Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 13 prej 13
    i/e regjistruar Maska e pagan
    Anėtarėsuar
    15-02-2004
    Postime
    227
    hasanaj, ngaqe ti S'MUNDESH dot, uuuu sa kam pa une si puna jote.

ne tani dhe diēka, ajnshtajni pat thene: IMAGJINATA eshte me e rendesishme nga dija.
    dhe imagjinata eshte pikerisht hamendja.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    hasanaj, ngaqe ti S'MUNDESH dot, uuuu sa kam pa une si puna jote.
    per mua eshte hera e pare qe shoh nje si puna jote, qenka nje dite tersi sot...

ne tani dhe diēka, ajnshtajni pat thene: IMAGJINATA eshte me e rendesishme nga dija.
    dhe imagjinata eshte pikerisht hamendja.
    Njerezit e menēur si Einstein edhe kot po t'ia fusin plot u del, ndersa ata si ti edhe plot t'ia fusin nuk del gje...

Shnet.

P.S. Me vjen keq qe seriozitetit tim nuk iu pergjigje ne te njejten menyre, por prape ti dole i humbur!

i/e regjistruar Maska e Pelasgian
    Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391

Emri SHQIPTAR

Ky eshte nje studim i rendesishem. Ka rendesine e vete dhe duhet te vazhdohet me studime te tilla.

Dua te permend nje gje per te cilen ende nuk u permend.

Germa K me kalimin e kohes u kthye ne Q. Edhe sot kjo eshte evidente ne emertimin e shume vendeve apo emrave te personave.

Ne dokumentet dhe librat e vjetra emri Shqiperi figuron si SHKYPENI, dhe populli SHKYPETAR.

Ketu kemi dy ndryshime nderrimi i Q ne K dhe I ne Y.

Une nuk jam gjuhetar dhe nuk mund te jap ndonje shpjegim shkencor rreth ketij emri, por jam i besimit se emri SHQIPTAR ka zanafillen qysh nga koha e ZEusit, i cili shihet ne gati te gjitha monedhat me Shqiponjen ne dore apo ne anen tjeter te monedhes. Normal kjo teori mund te kuptohet nese ne besojm se ZEUSI ishte perendi e parardhesve shqiptar.

Natyrishte fjalet ashtu si edhe te gjitha rrjedhat historike evolohen dhe natyrishte ndryshojn dhe i pershtaten kohes dhe vendit.

Per nje studim me serioz rreth emrit SHQIP shkoni ne kete faqe:

http://web.tiscali.it/arbitalia/cult.../culturali.htm

dhe kerkoni kete: NEZIR MYRTA - ETHYMOLOGJIA E EMRIT – SHQIPJA

Nezir Myrta eshte nje gjuhetar, historian dhe foles i shume gjuheve te huaja. Ai jeton ne Amerik, ne vendin ku nje studjues mund te pajiset me materiale te rralla dhe te pergatitet per studime te thella shkencore. Mospaisja me materiale shkencore-boterore ka qene dhe ende mbetet nje nga frenuesit me te medhenje te historise-gjuhesise shqiptare.

Dhe gjithashtu jam i mendimit se e vetmja menyre qe te arrihet deri te nje studim i shkelqyeshem eshte nese studjuesi kombinon gjuhen dhe rrjedhat historike te atij emri, apo qfaredo qeshtje tjeter.

Siq e dime ne sot faktin e vetem per lidhjet Pellago-Ilire perveq disa dokumenteve te cilat u jane shpetuar sulmeve barbare eshte vete gjuha e folur shqipe.

Nderime!
    JETA ĖSHTĖ E BARABARTĖ ME HARRESĖN
    KURSE VEPRA ME KUJTESĖN

Shefki Popova

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Nacionalizmi si nocion dhe zbatimi i tij ne praktike!
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 14-09-2009, 17:27
  2. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23
  3. Kadare - "Kombi shqiptar nė prag tė mijevjeēarit tė tretė"
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-01-2004, 04:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •