Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 34 prej 34
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Toleranca ekziston, edhe se ndonjehere te qellon te degjosh fjale perçmuese nga te dyja palet per njera tjetren, zakonisht nga "besimtaret e vertete",
    pjesa tjeter e shqiptareve qe e di se fene e ka nga familja e i thote vetes besimtar se e ka ne gjak as qe e con ne mend dallimin midis nje te krishteri e nje myslimani.

e rendesishme eshte qe sejcili te besoje ne ate qe beson pa nderhyre ne besimet e tjera, si myslimanet ashtu edhe te krishteret duhet te pranojne se feja eshte nje bindje personale qe çdo njeri e zgjedh vete , nuk eshte ligj.

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar më parë nga xfiles
    Toleranca ekziston, edhe se ndonjehere te qellon te degjosh fjale perçmuese nga te dyja palet per njera tjetren, zakonisht nga "besimtaret e vertete",
    pjesa tjeter e shqiptareve qe e di se fene e ka nga familja e i thote vetes besimtar se e ka ne gjak as qe e con ne mend dallimin midis nje te krishteri e nje myslimani.

e rendesishme eshte qe sejcili te besoje ne ate qe beson pa nderhyre ne besimet e tjera, si myslimanet ashtu edhe te krishteret duhet te pranojne se feja eshte nje bindje personale qe çdo njeri e zgjedh vete , nuk eshte ligj.
    E kam degjuar nje thenie "Mos shiko cka u tha, por kush e tha" dhe deri tash nuk e kuptoja. Por, tash e kam te qarte: ti bre xfiles, ku guxon ti te flasesh per tolerance e per ate se feja qenka bindje personale qe duhet respektuar nga te tjeret, kur ty te shqye goja (gjegjesisht t'i shpartallua tastiera) duke shkruar gjithfare idiotizmash e debilizmash kunder Islamizmit.

Me mire e ke ta mbyllesh ate goje te qelbur se s'te ka hije te na ligjerosh pikerisht ti per tolerancen.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Eshte nje teme shume interesante dhe e vlefshme, mendoj une.
    Te gjithe kemi c'te mesojme ketu.
    Kjo teme eshte aq e gjere dhe e larmishme, sa nuk e di a do te marr dot guximin te shpreh edhe une mendimet e mija. E ve re edhe tek te tjeret qe kane shkruar...ne fillim nje seriozite te kendshem, pastaj nje pasiguri te ethshme qe perfundon ne nervozizem.

Megjithate, une mendoj qe po te shohim situaten me pozitivish ndoshta do te kemi mundesi me te medha per te komunikuar me njeri tjetrin.
    Pa personalizime, do te ishte me mire.
    Sigurisht qe ne teme do te marrim pjese edhe te shkolluar edhe te pashkolluar, edhe ata qe kane intelekt dhe tolerance te larte, edhe ata qe jane te indoktrinuar nga nje ideologji e caktuar.
    Si do te shkoje Shqiperia ne te ardhmen?
    Valle kjo eshte gjendja e vertete e fanatizmit(lexo tolerances) shqiptare?
    Pse ne jeten reale jemi me tolerante, apo kamuflojme ato qe ruajme ne subkoshience?
    Ve re edhe te tjeret si nisin nje analize te kesaj situate...kur kujtojne qe gjithshka eshte thene , atehere kuptojn eqe ka edhe mjaft fakte te tjera.
    Lexoj shkrime si ai i Myftarajt dhe them: C'e shtyn nje njeri, nje shqiptar te fuse nje te tille percarje nder shqiptare.
    Pse perdoren fjale qe per nje grup te caktuar jane te shenjta, ne nuancen e tyre me te keqe, Si islamik, ortodoks, oriental, budist, kinez...pse?
    Respekt
    DP
    Faleminderit qe me dhate kenaqesi te lexoj shkrimet tuaja. Me se shumti vihet re nje serioziret i madh. Bravo Qafir....Bravo Roni...po te tjeret pse nuk perzihen?
    A do te kemi tolerance pra apo po pregatisim nje intolerance ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga dp17ego : 04-08-2006 më 09:46
    sereno

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Shiu
    E kam degjuar nje thenie "Mos shiko cka u tha, por kush e tha" dhe deri tash nuk e kuptoja. Por, tash e kam te qarte: ti bre xfiles, ku guxon ti te flasesh per tolerance e per ate se feja qenka bindje personale qe duhet respektuar nga te tjeret, kur ty te shqye goja (gjegjesisht t'i shpartallua tastiera) duke shkruar gjithfare idiotizmash e debilizmash kunder Islamizmit.

Me mire e ke ta mbyllesh ate goje te qelbur se s'te ka hije te na ligjerosh pikerisht ti per tolerancen.
    Gojen time te qelbur nuk ta kam lene ty ta kontrollosh e as ta gjykosh.

ate qe thashe e mendoja dhe e thashe,

nese kam shkruajtur kunder islamit(por edhe kunder krishterimit) dhe do shkruaj akoma sa te kem force te shkruaj eshte sepse vete islamizmi e konsideron fene si gjene me te rendesishme dhe nuk le vend as per tolerance e as vullnet te lire.
    Per mua feja juaj eshte nje bindje personale,
    per ju eshte e "verteta" e madhe qe doni tia impononi edhe te tjereve, fatkesisht per ju dhe fatmiresisht per ne nuk keni mundesine per ta bere kete dhe per momentin mbaheni tek "feja e paqes".
    Nje fe qe meson besimtaret e saj te shohinme perçmim çdo njeri qe nuk e mendon si ju, duke i quajtur te padenje ,injorante(xhahila),qafira ku e ka tolerancen?

Toleranca fetare ne shqiperi nuk buron nga vete feja apo mesimet e saj, por nga njerezit te cilet mbi fene vendosin njeriun, perndryshe nuk do ishte me mire se nena parti qe mbi njeriun vendoste partine.
    Se te ishte per besimtare te devotshem te krishtere e myslimane nuk do ishte ndryshe nga iraku ku hedhin ne ere xhamiat e njeri tjetrit.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. A ka konspiracion kundër Shqipërisë?
    Nga BARAT në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 10-05-2011, 09:36
  2. Kundër tolerancës, pro bashkëjetesës fetare
    Nga Orientalist në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-05-2009, 17:51
  3. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  4. Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 06-12-2008, 14:08
  5. KADAREJA mbi Fene ne Shqiperi !!
    Nga NoName në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 126
    Postimi i Fundit: 01-07-2006, 00:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •