Me duhet me patjeter te gjej pascal-in por nuk e di ku shitet ose dawnlodohet. Nuk po gjej as si ta hedh ne diskete nga nje kompiuter tjeter. Ju lutem me ndihmoni
Me duhet me patjeter te gjej pascal-in por nuk e di ku shitet ose dawnlodohet. Nuk po gjej as si ta hedh ne diskete nga nje kompiuter tjeter. Ju lutem me ndihmoni
shendet e para
Me duhet nje soft per programim ne Paskal?
Ku mund ta gjej ate?
Gjithashtu dhe per kamerat digitale benq si mund te instalohet kur ke formatuar diskun nga Xp ne 2000 profesional?!
Paraprakisht faleminderit!
Kėrkimi i parė nė google nxorri faqen FreePascal.org nga mund tė shkarkosh pėrpiluesin (compiler) pėr programim nė Pascal 7.0
http://www.freepascal.org/sdown.html
Edi
Fjala Pascal ne boten e DOS -Windows eshte e lidhur me emrin Borland. Borland eshte kompania e cila para me shume se 20 vitesh nxori versionin e pare te Turbo Pascal.
Edhe sot Borland eshte kompania qe mbizoteron ne kete fushe. Nese do te programosh ne gjuhen Pascal ne Windows, programi me i mire eshte Borland Delphi. Nuk di ndonje website nga e cila mund ta besh download, por mbase mund ta gjesh me ndihmen e ndonje shoku. Nese arrin ta mesosh do ngelesh vertet i kenaqur.
Per mendimin tim Pascal eshte nje nga gjuhet me te vjetra te programimit qe mund te perdoren .. te tehm te drejten per mendimin tim ajo gjuhe tani eshte pak a shume jashte mode. Ka te mirat e tij po me ekonomine e sotme edhe me teknologjine e diteve te sotme mund te themi se paskali eshte jo i rehatshem per te punuar pavarsisht se ka shume usera qe e perdorin. Per ata qe nuk e dine kete ndonje gje reth kesaj gjuhe :
Paskal- mori emrin e matematicjenint Blaise Pascal dhe u ndertua ne fillim nga Niklaus Wirth ne vitin 1968 si nje gjuhe mesimore per studentet e informatikes per tu mesuar atyre bazat e hyrjes ne programim. eshte shume e ngjashme me C po me disa ndryshime psh termat e perdorura ne Paskal " " dhe "END" u zevendesuan ne C me "{" dhe "}" klasifikohet si nje gjuhe e nivelit te larte po ka shume limitacjone ne lidhje per procesimin e komandave. Borland Ka bazuar ne Delphi sistemin e objekteve te orjentimit si shume gjuhe te tjera edhe eshte nje gjuhe qe i afrohet po ajo qe eshte me shume e perafert eshte FORTRAN (FORmula TRANslator).
Sygjeimi im me i mire qe mund te te jap eshte Fillo me gjuhe qe mund te te hyjne en pune ne te ardhmen ... shume mire sa te shpenzosh kohe em Pascal mund te fillosh C edhe gjuhe te tjera.
Ardi
P.S: Cudeitem kur shof qe fakulteti i shkencave natyrore dega informatike ne Universitetin e Tiranes Vazhdon akoma Paskal Si nje nga gjuhet baze per programim
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Nuk eshte me nje nga gjuhet baze ne programim ne FSHN.
Une jam ne vit te pare FSHN Informatike dhe Pascal Ne mesojme vetem ne vit te pare sa per hyrje. Pervec pascalit zhvillojme dh enje lende te quajtur "Strukture te dhenash' si dhe "Algoritmike"
Ne vit te dyte Fillojme JAVA dhe C++
Pėrsa i pėrket pyetjes unė kėrkova pėr njė tė tillė pasi mė duhej pėr nė shkolle. mė i thjeshti normalisht qė ėshtė Turbo Pascal versionin 7 tė tė cilit mund ta marrėsh kėtu http://www.cgcinc.freeserve.co.uk/pascal/
Gjithashtu gjeta dhe nje program IDE te cilin mund ta marresh ketuĖ
http://www.bloodshed.net/devpascal.html
nuk ka te beje fare se cfare gjuhe perdor ne programin e nje fakulteti, kete e di shume mire nje informaticien i mire, rendesi ka se cfare merr ai qe meson ne kete rast studenti prej programit dhe ajo cka te jep paskali eshte rregullsi ne menyren e shkrimit te kodit si perqendrim variablash ndarjen ne funksione, "strong type variable chacking" te me falni po nuk di tamam versionin ne shqip te kesaj keshtu po e le me mire ne anglisht.
Une per vete se kam qejf po kjo sdo te thote asgje.
Nje kuriozitet eshte se compilatorret e paskalit perdoren zakonisht deri tani vone per te gjeneruar optimizimet me te mira pasi njihen per shpejtesine dhe optimizimin qe ata i bejne kodit si pasoje e rregullave strikte qe ka.
A mund ndonjeri prej jush te me shpjegoje mire gjuhen e programimit PASKAL?
Nqs kuton anglisht ndoshta te ndihmone wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Pascal_...ng_language%29
Atu ke dhe nje kurs per te mesuar me shume
Une nuk e kam lexuar por shpresoj te gjesh c'fare kerkon
Respecte
Aldo
Krijoni Kontakt