Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    Anagramisti Maska e Mister Enigma
    Anėtarėsuar
    06-08-2004
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    2,636
    Unė punoj me QuarkXPress mirėpo nuk kam punė me pausa pasi qė nuk bėj revistė timen dhe nuk jam disenjator i revistave. Unė thjesht e pėrdor vetėm pėr nevojat e mia. Atė qė kėrkon ti mė duket se as unė s'e di por nuk e kam tė qartė pse ti kėrkon ta kthesh komplet dokumentin mbrapsht pėr paus? Unė i kam parė si i shtypninė nė gazetė pausat ashtu si janė nė ekran dhe ashtu edhe shtypen. Mendoj se nuk ka nevojė tė kthehet dokumenti mbrapsht pėr shtypje. E di njė gjė se ata mė pas para se ta shtypin e kthejnė dokumentin nė PDF me Acrobat Distiler. Megjithatė do tė pyes pėr kėtė.
    Kodi:
    Eja ta bėjmė bashkė njė anagram por kujdes se mos po anagramohemi edhe vetė 

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918

Lightbulb

Citim Postuar mė parė nga xhafo
    Mund tua beje njem pyetje per quarkXpress ndoshta eshten e thjesht por jam pak amater ne kete pune si mund qe pasi ta mbaroj dizajnin pra faqen ta kthej ne anen e kundert pra mbrapsht te gjith faqen per ta shtypur ne paus pra jo nje nga nje shkrimet por gjith faqen pernjeher a ka mundesi dhe si

atehere, te menuja FILE ruaje te gjithe faqen si EPS (e ka ne menu !!!)..
    hap nje file tjeter(me te njejta dimensione si faqja qe ke ruajtur si EPS), Import Image -- file-n qe ke ruajtur si EPS.. te instrumentat (Tools) kliko shigjeten qe ta reflektoje horizontalisht !!!

kaq ishte, mbarove
    (shpresoj qe shpjegimi te jete i kuptueshem)

p.s. te pakten ne Mac eshte keshtu.. versioni Windows i QuarkXPress nuk me kujtohet fare
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga darwin : 02-12-2004 mė 21:46
    Prektora

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-11-2004
    Postime
    22

Flm darwin

E kam kuptuar dhe do ta provoj se shpejti ne pune kete se kisha problem me numrin e pare kur e dizajnova pastaj ne botim disa emra te autorve me dolen mbrapsht te cilet i kisha harru me i kthy ne anen e kundert .

Ju pershende sdhe po me pelqen kjo teme shume kam dy pyetje per per ju
    Si mundem qe ne kolaonat e kuarkXpresit te fus shkrimin ne menyr automatike pra ne qofte se e ndajme ne 4 kolona siq behet faqja e gazetes a ka undesi qe me nje pulle pra te leviz shkrimi ne menyr automatike deri sa te mbushet kolona , pra qe te formatizohet ne menyr automatike, dhe si mund ti gjej komandat (shkurtesat si psh alt+w) per kete program

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-11-2004
    Postime
    22
    hej darwin kjo metod nuk po funksionon ne windows po me thot se nuk i njeh kete format QuarkXpress pra spo muj me ba asgje

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-11-2004
    Postime
    22
    hej darwin kjo metod nuk po funksionon ne windows po me thot se nuk i njeh kete format QuarkXpress pra spo muj me ba asgje

Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918

ok, atehere me ler kohe deri neser sa ta provoj vete ne nje Windows sepse per tani nuk kam mundesi..
    Prektora

Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918

Citim Postuar mė parė nga xhafo

me fal, se kisha harruar fare..

Sot e provova QuarkXPress ne Windows, dhe ishte version 4.1 (Passport).. Funksionoi per mrekulli.. pra, te menuja FILE -- Save Page as EPS (eshte poshte "Collect for output") dhe ma ruajti te gjithe faqen si Eps.. kur i dhashe import, e mori normal dhe bile me dha dhe preview te sakte..

Nqs, nuk te del prape me dergo nje mesazh privat dhe ta sqaroj gjeresisht..

Citim Postuar mė parė nga shefkiu
    Ju pershende sdhe po me pelqen kjo teme shume kam dy pyetje per per ju
    Si mundem qe ne kolaonat e kuarkXpresit te fus shkrimin ne menyr automatike pra ne qofte se e ndajme ne 4 kolona siq behet faqja e gazetes a ka undesi qe me nje pulle pra te leviz shkrimi ne menyr automatike deri sa te mbushet kolona , pra qe te formatizohet ne menyr automatike, dhe si mund ti gjej komandat (shkurtesat si psh alt+w) per kete program

Me thene te drejten nuk e kuptoj shume mire se cfare kerkon, po gjithsesi mendoj se duhet te punosh me LINKED TEXT BOXES (dmth, te lidhesh kutite e tekstit me ane te nje vegle (Tool) qe ka pamjen e nje zinxhiri (bile poshte asaj, eshte vegla qe i ndan Text Boxet).. Ne kete menyre mund ta ruash formatimin e tekstit te te 4 kolonat (qe ne kete rast do te ishin Text Boxes te lidhura)

Persa i perket shkurtesave (shortcuts) te Quark ke nje nen-menu qe quhet Customize Shortcuts, te cilat i cakton si te duash ti.. Gjendet te PREFERENCAT e programit..

shpresoj qe keto sqarime t'ju ndihmojne..

gjithe te mirat
    Prektora

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2005
    Postime
    1

kerkoj patch per quarkxpress

ju kisha lutur dikujt , nese mundet me ma dergu nje Patch per opcionin SAVE ne aplikacionin QuarkXPress 6.0 , versioni DEMO ose ben edhe Passport

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-11-2004
    Postime
    22
    po po darwin tani e kuptova dhe mire punon por tani e kam gjetur nje menyr ma te lehte dhe ma te mire tek print e kish mundesin per ta kthyer
    \faleminderit per pergjigjen tuaj

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 22-05-2013, 16:04
  2. Raporti i DASH: Shqiperia probleme te renda me korrupsionin ne politke
    Nga Humdinger nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 28-06-2011, 09:39
  3. Burrat dhe grate me probleme mendore duhen te parandalohen...
    Nga *~Rexhina~* nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 30-08-2004, 15:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •