Close
Faqja 14 prej 24 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 235
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-08-2006
    Vendndodhja
    GJERMANI (KASSEL)
    Postime
    15

Pse dashurija nuk ka kufi..........?

Ndoshta eshte tem e qelluare qe te flasim per kete teme.......?
    Te dashuroshe eshte gjeja me e mire ne bote.
    Je dashuruare
    Don te dashuroshe
    Dhe gjithmon duhet te jeni me dashuri

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Dashuria eshte nje loje, me 'rregullat' e se ciles abuzohet jo rralle here e si rrjedhim pasojat per jeten e qofte te njerit apo tjetrit 'te dashuruar' jane jo pak te rrezikshme.

Rujuni, t'ju ruaje Zoti!

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Titulli eshte i qarte,pra si e perkufizoni dashurine?Por shumica ketu e kane kuptuar ndryshe me duket.Personi qe ka hap temen duhet te ishte me specifik.
    Dashuria eshte nje cmenduri e perkohshme ne perkufizimin e pergjithshem,pra ne ato raste kur themi" kam rene ne dashuri,jam dashuruar marrezisht,po me vret dashuria per X,etj si keto.
    Per disa te tjere dashuria mbetet thjesht raporti seksual.Per te tjere eshte nje koncept abstrakt fare,per shembull ajo kategori qe martohet sepse "duhet" me u martue.Per disa te tjere eshte thjesht egoizem,ose me mire me thene ajo kategori qe i "i vjen keq per veten".Me konkretisht kur ata jane me nje partner ndjehen mire,por kur partneri largohet e ndjejne veten keq,por sapo njohin nje partner tjeter e ndjejne veten perseri mire.
    Eshte edhe kategoria qe une do ti quaja "racionalet"
    Respekti,dhimshuria,afeksioni,disponibiliteti reciprok,angazhimi,etj.. jane pra definicioni i dashurise per kete kategori.

une personalisht e fus veten tek koncepti "cmenduri e perkohshme" por qe mendoj se me afer realitetit jane "racionalet"

Sepse ajo na ben te kuptojme se jemi te deshiruar ................qe jetojme .............se kemi dicka te bukur apo te shemtuar qe pranohet diku jo me shume konplekse
    Pse?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,059
    DASHURISE

Si nje ujvare ylberesh je ti.

Si nje engjell me krahe qiejsh.

Krejtesisht e tejshkuar.

Si nje sirene, me shpirt hyjnor.

Krijese endrrash qiellore.

O ylber i kalter ngjyrash

Qe m'i fal shpirtit drite!

Pellumbat kurore i ke mbi koke.

Kenge flatrash je ti!

Zoti te krijoi te shenjte, Dashuri!

A. B.

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Dashuria s`ka perkufizim absolut por vetem relativ!
    Secili-a e sheh kufirin e dashurise se tij-saj ashtu dhe aq sa e sheh dhe e ndjene! Dikush e sheh me te madhe e dikush me te vogel!
    Dhe... shpesh s`dihet se ç`nenkuptohet me dashurine: seksi, interesi apo nevoja te jetosh me dike jeten tende me apo pa kenaqesi seksi, me apo pa dashuri bashkeshortore dhe shpirterore?

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Per mua,perkufizimi me rracional i dashurise
    eshte "vete jeta".

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Dashurise i jam bere fli
    Ndaj e mjera s`kam fuqi
    Te te mund ne dyluftim
    Ty o Demoni im.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Dashuria ne mjeksi quhet semundje (mendore )
    ju duket cudi por po ta veshtrojm me imtesi procesin e dashurise do kuptojm se vertet ashtu eshte,vetem se kjo eshte nje semundje qe i kap te gjithe pa perjashtim.
    Munges oreksi,stres te vazhdushem,fiksime,hamendje,ndjesi te cuditshme.
    Mendja eshte gjithmon e fiksuar ke ai/ajo ,ne ate perjudh cdo gje reth teje
    e humb kuptimin ,ti shef vetem ate(dashuria te ben te verber)humbet interesin per jeten pereth, ka dite qe je shum i/e lumtur,ka dite kure ai/ajo jan tmersisht te merzitur(er qesh shum,er qane).A nuk jan keto simtoma semundje??????????????(qe vijn vetem nga truri i njeriut,po te kemi parasysh fiksimin, nga se vjen pra pocesin e trurit,perhumbjen e robit si proces ,deshiren dhe friken ,hamendjet dhe ndjesit,si proces, kuptojme se truri kryen keto funksjone ke njeriu)
    Dikush fajson veten per humbjen e dashurise ,dikush akuzon partnerin.pra dashuria ne vetvete eshte me shum dhimbje se gezim ,(pra me shum je i semur ).,DASHURIA ESHTE GODITJE NE TRU ,QE TE LE ME PASOJA .
    luam ata qe kan pasojat e mira prej saj . ju pershendes
    Ndryshuar për herë të fundit nga bebushja : 14-10-2006 më 05:24
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anëtarësuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792
    Citim Postuar më parë nga bebushja
    Dashuria ne mjeksi quhet semundje (mendore )
    ju duket cudi por po ta veshtrojm me imtesi procesin e dashurise do kuptojm se vertet ashtu eshte,vetem se kjo eshte nje semundje qe i kap te gjithe pa perjashtim.
    Munges oreksi,stres te vazhdushem,fiksime,hamendje,ndjesi te cuditshme.
    Mendja eshte gjithmon e fiksuar ke ai/ajo ,ne ate perjudh cdo gje reth teje
    e humb kuptimin ,ti shef vetem ate(dashuria te ben te verber)humbet interesin per jeten pereth, ka dite qe je shum i/e lumtur,ka dite kure ai/ajo jan tmersisht te merzitur(er qesh shum,er qane).A nuk jan keto simtoma semundje??????????????(qe vijn vetem nga truri i njeriut,po te kemi parasysh fiksimin, nga se vjen pra pocesin e trurit,perhumbjen e robit si proces ,deshiren dhe friken ,hamendjet dhe ndjesit,si proces, kuptojme se truri kryen keto funksjone ke njeriu)
    Dikush fajson veten per humbjen e dashurise ,dikush akuzon partnerin.pra dashuria ne vetvete eshte me shum dhimbje se gezim ,(pra me shum je i semur ).,DASHURIA ESHTE GODITJE NE TRU ,QE TE LE ME PASOJA .
    luam ata qe kan pasojat e mira prej saj . ju pershendes

dashuria ne vetvete eshte ndjenja me e bukur !!! te ben qe te shikosh edhe nje person te shemtuar nga pamja e jashtme ta shikon me te bukur !!! ben qe te shkruash poezite me te bukura ne bote !!! ben qe te cohesh i gezuar ne mengjes se do dalesh me personin qe do !!! te ben te jesh ne qiellin e shtate sepse e di je i sigurt qe je ne mendjen e personit qe te do edhe kur nuk e ke afer !!! te ben te flesh me nje kujtim te embel naten sepse e di qe ne enderr do shikosh personin qe do edhe do zgjohesh prape edhe do jesh me ate prape !!! te ben te kerkosh falje edhe tia kuptosh vleren kesaj faljeje !!! dashuri ben qe edhe me te fortit te duken te dobet !!! ben te keqinjte te duken njerzit me te mire !!! edhe kjo do te thote dashuri ndjenja me e bukur ne bote !!!
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

Faqja 14 prej 24 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sëmundja e dashurisë
    Nga ~Geri~ në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-02-2011, 21:54
  2. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Si mund të realizohet vazhdimësia e dashurisë
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 13:13
  4. Piramida e dashurisë
    Nga titi-a në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-12-2008, 09:26
  5. Ceshtja e lirise Ndertrinitare
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-07-2006, 11:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •