Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720

Nderi ne krahet e pleqerise.

Ndodh shpesh ne jeten e veshtire e plot pengesa te emigracionit,nje pjese njerzish te kerkojne nje liman per te zbarkuar anijen e tyre nga ky oqean i trazuar.
    Po i le romantizmat dhe po hyje drejte ne teme.
    Shume djem apo vajza,per arsye nga me te ndryshmet,ekonomike,dokumenta,ndoshta edhe per kolltukun e bute te nje zyre komode,arrijne te bien ne kraharorin e grave te moshuara,apo dhe pleqve ,qe japin pa kursim cdo gje mjafton te ndjehen serisht te rinuar.

Predikuesi me i madh eshte mekatari me i madh ka thene nje njeri i mencur.
    Ndaj doja te dija nga ju kendveshtrimin e nje realiteti qe fatkeqsisht apo miresisht eshte i pranishem ne jeten tone.

Kolombi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kolombi : 12-02-2004 mė 10:18
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    kolomb,
    E ke pare filmin "Something's gotta give" ?
    (Jack Nicholson, Diane Keaton... etj)
    Eshte dicka qe ka te beje me temen tende, por mardhenie te para nga nje tjeter kendveshtrim.
    Te keshilloj qe ta shikosh, nese nuk e ke pare.
    Ji Vetvetja!

Kolomb te uroj per temen qe ke hapur , eshte shume interesante dhe vlen per tu diskutuar . Kjo dihet nga se vjen , varferia ne Shqiperi i con njerzit deri ne kete shkalle sa te hidhen ne krahet e plakave apo te pleqeve dhe ne te shumten e rasteve perfundojn me to ose nxjerrin dhe femije ne jete . Une njoh shume te tille , dhe jane shume te pakenaqur , por per te eshte cdo gje vone .
    Gjithmon duhet menduar mire per nje veprim qe ben , e sidomos kur ceshtja ka lidhje me jeten , nderin karakterin e personit .

Tani ky problem eshte ne Gjermani , ketu ku jetoj une dicka e modes , them per ne Shqiptaret etnke . Deri sa ne Shqiperi do kete varferi , ky problem nuk ka zgjidhje , sepse eshte normale se njeriu kerkon nje jete me te mire . Rinia jone detyrohet te shesi nderin , sepse tek ne varferia eshte ulur me vite kembkryq e nuk di te cohet .

Per kete problem me vjen shume keq , qe kemi aritur ne si nje popull me karakter deri ne kete shkalle .Po dua te cilsoj se ke sa te duash dhe njerez te ndershem , qe pagujn per te bere letrat dhe nuk arrijne te hidhen ne krahet e ketyre plaka apo pleqeve.

Pershendetje
    Pėrmbi za, qė lėshon bylbyli,
    Gjuha shqipe m'shungullon,

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    S'e kuptoj pse cuditeni pasi ky s'eshte fenomen i ri. Ka egzistuar "since the beginning of time" kur princerit e princeshat benin martesa midis shteteve te ndryshme te shtyre kryesisht nga pasuria qe ofronin te dy palet. Po ashtu ne Shqiperi, kur beheshin martesat, gjithmone pyesnin se c'pune ka kandidati, ne c'qytet e ka shtepine, sa ne gjendje eshte etj. etj.
    E ne kohen tone, vajza te reja si puna e asaj shqiptares se bukur qe martoi ate pasanikun plak grek apo dhe Anna Nicole Smith???(ajo bjondja qe martoi ate gjyshin miliarder American) jane plot. E pra, kjo s'egziston vec tek shqiptaret. Paraja eshte e embel per cdo njeri, no matter what their station in life is, dhe sikur me te pasurit ne bote te jene. Biles thone qe sa me shume te kesh, aq me "greedy" behesh

Eshte gabim? S'eshte per ne ta vendosim sepse te dy palet po perfitojne nga kjo relate ate qe deshirojne pamvaresisht nga opinionet tona kundershtuese.
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

i/e regjistruar Maska e christina54
    Anėtarėsuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    belgjike
    Postime
    80
    Me tmerron fakti se gjat gjith kesaj kohe duhet te jesh nje aktore mjaft e zonja dhe ne pricip duhet te kesh vetem hipokrizin.Per veten time nuk mund ta denoj veten ne kete menyr as edhe per pes minuta.

E Lirė! Maska e KaLTerSi
    Anėtarėsuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    Po kapem tek dokumentat, se te tjerat qenkan diskutuar.
    Martese per dokumenta... bukur fort, asgje te keqe nuk shoh ketu. Nuk eshte martese per te krijuar familje por eshte thjesht nje ndihmese qe i jep nje miku/mikeshe per tu ingranuar plotesisht ne ate vend.
    Kam parasysh nje kusheririn tim i cili eshte martuar me nje mikeshen e tij dhe bashkjeton me te thjesht per te mar dokumentat(njeri ne nje dhome e tjetri ne tjetren). Nderkohe qe si ai e si ajo e kan nga nje te dashur. Martesa me njeri tjetrin eshte thjesht provizore, dhe dy vjet u kan ngelur te qendrojne te martuar e pastaj do ndahen dhe secili do vazhdoje jeten e tij. Happy ending, me pelqejne happy endings.
    Biles kjo goca na shet mend ne te tjerave, merni shembull nga une, thot, dhe me burre dhe me te dashur jam. lolol.
    Nejse shkurt muhabeti, nuk shoh asgje te keqe te martohesh per dokumenta, mjafton qe te dyja palet te jene plotesisht koshient per ate qe po bejne dhe te mos kete manipulime(sic kam degju tek tuk).
    Toleranca, eleksiri i lirisė.

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Tepere e vertete kjo qe the kolombi.
    Kam shoke qe i njof,qe iken per ne kurbet,dhe u martuan me gra plaka,nga te njejtat shkaqe qe ti i permende.
    Beneficionet finansiare qe njeri ndoshta i fiton duke hyre ne nje lidhje absurde,e bejne njeriun (sidomos te rinjte) te bejne c`mos.
    Eshte fakt pak sa iritues ky,duke marre parasysh se fundi eshte cdohere i njejte,ndarje...largim nga vendi e te tjera.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Citim Postuar mė parė nga MisCongeniality

Eshte gabim? S'eshte per ne ta vendosim sepse te dy palet po perfitojne nga kjo relate ate qe deshirojne pamvaresisht nga opinionet tona kundershtuese.
    Mis ,nuk mohova faktin qe keto lloj marredheniesh ngrihen mbi bazen e nje perfitimi te dyanshem(ne ca raste vec shpirti e di te jetosh per shume kohe me njerez ne moshe te Akropolit te lashte lol),as paragjykova keta njerez,thjesht doja te dija ku arrijne sakrificat e njeriut shpesh ne kundeshtim me deshiren e shpirtit ,per te pare driten jeshile te fanarit te rrugeve te se ardhmes.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,029
    Citim Postuar mė parė nga kolombi
    Ndodh shpesh ne jeten e veshtire e plot pengesa te emigracionit,nje pjese njerzish te kerkojne nje liman per te zbarkuar anijen e tyre nga ky oqean i trazuar.
    Shume djem apo vajza,per arsye nga me te ndryshmet,ekonomike,dokumenta,ndoshta edhe per kolltukun e bute te nje zyre komode,arrijne te bien ne kraharorin e grave te moshuara,apo dhe pleqve ,qe japin pa kursim cdo gje mjafton te ndjehen serisht te rinuar.

Ndaj doja te dija nga ju kendveshtrimin e nje realiteti qe fatkeqsisht apo miresisht eshte i pranishem ne jeten tone.

Kolombi

mendimi im per temen eshte ky

ka tre kategori personash qe e bejne kete pune , flas nga ato raste qe kam pare une ne emigracion , pra jashte shqiperise

grupi i pare eshte ai lloj njerzish emigrante qe jane vertet te dashuruar ne jeten e tyre jashte shqiperise , dhe per ta konkretizuar dashurine e tyre i duhet me domosdo te bejne dokumentat ose nenshtetesine ne vendin ku jetojne ne te kundert dashuria e tyre ngelet dashuri platonike e pa konkretizuar, une mendoj se keta persona kene te drejten e tyre te lindur te bejne letrat ne kete rast

grupi i dyte eshte ai grup qe i ben letrat duke bere kompromise ne jeten e tyre ne emigracion me partnerin duke pasur si qellim vetem te bejne letrat ose nenshtetesine dhe jo mashtrimin,(ne kete grup hyjne ata lloj personash qe paguajne para duke bere nje martese fallco me qellimin per te mare letrat dhe jo per te kaluar jeten e tyre me partnerin, ose ne martesen fallco qe po bejne me kompromis) pra edhe ketu une nuk shikoj asgje te keqe sepse ne kete rast ti vetem ke bere nje kompromis per te bere letrat dhe ke mashtruar vetem shtetin ku ti jeton jo sepse ti deshiron ta besh nje veprim te tille por sepse je i detyruar (dipllomacia shqiptare nuk ka bere asgje keto 15 vjet per te mbrojtur te drejtat e shqiptareve ne emigracion keshtu qe une e shikoj te arsyeshme te bej kete veprim per te normalizuar jeten time ne emigracion)

grupi i trete eshte ai grup qe mashtron partnerin per te qellime perfitimi dhe ketu une nuk jam dakort sepse te mashtrosh per qellime perfitim ose per te bere nje pale letra duke u tallur me sentimentet e nje njeriu tjeter , kjo sipas meje eshte e patolerueshme , sepse heret a vone mashtrimi dhe hipokrizia e ketij veprimi mashtrues do dali ne shesh heret a vone , dhe mendimi im i palekundur eshte qe keta lloj personash gabojne sa do qe keta mundohen te justifikohen sepse rrethanat ja imponojne mashtrimin , mendoj se keta duke mashtruar gabojne dhe shume biles

ky eshte mendimi im

udhetare.... Maska e Klaraaa
    Anėtarėsuar
    29-08-2003
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    181
    Citim Postuar mė parė nga kolombi

Kolombi

Pervec interesit te dokumentave, per mua njerezit e tille jane njerez deshtak....
    Enya-Adiemus

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Hungari, zėdhėnėsja humb ndjenjat dhe pėrfundon nė krahėt e kryeministrit
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 13-02-2009, 19:04
  2. Procesverbali i pleqėrisė jehudite
    Nga muli21 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 11-12-2008, 17:22
  3. GJUNJEZIMI I EVOLUCIONIT..Per ata qe kane durim!
    Nga Miremengjes nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 25-12-2006, 03:56
  4. Ku bashkohen dhe ku dallohen krahet e politikes ne Shqiperi dhe Kosove?
    Nga DYDRINAS nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 06-11-2006, 10:52
  5. Mirė se ju gjeta. Mė prisni me krahėt e hapura
    Nga dele nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 06:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •