Close
Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 132
    i/e regjistruar Maska e SeXy^-^ElBa
    Anėtarėsuar
    01-10-2004
    Postime
    117
    ah dhe ju po mire more tani kemi ardh ne amerike kan ikur vellezerit tan ne itali greqi gjithandej asnje ska te mire te largohet nga vendi vet por gjithnje me nje qellim te mire se nje dite do te kene cfare ka dhe bota e jashtme por ta dini se dhe ne sshqiperi jeten qe ti ben ne shqip se ben ne vend tjeter sepse si psh ne usa duhet te punosh 2 ose 3 pune te kesh jeten te mire ta jetosh jeten tamam kurse ne shqiperi se vrisje veten shume sepse atje jeta ehste e lire dhe e bukur prap ketu ne usa ka rregulla qe nje shqipetar kurr si ka pelqyer si psh te rritet femija te behet 18 dhe e largojne nga shtepija i thone qe shko shiko jeten tate tani se ku do shkoj ky femi zoti e di kur jan te vegjel i duan kur rriten nuk duan tja dine nese ehste gjal apo jo edhe nje gje tjeter qe kur nena te behet 70 vjece dhe ska fuqi te kujdeset per veten e cojne ne nursery home sikur ska femi ose sikur ska niper e mbesa kjo ehste jeta ne usa sdine keta ta bejne jeten tamam kto rrojn kot kete pasuri qe kan amerikanet ne usa ta kishim ne ne shqiperi e jetonim jeten tamam dhe me mire se kta te kishim nje president sic ka amerika jo si ata tonet qe sdine gje tjeter vetem te luftojne per karrige dhe asgje tjeter na duhet amerika dhe pse sduam te jetojm ketu por nuk mund ti shkulemi dot jeta ne amerike eshte bere sikur te jesh ne shqip te merr malli per shqiperine se ehset vendi ku ke lind ku je rrit dhe ai vend nuk harrohet kurr por per shqipetaret ne amerike eshte shume e veshtire te shkojne te jetojn atje mbas psh 6 vjetesh ne usa e kan krijuar jeten ketu
    te them te dua eshte pak te fal zemren e ke hak me mire te them te verteten, i yti do jem per jete, dashuria ime do te perfundoj kur deti te shteroj kur dielli te me ndricoj, kur mua ne varr te me mbulojn atehere jam e detyruar te harroj
    Ne syte e tu,heshtje kozmike,ne fytyren tende heshtje romantike,ne fjalet e tua as po as jo,me thua te lutem:"me do apo jo

LoVe^-^BeBy

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar mė parė nga Leila
    Imagjinate eshte qe c'ke me te. Te isha ne Shqiperi, do kisha perfunduar ne nje shkolle arti, ndoshta pikture apo muzike. Do kisha rene ne gjurmet e familjes. Pastaj jeta e nje farmacisteje (qe po studjoj tani) ndryshon shume nga jeta e nje artisti. S'besoj se do kisha qene e njejta person nqs do isha rritur/punesuar ne Shqiperi. Ne fakt, e di qe s'do isha e njejta person.

Ja, tani do isha duke jetuar ne Tirane, ne nje apartament me kusheriren time. Mengjes per mengjes do blija byrek tek rruga Mine Peza, dhe mbremjeve kur te dilja, do blija kausha me fara/kikirika/thana qe shesin kalamajte e vegjel, se keshtu s'te lejne ata. Nuk do kisha koleksionin e parfumeve qe kam tani, se do isha studente qe jeton jashte shtepise e s'do kisha aq shume leke. Nuk do kisha lexuar ca libra qe s'jane perkthyer ne Shqip, dhe as qe e kam idene se si mund te me kene ndryshuar. Ndoshta akoma do me pelqenin frutat, dhe mund te isha me e miqesuar me kafshet (se atje i ke neper kembe). Ose nuk do e njihja muziken Amerikane, swing music, muzike nga vitet 20s-50s; do kisha preferenca te tjera. Formimi, eksperienca, relatat me te tjeret, personaliteti im, reagimi... do ishin shume me ndryshe.

Marsela, tema vlen per te gjithe ata qe jetojne jashte Shqiperise. Mua me pelqen jeta ketu, si Pink, dhe vura re se po thoni se familja ju mban ketu, ndersa per familjen thoni, une e mbaj familjen time ketu. Cili vertete do te shkoje?
    Per nje gje jam e sigurt, do dija te paketen me mire gjuhen shqipe lol...do jetoja me prindert...sdo kisha kete lerin qe kam tani. Mund te punoja, por sjam e sigurt. Do isha ne vite te katert ne gjimnaz, (tani jam ne vite te dyte ne universitet...do isha dy vjete mbrapa). Do kisha shoqeri te ngushte te pakten, (se ketu spara shoqerohem shume me te huajet), nuk do ndihesha e huaj me njerzit e tjere. Do shkoja cdo behar tek gjyshia/gjyshi, dhe do beja plazh ne gjipe...ahh parajs. Per cfare do studioja? Do isha motivuar nga mami te vazhdoja per mjeksi.

