Shen Albani,
shume mire e ke. Pajtohem me ty plotesisht, per respektin, por mendoj se po bisedojme si vllaznia dhe nganjehere mahitemi. Eper te qene me serioz, eshte veshtire te bisedohet me maska, nofka (se nuk po dihet mire kush eshte pas saj), sikur te ishim ne 4 sy do te ishte krejt tjeter, shihet njeriu e ndegjohet fjala!
Per, emrin - bask, ti thua se nuk e pranon se eshte fjale shqipe - bashk, qenka fjale turke sipas Teje. Ai eshte mendimi yt!
Une them, se fjaas BASK=bashk, shte shqipe, paraturke, eshte illirishte, pikerisht ashtu - bask (se vone hyne ne shqipen tingujt e ndryshuar s=sh ne shume fjale...) Dradanet e Kreshtabardhes (Koaonikut te sotem), flitnin - skypas dhe besa e tyre ishte - "a flasim skypas"! Kur thoshte dardani (skyptari), "U po thom skypas"! Perfundonte gjithcka, e vetem vdekja mund ta mundte ate! Po eshte dicka me e rendesishme tash ket ne kete rast te fjales - BASK=BASHK, kur qenka fale turke fjala - bashk, athua edhe termi yne - bashk-bashkimi, na qenka fjale turke - a turqisht po u dashka me u bashkua shqiptaret? (perseri po buzeqeshem, e jo i merdhezur aspak, por ndryshon biseda kur nuk e sheh njeriun ne forum, te duket krejt disi ndryshe...)
Ne fillim te bisedes me Juve, une pershendeta sipas zakonit dhe Ju thashe se edhe une deshiroj te ndaj mendimet me Juve ne kete forum...(lexoje shkrimin tim te pare ketuPer ate thashe: te lexohen shkrimet me me vemendje dhe te analizohen rend...kur deshirojme te bejme bisede konstruktive... besoj se u skjaruam!
E...Nuh Musa, tash po te them sinqerisht, se sikur austria qe ka librin per fillin e emrit osterreich (mbreteria e lindjes) 1000 vjetorin
une per nj liber te tille ne Shqiperi nuk e dij qe ka, qe na deshmon saktesisht fillin e emrit te shoallur Albania! Kush e din le ta tregoj......
Krijoni Kontakt