Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 79 prej 79

Tema: Une dhe une

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Me dhemb dicka qe nje kohe te gjate, dhe fakti qe sonte ndjehem keq e shton kete ndjenje palidhje qe kam krijuar vet.
    Eshte muzika qe po ndegjoj qe me ben te ndjehem si i papeshe ne nje bote ku gjithcka shfaqet abstrakte, dhe ku te gjithe dijne me shume se ty, dhe gjithcka merr fund, ashtu si edhe fillon.
    Eshte nje nate e ftohte kjo, ne plotekuptimin e fjales...nje nate qe filloi dhe mbaroi keq, mirepo jane po keto ndjenja te mia qe do mbijetojne, qe do vazhdojne te jetojne edhe pas teje.
    Asgje nuk merr fund me mua dhe ty, as qofte edhe nje frymemarje femiu atje larg ne horizonte qe nuk i kemi pa.

....fjalet qe me mbarojne, sikur dua te them aq shume, po nuk i gjej per t`i futur ne postim, sikur me mungon nje laps i mire qe di te shkruaj vet, dhe une vetem te ndjeja, duke mos tentuar aspak te shpreh ate qe ndjej.
    Eshte interesant fakti se si nje njeri cdohere tenton qe te vetekenaqet dhe sa shpesh here e thote me mburje se nuk eshte egoist.
    Ne te gjithe jemi egoist!
    Neve edhe ndjenjat qe na lindin na lindin nga egoizmi. Neve nuk duam ashtu kot, por sepse kerkojme te na duan, neve ...neve jemi paramec te varur nga te tjerit.

Neve...qe ralle kush do na mbaj ne mend.
    Dhe cdo fund ka dhimbjen e vet, cdo fillim e ka nje fund...cdo fund e ka nje fund.
    Gjithcka ka dicka, dhe asgje nuk ka gjithcka.

Jane fjalet po ato qe me mbeten ne koke, edhe pasi qe te ngritem nga kompjutori i vjeter i cili me ben shoqeri ne keto ore te vona. Eshte po ky kompjutor i cili me ofron dicka qe ralle kush mundet te te ofroj.

Ndjehem i konsumuar, sikur nuk mundem te jap me, sikur u shtera.
    Kjo ndjenje do merr fund, e di, sepse gjithcka merr fund, dhe vetem duke shkruar mundem te perballoj me shpejte kete. Vetem duke shkruar mund te krijoj produktivitet nga destruksioni.

Shkateroj veten me pyetje qe as qe ua dua pergjigjen. Pyetje si KU? PSE? CKA?
    Jetohet edhe vete? Nqs po, me jepni mua nje te ketille. Me mire vetem dhe ta dish se sa te kesh idene qe je i rethuar nga shume shume tjere, dhe ne fakt...aty nga fundi ta kuptosh se serish je vetem.

Sa shkrim patetik qe doli ky! dhe neser do zgjohem edhe do vras mendjen se c`kam dashur te them me kete. Ne fakt edhe do qesh vete me vete...do i them vetes se sa budalla jam.

Dhe si gjithcka tjeter, edhe ky shkrim ka fundin e vet

KETU!
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Your wish Maska e Faik Konitza
    Anėtarėsuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Maqedoni_Gostivar
    Postime
    115

uau

Asgje nuk merr fund me mua dhe ty, as qofte edhe nje frymemarje femiu atje larg ne horizonte qe nuk i kemi pa.
    Eshte interesant fakti se si nje njeri cdohere tenton qe te vetekenaqet dhe sa shpesh here e thote me mburje se nuk eshte egoist.
    Ne te gjithe jemi egoist!
    Neve edhe ndjenjat qe na lindin na lindin nga egoizmi. Neve nuk duam ashtu kot, por sepse kerkojme te na duan, neve ...neve jemi paramec te varur nga te tjerit.

Nje punim fantastik me plot vlera filozofike.Me ne fund u ndeshe dhe me rrjeten e "Polemikes me veten dhe Perendine" dhe ne shprehjet tua gjej Fromin dhe Packun. Te lumte! e ke qelluar si me gisht....
    Ne jemi egoist qe shpehim ndjenja modestie dhe nuk lejojme te tjeret te na mveshin me kete titull. Na ngulfat EGO-ja e tepert qe se paku kur ndodhemi para pasyres ose ne nje dhome te erret ku ska njeri- t'ia pranojme vetes qe jemi egoist.
    Ne jemi dhe Shfrytesues...
    Te lumte! me ke mahnitur pozitivisht-Komplimente dhe perplot urata
    Faik Bej Konitza-

Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Fundin e gjithckaje e krijon vete njeriu, pervec fundin e vet.
    Eshte interesant fakti se si njeriu tenton te shikoje nga fundi edhe ne fillim te sendeve. Kur dielli fillon te perendon, neve mendojme per mbremjen e kur vjen mbremja mendojme per mengjesin. Sa ters qe jemi.

. Maska e nausika
    Anėtarėsuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774

ne hapesire...diku larg tokes

...ashtu me duket ndonjehere kur jemi te dy. Ne nje bote tjeter, ndonjehere magjia nuk ka fund, eshte aq bukur saqe me ben te transcend-oj diku tjeterkund...

Ndonjehere ndihem e pa-afte qe ti rezistoj ketij realiteti, qe dua s'dua e ka zanafillen ne nje virtualitet te ftohte. E urrej me pasion, sidomos ne dite si kjo...
    Kurse ty, te deshiroj prane po me te njejtin pasion qe urrej boten virtuale qe jemi une dhe ti.
    Nga vin kjo furri ndjenjash? Nuk e di. Ndoshta nga deshira e te qenit te deshiruar dhe te dashuruar. Ndoshta eshte e mbrujtur ne natyren e njeriut, si egoizmi (qe e tha dikush).

Per mua, nuk eshte thjesht egiozm. Eshte thjesht nje kenaqesi qe e shijoj me shume kur nuk kthehet e gjitha tek une prape. Eshte kenaqesija e te berit ty te lumtur. Nuk e di nqs. ti do ta kuptoje kete gje. Ndoshta kjo eshte vetem dhunti e femres, qe duhet te japi vetem dashuri dhe ngrohtesi pa kushte. Thjesht, nga natyra, duhet...keshtu eshte dhe keshtu ka qene gjithmone.

Kurse ne dite si kjo, eshte e pamundur qe te ndihej prane. Je aty, e di, por me shume larg se cdo here tjeter. Inatosem si femije, por nuk me mban shume. Te flas, me fjale te zgjedhura dhe kujdesshem. Nuk dua te te merzis, ose me keq, te te jap edhe ty kete ndjenje qe kam. Por ti duket sikur e ke mendjen gjetke. Te trazoj, te ngacmoj, dua nje reagim por ti duket sikur ke humbur ne nje bote tjeter.

Ndoshta ke te drejte kur thua qe ndonjehere esht eme mire mos te besh gje. Vetem te shijosh qetesine, dhe pranine e njeri tjetrit. Ndoshta e kam fajin une, jam me needy sesa duhet, dhe nqs. kjo eshte e vertete, e ke fajin ti, qe me ke mesuar keq...
    eh, shume fjale jane thene kot, dhe shume te tjera do vazhdojne te thuhen kot.

Por une te dua me nje kokefortesi te papare, ndosha kjo gje me ben me te dobet, ne dite si kjo.

Heren tjeter, shpresoj qe te jesh ti i pari qe do me ofrosh doren tende dhe do me terheqesh prane...

Gjume te embel
    When in Doubt, Act Stupid!

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    23-05-2005
    Postime
    301
    ``Vertete!!! jemi kaq ters, duke lexuar ca copeza nga ditari yt, jam prekur, se si copeza te jetes sime u pasqyruan para meje. Ndihem keq, dua te qaj, te bertas fort. Por mendja me mban fort. Pse? Pse? Pse? pyetje pa pergjijge. Ne kete bote veten e gjeta, e humba, ne kerkim te perfektes, ne kerkim te hicit. Sa egoist njeriu i shkrete ... kerkon kerkon
    kam Frike te jem cfare jam, frike qe ndodhem ku ndodhem
    Sy te kalter, sa me fat shprehin ndjenja, nje vecanti vetem e tyre, po per syte e mi, a mendoi njeri sikurse ti (per ate vajze me sy te kalter). Apo ndoshta thjesht fakti qe jane jeshil ne kafe nuk arriten te shprehnin te njejten ndjesi.....
    se di ndihem kaq pesimiste ne keto momente, lotet po me ndihmojne te kaloj kete cast, kjo kenge e larte, fjalet sdua ti kuptoj, sdua me te degjoj, sdua me te lexoj, jam e lodhur ....

Urime StormAngel! Vargjet e tua mahnitese.

Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Nje
    Sikur po kaloj neper rruge te percarte. Kembet me shkelin, por nuk ndjejne.
    Syte me jane te hapura, por nuk shofin. Veshet i kam aty ku ishin edhe dje, por nuk ndegjojne. Asnje shqise nuk me punon si duhet.
    Sonte nuk di as edhe te dua, nuk di as edhe te jetoj. Sonte vetem di te jem me nerva, sikur dikush ma ka fajin, por askush...askush pervec meje nuk ka faj per ate cka bej dhe ate cka dua.
    Dy
    Flas me veten per gjate tere dites. Nje hap para humbjes se mendjes. Sa te mire qe e kisha te shkreten, mbante mend shume sende. Dhe poof, iku!
    Nate eshte edhe ketu, edhe aty. Por ketu, tek une, nata del me e zymte, me me shume re. Sikur pikat e shiut pikojne vetem mbi trupin tim dhe me ftohin, sikur vetem une e ndjej shiun qe bie.
    Tre
    Dite e zakonshme. Sic fillon ashtu edhe mbaron. Ia nisi me kokedhimbje, ashtu edhe mbaron. Zoti e di se c`me gatuhet neser. Tek e fundit, nuk jam i sigurte qe edhe do zgjohem neser.

Nuk di me teper se tre te njeh. Aq di.

Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846

19.06.2005

Eshte tingulli i muzikes se Mariza Ikonomit ajo qe me beri te shkruaj.
    Eshte moment i padefinuar ky, nuk jam as ketu...as aty. Nuk jam askund.

Thote: "Pershendetje kalimtare
    Vec pak muzike"

Tamam e ka. Eshte pak muzike shpirti qe te ben te pershendesis cdo kalimtar ne jeten tende. Sic kemi erdhur ashtu dhe do shkojme, per ca pershendetje jetojme edhe per pak muzike.
    Jane poashtu lulet ato qe me cuan te mendoj. Ri ketu...i rethuar me njerez e ndihem vetem, sikur jam ne nje ishull...dhe nje dallge deti me lag kembet, dhe mbaj nje lule ne dore...i marr ere dhe nuk ka fjale, nuk ka asgje. Ndalet koha dhe e gjitha qe di eshte se ti e do jeten dhe ndegjon tingujt e magjishem te ujit.
    Jam i qete!
    Eshte ndjenje qe dua ta mbaj kjo...dua te zgjas.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-09-2002
    Vendndodhja
    Myslym Shyri
    Postime
    644
    ufff...ne fakt stormi si lexova fare keto...shume te gjata.

Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Citim Postuar mė parė nga Fiona
    ufff...ne fakt stormi si lexova fare keto...shume te gjata.
    Falemnderit

lol

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •