Close
Faqja 11 prej 24 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 235
    MULTUM IN PARVO Maska e Antipatrea
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Gjithandej, por ne te njejten kohe, asgjekundi !
    Postime
    605
    Dashuria eshte e verber.....martersa ti hap syte...
    Dashuria eshte e verber.....prandaj te duket njelloj kur e ben me drita ose ne erresire...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Dashuria eshte qielli i shtate.........................e haruat?
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-08-2004
    Postime
    31
    Sa e ëmbël që është e sa e ithët që është

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-04-2006
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    397
    Dashuria eshte dicka qe as nuk tregohet me fjale te shkruar e as me fjale goje,eshte dicka qe tregohet me vepra
    Ne se njerezit flasin keq per mua: Ta dinin c'kam thene une per ata: Do te flisnin edhe me keq.---JM

DuRrSaKjA_NjOnAa_uK Maska e Stella_durrsake
    Anëtarësuar
    21-11-2005
    Postime
    8

Thumbs up

Si ka munci qe dashuria esht e embel eeeeeeeee si thu ti Shpirt_Njeriu .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-03-2003
    Postime
    10,240
    Dashuria oshte helm DDD

ilaç nuk gjej per plagen qe me leh :P
    #VamosArgentina

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anëtarësuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900

Question Cka mendoni se eshte DASHURIA

Duke lexuar keto fragmente mbi DASHURINE (te -------Euripidi ------- ) mendova te hap kete teme: CKA MENDONI JU PER DASHURINE a ekziston dashuria dhe si mendoni ju per te

Thone qe paraja blen Boten! eshte e vertete, por... vetem ate Bote qe eshte nxjerre ne shitje!!!

Euripidi ka thene : “ Dashuria eshte nje peshe e rende per nje zemer qe te vuaj per dy veta”. I bindur se dashuria ka vdekur ose me sakte qe nuk ka egzistuar kurre, dua te shpreh ate qe ndiej, ate qe kam ne shpirt…
    Po ju bej nje apel te gjitheve : KUJDES. Mos shpresoni ta gjeni dashurine e vertete, sepse do perballeni me zhgenjimin, tradhetine, mashtrimin, inatin, frike, loje dhe gjithcka qe vret nje zemer gjithcka.
    Dashuria ka mbetur thjeshte nje fjale, nje enderr, nje iluzion dhe qe nuk eshte me teper se kaq.
    Shume vete mendojne se dashurojne apo dashurohen, por qe ne te vertete nuk bejne asgje tjeter vecse genjejne veten me shqiptimin e kesaj fjale ( dashuria ) dhe pandehin se mbushin zbrastesine e shpirtit te tyre.
    Po c’mund te jete valle ? mbase ka shume kuptime ! P.Sh. Sa e sa frymezime kane hedhur ne vargje e poezi poetet. Por qe kane shprehur diku dhimbje, diku shprese, diku gezim. Sa e sa kenge i jane kushtuar asaj! Por qe diku kan e lumturuar zemra e diku i kane helmuar me hidhrimin qe le pasoje duke sjelle dhimbje e trishtim.
    Sa e sa libra kane shkruar psikologet, sociologet dhe filozofet. Por qe gjithnje kane pasur rezerva dhe kundershtime nga te tjeret.
    Pra gjithsesi enigma zgjerohet dhe na merr ne vorbullen e saj. Dhe perseritet pafundesisht pyetja. C’mund te jete valle ?
    Vertet nje pyetje enigmatike te ciles besoj se nuk do i jepet kurre pergjigje e saket.
    Une nuk kam aftesite e poetit apo shkrimtarit per te shprehur qarte mendimet e mia kunder saj. Nuk kam as talentin per kengetar qe te kendoj nje kenge trishtimi qe te shpreh ate qe mendoj ne sensin negativ. Nuk kam as edhe aftesite e gjykimit te filozofeve qe te rrezoj teresisht idete e tyre per kete ceshtje.
    Por ama…. zoteroj aftesine per te shprehur mosbindjen time te plote ndaj atyre qe mendojne se ne brendesi dashurine. Prandaj po marr guximin dhe u drejtohem atyre. A nuk eshte dashuria qe te duket se te ngjit ne qiellin e shtate por te le atje ne hapsire ?
    A nuk eshte dashuria qe krijone idene se po lundron ne mes te oqeanit duke te krijuar imazhin e rreme se ndodhesh ne toke, por qe en fakt taken as qe ta ze syri ne horizont ?
    A nuk eshte dashuria qe te krijon ndjenja te dhurojne vetem lot dhe hidherim? A nuk eshte dashuria qe te krijon endrra por qe ne te shumten e rasteve dielli I mengjesit I percjell bashke me vesen e luleve?
    A nuk eshte ajo ( dashuria) e vetmja qe te hap plage qe as koha nuk do te mundi ti sheronte kurre ? Nejse ………
    Une dashurine e quaj nje rreze dielli por qe prapa saj fshihet stuhia, dallge qe te rremben nga bregu dhe nuk te kthen mbrapa. Nje rreze dielli qe fsheh nje rrebesh, nje dimmer te gjate e te eger.
    Po u drejtohem serisht atyre qe shpresojne se e kane gjetur. N.q.s dashuria qenka ashtu si e mendoni ju, perse sjellka edhe keto pasoja?!!
    Ne fakt po habitem me veten!!! E perse t’ju keshilloj juve nderkohe qe edhe vete kam falur shume dashuri…. Por duke qene se perfundimi eshte gjithmon i qarte dhe I pakundershtueshem,keshtu qe e kam bindur veten se s’do te dashuroj me kurre, kurre…. ose te pakten kurre me zemer. Perse te dashuroj ? Qe te marre si shperblim vuajtjeee ? Jo, jo. Nuk them se jam I paster si kristali, sepse edhe une njeri jam dhe mund te bej edhe gabime. Por nderkohe qe falja dashuri vetem dhimbje kam marre,dhimbje te cilat gjenden akoma te ngulitura ne shpirtin tim.
    A ka ndonjeri qe ta mohoje faktin qe s’eshte zhgenjyer nga dikush qofte edhe njehere te vetme ? sigurisht qe jo. Por kur keto zhgenjime behen te njepasnjeshme c’fare vlere ka te dashurosh serisht ? c’fare ka ne shpirt ai njeri ( qoft mashkull apo femer ) qe merr si dhurate ndjenjat e nje tjetri dhe jep si dhurate lot, trishtim, vetmi qe thyen zemren e dikujt e qe ndoshta kjo zemer nuk do ngjitet me kurre, kurre.
    Mund te jape shume argumenta, por besoj se do ishte e mjaftueshme t’ju permendja dramen e fameshme te Shekspirit “ Rromeo dhe Zhuljeta” qe tregon mesemiri dhe qarte se dashuria nuk egziston, dhe aq me teper e barabarte,si dhe duke na bindur edhe per dicka, qe nese eshte e tille dashuria, fundi i saj dihet “ Eshte tragjik ”, ashtu sic ndodhi edhe me personazhet e tij. Nese jeni te bindur se dikush mund te vdese per ju, po ashtu edhe ju per hire te nje tjetri atehere …..
    Dashuria me shume se sa nje ndjenje, frymezim, kenaqesi eshte nje detyrim qe jeta te vazhdoje dhe brezat te riperterihen pafundesisht, qe te sigurohet mbijetesa e qenies njerezore mbi kete planet. Pra me deshire apo qofte edhe me imponimin e ligjit te pashkruar natyror jemi te detyruar te pranojme dashurine prane vetes edhe atehere kur ne nuk e duam. Pasi vetem ne kete menyre mund te fitojme nje dashuri te paster, qe eshte “ Dashuria Prinderore”, e femijes per prindin dhe e prindit per fimijen.
    Mbylljen po e beje me nje shprehje te te madhit Viktor Hygo.
    << Lumturia me emadhe e jetes eshte bindja se te tjeret na duan. Por kete bindje vetem i verberi e ka >>.

Duke qene se ju arritet ta lexoni kete c’ka une kam shkruajtur jam i bindur qe nuk jeni te verber . keto ishin mendimet e mia,ju gjykojeni si te doni!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga mitjuk : 11-05-2006 më 11:46
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

Jeta eshte e cuditshme!!! Maska e *SaBiNa*
    Anëtarësuar
    24-11-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    82
    Ishte vertete nje shkrim shume i zgjedhur dhe mund te them qe ne vija te pergjithshme jam e te njejtit mendim..Dashuria ne fund te fundit eshte nje ndjenje si gjithe te tjerat sic eshte dhe urrejtja ose meshira..
    Ajo c`ka harrohet eshte njelloj sikur te mos kete ndodhur!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    Toronto, Canada
    Postime
    82
    me pelqeui shkrimi. a ka ndonjeri ketu ti futet kesaj edhe ta perkthej ne anglisht me mjeshteri? dua t'ja tregoj dikujt qe nuk flet shqip...

...
    Anëtarësuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    Kur kam pare filmin Cast Away me teper se kuptova e vertetova dicka. Kur Wilson-in qe ishte vetem nje top e morri dallga e detit i humburi ne ishull pra personazhi filloi te qante, nje e qare shume e dhimbshme qe te kujtonte lotet e dikujt qe ka humbur dashurine e tij. Pra nje ndjenje vetmie aq e fort e beri ate te "binte ne dashuri" me topin i cili ishte i vetmi objekt qe i i ngjante sado pak fytyres se nje njeriu. Ajo per te cilen ai kishte aq shume nevoje. Pra kur njeriu ka nevoje per dicka edhe kur arrin disi ta permbushi kete nevoje me dicka ai e do kete gjen. E dashuron. Dashuria ashtu sic eshte nje koncept i papercaktueshem eshte edhe shume relativ. Si rrjedhoje shpesh dashurine e shikojm te kthehet ne nje urrejtje te papershkueshme. Mendoj se dashuria eshte shume egoiste. Kjo eshte natyra e njeriut nuk eshte se eshte nje ves i keq tek disa njerez. Eshte e destinuar te jete egoiste, sepse ti dashuron sepse kjo dashuri permbush dicka tek ty nqs jo nuk do e dashuroje.

Them gjithashtu se mund te rrim gjithe diten duke folur per kete edhe prap mos te dalim ne nje konkluzion fiks....madje nga vet abstraksioni qe ka si ndjenj mund te shkruash gjera qe kundershtojn ato qe ke then me siper e kshu me rradh. Pranej po e le me kaq.
    HOLLAND...

Faqja 11 prej 24 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sëmundja e dashurisë
    Nga ~Geri~ në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-02-2011, 21:54
  2. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Si mund të realizohet vazhdimësia e dashurisë
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 13:13
  4. Piramida e dashurisë
    Nga titi-a në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-12-2008, 09:26
  5. Ceshtja e lirise Ndertrinitare
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-07-2006, 11:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •