Kam degjuar se ekziston mundesia e vjedhjes se pass te msn . Dhe msn juaj mund te perdoret nga persona te tjere. Sa mundesi ka kjo te jete e vertet? dhe dicka tjeter : A ekziston fakti qe diku dikush a ku di une ka nje lloj programi qe mund te vjedhi ose te shohi bisedat qe ben me msn ?
Thjesht nje kuriozitet i imi dhe nga sa kam degjuar me beri t'ju pyes ju qe merrni vesh dicka me shume nga interneti dhe pc .
White_Angel
O Zot per vete sdua gjė jo...por pėr prindėrit nje dhėndėr tė bukur!
Vjedhja e passit te msn nuk eshte e veshtire te behet po kjo kryesisht vjen si pakujdesi e personit ose horizonti jo shume i gjere ne ate fushe.Per bisedat ne msn nuk ma merr mendja yllo.
Menyra e vjedhjeve te passit
1.Kryesisht nga keylogger (programe qe monitorojne cdo taste te shtypur dhe dergojne informacione tek ai qe e ka instaluar)
2.Faqe fake hotmaili (spara perdoret)
3.Nqs ja jep vete nje personi tjeter
Vjedhja e passit te msn nuk eshte e veshtire te behet po kjo kryesisht vjen si pakujdesi e personit ose horizonti jo shume i gjere ne ate fushe.Per bisedat ne msn nuk ma merr mendja yllo.
Menyra e vjedhjeve te passit
1.Kryesisht nga keylogger (programe qe monitorojne cdo taste te shtypur dhe dergojne informacione tek ai qe e ka instaluar)
2.Faqe fake hotmaili (spara perdoret)
3.Nqs ja jep vete nje personi tjeter
P.S Kush te pergjon ty mi dreq?
hihihiiihh jo mo jo . Po ka pasur shume raste kur e kam pasur msn hapur dhe duke folur fiket duke me dhen shenjen e qe nuk kam sigh in nderkohe qe une kam qene duke biseduar ose tjesht ka qene msn hapur. Dhe nese kam pasur dike ne bisede me ka thene qe te kane vjedhur pass por kjo nuk ak ndodhur vetem nje here me shume se nje here dhe jam lodhur duke nderruar pass , kjo ka ardhur dhe si pasoje e humbjes se atij pass tek email i shkolles. Nejse nje kuriozitet se tani u mesova une duke nderruar pass i kam vene te shkruajtur siper pc qe mos ti harroj. Mbaruan dhe ditelindjet se zakonisht ato vendosja . Se per fjale te gjata i harroj . Nejse te flm per pergjigjen tende i dashur .
p.s po ti kur e ke ditelindjen keshtu te vej ditelindjen tate se vetem ate se kam vene .
Flm
Shenjen sta jep se te kane vjedh passin mi rrush po se thjeshte te eshte shkeputur, nese te vjedhin passin do te dale dicka e tipit You have signed in to another location, click here to sign in again.Per kete duhet te frikesohet.Tekujtohet qe te them shpesh qe ma shpifi interneti im, e them se ma ben dhe mua si ty.
P.S 16/09/82 po si thu ja vlen ta vesh si password tani?
Hajt mjaft tani se sbohen gallata tani
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xemlo : 21-10-2004 mė 11:25
Edhe neper MSN versione qe po merreni 7.0 dhe 6.x keto po fusin trijane dhe po ju marrin password, ne faqen www.gurbeti.de\adelinacullak.exe eshte Trojan qe te merr te gjitha cka i ke.. edhe www.gurbeti.de/msn7.0.exe edhe kjo eshte Trojan dhe ju merr te gjitha. ju fut Trojan ne PC. dhe 1- Do te keni problem me Chat sepse Fut Bot- ne PC tuaj dhe tashem. eshte bere shum e keqe. sepse ky person te cilin e njoh personalisht ka Infektu 3000 PC dhe sdi sa Passowrd ka dhe keshtu qe mos merreni Versione te MSN-ve nga njerz qe nuk i njiheni Apo faqe Kosovare qe nuk jan te Njohura. sepse po i marrin passwordes.
Gjith te mirat.
Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..
Edhe neper MSN versione qe po merreni 7.0 dhe 6.x keto po fusin trijane dhe po ju marrin password, ne faqen www.gurbeti.de\adelinacullak.exe eshte Trojan qe te merr te gjitha cka i ke.. edhe www.gurbeti.de/msn7.0.exe edhe kjo eshte Trojan dhe ju merr te gjitha. ju fut Trojan ne PC. dhe 1- Do te keni problem me Chat sepse Fut Bot- ne PC tuaj dhe tashem. eshte bere shum e keqe. sepse ky person te cilin e njoh personalisht ka Infektu 3000 PC dhe sdi sa Passowrd ka dhe keshtu qe mos merreni Versione te MSN-ve nga njerz qe nuk i njiheni Apo faqe Kosovare qe nuk jan te Njohura. sepse po i marrin passwordes.
Gjith te mirat.
E di se ajo msn 7.0 qe kishim na e bllokoi komplet msn 6.2 loqk . Mua te pakten dhe disa te tjereve qe e paten marre keshtu qe na u desh ta delete ate dhe te merrnim versionin tjeter, i cili tani nuk me shfaq asnje lloj smile face pervecse germave . Sa per faqe kosovare nuk e di se nuk para hy pervec atyre link qe me dergon ti se ti e di qe une nuk i besoj askujt tjeter pervec teje. Dhe mbasi ndodhi ajo qe ndoshi atehere ne kosova chat me ate qe sa hyja me nxirrte dhe thoshte qe bente prova me ip time . ( ddc ) . Keshtu qe kam kohe qe s'jam marre me keto gjera. Pra ekziston menyra e vjedhjes se pass , dhe infektimit te pc hemmm , spo dime kujt ti besojme dhe kujt jo tani. Po me mire qe e hapa kete teme te pakten per ata qe nuk dine te kene te lexojne disa informacione rreth ketyre gjerave qe te jene me te kujdesshem se MSN esgte dicka komunikuese me e mire se chati.
Loqk te flm shume per informacionet edhe te puth fort .
White_Angel
Shenjen sta jep se te kane vjedh passin mi rrush po se thjeshte te eshte shkeputur, nese te vjedhin passin do te dale dicka e tipit You have signed in to another location, click here to sign in again.Per kete duhet te frikesohet.Tekujtohet qe te them shpesh qe ma shpifi interneti im, e them se ma ben dhe mua si ty.
P.S 16/09/82 po si thu ja vlen ta vesh si password tani?
Hajt mjaft tani se sbohen gallata tani
ok une e di qe kur dikush ta ka pass e msn mund te te heqi ty dhe te ndodhi ajo qe thua ti , por ka mundesi qe personi kur te vjedhi pass nuk eshte e nevojshme te futet ne msn tende direkt mbasi te ka nxjerre ty "jashte loje " se do ishte budallik nje gje e tille. Por ekziston mundesia e vjedhjes dhe e frikes. Nuk eshte se ka ndonje gje te madhe se fundja msn eshte nuk eshte dicka qe mund te diskutosh per pune shteti dhe obobo cfare te bej tani , por eshte thjesht dicka qe abuzohet me privatesine tende dhe kjo te ben msn e merzitcme. Ose ekziston mundesia e asaj qe thote Gjilo te marrjes se ndonje virusi. Per sa kemi mundesi sepse nuk e dime qe mund te ruajme ip tona , mbasi shume veta e dine si @ dhe sopa e ku di une ( flas persa i perket chatit ) , madje dhe ketu ne forum moderatoret e kane Ip tende , te pakten te ruhemi nga ajo qe mos te biem brenda me kembet tona duke marre gjera nga persona qe na i nisin , mund ti nisin si nje kenge dhe ne fakt s'eshte gje tjeter vecse nje Virus. Ose shpesh here me ndodh qe te me kene bere ADD persona qe nuk e kam haberin se kush jane , nuk diskutohet qe ata shkojne Delete/Block por prape jane ca gjera qe te bejen te frikesojne . Se sado te mire dhe te forte ta kesh Antivirusin kam degjuar qe ka Viruse qe Antivirusi nuk i kap. Mgjth flm edhe ti per pergjigjen.
p.s. Flm per ditelindjen :P , jo re une e dija thjesht desha ta konfirmoje ti me mire .
kisses zemer.
White_Angel
O njerez cfare po thoni a jeni ne vete Harrojeni qe dikush te mund te vjedhe passwd ne menyre individuale apo te nje programi te ndertuar nga ai vete eshte krejt e pa mundur. Tani po ju them une si vidhen passwd ka dy menyra. E para nga budallalleku i personit qe vete hap e_mail te ndryshem dhe me naivitet jep informacione te pa kriptuara dmth bie pre e lojes se dikujt tjeter. dhe menyra e dyte eshte ajo qeveritare kur behet nje kerkese e vecante ne interpol, kjo kuptohet eshte nje procedure mjaft delikate dhe e kontrolluar me kujdes.
Mos flisni me budalliqe se me gajaset. Nese ka ndonje qe vertet e ben kete pune individualisht atehere urdhero adresen time dhe une i premtoj 1000$ per gjeniun nese arrin te me gjeje pasin. Ja dhe adresa ime (Odeon_Dito@Hotmail.Com)
(KY DOKUMENT U HARTUA PER FORUMISHQIPTAR.COM ME 22 tetor 2004 NGA ANETARI I KETIJ FORUMI Odeon_Relax. NIVELI I TEKSTIT : PER FILLESTARE)
HACKING HOTMAIL & YAHOO & SHUME SHUME TE TJERE...
OK, po pershkruaj ketu shkurtimish nje metode per te marre passwordet e adresave web-based te postes elektronike (si Hotmail , Yahoo etj.) e cila eshte sa e thjeshte aq edhe efikase. Fiksoni menjehere se megjithese titulli i temes eshte pompoz kjo metode nuk eshte hacking, perderisa bazohet ne gomarllekun e tjetrit dhe jo ne aftesite tuaja.
Atehere po ju them direkt se kjo nuk eshte asgje me shume se nje faqe HTML, keshtu qe duhet ta keni te thjeshte te orientoheni brenda kodit (nqs njihni kodimin manual te HTML).
Kur e sajova per here te pare nje gje te tille, i frymezuar nga te tjeret qe perdornin prej kohesh metoden e Dergo nje email me username e passin tend per te gjetur ate te tjetrit..., nuk ma merrte mendja se do te kisha sukses. Hehehee... por puna tregoi te kunderten... Shume gomere (te me falin nja dy se i kam edhe miq LoL) rane brenda koke e kembe dhe grumbullova me shume passworde sec e kisha menduar.
Kjo metode funksionon gjithmone ... per sa kohe do te vazhdoje te funksionoje HTML (pra edhe per shume shume kohe...) Une kam arritur te marr qe nga nga passworde shqiptaresh Por dhe disa vip-ve OK .. tani para se te kalojme direkt ene le ti hedhim nje sy parimit dhe efektit psikologjik...
Parimi i punes dhe momenti i duhur per ta perdorur :
Do te habiteshit po ta shikonit se sa rendesi mbart ana psikologjike ne kete metode; tani do ta shikojme me hollesisht . Kushti I pare dhe themeltar per te perdorur nje metode si kjo eshte :
Viktima duhet te jete me aftesi te kufizuara ne boten e kompjuterit. (Manite e tij per tu bere hacker apo per te hapur adresa etj jane nje avantazh gjigand .Oh me falni mos po pershkruaj gje ndonjerin nga ju???? LoL)
Ne rast se viktima nuk e permbush kushtin e pare mos e harxhoni kot kete metode sepse do te fillonte te behej bajate dhe do ta mesonin te gjithe.
Atehere nqs keni dike qe ploteson kushtin e mesiperm jeni ne gjysem te punes. Tani ju dalin perpara dy mundesi :
Viktima juaj eshte femer : (urraaaahhh) : Konsiderojeni veten njeri me shumje fat. Ne faqen HTML perdorni gjuhen italiane (apo ndonje gjuhe tjeter qe ajo njeh). Kurre mos perdorni gjuhen shqipe...femrat jane TE DJALLEZUARA (pra jo domosdoshmerisht te zgjuara) mos beni kurre gabime gramatikore tek femrat. Ato jane kurioze ne kulm, keshtu qe ne pjesen e reklames qe permban faqja HTML shtoni gjera te tipit : - A deshironi te dini se cfare i shkruan i dashuri juaj te tjereve? - Doni te dini cfare shkruan shoqja jote e ngushte per ty...? ...pra gjera te ngjashme duke i zgjedhur me shume kujdes sipas tipit. Nqs ajo ka ndonje aktor apo artist shume shume te preferuar mund te shtoni edhe : - Me kete metode ne lexuam edhe emailet e Brad Pitit. E turpshme por e vertete..ana psikologjike ka shume rendesi.
Viktima juaj eshte mashkull : meshkujt jane disi me skeptike si tipa. Gjuha qe mund te perdorni tek reklama mund te jete kryesisht anglishtja (edhe italishtja nuk bie poshte..shkurt nje gjuhe qe ta kuptojne pervec shqipes) Gabimet gramatikore nuk kane shume rendesi sepse nuk kane per ti vene re. Leva juaj e vertete ketu do te jete madheshtia me fjali te tipit : -Deshironi te lexoni emailet e kujtdo qe deshironi? -Doni te beheni mbreti i adresave te tyre (e di e di hihihiihhi kot fare po nuk po me vjen ne mendje asgje tjeter...LoL). Edhe varianti i xhelozise nuk bie poshte me pyetje provokuese si psh : - Mos po ju a dredh gje e dashura me dike ne internet? LlooLL Te them te drejten meshkujt kane perbere 70% te viktimave te mija. Ok tani le te kalojme drejt e tek kodi e te shikojme si funksionon.
SI FUNKSIONON DHE SI VJEN PASSWORD-I
Kodi HTML i faqes eshte si me poshte (me te kuq eshte kodi dhe me jeshile shpjegimet) :
Deshironi te lexoni posten e miqve tuaj???
E keni pyetur ndonjehere veten me ke flet apo cfare shkruan i dashuri juaj? Deshironi te dini cfare dhe kujt i shkruajne per ju miqte tuaj? Deshironi ti prishni pune ndonjerit qe keni inat? Doni te lexoni emailet e shefit ne pune? TANI MUNDENI !!!
Vetem me 4 hapa te thjeshte ketu ju mund te gjeni password-in Hotmail te kujtdo qe deshironi.
Shkruani adresen e personit tjeter ne kutine e pare (1). Psh. Nese doni te gjeni password-in e : deborah@hotmail.com, mjafton te shkruani ne kutine 1 vetem deborah.
Ne kutine e dyte (2) vini emrin e adreses suaj. ME RENDESI : Adresa juaj duhet te jete gjithashtu Hotmail (jo Yahoo etj.). Perseri si me pare mos perfshini pjesen @hotmail.com.
Ne kutine e trete (3) duhet te shkruani password-in tuaj. Serverat e Hotmail do te perdorin keto informacione per te verifikuar kerkesen dhe per te kaluar filtrat e sigurise.
Ne fund klikoni mbi butonin "Gjej Passwordin! ". Ky do ti dergoje nje email me nje link special serverit te caktuar qe merret me passwordet, dhe me pas, passwordi i kerkuar do tju dergohet po me email ne adresen tuaj
gi_bin_find_userpass@msn.com?subject=Find User Password"
name="hackform">
(Nese doni me shume informacion per kete metode lexoni seksionin e meposhtem.)
Si funksionon kjo metode? Shume e thjeshte!
Fillimisht ju bini dakort qe nuk do ta perdorni kete metode kurre per keq , kjo ka vetem qellim demostrativ. Asnjerit nuk i pelqen ti lexojne posten ashtu sic nuk u pelqen edhe juve.
Qe kur MSN bleu Hotmail-in, iu desh te linte nje dere te dyte ne sistem per te perdorur llogarite e meparshme. Tani kete dere mund ta perdorni edhe ju vete! A nuk eshte e mrekullueshme? Funksionon kaqi mire sa qe ne tani e tutje nuk merremi me gje tjeter.
Nuk duhen derguar kerkesa nqs kutite nuk jane plotesuar sic duhet, perndryshe metoda do te deshtoje dhe serveri do tju dalloje duke ju mohuar aksesinj per here te dyte!
Kur te keni shtypur butonin "Gjej Passwordin!" nga kompjuteri juaj, nepermjet llogarise POP (pra Outlook-ut) do ti dergohet nje email Hotmailit, i cili pasi e shqyrton kerkesen tuaj, ju pergjigjet po me email duke ju derguar passwordin, brenda nje periudhe kohore qe nga 2 - 36 ore. Ne raste kur nuk merrni pergjigje brenda kesaj periudhe (gje qe nuk ndodh pothuajse kurre), provoni perseri nga nje kompjuter tjeter, duke u siguruar qe ai punon me Outlook (shume internet kafe e kane kete opsion).
Ky email tani per tani i eshte derguar vetem 500 personave. Ne te ardhmen do tja dergojme edhe shume te tjereve neper bote. Qellimi yne eshte te tregojme se bota e informatikes sot per sot eshte shume e pa sigurte! Nese keni pyetje, probleme apo qofte edhe komente ju lutem ne kontaktoni ketu - - : Bisha@hackers.com
Pjesen midis vijave, mund ta vendosni ne editorin tuaj te preferuar HTML per ta modifikuar ne gjuhen qe deshironi dhe sipas fantazise suaj ta permiresoni etj. Nje mendim i mire do te ishte te shtonit edhe nje forme tjeter brenda kesaj te kopjuar direkt nga Hotmaili origjinal.. pra pikerisht formen e loginit normal. Keshtu do keni mundesine tja parashtroni ate viktimes si nje prove mirebesimi duke i thene te provoje te hape adresen e tij direkt nga kjo faqe...gje qe natyrisht do te ishte me se normale..hehehe. Pamja e jashtme e kodit te mesiperm ne browser do te ishte pak a shume kjo :
por ju mund ta modifikoni sipas deshires. Kete faqe e ndertuam per te hackuar (hiihiihihii) Hotmailin, por sic besoj e kuptoni , me modifikime te vogla ne tekst (jo ne kodin HTML real) mund ta pershtatni per yahoo e per cdo lloj emaili tjeter qe te doni...Mjafton te plotesohet kushti i pare heheheheeh....
Tani per ta derguar kete faqe : mos e dergoni nga adresa juaj. Dergojeni anonimisht me nje emer te madh futja kot psh : BillGates@Microsoft.Com, me nje subjekt te tipit urgjent. Faqen HTML dergojeni si attachment duke e keshilluar viktimen ta download-oje. Mos e ziponi kot faqen..eshte shume e lehte 4-5 Kb + qe kini parasysh qe nje idioti mund ti dukej pune e komplikuar Unzipi dhe ta linte fare. Ka shume mundesi qe keta trapa tja postojne njeri-tjetrit kete faqe, keshtu qe mos u habisni nese ju vijne passworde nga te tjere te cileve ju nuk i keni derguar gje. (Faktikisht mua me ndodhi pikerisht keshtu me ata njerezit e atij univeristetit jashte shtetit LoL).
Oh se per pak harrova.. cfare ndodh kur IDIOTI shtyp ate dreq butoni Gjej Passwordin ? Nga llogaria e tij POP niset drejt adrese qe keni dhene (ne rastin e mesiperm ishte : cgi_bin_find_userpass@msn.com ) nje mail me subjektin e percaktuar po nga ju i cili ne pamje te pare eshte bosh por ...heheeh , permban nje attachment TXT me nje si tip URL fallco ku te ngaterruar me emrat e formes gjenden edhe username e passwordi i viktimes. Faktikisht versionet si 5+ e 6+ te IE do ta informojne viktimen se ai po dergon te dhena te paenkriptuara, por kjo gje me besoni do ti dukej atij edhe me intriguese...LOL. Te jeni te sigurt se nqs ploteson kushtin e pare do te bjere brenda 100%.
Me kaq po e mbyll edhe per sot... sa per metoden ajo thashe eshte funksionale. Nuk eshte se po e jap se nuk punon, vetem se tani per tani mua me ka dale nga qejfi (kam qe ne 2001 qe e perdor LoL) + qe perdor nje menyre tjeter.
Ohhh, edhe dicka e fundit fare :
Kete faqe mund ta ktheni ne asp ose edhe ta lini sic eshte pak rendesi ka e ta vendosni online ne nje server. Do te lodheni me pak dhe nqs keni vizitore peshq te etur per Hacking e Cracking me siguri qe do te keni nje peshkim te mbare.
Ok atehere u bera telef...gjithe te mirat e kujdes se me ke lozni...Shendet!
P.S. - Ore edhe nje gje e fundit fare fare.... ato jeshilet jane komente per ju nqs ka njeri qe nuk e di, keshtu qe ose fshijini fare ose modifikojini qe te duken dicka e rendesishme e tipit :
O odeon ti thua ja fusni budalliqe kur mbeshtesh ne nje nga arsyet e mija se si mund te vidhet passi. Odeon nuk kam ndermend te merem me emailit tat qe te te gjej passwordin se nuk ma lejon natyra ta bej po jo 1000$, po dhe 1 dollare te vesh ta fitoj, jo se jam une i zoti, po se kane qene te zote te tjeret per te bere programe te tilla. Eja ulu ne kompjuterin tim dhe futu ne hotmail, eja futu ne kompjuterin e nje shokut tim dhe futu ne hotmail.Te monitorohet gjithshka.Do thuash c'hyn kjo? Epo ato programe qe perdor ne shtepi mund ti dergosh lehtesisht me email dhe ti besh te tjeret ti shkarkojne. Do thuash, une s'shkarkoj gjera te tilla, do te thote qe je disi me i kujdesshem. Pastaj vjen dhe poston nje faqe "Si te hackojme hotmailin", qe i bie te perfshihet tek nje pike tjeter e imja. Fake page. Tani ti je nje ne 6 miliarde qe arrin ta kuptosh, ka dhe 1 miliarde te tjere qe sbien pre, epo dreqi ta haje 5 miliardet e tjere cu bene?
Krijoni Kontakt