Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 60
    in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Jo, po do i them Bebushes te te bleje fare lire.
    Lufta e sekseve qe thua ti, eshte nje shembull shume, shume i vogel, mikroskopik, i superioritetit ne marredhenie, per te cilen e kisha fjalen.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Citim Postuar mė parė nga StormAngel
    Kush seks per ke ka opinione te ulta?
    Dhe Po...
    E vertete eshte,cdo seks tenton te arrin supremacine.
    Ajo loja e "supermacise" eshte nje iluzion i keq stormi. Dhe te siguroj qe nuk i intereson te gjithe meshkujve apo femrave. Zakonisht te provosh qe je superior eshte shenje e theksuar inferioriteti apo thjesht nuk e di cili/cila je akoma, dmth ke probleme te renda me veten. Sepse ai qe e ka te qarte kush eshte nuk i nevojitet fare te provoje asgje. E di mire qe kjo nisme do ishte thjesht nje humbje kohe, ne kete bote te perbere nga individe te ndryshem, secili unik ne vetvete, ku gjeneralizimet dhe klishete po provohen gjithnje e me teper te jene thjesht: pallavra.
    Medito vete!

Qe ne lashtesi femra ka pasur nje vend te vetin ne shoqeri qe ndryshe nga ai qe duan te na servirin feministet e sotme ka qene me i privilegjuari, gjeneratore e jetes, e adhuruar per bukurine e saj, e perkedhelur nga meshkujt te cilet e kane ngritur deri ne kult. Si e tille nuk mund te merrej me aktivitete te tilla si i shkruri apo kritika pasi ishin ato vete personazhet dhe realisht dhe ato qe i shijonin keto mrekulli te krijuara ne vargje pergjithsisht. Pra te tjeret punonin ne forma nga me te ndryshmet qe ta benin jeten e femres sa me te gezueshme dhe te kenaqshme, ato ishin degjueset, duartrokiteset, shijueset dhe jo e kunderta.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061

per lejlen

lejla ky eshte mendimi im per femrat ne pergjithesi

nese ty nuk te pelqen kjo eshte normale sepse ne pergjithesi keshtu jane te gjitha femrat shqiptare

kur i thua se jane mendjemadhe dhe egoiste, te thone pa pike turpi se je patriarkal, kur i dergon nje tufe me lule ne shtepi si shenje dashurie , te thone pa pike turpi se je jashte orbites ( sepse materjalizmi ka hyre aq shume ne mendjen e femres shqiptare saqe nuk gjehen dot statistikat e sakta)

shembull me te qarte se ky i joti nuk ka p.sh. kur me thua pa me njohur je nje alien

1.Ku vini e kerkoni romantiken e arsyeshme ju femrat shqiptare ne ne vend ku qelbet c'do gje, e me nje te kaluar te tille ku "lulet i hanin gomeret" e romantiket " bridhnin mbas gomereve per ti marre lulet" e keni idene se per ku flitet, apo dolet, pate e thoni qe e u kulturuat e me pas u bete modeste ne perendim.

2.Kush prej jush vajza shqiptare kaq revolucionare ne kerkesen e saj ndaj meshkujve shqiptare ne vend qe te kerkoje te shkoje ne disko ka kerkuar te hipi maj malit e vetem te thithi ajrin e paster e te shijoje qiellin.

3.Kush nga ju arrin te dalloje stinet , te ndjeje pranveren te pakten, te shijoje dicka te bukur.

jam i sigurte asnjera prej jush

atehere kush kerkon romantizem dhe jep vleresime se meshkujt keshtu e mejshkujt jane ashtu jane me shume e me pak romantike, dhe me shume
    mendjemedhej

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061

per lejlen

Madame Curie i ka dhene kontribut te madh Tabeles se Elementeve. Zbuloi radiumin, dhe elemente te tjera. Pa te s'do kishim x-rays, e kur te thyenit nje kocke sic e thyeni ju meshkujt zakonisht, doktorri s'do dinte c'tju thoshte per demtimin e kockes.

madam cyrie vazhdoi punen e lene pergjysem nga burri i saj pier cyrie , keshtu qe ishte merita e burrit te saj francez qe i dha asaj lavdine , kur ishte gjalle burri zonja cyrie vetem mbante statistikat e analizave qe bente burri i saj ne laborator , kur burri i saj nderroi jete ajo qe kishte lidhur jeten me burrin e saj nuk kishte se cfare te bente tjeter por vetem te vazhdonte punen e lene pergjysem nga burri i saj , fundja kjo ishte dhe profesioni i saj si shkencetare

keshtu qe ti lejla je vetem ne feministe e mjere

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061
    Citim Postuar mė parė nga bebushe
    Qe ne lashtesi femra ka pasur nje vend te vetin ne shoqeri qe ndryshe nga ai qe duan te na servirin feministet e sotme ka qene me i privilegjuari, gjeneratore e jetes, e adhuruar per bukurine e saj, e perkedhelur nga meshkujt te cilet e kane ngritur deri ne kult. Si e tille nuk mund te merrej me aktivitete te tilla si i shkruri apo kritika pasi ishin ato vete personazhet dhe realisht dhe ato qe i shijonin keto mrekulli te krijuara ne vargje pergjithsisht. Pra te tjeret punonin ne forma nga me te ndryshmet qe ta benin jeten e femres sa me te gezueshme dhe te kenaqshme, ato ishin degjueset, duartrokiteset, shijueset dhe jo e kunderta.
    jam plotesisht dakort me ty bebushe

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Jashte teme!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mina : 01-11-2004 mė 05:38
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061

per lejlen

Citim Postuar mė parė nga Leila
    1 - Une isha kalama kur "dola nga Shqiperia." Cfare eksperiencash romantike paskam patur une aty? Pedofil!
    2 - S'dal ne disko me meshkujt. Me femra po.
    3 - 4 stine, jane, me qafsh... cfare duhet ditur me teper? Me ke pare gje me pallto dimri ne mes te Korrikut ti qe thua keshtu?

Ik er injorant, ti s'ke lexuar postin tim; vete e del ketu si i forte, me plot historira dhe eksperienca gomaresh. Pfff... e veshtire te respektosh tipat e tu qe u duket se dijne gjithshka. I lumte Madame Curiet qe pati qene aq e afte te mbante shenime, se ti as te lexosh nuk mundesh. Ti llap shume e citon akoma me shume, e shyqyr qe shkruajte dicka te shkurter me ne fund, se deri tani s'ti lexonte njeri brockullat e tua.

Me u qujt feministe prej tipave te tu, eshte kompliment.
    po me ne fund e tregove vehten tende si shqiptare qe je , qe ke ikur kalama nga shqiperia kjo sdo te thote se nuk ke gen shqiptareje ne veten tende apo do ta mohosh dhe kete gje origjinen tende sigurisht qe mund ta besh nje gje te tille

shkrimet e tua i kam lexuar dhe me kujdes biles nuk jam tip qe nuk lexoj, ose qe pertoj te lexoj , por konkluzioni im eshte se shumica e komenteve te tua jane lojra fjalesh te bukura , mbas te cilave fshihet nje feminizem i fshehur , keshtu qe nuk ke pse te merzitesh , ate shembullim per qe solle ti per zonjen curie e ke lexuar nga librat kurse une nuk e kam mare nga librat por nga burime te tjera teper te besueshme

keshtu qe nuk ke pse te merzitesh kur jap mendime te mira dhe te bukura per femrat, ne pergjithesi

mundohu te jesh me pak prepotente ne gjykimet e tua

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar mė parė nga arun
    [B]lejla ky eshte mendimi im per femrat ne pergjithesi

nese ty nuk te pelqen kjo eshte normale sepse ne pergjithesi keshtu jane te gjitha femrat shqiptare

kur i thua se jane mendjemadhe dhe egoiste, te thone pa pike turpi se je patriarkal, kur i dergon nje tufe me lule ne shtepi si shenje dashurie , te thone pa pike turpi se je jashte orbites ( sepse materjalizmi ka hyre aq shume ne mendjen e femres shqiptare saqe nuk gjehen dot statistikat e sakta)

Aman c'fare statistika ke ndermend te marresh zotrote, neqoftese mundesh te lutem mos hezito dhe bej nje studim te sakte per " si mendojn femrat ne pergjithesi" , se deri tani perceptimet e tua jan shume larg nga sec jane femrat ne "pergjithesi."
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061
    Citim Postuar mė parė nga *~Rexhina~*
    Aman c'fare statistika ke ndermend te marresh zotrote, neqoftese mundesh te lutem mos hezito dhe bej nje studim te sakte per " si mendojn femrat ne pergjithesi" , se deri tani perceptimet e tua jan shume larg nga sec jane femrat ne "pergjithesi."
    per rexhinen

rexhina

nuk kam ndermend te bej asnje statistike sepse per momentin ndodhem akoma ne itali , dhe kam pune te tjera me te rendesishme se sa statistikat ,

mendimi im per femrat eshte teper i mire , dhe une flas nga relacionet e mija qe kam pasur me femrat , personalisht jam tip ke nuk jap mendime te nxituara pra jam tip i rezervuar , por kur jap mendimet e mija sigurisht qe me duhet te bazohem tek faktet dhe mbi te gjitha nga eksperienca ime personale ne jete

tashti me duhet te shkoj se jam teper i lodhur nga puna , neser mbasdite besoj se do jem i lire mund te diskutojme nese deshironi

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Emra shqiptarė dhe ilirė
    Nga demir nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-02-2010, 16:10
  2. Suplement veror: Bukuria femėrore nė sytė e njė mashkulli
    Nga PLaku-i-Detit nė forumin Bukuri dhe estetikė
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 06-05-2008, 13:20
  3. Peshperime femerore ...
    Nga Palma nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 52
    Postimi i Fundit: 26-11-2007, 15:45
  4. (Emra Mashkullore & Emra Femerore)
    Nga Kuksjan_forever nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-09-2003, 08:21
  5. Mburrja e Shqiptarėve
    Nga Lekė Rezniqi nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 04-12-2002, 02:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •