Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 60
    in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Ik ore kafshe, u bere ti te me thuash mua e mjere. S'ta them une ty, se budallalleku eshte lumturi, po mjere ata qe varen tek mendt e tu.

E kur u be "feministe" sharje?
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Leila mos na e shaj cunin se na e frikesove ckeni pse ziheni juve beni paqe

Rrofte grariaaaaaaaaaaaaaaa e poshte ata meshkuj qe sdine te respektojne nje femer ...
    !!!

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar mė parė nga Leila
    Ik ore kafshe, u bere ti te me thuash mua e mjere. S'ta them une ty, se budallalleku eshte lumturi, po mjere ata qe varen tek mendt e tu.

E kur u be "feministe" sharje?
    Leila permbahuni dhe mos atakoni njerzit. Gjithsecili prej nesh ka botkuptimin e tij, por kjo sduhet te na coje ne degradimin e fjalorit. Leila permbahuni etikes mos na detyro ne moderatoreve te bejme eleminimin e posteve te tua. shpresoj ne mirkuptim.

Odeon.

Ka dy menyra te vetmburrjes: e para te flasesh mire per vete dhe e dyta te flasesh keq per te tjeret.
    o me dy molle moj te godita
    o me vrave o te vrafte pika
    E nuk te rashe per te vrare

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061

per lejlen

Njeriu eshte i dobet perderisa nuk e cliron veten nga menjemadhesia ,dhe perderisa kete gje nuk e ben ai/ajo eshte frikacak dhe i shperdale dhe qellimkeq,i padurueshem dhe egoist dhe mendjemadh ne kulm,ne shpirtin e tij nuk ekziston asnje shenje e gjallerise.Ai/ajo eshte perhere i ftohte dhe i kufizuar ne arsyetimet e tij te pa shpirt
    Ne cdo rast ai/ajo eshte i ngurt dhe mendjemadh.

Sidoqofte, mendjemadhi sa me pare qe te hedhe hapin jashte vetes se vet per tu cliruar nga kjo e keqe e tij/saj qe qendron brenda tij, aq me shpejt do t’i tejkaloj keto cilesi negative te prapa, duke perfshire ketu edhe mendjemadhesine

Mendjemadhesia eshte gjendje ne te cilen njeriu vjen kur e konsideron veten me te mire dhe me superior ndaj tjereve,qofsha une apo ti,kjo veti negative e njeriut eshte shkaktare e urrejtjes dhe mosmarveshjes ne shoqeri... Sidoqofte,qe te “gjykojme” te tjeret,njeriu se pari duhet te kerkoje ne labirintin e vetedijes dhe per veten te jete i sinqerte deri ne fund. Po, nese shikojme ne kete menyre,vetem atehere do te kishim kuptuar se as nga largu nuk jemi aq te “shkelqyeshem”,ashtu sic na duket cdonjerit personalisht.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ATMAN : 29-10-2004 mė 04:44

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389

nje pergjigje e vonume

Citim Postuar mė parė nga leila
    sh.hasanaj, kjo teme me teper ka treguar mendjemadhesine e meshkujve qe kane marre pjese. Dmth ti priske komplimente, Odeoni & aruni mendojne se duke thene sa respekt kane per femrat, e mbyllin muhabetin.
    Bravo leila, i paske fut flaken edhe kesaj teme...
    E pare e punes ti nuk i ke lexu shkrimet e mija hiē, sepse une s'kam thene ndonje gje qe nenkupton se njeri seks eshte me superior nga tjetri, se me duket e kote nje gje e tille.
    Ajo ēfare desha te them (nenkuptoj) ishte ajo qe thu ti, por ti nuk je lexuese e vemendshme, inatosesh kollaj. D.m.th. do thoja qe muhabetet nuk mbyllen me ca komplimenta jo te sinqerta si "une i adhuroj femrat" etj. Mua kjo thenie (mos t'i metet qefi odeonit) nuk me duket me vend.
    Edhe thenia "une kam respekt per femrat". A thua se po ben ndonje trimeri te madhe, kjo eshte gjeja me normale dhe ta thush nje diēka te tille sikur po i ben nder femrave vetem sa i ofendon ato. Kjo eshte sjellja me normale. Femrat jane motrat, nenat, kusherirat tona etj....
    u bo si predikim po merreni si t'ju pelqeje...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar mė parė nga sh.hasanaj

une po du me thene kete:

imagjino nje vajze/djale duke thene:

-une jam inteligjent/e shume inteligjent/e
    dhe nje situate tjeter

- une e kam mesataren 3.95 ...

e para eshte te mburresh me inteligjencen (qe se ke, se po ta kishe nuk e thoje nje diēka te tille)

?)
    Me fal qe po te citoj perseri

Neqoftese do te thuash qe nje person nuk tregon inteligjencen e tyre duke shpallur sa te zgjuar jane, atehere jam plotesisht dakort me ty. Por kjo s'do te thote qe keta njerez s'jane te zgjuar, thjesht i pelqejn te mburren sepse ndihen krenar per c'fare jane ose ku di une mbase duan te admirohen ...mburrja me duket nje akte budallek, por besoj se nje person inteligjent ka aftesine te behet budalla nganjehere.

Kur thua qe njerzit mburren per inteligjencen qe nuk kan, kjo shprehje nuk me duket e sakte sepse eshte njesoj sikur te thuash nje person i shemtuar mburret duke thene qe eshte i/e bukur kur ne fakt nuk eshte dhe asnjehere ska marr komplimente per aparencen e tij/saj. Njerzit mburren vec kur marrin lavderime nga te tjeret (jo vec nje apo dy por shume persona)...kete qe thash nuk po e cpif vete, por po e bazoj nga ckam mesuar ne klasen e psikologjis, per vlersimin e vetevetes.
    Nje person qe eshte i shemtuar por i zgjuar, do konsideroj veten vetem te zgjuar sepse njerzit e tjere do ta vlersojn per zgjuarsin por jo per bukurin e tij/saj. Prandaj ky person nuk do mendoj qe eshte i bukur, por thjesht medioker nga paraqitia. Sigurisht personi vete mund te kuptoj qe eshte i zgjuar apo i bukur, por vlersimet e te tjereve indikojn shume ne perceptimin qe do formoj per veteveten.

Ka shume lloj tipash, ata tipa qe ti i konsideron te zgjuar nuk i pelqejn te hapen dhe te tregojn qe jane te zgjuar...mbase ngaqe jane te turpshem, nuk duan te konsiderohen mendjemadh ejte, por e dine shume mire qe jane te zgjuar, kurse gabimi i te zgjuarve te tjere qe hapen duke shpallur qe jane te zgjuar, thjesht ky akte mburrje eshte pjesa i personalitetit te tyre.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *~Rexhina~* : 29-10-2004 mė 23:36
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar mė parė nga *~Rexhina~*
    Ka shume lloj tipash, ata tipa qe ti i konsideron te zgjuar nuk i pelqejn te hapen dhe te tregojn qe jane te zgjuar...mbase ngaqe jane te turpshem, nuk duan te konsiderohen mendjemadh ejte, por e dine shume mire qe jane te zgjuar, kurse gabimi i te zgjuarve te tjere qe hapen duke shpallur qe jane te zgjuar, thjesht ky akte mburrje eshte pjesa i personalitetit te tyre.

Shoh qe mbron tipat e ndrojtur, mbase ke te drejte. Une di te them vetem dicka qe pikerisht keta tipa qe se tregojne zgjuarsine e tyre ne njeren nga format agresive apo vizive jane te destinuar te deshtojne, perfundojne si njerez normale ne rrjedhen e jetes. Ajo cka une shoh jo si mburrje por aftesi eshte qe te shpreh me format e mija aftesine per te mbuluar nje fushe psh elektroniken, Nuk besoj se egoja profesionale mund te quhet mburrje.

Te mos i ben "reklama" vetes nuk do te thote qe je i ndrojtur.
    Ajo qe duket s'ka nevoje per reklame!
    Aftesia del ne pah ne veprime, behet diferencimi i te aftit me jo te aftin, edhe pa blach blach-te panevojshme
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga green : 01-11-2004 mė 12:02 Arsyeja: per nje "r":D

Per femren

Sot, ndersa po shkojane rrugen time, kur dielli perendonte, takova nje plakeruqe, qe iu drejtua keshtu shpirtit tim:
    “Shume ka folur edhe per ne grate Zarathustra, ama kurre nuk foli per gruan.”
    Dhe une iu pergjigja: “Per gruan mund te flitet vetem mes burrash”.
    “Fol edhe me mua per gruan” – tha ajo – “Jam aq plake sa te harroj menjehere”.
    Dhe kenaqa plaken duke i thene keto fjale:
    “Gjithcka tek gruaja eshte mister dhe gjithcka tek gruaja e ka nje zgjidhje, kjo quhet barre.
    Burri per guran eshte nje mjet; qellimi gjithnje eshte djali. Por c’eshte gruaja per burrin?
    Burri i vertete do dy gjera, rrezikun dhe lojen. Prandaj e do gruan, qe eshte loja me e rrezikshme.
    Burri duhet te stervitet per lufte dhe gruaja per shplodhjen e luftetarit – te gjitha te tjerat jane budallalleqe.
    Nuk i perlqejne luftetarit frytet e embela. Prandaj i pelqen gruaja, se e hidhur eshte dhe gruaja me e embel.
    Gruaja i kupton femijet me mire sesa burri, por burri eshte me kalama sesa gruaja.
    Tek burri i vertete fshihet femija, ai do te luaje.
    Perpara, o gra, zbuloni femine tek burri!
    Qofte gruaja nje loder, e paster dhe e rafinuar si gur i cmuar, rrezatuar me virtytet e nje bote qe akoma nuk eshte.
    Trime qofte dashuria juaj! Me dashuri duhet te sulmoni ate qe ju tmerron.
    Qofte nderi juaj ne dashurine tuaj! Se jashte dashurise gruaja s’e kupton dot nderin. Le te jete ky nderi juaj “te dashuroni me shume se ju dashurojne, te mos dilni asnjehere ne vend te dyte!”
    Burri e ka frike gruan kur ajo urren, sepse ne thelb te shpirtit burri eshte thjesht i lig, ndersa gruaja eshte dhe e poshter.
    Cilin urren gruaja me shume se te gjithe? Ja si i tha hekuri magnetit: “Ty te urrej me shume, se ti terheq, por nuk je aq i forte sa te me mbash ngjitur”.
    Lumturia e burrit quhet “une dua”, lumturia e gruas quhet “ai do”.
    “Ja, tani, pikerisht tani bota u be e persosur”. Keshtu mendon gruaja, kur, e mbushur me dashuri, bindet.
    Duhet te bindet gruaja, ajo duhet t’i gjeje nje thellesi siperfaqes se saj. Shpirti i gruas eshte siperfaqe, nje shtrese e holle e levizshme dhe e stuhishme, ne cektine.
    Ndersa shpirti i burrit eshte i thelle, ai rrjedh nga shpella te nendheshme, gruaja intuiton forcen e tij, por nuk e kupton.”
    Atehere plakeruqja m’u pergjigj: “shume gjera te bukura tha Zarathustra dhe kryesisht per ato qe jane akoma te reja.
    eshte e cuditshme, Zarathustra pak i njeh grate, megjithate flet me arsye per to! A mos ndodh kjo se per gruan s’ka gje te pamundur?
    Dhe tani prano si falenderim, nje te vertete te vogel. Jam shume plake qe ta mbaj sekret!
    Mbeshtille mire dhe mbyllja gojen, ndryshe bertet shume kjo e vertete e vogel.”
    “Ma jep, grua, te verteten tende te vogel” – thashe une dhe plakeruqja tha:
    “A do te shkosh tek grate? Mos harro kamxhikun”.
    Keshtu foli Zarathustra.

[Friedrich Nietzche, Keshtu foli Zarathustra]
    !!!

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Tema tė Ngjashme

1. Emra shqiptarė dhe ilirė
    Nga demir nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-02-2010, 16:10
  2. Suplement veror: Bukuria femėrore nė sytė e njė mashkulli
    Nga PLaku-i-Detit nė forumin Bukuri dhe estetikė
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 06-05-2008, 13:20
  3. Peshperime femerore ...
    Nga Palma nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 52
    Postimi i Fundit: 26-11-2007, 15:45
  4. (Emra Mashkullore & Emra Femerore)
    Nga Kuksjan_forever nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-09-2003, 08:21
  5. Mburrja e Shqiptarėve
    Nga Lekė Rezniqi nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 04-12-2002, 02:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •