Kafazi i Arte apo Burgu i Endrres 15.000 dollareshe!
Big Brother, Grande Fratello apo Lali i madh dhe ja ku eshte dhe ne Shqiperi Kafazi i Arte,shtepia qe do strehoje nente te perzgjedhurit e kesaj aventure qe do na shoqeroje per rreth tete jave nepermjet ekranit te televizionit News 24 qe do e transmetoje 23 ne 24 ore.Konkuruan per kete konkurs rreth 6000 vete nga gjithe viset shqipetare te cilet fillimisht aplikuan nepermjet internetit,u konvokuan disa prej tyre per intervisten ne Tirane ku plotesuan nje formular me te dhenat,pastaj ata qe kaluan edhe kete faze iu nenshtruan nje testi mjaf te "veshtire" inteligjence sic e quanin ata me pyetje sinqerisht qesharake tip : Ke te dashur ? Ke bere seks ndonjehere ? Ka rrezik qe aty brenda te biesh ne dashuri ? (Se ngelem keq ne !!!) Ēfarea do besh me ato lek te ēmimit po fitove ? (ēfarea do beje me ,do i harxhoje !!!) etj,etj Nder keta te testuar jane zgjedhur nente vete, kater vajza dhe pese djem:
Jeta,20 Vjeēe nga Tirana studion per mjeksi dhe deshiron te behet kirurge plastike.Vdes per muzike italiane dhe trendafilat ngjyre blu...sigurisht derisa te dali edhe ndonje trendafil i zi, sepse e zeza eshte ngjyra e preferuar e Jetes.
Milena, 18 vjeē nga Tirana punonjse tek hotel "Rogner" me endrren per tu bere stiliste.Milena eshte vegjetariane dhe meshkujt nuk e terheqin aq shume..a eshte kjo shqip per 'jam lezbike?'
Xheisi, 18 vjeē nga Tirana.Nxenes ne vitin e katert ne shkollen "Harry Fultz", humorist i madh fans i Juventusit.
Aliu, 40 vjeē nga SHkodra me banim ne Tirane.I divorcuar me dy vajza i pelqen te studioje filozofi dhe ka mbaruar Pedagogjiken ne Shkoder.
Natalia, 23 vjeē nga Elbasani me banim ne Tirana dhe ndjek studimet e larta ne Shkoder...burrin ne Itali, me nje femije te cilin burri ende nuk e ka pare...UAU! Kjo qenka bomba e spektaklit.
Alkida, 19 vjeē nga Burreli. E padashuruar ndonjehere kjo eshte 'vigjeresha' e kafazit, sepse siē thote kurre nuk ka jetuar kaq prane me meshkuj te panjohur.Deshiron te ndjeki studimet e larta ne Tirane ose te shkoj tek i vellai ne Angli.
Serxhio, 20 vjeē nga Shkodra. Preferon basketbollin dhe ka luajtur me te rinjte e "vllaznise", por edhe pse 20 vjeē eshte bashkepronar i nje lokali ne Shkoder.Vdes per karajfilat e Shkodres...
Arbeni, 33 vjeē nga Durresi.Ky ka per ekip te preferuar Milanin, normalisht pasi ka jetuar ne Itali...si te jugutr ashtu edhe te veriut...nuk tha gje per te mezit e ishujt. Ngjyra e preferuar e verdha...?!Xaxi i vogel.
Xhovalini 19 vjeē edhe ky nga Shkodra.Urrrraaaaaaaaa Shkodra. Ky eshte perfekt per Alkiden sepse nuk e ka provuar ndonjehere dashurine dhe do te behet aktor ose muzikant...ē'a vegle i bie ky dares?
