Matilda, ju shkruat, "PEr mendimin tim ky 'mentalitet' egziston pergjithesi te "te gjithe meshkujt Shqiptare." Dmth, mentaliteti ne pergjithesi e jo meshkujt.
ME respekt
Matilda, ju shkruat, "PEr mendimin tim ky 'mentalitet' egziston pergjithesi te "te gjithe meshkujt Shqiptare." Dmth, mentaliteti ne pergjithesi e jo meshkujt.
ME respekt
An unexperienced life is not worth living. Socrates
HI te gjitheve ne forum.
PO lexoja replikat e kesaj ceshtjeje dhe thashe qe te jam edhe une mendimin tim. Dua te them qe pajtohem me Matilden ne disa gjera. Eshte e vertet qe burat shqiptare ne pergjithesi e shfaqin ndjenjen e pronesise ndaj gruas me shume se burrat e tjere. Por ata nuk jane te vetmit. Shikoni ata qe jane ne vendet e Lindjes te Mesme se cfare ju bejne grave te tyre. Nejse nuk dua qe ti shaj meshkujt shqiptare por as ti mbroj. Shumica e tyre na trajtojne si prone edhe nuk para i ze shume meraku nqs ndjenjat tona ne kete mes ofendohen dhe thyhen. Eshte e vertet qe ata nuk jane te hapur ndaj diskutimit me femrat e tyre. Edhe s'diskutohet qe cdo gje vjen me moshen dhe me pjekurine e tyre edhe mbi te gjitha me edukaten e tyre si ajo personale dhe ajo familiare. Nuk po them qe te gjithe meshkujt jane njesoj, sepse ne cdo vend ka te tille, por kjo ndjenje qe pothuajse gjithe meshkujt shqiptare vene tek femra e tyre (ndjenja e pronesise, e inferioritetit, dhe shpesh here abuzimit) eshte me shume e theksuar. Nuk flas ne ajer por flas dhe nga pervoja personale dhe nga ato qe kam pare dhe kam degjuar. Kam vene re qe tek nje mardhenje midis nje cifti shqiptaresh mungon respekti reciprok dhe barazia e femres me mashkullin. Cdo gje eshte e dominuar nga burri qofte jeta dhe kuleta. E di qe Shqiperia si vend eshte vend patriarkal por do ishte mire qe edhe femra te kishte roline e saj ne kete vend si njeri i barabarte. Edhe dicka tjeter....kam vene re qe ne si femra nuk mund te shofim nje mashkull tjeter sepse keshtu jemi mesuar, qe nuk eshte mire te shofesh dike tjeter kur ke nje njeri ne krah, me te cilen gje une pajtohem 100%. Edhe kur flas per te pare, flas per te paren me veshtirmin deshirues dhe jo vezhgues. Por ama meshkujt mund te shofin, te deshirojne dhe gjithashtu te "trazojne". Aq me teper meshkujt qe e dine qe femra e tyre i do, i adhuron dhe i respekton. Sepse jane te sigurte qe ajo do i pranoje gjithesesi. Shumica e femrave nuk kane te drejten e opinionit ndaj nje ceshtjeje, ose dhe debati. Gjithashtu kam vene re qe dhuna jovetem fizike por edhe gojore eshte me e theksuar tek meshkujt shqiptare....cfare eshte femra qe te gjuhet qofte me fjale qofte me dore???
Per mbyllje dua t'ju kerkoj meshkujve tane (shqipetare) nje gje....ju lutem na trajtoni mire dhe na respektoni sepse femra eshte e brishte dhe thyhet lehte. Mos lendoni zemrat tona.
Edhe dicka tjeter mos ma merrni per ters ju cuna kudo qe jeni sepse kjo eshte thjesht nje opinion gjithashtu mundet te jete dhe steriotip qe na kane vene ne shqiptareve gjithe bota.
Ti ti do trishtohesh atehere
Se s'do me kesh ne dhome te gjalle,
Dhe, kur ne xham te fryje ere,
Do qash me eren dalngadale.
Gruaja per burin eshte cdo gje buri nga ajo can get anything dashuri, pune prandaj i duhan kaq shume keta burat grate sepse thuame nje gje qe ska te mire gruaja kurse buri o nene nene eshte i grindur tere te ligat ka looool tallem une tallem po i dua shume djemte jam e cmendur pas them looooolpeace
Roses are red
violets are blue
god made me pretty
what happend to u?
Tre jave ne muaj, grate jane engjej, partnere, shoqe, etj.
Po ate javen tjeter e, Vrima e miut 500 grosh.
LOL
Gruaja:
I dashur , o zot ku do dal une keshtu, floket i kam per ibret, kofshet po mi mbyt celuliti, kam dhe nja dy pucrra, jam rreth 20 kile mbi peshe, dhe ti pse nuk me thua me sa e bukur qe je.
Burri:
Arsyen sapo e permende me lart, kur pershkrove veten e dashur. (mendim)
Aktualisht:
Shpirti, ti je me e bukura ne bote, per mua ti je si perndeshe bukurie.
Marre nga libri. Genjeshtra 101, nga Alvi.
Neser do te lexojme nga libri, Mashtrim 303.
ore alvi, i poshter, ate punen e vetlles e paske pase furcen e rradhes zotrote eee???l
C:\Dos
C:\Dos:\Run
Run:\Dos:\Run
Une mendoj se kurre burri e gruaja nuk jane te barabarte ne familjen Shqiptare. gjithmone egziston ndjenja e pronesise ndaj nesh. Kur i thua burrit do dal neser per nje kafe me nje shok hap syte sa nje tas. A kur ndeshesh krejt rastesisht me burrin qe po pi kafe me nje femer, ai s`perton te thote se eshte thjesht shoqe pune, shpirt.
I`m not going to decide that a person
must be of good character because of what dhey like. how they conduct themselves, and how they treat me, will be the deciding factor.
Sa urrejtje keni ndaj meshkujve Shqiptare. PO prape, ne ju duam me gjithe shpirt, te bukurat Shqiptare.
"I did not have any sexual relationship with that woman." Bill Clinton...kur edhe kryetari i Amerikes e tradheton gruan e tij, ateher where the hell is this society going to.
Me tregoni, sa meshkuj Shqiptare tradhetojne grate e tyre ne krahasim me ata Amerikan, apo Francez, apo Italian?
An unexperienced life is not worth living. Socrates
O Ari une nuk mendoj se kemi urrejtje ndaj meshkujve shqiptare
por menyra se si disa trajtojne grate e tyre te ben te mendosh...
"s`do martohem kurre".
I`m just saying...
What a person does for a living,
does not say who they are.
Emsa mbahu moj ............
c'jane keto fjale te renda se me trondite.....
beqare e stazhinuar tere jeten........wow
Prá, mallkue njaj bir Shqyptari,
Qi ketë gjuhë të Perendís,
Trashigim, qi na la i Pari,
Trashigim s'i a lên ai fmís;
Edhè atij i u thaftë, po, goja,
Qi e perbuzë ketë gjuhë hyjnore;
Qi n'gjuhë t'huej, kúr s'âsht nevoja,
Flet e t'veten lên mbas dore.
AT Gjergj Fishta
Krijoni Kontakt