Uhh, harrova punojne palodhur pompat e ujit...
Po kur iknin dritat aman, dhe nja dy lokale grupash kishin gjenerator...apapapapa cfare sensacioni, c'lehtesim jete, c'mrekulli ...Te pakten ndriconin pak nje copez bulevardi te shihje tek shkelje apo te ruheshe nga ndonje pllake e thyer qe mund ta shkelje pafajesisht tek cepi dhe te kercente perpjete...a po dhe nga balta-mgjse kjo e fundit eshte sezonale apo vetem nese ka vranesira...
te thuash "naten e mire" mund te jete thjesht nje pershendetje, s'do te thote domosdoshmerisht qe do kryesh aktin e fjetjes, apo jo?!...(nje tjeter ceshtje "e nxehte" kjo ne konceptimin shqiptar...)
...por me vone vendi behet sikur e ka zene kolera, sidomos ne dimer.
Antares, Yankite te japin opsionin te ikthehesh mbrapsht tek kafja, cigarja, mediokret, rrugecerit, tymi e gjithe te tjeret qe nuk i permende ti.
Oh zot ai "realizimi" juaj mes morrave te kuq ne Tiranen tuaj e kudo gjetke me ben te gajasem se qeshuri!!!
drejt re-popullimit te atij vendi fatkeq! ---------
...sikur sja vlen te zgjatet me ky diskutim po un dua ta jap konkluzionin tim(gjithmon jo per temen e Leiles por per ate qe "hapem ne"
tani qe rilexova me kujdes te gjitha shkrimet(ceshtje fiksimi..)e kuptoj se kam shkuar pak me larg se cduhej me konkluzionet.megjithate me masat duhet ti zmadhosh pak gjerat qe te kapin,marrin ate mesazh qe duhet !
ikam vecuar kto pjesezat me lart..te verteta ose jo jan me te hidhura se fjalet qe mund te thuhen per cdo vend!do thoni realiteti esht ihidhur,po un ju pergjigjem kur mundoheni ti shmangeni gjithmon atij dhe te shikoni te rregulloni veten e shtepin tuaj me mire mos flisni!
jam plotsisht dakort me zgjedhjen qe ben nje shqiptar per te studuar,jetuar punuar jasht..ndoshta dhe vete pasi te mbaroj studimet ketu ku jam mund te leviz diku tjeter po prap(edhe pse se kerkoj te njejten gje nga ju)shqiperia per mua esht vendstacioni iperhershem.
te shkruash ne kte teme duhet te perqafosh kontradiktat(me duket esht permend me lart)se ne nje ane esht dashuria per vendin e ne tjetren gjendja ne te cilen ndodhet shqiperia..po tregohuni pak me te bute,te pakten me fjale..ajo fjala embel sesht kot dhe tek e fundit perderisa ktu ska askend qe mund te bej dicka aktualisht mos mendoni se do ibeni qejfin dikujt duke then nje fjale te mire per ate vend!
thjesht sdo merzisni ato qe megjith ato kushte qe permendet perpiqen te ndertojne dicka atje dhe "ato enderrimtaret"si puna jone qe perpiqen te shohin anen e mire te medaljes per te marre forca dhe menduar se jemi ne kohe per te ndryshuar dicka..
tani serisht me parimin e "hiperboles"per te kapur aq sa duhet po kujtoj dhe ca vargje qe ikam pasur gjithmon per zemer:
moj Shqypni e mjera Shqypni,
kush te ka qit me krye ne hi
ti ke pas ken nje zoje e rand
burrat e dheut te thirrshin nane.
................
...............
po tash Shqypni pa mthuj si je?
po si ai lisi rrezuem perdhe.
shkon shqiptari siper e me kamb te shklet
e nje fjal tembel askush sta flet
spo zgjatem me dhe skam ndermend te replikoj me me askend.nese ndokend padashur e kam ofenduar ikerkoj te falur..nese ju kam bezdisur me "menyren e te shprehurit e te menduarit"serisht me falet sepse tek e fundit kam dashur te mbroj nje kauz te drejte,sa rendesi ka llafellogjia dhe "imagjinata".
edi qe te gjithe e doni Shqiperine...te metat i dime te gjithe dhe ne qe e mbrojme,beni dicka!
marsela
Krijoni Kontakt