Close
Faqja 11 prej 30 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 292
    SHKOZA
    Anėtarėsuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    E perktheva emrin tim dhe emer shqiptare me doli . Por ama ai i yti me ,,baze ilirishte" perseri emer turk po te del. Si t'a pagezojme femijen tone tani se? Bene te t'a fusim nje te ri ty p.sh. ,,maqorr enigmatik ".
    Ty edhe kryeqyteti i Shqiperise etnike ne Turqi te doli, mos do te thuash se ne ato librat t'ua e ke mesuar kete ? Behu i sinqert dhe trego te lutem ti cun i vogel se sa shpulla ke ngrene nga Prizrenasit qe m'i paske kaq inat?

Fale o zot se nuk dine q'thote, vetem nje maqorr i shkrete eshte!

Shkoza nga kryeqyteti i Shqiperise etnike .

P.s. Me sa po e shoh pak shqiptare do te mbesim ne forum duke i dhene njeri tjetrit nga nje kombesi te dyte.

Anagramisti Maska e Mister Enigma
    Anėtarėsuar
    06-08-2004
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    2,636
    Po do sqarim apo? Ti i thua Prizrenit kryeqytet i Shqipėrisė Etnike. Kjo ėshtė e paqartė. Sepse prizrenasit (ata qė i kam njohur unė) mė shumė e duan Turqinė sesa atdheun e tyre. Pra kur unė thashė Izmiri kryeqytet i Shqipėrisė etnike kjo ishte kundėrpėrgjigje ironike (pra, ti nuk e kuptove ironinė).
    Ndėrsa as nuk tė vjen keq qė u mundove tė tallesh me emrin tim.
    Kėrkoj falje qė dolėm nga tema.
    Nė temė: PSHDK tėrhiqet nga qeveria. Ē'mendonio ju pėr kėtė?
    Kodi:
    Eja ta bėjmė bashkė njė anagram por kujdes se mos po anagramohemi edhe vetė 

SHKOZA
    Anėtarėsuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Degjo Siner une e kuptova ironine tende dhe mu per ate reagova ne ate menyre. Mendoje qe forumi mund te shfrytezohet me shume se sa per ironizimin e te tjereve. Te them te drejten prej teje kam pritur me teper . I kam percjellur shkrimet tua dhe te pergezoje per pjesen rreth kompjuterizmit dhe informatikes edhe per ato fotografite per te qeshur. Mirepo me mire dhe me e dobishme do te ishte ndoshta kur ne ne forum te behemi me konstruktiv kur diskutojme tema kaq te rendesishme ne forum si kjo ketu rreth qeverise se re te Kosoves.
    E kam thene dhe po e them pereseri se kam fituar bindjen se shumica e forumisteve po e shfrytezojne kete forum per te prezentuar simpatite e veta ideologjike ose partiake para te tjereve dhe ato simpati ose bindje tentojne qe me c'do kushte t'ia imponojne te tjereve dhe ketu qendron problemi. Ky grup deshiron qe vetem shkrimet dhe mendimet e tyre te mbesin ne kete forum me qellim qe pa marre parasyshe se sa kontribuojne per te miren e pergjithshme, mjafton qe per teme, tek vizitoret e ketije forumi te krijohet bindja se paska aq shume te qmendur ketu ne mesin tone.
    Me duket se duke u marre me njeri tjetrin ne po e harrojme Kosoven tone. Une e kam kundershtuar dhe do t'a kundershtoi vazhdimishte c'do anetare te forumit i cili ne menyra krejte tendencioze dhe te pa skrupullt vendose perpara interesit tone te perbashket egot personale te tij te cfardo lloji qofshin ato. Te tille se paku mua me duken qe jane disa ketu ne forum qe pa hezitim i'u kam thene dhe do te ju them se po shesin pordhe dhe kete mendoje qe atyre duhet te j'ua themi te gjithe . Me te vertete mendoje qe eshte e vetmja menyre qe ata e kuptojne si ,,pseudo intelektual" qe jane . Ndoshta mu kjo eshte menyra me mire per t'i mbrojtur ata nga gremina ne te cilen po tentojne bijne dhe te n'a gjuajne edhe neve te tjereve ne kete forum. Paramendo c'fare bindje do te krijonte nje i huaj i cili do te lexonte kete forum! Sigurishte se ketu po pasqyrohet dhe po reflektohet papjekuria jone kombetare . Aq me keq kur mu ketu shkruajne grupmosha te reja . Ku eshte toleranca dhe mirekuptimi , ku eshte ketu respekti pe mendimin e tjetrit . Ketu disa jane ne gjendje te fillojne kryqezatat vetem e vetem pse nuk mendon dhe nuk je si ata? Ata luftojne individin dhe jo mendimin. Per fate te mire qe jane zemerlepuj dhe kane gjetur vete kete forum per t'a perdorur si maske te veten.
    Te lutem Siren ne qofte se ke lexuar shkrimin tim te mehershem rreth temes lexoje dhe pa hezituar me kundershto opinionet e mia, por ama jo per te ironizuar se nuk arrijme dot gje keshtu. Populli yne i shumevuajtur thote ,, Fjala, fjalen nuk e mund , gjuha eshte prej tuli dhe nga ti japesh ajo shkon ".

Sa i perkete paqartesise tende per Prizrenin si kryeqytet te Shqiperise etnike nese edhe kete nuk e ke thene per te ironizuar , mund te te shkruaj , por siq thua edhe vete ketu kemi nje teme krejte tjeter. Megjithate neqofte se te intereson e kam pare nje teme rreth Prizrenit dhe se shpejti do te prezentoje opinionet e mia aty. Sa i perkete opinionit tend per Prizrenasit te keshilloje qe te mos e beshe pergjithesime per raste individuale dhe te mos beshe keso perqarje ne popullin tend . Une dhe pse me origjine nuk jame Prizrenas mendoje qe qytetaret e Prizrenit jane po aq shqiptare sa ti mos edhe pak me shume.nuk jemi shume ne per te qene kaq te ndare siq deshirojen disa .

Sa i perkete pyetjes rreth tereqjes se PSHDK nga koalicioni qeveritar, neqofte se edhe kete nuk e thua sa per ironi , sepse prej teje ndegjova se pari , t'a them te drejten se nuk po me vjen mire . Une kam menduar dhe mendoje qe Kosova ka nevoje per nje qeveri stabile dhe funksionale dhe a kriza poltike.

Te fala Shkoza nga Prizreni - Kryeqyteti i Shqiperise etnike.

Anėtarėsuar
    06-08-2004
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    2,636
    Unė e pėrdora ironinė ngase ti po e quan Prizrenin kryeqytet tė Shqipėrisėe Etnike (sepse je prizrenas). Edhe unė si prishtinas do ta thosha kėtė pėr Prishtinėn. Edhe njė gjakovar do ta thoshte kėtė pėr Gjakovėn dhe njė tiranas pėr Tiranėn. Natyrisht edhe njė tetovar pėr Tetovėn. Pra as ti nuk je serioz kur e quan ashtu Prizrenin. Dua tė them se kur tė bėhet Shqipėria Etnike nuk dihet aty se cili qytet do tė jetė kryeqyteti. Ti nuk je serioz kur pa kurrfarė baze e pėrqesh emrin, fotografinė dhe shtesėn e emrit tim.
    Dhe nuk jam pėr pėrēarje. Atė qė thashė pėr PSHDK-nė nuk e thashė me ironi. Sepse nuk hyj unė nė foum qė tė ironizoj. Ironizimi im lindi nga Prizreni - kryeqyteti i Shqipėrisė Etnike (pra fjalėn "kryeqyteti" ti e ke shkruar gabimisht me tė madhe).
    Unė pėrkundrazi e shpreha brengosjen time sepse megjithatė PSHDK e ka vendin nė qeverinė e re.
    Kodi:

Anėtarėsuar
    06-08-2004
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    2,636
    Edhe diēka se harrova. Megjithatė ajo pėr prizrenasit ishte shaka. Ua kushtova disa shokėve tė mi nga ajo anė.
    Kodi:

SHKOZA
    Anėtarėsuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Siner sa per Prizrenin si kryeqytet te Shqiperise etnike se paku nuk jame une i vetmi qe po e them kete pra nuk ke pse hidhrohesh aq teper ne mua . Perkujto te lutem deklaratat e njerezve eminente nga te gjitha viset shqiptare , si p.sh kryetarit te Kosoves Dr. Ibrahim Rugoves, Mbretit Leka Zogu , kryetarit te Shqiperise Alfresd Moisiut dhe sa e sa personaliteteve tona e njohura qofshin te politikes ose edhe shkences, artit dhe letersise te cilet e quajne jo rastesishte kete qytet si kryeqytetin shpirterore te shqiptareve, te cilet nese filloje t'i citoje ose edhe veq t'i permendi me duhen ore te tera.
    Besoje qe lenda e Historise do te te ndihmonte ty me teper rreth kesaj paqartesi qe e keni.
    Megjithate besoje qe juve si enigmat nuk ju ka rastisur qe se pari nga une te degjoni kete gje dhe te habiteni aq teper!
    Sa i perkete PSHDK besoje qe pajtoheni edhe ju qe kishim te njejtin mendim.

Per fund edhe nje keshille harresa per nje enigmat nuk eshte shenje e mire. Gjithashtu te falenderoje per permiresimet drejteshkrimore qe po m'i beni edhe pse une po shkruaj ne dritaren e pergjigjieve te shpejta per arsye objektive. Te lutem me trego se a perdoret pas pikes menjehere lidhesja ,,dhe" te cilen e keni perdorur ju ?

Kam kaluar nje pjese te mire te jetes ne Prishtinen tone dhe kam krijuar nje bindje shume te mire edhe per vendasit e saj. Ka mundesi qe njeri prej atyre shokeve te juaj te jem edhe une, pra te pershendes.

Shkoza nga Prizreni

Anėtarėsuar
    06-08-2004
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    2,636
    Unė e di fare mirė se kush ėshtė Prizreni. Por gjėrat ndryshojnė dhe ti nuk mund tė jesh aq i sigurt qė sėrish Prizreni bėhet kryeqytet i Shqipėrisė Etnike, shoku im.
    Nė lidhje me lidhėsen "dhe" e them me plot gojėn se lejohet dhe ėshtė i mundshėm pėrdorimi i tij pas pikės. Natyrisht kjo vlen kur kemi thėnė diēka para pikės, apo jo? Ndėrsa po tė thuhej nė fillim tė njė thėnieje atėherė ėshtė gabim (pėrveē nė letėrsi).
    Mė vjen mirė qė bashkohemi tė dy nė lidhje me PSHDK-nė.
    Gjithashtu pajtohem edhe me mendimin qė tė mos krahasohet Ramushi me Hashimin. Kėta tė dy kanė dallim shumė tė madh. Prandaj unė isha pėr kėtė lloj tė koalicionit.
    I pėrshėndes shokėt e mi nga Prizreni dhe tė gjitha viset shqiptare.
    Kodi:

SHKOZA
    Anėtarėsuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Une nuk e thashe se kur te behet Shqiperia etnike cili do te jete kryeqyteti , por thashe qe deri tani keshtu pranohet nga shume personalitete eminente shqipare dhe me gjere . Faleminderit edhe per ndihmen qe me bere rreth lidheses ,,dhe".
    Pajtohem plotesishst se nuk krahasohet Ramush Haradinaj me Hashim Thaqin . Per mendimin tim Hashim Thaqi eshte figura me e larte politike e cila para luftes,gjate luftes dhe ndoshta edhe pas saj ka zhvilluar dhe mbrojtur denjesishte ne bashkepunim edhe me anetaret tjere te larte SHP te UCK-se ku ishte edhe zoti Haradinaj, strategjine politike dhe ushtarake te UCK-se. Zaten kjo strategji mendoje qe ishte vendimtare per clirimin e Kosoves dhe perundimin me sukses te misionit te UCK-se dhe rezistences se vazhdueshme te popullit tone kunder shetit serb e cila zgjati rreth nje shekull.

Po ju'a them sinqerishte se jam sipmatizante i PDK-se dhe kam respekt te veqant per kryetarin e kesaj partie dhe ish drejtorin e dreitorise politike te UCk-se zotin Hashim Thaqi.
    Megjithkete mos e merr se kam rene nen ndikimin e kultit te individit , si disa ketu qe kane mbetur ne mendesine moniste ende. Keta nje personalitet politik i cili iu pershtate bindjeve ideologjike dhe partiake te tyre jane ne gjendje t'a shpallin absolutishte te pagabueshem dhe ti japin atribute te zotit!
    Me pare thate se nuk jam per perqarje , pse atehere bene keso krahasime qe nuk lidhen aspak me biseden te cilen e beme me heret? Mendoje qe keto dy personalitete te njohura te UCK-se meritojne shume me teper se sa ti marrim neper goje per keso krahasime qe ndoshta pranoni se duken shume here si tendencioze.
    Sa i perkete formes se koalicionit qeverises une veq e kame dhene njehere opinionin tim po ne kete teme ne nje faqe me perpara. Ne qoftese te inetereson per te mos e perseritur edhe nje here shkrimin te lutem lexoje dhe nese deshiron beji komentet tua .

Prano te lutem pershendetje te sinqerta vellazerore nga nje ish luftetare i UCK-se.

Shkoza nga kryeqyteti shpirteror i Shqipetareve - Prizreni.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Shkoz..o luftar i UCk-s.. dhe djal i Prizrenit..

Meqense je i UCk.s ..

Cka ke ba ti e shoket e tu me zbulue kush e vrau djalin e Prizrenit e njekohesisht Komandantin e nji formacioni te UCk-se Ekrem Rexh Drinin..?

Apo kte detyre se kush vrau nji luftar te UCk ja keni lan finlandezve e indianve?

Patjeter juve Prizrenalive qe jeni dhe te UCk-s ju takon moralisht me u interesue per kte ceshtje.. apo gabohem..?

Pres pergjigje..

SHKOZA
    Anėtarėsuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Or Brar ,po te jam pergjigjur moti more i uruar . Po perse e ke humbur fare . Shiko tek ,,Revolucioni yt i vonuar " dhe e ke pergjigjen.
    Me duket se je bere si ai pijaneci qe i duke shkuar pas rakise e harron gruan e vete! Ke harruar ore shoke se ke pase hapur nje teme rreth ,,Revolucionit tend te vonuar" dhe aty kemi biseduar gjate dhe aty e ke pasur pergjigjien rrubullake qe nga dita e dyte e Bajramit.

Shkoza nga Prizreni .

Faqja 11 prej 30 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Hagė: Ramush Haradinaj shpallet i pafajshėm
    Nga RTP nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 29-11-2012, 17:32
  2. Shinasi Rama: Ju rrėfej kujtimet e mia mbi lėvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  3. Komploti boteror
    Nga ORIONI nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  4. Ēėshtja Ēame
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  5. Aktakuza e tribunalit tė Hagės pėr Haradinaj
    Nga I-amėshuar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 14:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •