Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-07-2003
    Vendndodhja
    Chi-Town
    Postime
    36

Pyetje per nenshtetesi me martese ne USA

Kam pothuajse 6 vjet ketu ne Amerike, dhe erdha me J1 si exchange student. Viza me skadoi 6 muaj pasi u futa, por une vazhdova shkollene e mesme dhe aplikova ne kolegj, ku dhe u pranova. Pasi fillova kolegjin me dhane I-20 dhe Social Security #, viti i pare iku pa letra (pra me vize te skaduar, shkolla s'me tha gje), prandaj vendosa to shkoj ne Canada me gjithe dokumentacionin (I20, transcripts, bank statements etc...) ne vere pas vitit te pare. Mora vizen kanadeze dhe vajta ne Toronto, ku nuk ma dhane vizen Amerikane megjithse i tregova te gjitha letrat. Ai personi qe fola ne ambasaden amerikane me tha qe te shkoja ne kufi se mund te me linin po ti tregoja I-20 dhe letrat e shkolles. Keshtu qe une ika te nesermen ne kufi, pasi per 2 dite fillonte viti i dyte dhe kisha paguar leket, ku me kthyen ne kanada dhe me vune ban 5 vjet nga USA. Une perseri u futa me leke nga kufiri ne USA dhe vazhdova shkollen, ku per fat asnje s'me pyeti per dokumentacionin. Pasi u diplomova nuk aplikova per OPT pasi duhej te tregoja stamped I-20 and visa...te cilat une si kisha. Prandaj kam ngelur pa letra. Por nderkohe kam kohe qe jam lidhur me nje goce amerikane, dhe ajo pranon qe te martohet me mua. Tani nuk e di se cfare procedure te ndjek, kam bere "searches" ne google, dhe disa thone qe te kthehesh ne vendlindje dhe pastaj gruaja te terheq, disa thone qe mos bej gafe te kthehesh se nuk fut me kembe ne USA. Gjithashtu po nqs. une bej martesen (legimit) kane te drejte keta te me kthejne, po te futem ne proces gjyqsor? GJithashtu sa kohe merr procesi per marrjen e Green cardes ose lejen e punes. Une kam nja 3 vjet qe i kam paguar taksat pasi kam punuar me ate S.S# qe me dha shkolla.
    Me jepni ndonje opinion nqs. keni dijeni se cfare mund te bej. Une kam ndermend te marr nje avokat kur te filloj kete proces, por prap dua ta dij nese ja vlen ti futem ketij procesi apo jo.

Flaminderit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    nje avoakt i mire te duhet ty, aplikimin per green card e ben ajo goca dhe pas tre -kater vitesh rri rehat. Sa me pare aplikimin aq me mire, avokate ne NY ka sa te duash.
    good luck

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-11-2004
    Postime
    5
    Po te kapesh Amerikane nuk te thote gje njeri edhe po te kesh mbetur i paligjshem, te falen te gjitha, keshtu kam degjuar.
    "Every daring attempt to make a great change in existing conditions, every lofty vision of new possibilities for the human race, has been labeled Utopian."

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    http://uscis.gov/graphics/index.htm

Kjo eshet faqja e emigracionit amerikan, te sugjeroj te kerkosh me shume aty se ne Google per kete ceshtje.

Gjithsesi gjej nje avokat te mire emigracioni dhe konsultohu, se fakti qe te kane bere 'ban' mund te te hape probleme. Nese thua ne c'qytet rri, mbase dhe te rrekomandoj une nese njoh, ose njeri tjeter ndonje avokat te mire.
    Suksese.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8
    Kur te deportojne ne kufi (ose aeroport) per pese vjet duhet te qendrosh jashte Amerikes per ato pese vjet. Ne qofte se hyn ilegalisht perpara se te kene kaluar pese vjetet quhet shkelje e rende dhe nuk mund te legalizohesh ne asnje menyre, edhe ne qofte se ke gjetur nuse Amerikane. Puna eshte qe po te ikesh vete nga Amerika dhe te vije gruja te te marre ne Ambasade, prape do te te thone qe s'lejohesh te hysh prape ne Amerike pa kaluar pese vjetet. Eshte nje waiver per te cilin mund te aplikosh (I-212 me duket) po eshte shume e veshtire te aprovohosh per te. Per mendimin tim, mos dil nga Amerika nqs e ke problem qe te rrish ne Shqiperi ose te shkosh ne ndonje vend tjeter ne bote.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jumpagel : 20-11-2004 mė 11:10

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Nje firme avokatie e mire eshte Chang & Boos. Kane nje faqe teper informative ne internet me pergjigje te detajuara per pyetje si kjo e jotja. Ne link-un me poshte do gjesh raste si i yti me siguri (vetem se do te te duhet te germosh ca). Vetem se ata nuk jane 'cheap'. Konsultimi fillestar (mund ta besh ne telefon mqs nuk del dot nga USA dhe ata kane zyrat ne Kanada) do te te kushtoje $400 USD.

http://www.americanlaw.com/ilw.html
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Qafir Arnaut : 20-11-2004 mė 21:25

i/e regjistruar Maska e striptella
    Anėtarėsuar
    05-07-2003
    Vendndodhja
    usa baby
    Postime
    34
    As mos harxho paret kot vella.Se ti ke shkelur ligjin dy here dhe ne syte e tyre je mashtues.JO vetem qe nuk do te besojne por mund te fusin ne INS jail before your deportation.Mos harxho leket kot me avokat se nuk ka jury te besoj biles mund te te arrestojne right there.

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Kallash me nis numrin e tel ne mesash e flasim.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

<-----
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Hmm...fakti qe ke paguar taksat dhe ke SS# nuk ka te beje fare me INS pasi ajo i perket IRS dhe ky shtet ku vjen puna tek vjeljave e taksave , e mbyll njerin sy..!
    Tashi ti ke bere disa shkelje...ke thyer vizen , ke qendruar ilegal ne US per 1 periudhe me shume se 1 vjecare ( Kjo eshte problem..!!) , ke hyre ilegalisht ne US dhe ma e keqja...ke hyre ndersa nuk e ke pasur te lejuar per 5 vjet..!
    My friend , fakti qe thjesht te martohesh me nji nenshtetase amerikane , nuk te ndihmon shume pasi ti ke pase deportation dhe Immigration Benefits te ndaluara per 5 ne USA..!
    Nji avokat i mire do te duhej para se te ndermerrje ndonje hap per te cilin mund te pendohesh mbrapa...mundesisht avokat shqiptar qe ja di shqiptarve dhe mund te gjeje ndonje klauzole qe te justifikoje shkeljet qe ke bere..!
    Kam avokatin tim ne Coneticut qe eshte shqiptar dhe eshte shume i zoti..!
    Nese do informacione per te , me kontakto ne privat..!
    Te uroj fat !
    ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Postime
    3
    Mer ti, shko ne Shqiperi dhe genje ne Ambasade kur te te pyesin ku ke qene gjate pese vjeteve pasi te deportuan -- thuaji qe ke qene diku tjeter ne bote. Mos permend kurrsesi qe rihyre ne Amerike pasi te deportuan se perndryshe more fund. Nga mrena Amerikes s'e ben dot kurren e kurren legalizimin.

Hajt pac fat!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kadare, i madh apo i famshėm?
    Nga kalemi nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 10-11-2010, 06:36
  2. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  3. C'far pyetje duhet te beni!
    Nga Noerti nė forumin Lojra dhe rebuse
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 27-08-2004, 19:00
  4. Pyetje shkencore , por
    Nga Anton nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 03-07-2004, 02:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •