishte zëvëndës-komandant i TMK-së, ndërkaq në vitin 2000 është angazhuar në politikë, duke e krijuar një forcë të re politike, Aleancën për Ardhëmrinë e Kosovës. Nga viti 2001, Haradinaj është deputet i Kuvendit të Kosovës. Partia e tij, e cila doli e treta në zgjedhjet e fundit në Kosovë, e ka kandiduar zotin Haradinaj, për kryeministër të mundshëm të Kosovës.
Zana Mezini
Posted by: EH/Rkstaff on Nov 10, 04 | 4:00 pm
Krijoni Kontakt