A dua te shkoj dhe te jetoj ne shqiperi? Jo, vec per pushime. Edi qe jeta atje nuk do jete aq e lehte si eshte ketu, po nuk do bej qejf sa do beja ne shqiperi, por tepakten kam lirine, edukimin dhe punen.

Ne dimer as sdua te konsideroj te shkoj...pa drita, pa uje, tortur!, mire ne behar te pakten mund te dalesh dhe te shkosh ne plazh.

Se di per te ardhmen, neqoftese do jetoj atje apo jo. I will wait and see

tani vec dua te shkoj te heq mallin
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar Maska e Neo_Matrix
    Anėtarėsuar
    27-03-2004
    Postime
    27

Mirqenia tek njeriu bazohet ne menyren se si ai e koncepton te miren e tij

Pershendetje te gjitheve iher edhe desha te shkruaj edhe une dicka rreth temes..

Si fillim pyetjen e Leiles duhet ta ndash ne dy kategori
    1.Pyetje per emigrantet e Europes
    2.Pyetje per emigrantet e Usa & Kanada

Persa I perket emigranteve te Amerikes nje llaf I permbyll te gjitha “USA esgte nje enderr per cdo pjestar tjeter te botes” pra sbejne perjashtim as “shqipetaret e varfer” dhe sipas kesaj teorie e gjithe bota do shkonte ne Usa ...
    Eshte komplet koncept tjeter jeta ne Usa me ate ne Europe kjo per shume arsye ku nder to nje faktor I rendesishem persa I perket lidhjes UsaShqiperi eshte dhe distanca larget.
    E them kete sepse te qenit kaq larg me Shqiperine rrjedhimisht edhe planet per te jetuar ketu(ne Shqiperi) I zbeh shume.
    Persa I perket nje forumisteje qe u shpreh per pushime ne Karaibe desha ti thoja qe pushimet ne karaibe I kaloj dhe une qe jetoj ne Shqiperi dhe se nga 4 famijle qe une I kam komshinj kete vit 3 I prenotuan pushimet e tyre ne agjensi turistike neper Egjypt ,Turqi etj .Shqiperine, e dashur e prish burokracia institucioneve edhe e pushtetareve per efekt perfitimi personal prandaj dhe neve bashke me juve sna pelqen Shqiperia sepse fundja sic e pi ti kafen ne Usa e pi edhe ne Shqiperi ,sic pushon ne fundjave ti pushojme dhe ne ,sic planifikon ti planifikojme dhe ne ,sic enderrron ti enderrojme dhe ne sic shpenzon dhe ti per veshje e per ushqim shpenzojme dhe ne ketu!!
    Droga,krimi,prostitucioni jane pjese e pandashme e cdo vendi qofte ai me mireqenien me te larte.
    Persa I perket emigranteve te Europes te cilet e vizitojne shume me shpesh Shqiperine (kam shoke qe vijne 3-4 here ne vit) jane emigrante qe e njohin me mire realitetin shqiptar per faktin qe e shohin me shpesh .
    Po ta vesh re mire pothuajse te gjithe emigrantet e Europes kane ardhur ne Shqiperi kane investuar e jane kthyer perfundimisht ne Shqiperi.
    Sipas nje sondazhi te nje gazete ne shqiperi bere ne Universitetin e tiranes pyetjes se ku e shihni te ardhmen :
    95 % ju pergjigjen ne Shqiperi
    2 % se kishin menduar
    3 % jashte shtetit (ky 3 % emigrimin jashte shtetit e lidhte me nje pune te mire profesioni dhe me mbrojtjen e ndonje masteri )
    Pra te dashur forumista qe ndodheni jashte une mendoj qe mentaliteti ne shqiperi ka ndryshuar si efekt I zhvillimeve (pavaresisht se ne jemi te fundit qe perfitojme nga zhvillimi global) dhe me ndryshimin e mentalitetit ka ndryshuar dhe kendveshtrimi mbi emigrimin .
    Mirqenia tek njeriu bazohet ne menyren se si ai e koncepton te miren e tij
    Te shohesh te ardhem duhet te jetosh realitetin!!!!
    I uroj te gjithe emigranteve jete te lumtur kudo qe ndodhen !!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Neo_Matrix : 22-10-2004 mė 05:31
    the game is OVER

Te dashur bashkeatdhetare dhe bashkeatdhetare
    Te jeni te sigurte nuk i behet mire vendit duke folur keshtu si e ema e Zeqos nga maja e thanes sic flisni juve, se vendi pervecse Tiranes ka dhe rrethe, provinca, ka dhe malesi te pervuajtur....ka dhe njerez qe nuk kane buke te hane e cfare te veshin(qe me vjen aq keq kur i kujtoj)...e mbi te gjitha arsyet themeltare pse ka ikur gjithsecili prej atij vendi jane "per nevoja elementare". Drita, uje, dhe mbi te gjitha qetesine etj nuk eshte turp ti pretendosh, eshte turp qe akoma diskutohen si mungesa. Me e udhes do ishte te merreshim me: Pse mungojne keto gjera elementare atje apo jo? Ah, ajo eshte goxha histori pastaj...

Darwin mund te vazhdosh te me therrasesh, zonjushe, s'jam ngritur akoma ne pergjegjesine e te qenit "madame". Dmth kjo ishte forma jote rude?! I can live with that

Sa per yankee-t, ka nje shprehje populli: "Mos ia qani hallin kaloresit se i varen kembet".

Jeta jetohet sikur ta jetosh re. Po sipas jush neve qe jemi ne kurbet bejme nje jete me te mire se ato ne shqiperi ? Si mund ta shijosh jeten kur je large familjes dhe te aferme te tu. Ne shqiperi me te vertete nuk i kane mundesi sic i kemi ne ketu por po nuk germove nuk gjen gje sic i thone asaj fjales. Keshtu qe dhe ne shqiperi nqs done me be jeten tamam gjej nje pune sic po punojne dhe te tjeret.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga adis : 22-10-2004 mė 10:42
    Adis

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Shenim: Nuk eshte me ligj ketu ne Amerike qe prindi t'i thote femijes te iki prej shtepise sa bejne 18 vjec. Ajo eshte nje liri qe femijet e kane, por s'eshte se e bejne te gjithe. Eshte thjesht nje opsion.

E dini cfare? Do ju hap nje teme ku te beni krahasimet midis Shqiperise dhe Amerikes, se ketu ma *!&#%$ fare temen!

Rexhina e pak te tjere e kane kapur kuptimin e temes pak a shume.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

bitter girl Maska e marsela
    Anėtarėsuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163
    Marsela, tema vlen per te gjithe ata qe jetojne jashte Shqiperise. Mua me pelqen jeta ketu, si Pink, dhe vura re se po thoni se familja ju mban ketu, ndersa per familjen thoni, une e mbaj familjen time ketu. Cili vertete do te shkoje?
    un familjen e kam larg dhe sdo me detyronte asnjehere te beja dicka qe se doja..ndoshta u keqkuptuam sepse desha te them qe per nje qe ka levizur nga Shqiperia thjesht per te ndjekur studimet jasht,per te punuar, ose per tu specializuar per njefare kohe eshte ndryshe nga nje qe ka levizur e jeton prej kohesh bashk me familjen jasht..shkurt per ne ka me pak vend per imagjinata..
    Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Citim Postuar mė parė nga marsela
    un familjen e kam larg dhe sdo me detyronte asnjehere te beja dicka qe se doja..ndoshta u keqkuptuam sepse desha te them qe per nje qe ka levizur nga Shqiperia thjesht per te ndjekur studimet jasht,per te punuar, ose per tu specializuar per njefare kohe eshte ndryshe nga nje qe ka levizur e jeton prej kohesh bashk me familjen jasht..shkurt per ne ka me pak vend per imagjinata..
    You're actually right in some ways.
    Ndersa per komentin e familjes, s'e kisha me ty.
    S'po ma mbushin mendjen njerezia kur thone, "Do ikja, por rri se kam familjen."
    "Po, mire, pse s'iken familja jote?"
    "Se me kane mua ketu." lol
    There's a contradiction.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    You're actually right in some ways.
    Ndersa per komentin e familjes, s'e kisha me ty.
    S'po ma mbushin mendjen njerezia kur thone, "Do ikja, por rri se kam familjen."
    "Po, mire, pse s'iken familja jote?"
    "Se me kane mua ketu." lol
    There's a contradiction.

there u go

kete dhe une nuk arrij ta kuptoj me disa
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

bitter girl Maska e marsela
    Anėtarėsuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163
    hmmmi hodha nje sy edhe shkrimeve te tjera..serisht Leila do me fali se jam jasht teme po sme rrihet pa ithene ktyre gocave amerikane nja dy fjale..
    mund te duash te jetosh ne nje vend sepse je ambientuar me jeten atje,te pelqen ajo cke dhe mund te arrish,,por te mos kesh respekt e te flasesh ne kte menyre per atdheun e tend e per njerzit e tij per mua shumzohesh me 0!
    sa keq te humbesh identitetin tend!
    Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..

Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kryepeshkopi Anastas ende pret nėnshtetėsinė shqiptare
    Nga Arrnubi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 130
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 07:39
  2. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  3. Bashkim Gazidede prononcohet nė media pėr ish-detyrėn si kreu i SHIK
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 13:17
  4. Debat mes anti liberalėve dhe liberalėve
    Nga liridashes nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •