mekati me i madh eshte te jesh i vetedijshem qe je i dashuruar,dhe per ndrojtje te largohesh,
ose nga frika, te kufizohesh te mbledhesh mbeturinat qe bien nga tavolina e banketit hyjnor,
qe eshte pregatitur per ne......
mekati me i madh eshte te jesh i vetedijshem qe je i dashuruar,dhe per ndrojtje te largohesh,
ose nga frika, te kufizohesh te mbledhesh mbeturinat qe bien nga tavolina e banketit hyjnor,
qe eshte pregatitur per ne......
dashuria???
eshte ai momenti qe ndan dehjen ne jeten tende, nga zgjimi,
eshte flaka e pare qe ndricon brenda dominimit te zemres
eshte nota e pare magjike qe shkeputet nga korda e argjente e zemres
ne stolin e qete....
lundronte nje flete..
ne te ishte shkruar..
**** te dua...
Kjo eshte vetem nje poezi dashuria eshte dicka tjeter....![]()
Ç'FARE ESHTE DASHURIA.
Nje grup studiusish profesional paraqiti disa femijeve nga mosha 4 deri ne 8 vjeç pyetjen: Ç'fare do te thote dashuri? - dhe pergjigjet ishin nga me te paimagjinueshmet ja disa prej tyre:
1- Dashuria eshte ndjenja e pare qe ke para se te gjitha gjerat e keqija te shfaqen
2- Kur gjyshja ime u semur me artritis dhe nuk lyento dot thonjte me manikur ; gjyshi im ja lyente gishtat dhe e ka bere kete dhe kur u semur vete me artritis, kjo eshte dashuri
3- Kur dikush te do , forma me te cilen ky person thote emrin tend eshte ndryshe.Ti e di qe emri yt eshte i sigurt ne gojen e tij
4- Dashuri eshte kur dikush te lendon , merzitesh shume por nuk i bertet sepse e di qe kjo do demtonte ndjenjat e tij
5- Dashuria eshte ajo qe te ben te qeshesh kur je i(e) lodhur
6- Dashuria eshte kur mamaja ime ben kafene per babin dhe ajo e provon pak ne fillim para se t'ja japi babit per te qene e sigurt qe eshte bere mire.
7- Dashuri eshte kur i thua nje djali qe te pelqen kemisha e tij dhe ai e perdor çdo dite.
8- Mamaja ime me do me shume se kushdo , asnjehere nuk do shikosh asnje qe te te puthi neteve para se te flesh
9- Dashuri eshte kur mami i jep racionin e mishit me te madh babit.
10- Dashuri eshte kur mami e shikon babin gjithe djerse dhe qe vjen ere te keqe dhe prape i thote qe eshte me i bukur se Robert Redford
11- Dashuri eshte kur qenushi jot te lepin fytyren dhe pse e ke lene vetem gjithe diten
12- Une e di qe motra e madhe me do se me jep te gjitha rrobat e saja dhe ajo pastaj detyrohet te bleje te reja.
13- Dikush nuk duhet te thote "Te dua" kur ne realitet nuk eshte ashtu .... por nqse me te vertete do dike duhet ti thuash "Te dua" sepse mund te ndodh qe ai person ta kete harruar.
14- Dashuri eshte kur ti je ne kinema me dike dhe ti ha patatinat e tij dhe ai nuk mendon qe ai duhet te haje patatinat e tua.
Studimi eshte i vertete dhe pergjigjet jane mgjmend te paparashikueshme.
Firma ime eshte : SHQIPTARE
Për romanicierët e forumit, rastisa ne nje thënie që më pëlqeu dhe mendova ta ndaja me ju :
"L'amour n'est pas seulement un sentiment,
il est aussi un art."
Dashuria nuk është thjesht një ndjenjë,
por gjithashtu një art.
- Honoré de Balzac -
Ndryshuar për herë të fundit nga shigjeta : 22-01-2005 më 18:05
dashuria eshte me e mencura e marrezive, nje hidherim qe mund te mbyse , nje embelsi qe mund te sheroje
shekspir
jeta ka perhere dy faqe
njera eshte nje rrjedhe e akullt, tjetra eshte nje flake e ndezur,dhe flaka e ndezur eshte dashuria
xhibran
dashuria eshte permbi ligjet , permbi opinionet e njerzve,flake ,elementi paster, idea paresore e botes morale dhe materjale
madam de stal
ndermjet dy te dashuruarve biseda behet pa thene asnje fjale, shpirti ndjek te njejten rruge, kalon neper te njejtat mendime.....
neqoftese, ne krye te nje ore qe te dy hapin gojen dhe flasin pernjeheresh , mund te vesh bast se do te thone te njejten fjale
alfons kerr
Monolog i boshësisë drejtuar dashurisë.
Mbyll sytë.
Me ty filloj bashkëbisedoj e quajtura Dashuri. Mendoj: Si do do të të përkufizoja moj e bekuar nëse kjo mikja Google nuk do ekzistonte?!
Më mirë po hap sytë se frikësohem kur mendoj se s'do mund të kërkoja më motorrëve të saj për të veshur vetveten duke marrë çdo gjë gati aty, nganjëherë dhe pa kuptuar as vetë si Boshësi se ç'marr e duke mos dhënë pothuajse asnjëherë asgjë nga vetvetja.
Ika, ika se ndjehem trembur nga ideja që Google mund të mos ekzistosjë më ndonjë ditë.
Elna.
Ndryshuar për herë të fundit nga Elna Durrësi : 22-01-2005 më 13:39
Krijoni Kontakt