Keta ēuna e goca e nje jo aq ēun, do akomodohen ne burgun e endrrave te tyre ne nje vend qe ende s'dihet ku ndodhet akoma ,shpresojme qe te jete ne Shqiperi. Sponsor gjeneral eshte kompania celulare AMC qe do siguroje anen financiare dhe do mundesoje menyren e votimit me sms dhe telefonata. Shikuesit mund te vizitojne faqen e tyre ne internet www.kafaziarte.com per ēdo gje me shume mbi keta persona qe nga data 22 maj qe do startoje burgimi i te rinjve .Fituesi i ēmimit te pare do fitoje rreth 15 mije dollare ndersa te tjeret do ngelin me gisht ne goje (Ose mund t'iu dhurojne nga nje numer celulari apo aparat celi ,kush e di ???).Shtepia do jete ne nje vend te sigurte d.m.th larg popullit civil. Studioja eshte shume yll sinqerisht per kete ve doren ne zjarr ( i thenēin ..) personalisht una !!! Keto jane ato qe deri tani arritem te zbulonim he per he, po mjaftojne si paradhenie per maniaket e ketij programi.Dy gjera me ngelen merak si perfundim : nje eshte pse e mbajne sekret prezantuesen apo prezantuesin? dhe dy : dhe ky program na kishte ngele pa kopjuar,perkthyer, etj.
Intervista me Xho:
Kemi tre jave tani qe jemi ne ndjekje te emisionit 'Big brother' apo 'Grande Fratello' qe ne versionin shqip quhet 'Kafazi i arte' dhe kemi pare te lere kete enderr, Jeta nga Tirana dhe Aliu nga veriu.Dhe konkurenti i trete qe i ndahet kesaj enderre eshte edhe Xho(siē do ai ta quajne po sa per info eshte Gjovalini)i cili ka dhene nje interviste te kendshme per Albaniac.Kjo ishte eksperienca me cool e jetes se tij, ka thene per Albaniac Xho.Per eksperiencen e tij,pershtypjet per anetaret e tjere,virgjerine e tij aq te perfolur neper media e gazeta,planet e shume te tjera pergjigjie i gjeni ne intervisten e meposhtme . Gjovalini eshte nje djale 19-vjecar qe ka pasion artin,eshte aktivizuar 4 -vjet ne nje tv lokal ne Shkoder si prezantues ne emisione per te rinj,pikerisht ne Tv Antena Nord.Ka pak muaj qe ka filluar pune ne nje qender interneti se kishte pak nevoje per ndryshim atmosfere ,deshira e tij eshte te vazhdoje shkollen per gazetari ose aktrim(ia urojme dhe ne nje gje te tille,dmth te fitoje konkursin!!!).Dhe si perfundim eshte dhe i virgjer keshtu qe nqs ka kandidate per ta zhvirgjeruar nje hap para(si ne kohe te xhaxhit!!!!).Per me teper tani shijoni intervisten e meposhtme !
Cfare ishte per ty pjesmarrja ne kafaz ?
-Per mua ishte nje enderr qe te merrja pjese ne nje program te tille dhe tani qe e provova e vleresoj akoma me shume se ne fillim,sepse eshte nje 'Reality Show' (kam pak dyshime per kete!!!) qe te dhuron emocione te pakrahasueshme.Pjesmarrja aty me beri te kuptoj shume gjera brenda nje kohe shume te shkurter dhe per kete ndjehem i lumtur.(se si kuptoje dot jashte eeeee?)
Si e more vesh qe zhvillohej ky spektakel ?
-Hmmm eshte pak e cuditshme se sinqerisht e kam marre vesh nepermjet sitit tuaj dmth Albaniac.com(sa te mire jemi o zot,dhe endrrat ua plotesojme fansave!!!).Nje mikja ime(hmm personia ne fjale jam une!!!) erdhi tek puna ime dhe hapem sitin tuaj per te pare ndonje informacion apo news dhe pame aty ku shkruhej qe po behej perzgjedhja e anetareve te 'Kafazit te Arte' qe ishte versioni shqip i B.B apo G.F.Dhe po ate dite aplikova nepermjet internetit,e keshu me rradhe deri ketu !!! Ju falenderoj se me dhate nje eksperience te tille.(rrofsh !!!)
Gjeja e pare qe bere kur more vesh se ishe pjese e nenteshes te famshme?
-E ndava gezimin me miqte e mi qe ndodheshin prane meje ne ate moment ,isha ne qiellin e shatate !!!!!!(zbrite pastaj ????)
Ja dhe hyre,po aty u tregove shume pasiv,i tille je ti kshu ne realitet ?
-Kesaj pyetjeje shoqeria ime do ti ishte pergjigjur me mire megjithate po provoj te pergjigjem.Per sa e njoh veten nuk e njoh te tille,perkundrazi jam shum aktiv.Por aty brenda si kur nuk isha ambjentuar dhe personat qe me rrethonin kishin karaktere krejt te ndryshme nga ky i imi dhe sinqerisht e kisha ca te veshtire te dilja nga natyra ime dhe tu pershtatesha atyre.Por fundja ajo eshte nje loje dhe ēdo jave do kete te humbur dhe vetem nje do jete i fituar,e rendesishme eshte pjesmarrja,pastaj humbjen apo fitoren e ke ne xhep(ke cili mi se kam dy xhepa!!!)
Ja tani dole cilat jane tre gjerat qe te mungojne nga shtepia ?
-Me mungon shume mikrofoni valor qe s'me ndahej asnje cast(as kur flija)(ta jap un nje aman vec mos te te ngeli pike ne zemer!!!) gjithashtu me mungon ai ambjent i cili ishte vertete i kendshem dhe komod (cfare koomooood ai ???booh shije shije kjo dynja !!!).Dhe se fundmi dhe miqte me mungojne edhe pse u njohem shume vone me disa dhe me disa fare, por... me mungojne !!! (ti e di !!!!)
Meqe ra fjala tek anetaret,me aq sa ke arritur ti njohesh ti,mi perkufizon pak ???
-Sic e thashe me lart kishin karaktere te veēanta secili.Une i konsideroj miq edhe pse aty brenda ishim rivale njeri me tjetrin per 15 mije $ qe nuk jane pak !!!Personi me i kuptueshem dhe me i komunikueshem eshte Beni.Milena eshte shum tip i mbyllur por shume e dashur.Alkida nje person qe te jep pershtypjen e nje engjelli ne fillim por eshte nje person qe s'ia vlen te merresh nuk ka normen minimale te miresjelljes(me ne fund nje interviste e sinqerte!!!),Natalia eshte treguar me e zgjuar duke i bere te gjithe per vete sa per sy e faqe(zotesi dhe kjoo!!!)Ndersa Xheisi eshte sa i zgjuar aq dhe naiv njekohesisht,me nje kompliment mund ta blesh(qenka i lire me!!!!!) dhe Serxho si Serxho me nje mentalitet pak te ulet !!
Hmm kalojme ne nje teme serioze,eshte diskutuar goxha virgjeria jote,ca mendon ti ?Sipas teje mire apo keq te jesh i virgjer ne kete moshe ???
-Gjithmone yjet e artit per te fituar sukses me teper vetdeklarohen te virgjer.Por rasti im nuk eshte i tille.Eshte e vertete qe jam i virgjer sepse akoma nuk e kam gjetur personin e duhur pastaj as mosha nuk me ka ikur ,une jam vetem 19 vjec!!!Fale ketij sinqeriteti ka filluar te rritet numri i vajzave te cilat jane kandidate per te me zhvirgjeruar(hahahahhaahah une nuk shoh gje gjekundi,ku jane mi ???)Me vjen mire qe une dhe Xheisi thyem nje tabu (TABU ???) sepse te rinjte e moshes tone tashme nuk e kane problem ta deklarojne haptazi qe jane te virgjer(thua ti !!pa prit te pyesim i cik ...)Keshtu qe rrofte sinqeriteti !!!!!!
Ēfare tipi je ,me tre fjale ?
-I ndjeshem,i zgjuar dhe romantik !!!!(oopsssss!!!!!)
Je I dashuruar ?
-Pjoooo !!!!!Hahahahah dmth poooo!!!!!!!!(shih shih shih kur hyri ne kafaz s'ishte,tani ka vetem nje jave qe ka dale dhe nuk e kane lene te lire shtypi dhe na del i dashuruar,ndonese matematiken hmm mire e kam pase gjith jeten po kaq llogari di ti bej : mos eshte ndonjera aty brenda mi ??? nuk pronocohet !!!!!!)
Projektet per te ardhmen? Mendon se do ndryshoje shume ?
-Une si Gjovalin nuk do ndryshoj fare ndersa per aspektin professional : nga fillimi I vitit te ri ,do te filloj pune ne nje tv ne Tirane qe he per he eshte Top Secret !
Krijoni Kontakt