Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 104
    i/e regjistruar Maska e ndreu
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    105
    Ky fakt me le me goje hapur! Orthodkseve Shqiptare u qenka mbushur mendja plot se nje klerik i thjeshte si Janulltatosi qenka Shenjtor!...

Ju te tjeret: Perceptimi si shenjtor prej Ortodokseve mendjelehte Shqiptare eshte burimi i pushtetit qe ka Janulltatosi mbi mendjet[e lehta] e zemrat e tyre.
    Pikerisht, Qafir, kleriket dhe njerezit e thjeshte jane me afer shenjterimit. Thjeshtesia, modestia, perulesia jane disa prej vecorive karakteristike te nje shenjtori. Te pakten ne realitetin ortodoks.

Qafir, shenjtori nuk shpallet me ndonje procedure burokrate te tipit "zarf nen tavoline". Shenjtori eshte shenjtor kur mbetet i paharuar ne zemrat dhe ndergjegjen e besimtareve te Kishes.

Koha eshte treguesi me i mire per kete gje. Ne qofte se me kalimin e kohes mbetet e pashuar kjo ndergjegje, atehere nuk na mbetet gje tjeter vecse t'i nenshtrohemi ketij realiteti.

Tash per tash, bre Qafir, Janullatosi gezon shendet te mire dhe uroj qe te gezoje shendet te mire edhe per shume vjet akoma.

Sic te shkrova dhe me larte, nuk eshte akuze thenia: "nje klerik i thjeshte si Janullatosi nuk mund te jete shenjtor". Perkundrazi, ne realitetin e krishtere ortodoks, ajo qe ty te duket marrezi eshte virtyt dhe precedent, vote (+) per shenjterimin e dikujt.

Mos harro thenien e ap. Pavlit, "ne predikojme kryqin qe per kombet eshte marrezi dhe per judejte eshte skandal". Realiteti i krishtere nuk e ka humbur ende freskine qe ben diferencen. Nuk njesohemi me monotonine, plogeshtine dhe udhen pa krye.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga ndreu
    Mos harro thenien e ap. Pavlit, "ne predikojme kryqin qe per kombet eshte marrezi dhe per judejte eshte skandal". .
    Hmmm...me demek Janullatosi pervec shenjterise qenka shume afer apoteozes.

Burra nacionaliste. Me keto dele nuk llogjikohet! Bariu i tyre eshte i paprekshem nga brenda! Para kesaj mpirje te trunit llogjika nacionaliste detyrohet te hape udhe.

Sidoqofte, ky realitet eshte nje ogur i keq pasi tregon qe puna e eterve te kombit, gjaku i klerikeve Ortodokse Shqiptare [i.e. Kristo Negovani] te vrare me urdher te klerikeve te tjere Ortodokse ka shkuar per dhjame qeni. Gjithashtu tregon se sistemi Osman 'miletist' eshte gjalle ne zemrat e ketyre kolaboracionisteve te Kalifatit Osman.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    O Qafir, pse i flet ashtu Ndreut ti, duke shitur tangarllik?

Mos valle ato perpelitjet e tua te pafund e me shenja skizofrenike qe rezonojne nga sekte te habiteshme kristiane e deri tek nje fryme me komplekse islamike e deri tek laiciteti yt i fundit per ti dhene kuptim e identitet vetes, nga te cilet ti i ke dhene vetes titullin qafir arnaut, te duket se te bejne burre nacionalist ty?!

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist
    O Qafir, pse i flet ashtu Ndreut ti, duke shitur tangarllik?

Mos valle ato perpelitjet e tua te pafund e me shenja skizofrenike qe rezonojne nga sekte te habiteshme kristiane e deri tek nje fryme me komplekse islamike e deri tek laiciteti yt i fundit per ti dhene kuptim e identitet vetes, nga te cilet ti i ke dhene vetes titullin qafir arnaut, te duket se te bejne burre nacionalist ty?!
    C'pune ke me mu ti er daj? Merru me temen dhe debato idete e jo motivacionin.

Protestoj para Papes per thyerje te rregullave etike te forumit: i.e. sulm kunder personit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Gjermani - Leipzig
    Postime
    148
    Eh more qafir bre djalke, shume me stil luane dhe ti topin, po na thuaj se ku po godete se ato te tjeret flasin haptas te paktene dhe une i vlersoje jashtmase njerezite qe flasin haptas.

Me dukesh shume i kontraktuare, rrefeju ndrerit se mbase te fale mekatet ne internet, dhe me kete raste me shuane dhe mua kuriozitetine se cfare lloje reptili je.
    "Ju lutem mos ushqeni asnje iluzion. Mua mė vrane dhe keshtu kane vepruar edhe me dy kryetaret tjere te Shoqates sė Shqiptareve "Marko Boēari", te cilet vdiqen, edhe keta, nga "leuēemia". Keto fjale ua kam thene edhe miqve te tjere te mij"...
    Fjalet e fundit te Aristidh Kola-s

Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    105
    Hmmm...me demek Janullatosi pervec shenjterise qenka shume afer apoteozes.

Burra nacionaliste. Me keto dele nuk llogjikohet! Bariu i tyre eshte i paprekshem nga brenda! Para kesaj mpirje te trunit llogjika nacionaliste detyrohet te hape udhe.

Sidoqofte, ky realitet eshte nje ogur i keq pasi tregon qe puna e eterve te kombit, gjaku i klerikeve Ortodokse Shqiptare [i.e. Kristo Negovani] te vrare me urdher te klerikeve te tjere Ortodokse ka shkuar per dhjame qeni. Gjithashtu tregon se sistemi Osman 'miletist' eshte gjalle ne zemrat e ketyre kolaboracionisteve te Kalifatit Osman.
    Qafir, mos shkruaj per te bere numra. Mos valle ke per synim qe postimet personale te arrijne ne kuotat me kater shifra? Nese jo, mos materializo endrrat qe shikon naten.

"Te Cezarit jepjani Cezarit". Per Janullatosin atje ku i takon. Tani duhet te flasim me shume per Nik. Markun dhe t'i permbahemi temes. Folem per Janullatosin edhe ne kete teme jo pak here. Po te na premtoje koha do ta bejme perseri. Por ama jo duke ushtruar opozite, sic ben ti rendom.

Akuzoje Janullatosin per ato qe meriton te akuzohet dhe deri atje ku e lejon logjika. Bujrum, eja te kuvendojme por jo t'ia fusim p****s.

Bre Naqke, ende s'me ka kthyer askush pergjigje per ate punen e at Kerrmillit. Si rron ai bre burre?!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Gjermani - Leipzig
    Postime
    148
    Une ne kete sofrene tuaje te ngrohte qe e kene shtruare me te mira e begati jame thjeshte nje mysafire, dhe duke i qendruare besnike historise dhe tradites helene, dmthene orthodhokse e di qe ti i ndreruar nuk duhete te jeshe pishman hic per kete prezence time ketu. Misionin tende duhete ta filloshe duke i falur qafirkes mekatete e burokracise jehovaike.

E keto gjera nuk behene me pordhe bre naqke karkanaqke. Mysafirte pritene jo me pordha, por me lutje ndaj Krijuesite per mireqeniene e tyre. He bir se i di me mire se une keto gjera, perndryshe nuk do ndodheshime ne keto kontradikta sporadike. Sidukete Nikolle Marku nuk paska qene i vetmi bashke me Cicin qe nuke mesonine kokulur mesimete e Kishes.

Sidoqofte une perseri prese pergjigje nga qafirka se nga ti e morra me kohe.
    "Ju lutem mos ushqeni asnje iluzion. Mua mė vrane dhe keshtu kane vepruar edhe me dy kryetaret tjere te Shoqates sė Shqiptareve "Marko Boēari", te cilet vdiqen, edhe keta, nga "leuēemia". Keto fjale ua kam thene edhe miqve te tjere te mij"...

Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    105
    Une ne kete sofrene tuaje te ngrohte qe e kene shtruare me te mira e begati jame thjeshte nje mysafire, dhe duke i qendruare besnike historise dhe tradites helene, dmthene orthodhokse e di qe ti i ndreruar nuk duhete te jeshe pishman hic per kete prezence time ketu. Misionin tende duhete ta filloshe duke i falur qafirkes mekatete e burokracise jehovaike.

E keto gjera nuk behene me pordhe bre naqke karkanaqke. Mysafirte pritene jo me pordha, por me lutje ndaj Krijuesite per mireqeniene e tyre. He bir se i di me mire se une keto gjera, perndryshe nuk do ndodheshime ne keto kontradikta sporadike. Sidukete Nikolle Marku nuk paska qene i vetmi bashke me Cicin qe nuke mesonine kokulur mesimete e Kishes.

Sidoqofte une perseri prese pergjigje nga qafirka se nga ti e morra me kohe.
    Ku je bre bir shqipeje! Na thave syte. Me kishte munguar ai dialekti tend, nje miks midis toskerishtes simpatike dhe koketrashesise analfabetike.

Sa per faljen e mekateve, po te bej te ditur se nuk jam organi kompetent, nuk jam frate d.m.th.

Dakord shpirt adoleshenti?

Ortodoksia nuk karakterizohet nga ndonje tradite greke sic u nxitove te theksosh.

Une nuk behem pishman per pranine e askujt Kleitus gdheus. E kam per nder bashkebisedimin qofte edhe me njerez qe intelektualisht jane ende ne bangat e fillores.

Kleitus, une, ti, ai, ajo mora dhe jo morra. Morra jane ato insekte qe te pijne gjakun dhe te bejne te krruhesh. Ja sic po krruhesh edhe ti tani nga gafat e njepasnjeshme. Kjo ishte nje verejtje e vogel drejtshkrimore, nuk ishte gjithcka. Po te merresha me te gjitha gafat e tua, do te kushtonte nje jete plus (+).

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Gjermani - Leipzig
    Postime
    148
    Nuke po shkruajme libra ketu i ndreruare, ate ja u kame lene ne dore organeve kompetente te FSHse.
    Un nuk u nxitova hic ndre, pasi identifikimi orthodhoksi greqi eshte ne te gjitha librate, te paktene deri para 1990, ku te gjithe cilesoheshine nen umbrellene "Greek orthodox". Gabimi duhete te ndreqet atje i ndreruar ndre, e jo tek une. Sa per intelektine tim, e shohe bindshem qe as me duhete te leviz gishtat hic per tju kundervene argumentave me pordhe dhe ne kete raste me lejo te shtoje me rigon qe shkruan ne forum.

Cfare do te thote shpirt shqipeje ?

Po me bene kurioz naqke, thashe se te kisha zhbiruar por qenke dhe ti nje thesare i tere. Na thave gishtat e na thave syte, jane shprehje qe perdorine analista te kalibrite Mustafa Nano, Fatos Lubonja, grupi Universiteti Graz etetrjere. Mos valle je dhe ti nje nga keta vipra ? (vip me te madhe se nuke dua te me korrigjoc perseri.)

Dhe se fundmi, dialekti eshte thesare. Ne Shqiperi sipase studimeve norvegjeze, nuk ka fshat edhe pse disa kilometra large njeri me tjetrine qe mos te kete vallene e tyre. Kjo nuk bene vaki ne asnje vende te botes, megjithate une jame ne pritje te nje trajtimi rigoroz te shprehjese kuptimplote(sidomose kur leshohet nga ju) "shpirtit te shqipes", jo me shume nga ana multidimensionale dialektike se sa teresishte nga prizmi juaje.

(Nuk ekziston fjala intelektualisht- thuhete nivel intelektuale. Mire une qe gaboje tek morrate, po ti bre aty ku eshte dhe pika kyce e debatite mos be gafa te tilla)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kleitus : 08-12-2004 mė 07:25

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Gjermani - Leipzig
    Postime
    148
    Megjithate gabimine po ta fale, pasi ka te beje me ligjine e kompesimit te jetes plus. Keto ligjete e kompesimite duhett keni memorizuare me perfeksione tashme.

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. 6 dhjetor - Shėn Nikolla i Mirės sė Likisė
    Nga Manulaki nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 07-12-2024, 02:55
  2. Onufri, ikonografi mė i madh shqiptar
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 06-11-2013, 13:00
  3. Shen Nikolla, apo Santa Klaus, apo Plaku i vitit te ri
    Nga Seminarist nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-12-2012, 11:53
  4. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  5. Niko Nikolla
    Nga Ladi05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 19:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •