Close

Rezultati i Sondazhit: Unë jam...

Votues
171. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • liberal

32 18.71%
  • liberal i moderuar

35 20.47%
  • konservator

13 7.60%
  • konservator i moderuar

28 16.37%
  • krejtësisht i pavarur

45 26.32%
  • nuk e di se cfarë jam

18 10.53%
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 41
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2002
    Vendndodhja
    N.Y.
    Postime
    660
    Konservator i moderuar
    Konservator - duhet te ruajme cdo gje te mire e te dobishme, vlerat dhe virtytet qe nuk jane gje tjeter vecse pervoja e brezave te kaluar.
    I Moderuar - pranoj zhvillimin dhe perparimin kur kjo con ne permiresimin e shoqerise, kur kjo shkon ne nje hap perpara ( dhe jo shkaterrimin e saj ne emer te perparimtares dhe te zhvillimit )

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,446
    Postimet në Bllog
    22
    Ne sondazhe nuk komentohet as replikohet mendimi i pjesmaresve. Secili jep mendimin e tij dhe voten e tij.

Nje mesazh per cdo antar.

Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Jam i pavarur dhe nuk i perkas asnje ideologjie politike.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

i/e regjistruar Maska e xhi_xhi
    Anëtarësuar
    14-10-2004
    Postime
    1
    Citim Postuar më parë nga StormAngel
    Jam i pavarur dhe nuk i perkas asnje ideologjie politike.
    Jemi me një mendje.

209,33333...% vlonjat Maska e GoAheadEagles
    Anëtarësuar
    09-10-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    56
    ghithmone i djathte nqs duhet te ecim perpara

ti e di se te dua. Maska e archangel_dz
    Anëtarësuar
    22-04-2003
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    7
    nuk ka rendesi je liberal,liberal demokrat,konservator apo .........
    mbi te gjitha duhet te jesh patritot.te duash vendin tend dhe bashkobasit.
    po s'pate kete ndjenje patriotizmi kot je liberal,konservator apo demokarat apo........
    Dashuria e nje barbareje pak ndryshon nga ajo e nje zonje te fisme.Padituria dhe niveli i njeres te terheqin po aq sa koketeria e tjetres.

i/e regjistruar Maska e saimiri-uk
    Anëtarësuar
    13-01-2003
    Vendndodhja
    All over Albania
    Postime
    252
    Liberal i moderuar!!!
    Me termin me lart nenkuptohet tolerance, emancipim, qendrese, mendje-kthjelltesi. Ne rradhe te pare duhet te respektuar dhe dashur njeriu; pa perkatesi nenshtetesie, grupi etnik, gjuhe ose cdo lloj rrace.
    Politikisht, me bindje anoj pak nga e djathta kjo per arsye sepse Partia Demokratike ishte e para parti opozitare, megjithese i nevojitet nje reformim rrenjesor. Gjithashtu edhe te majtes i nevojitet reformim total. Eshte e rendesishme qe politikanet shqiptare te kene qendrim qendror; dmth te marrin te mirat e te majtes dhe te mirat e se djathtes. Njeri nuk te detyron te dalesh si i djathte apo i majte. Gjithmone dicka ne midis qe eshte me e pershtatshme per situaten dhe te miren e pergjithshme. Eshte e rendesishme qe ne te ardhmen ne qofte se nje parti opozitare vjen ne pushtet te merret me teper me ekonomine, rritjen e standarteve te jeteses, sigurine etj. Dhe mos te behet neo-fashiste pasi kemi vuajtur gjate komunizmit dhe anohet teresisht ne ekstrem te djathte. Kjo do kishte pasoja serioze per kombin dhe do e vononte se tepermi "berjen e kombit".
    Per mendimin tim PD me njerezit e saj i kushtuan shume kohe injorimit te ish-komunisteve dhe dolen pak ne ekstrem te djathte duke harruar taskat me kryesore qe duhet te implimentoheshin ne demokracine e re.
    Rreth te ardhmes jam optimist megjithese zhvillimi do jete i ngadalte. Persa i perket "berjes" se Shqiperise nuk ka "berje" 100% perfekt dhe nuk ka vend ne bote 100% perfekt ku respektohen te gjithe kafshet, njerezit dhe cdo gje qe merr ose s'merr fryme. Gjithmone ka vend per permiresim dhe le te punojme drejt permiresimit, duke filluar nga vetja.
    Kujdes votues Shqiptar kujt ja jep voten. Cfare do ben kandidati per ju eshte me e redesishme sesa eshte biri apo babai filanit (oh rob zoti).
    Peace on Earth!

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

i Majte, krenar :

Eshte e vrtetete qe e Majta Shqiptare po kalon krize nen hijen e nje te kaluare katastrofike enveriste dhe nen hijen e PSSH qe duket se nuk i pershtatet fare emrit qe ka zgjedhur. Fatkeqesisht qytetari shqiptar e ka lidhur te majten me politikanet qe na qeverisin sot por e verteta eshte se e majta nuk ka asnje lidhje me kete sistem qeveritar nano-adhurues. Une jam mbrojtes i idese se Aristotelit se "njeriu nga natyra eshte destinuar te jetoje ne kolektiv" dhe isese se Rusos se "zhvillimi i kolektivit sjell zhvillimin/mireqenjen e personit". Sa me large kolektivit qe shkon njeriu aq me shume i afrohet asaj gjendjes qe pershkraun Aristoteli dhe Ruso si "njeriun fizik". Njeriu fizik eshte ai njeriu qe nuk ndryshon shume nga kafsha. Sic duket liberalizmi me keto reklamat si psh. "e drejta e personit" ose "beso te fuqite e tua" kerkon ta kthej njeriun nga nje pjesetar te kolektivit ne nje "njeri fizik" i cili vepron si kafsha, me kritere biologjike ose me qellime krejtesisht vetiake. Po sa mund te mbijetoje qytetrimi njerezor akoma nese njeriu mendon vetem per veten e vet dhe nuk mendon per bashkenjeriun???

shtese: per mua cdo veper njerezore perben veper politike sepse ka nje fare ndikimi, te vogel ose te madh, mbi shoqerine/kolektivin. Keshtu jam perkrahes i nje shteti te forte dhe te organizuar mire i cili bazohet mbi nje kushtetute qe mbron te drejtat e kolektivit, midis te cilave fshihen edhe te drejtat e njeriut/personit. Pra jam pro kufinjve qe shteti duhet te vej mbi personin kur veprimtaria e ketij te fundit vjen ne kundershtim me interesat e kolektivit. Kush dyshon mbi nje sistem te tille le te veshtroj se sa mire funksionon ky sistem ne vende si Franca, Gjermania, vendet Skandinave etj. te cilat i kan dhene me te vertretet nje kutpim me te gjere, per ta pasur zili cdo shtet i botes, fjales "demokraci". FLM

une do te thosha se here pas here jam liberal i moderuar e po shpesh here jam radikal.Nuk e di nese ka ne Shqiperi parti radikale......une e di se ube ne Tirane nje takim para ca kohesh i partive radikale Europiane po me teper nuk di nuk kam njohuri...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2004
    Postime
    1

Thumbs down

E ç'rendesi ka se çfare bindjesh politike kemi???Mos kane gje bindje politike politikanet tane te nderuar!
    Me mire beni nje sondazh mbi gustot seksuale te ç'dokujt,do te ishte me fitimprures se sa keto sondazhe sa per te lare faqet ndonje pseudo intelektual te cilit i duken fjale te medha liberalizmi apo konservatorizmi apo ku di une...
    Propozoj nje sondazh si per shembull:
    1-Jam hajdut
    2-Jam dakort me hajdutlleqet e nanos me kompani
    3-Nuk do te vidhja dot kurre ne pushtet
    4-Kushdo qe shkon ne pushtet behet hajdut

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  2. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  3. Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 24-01-2005, 13:16
  4. ABC-ja e Demokracisë
    Nga Redi në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-05-2002, 09:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •