Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 41
    i/e regjistruar Maska e Iliriani
    Anëtarësuar
    24-03-2004
    Postime
    986
    Kuptohet ky eshte problem i yne e ne e hapim e per greket keta nuk donin qe ky as te permendej.
    Ashtu sic ata hapin gjithnje problemet qe ata duan si minoriteti grek.
    Presidenti grek qe vjen ne shqiperi e te vej lule ne varret e ushtareve grek ne shqiperi e te shikoj pronat e tije ne shqiperi gjera keto si varret e ushtareve grek dhe shtepia e te pareve te tijne shqiperi ai SI HARON.

Ne duhe te HARROJME VARRET E CAMEVE TE VRARE NGA GJENOCIDI GREK NE CAMERI e camete tane nuk kane as te drejt te vene lule atje po dhe duhet te harrojne dhe shtepit e baballareve e pronat e tyre ne CAMERI.

CA HIPOKRIZI E SKAJSHME.

E ne te njejten kohe kur camet u vrane e u zbuan nga tokat e tyre e kjo cilesohet nga greket si problem i mbyllur na kerkohet ne te respektojme te drejtat e minoritetite grek ne shqiperi e tekat e tyre.
    Shembulli i greqise si i zgjidhi problemet e minoritetit shqiptar cam ne veri e qe eshte tani sipas tyre i mbyllur mos eshte model se si ti zgjidhesh problemet e minoriteteve.
    Kjo eshte rruga per te zgjidhur problemet me minoritetet e mbyllur ato.
    Fjalet e grekerve kur na japin leksione per minoritetin grek ne shqiperi kur pervoja e shembulli i tyre eshte krejt ndryshe.

Mire ta mbyllim te kaluaren e mos te kerkojme ndryshim territoresh po zoti President i Greqise duhet;
    -te pranosh GJENOCIDIN NE CAMERI e te kerkosh FALJE si shtet per kete
    -dhe te pranosh se minoriteti grek ne shqiperi eshte ne fshatrat e Dropullit ne Gjirokastres e ne fshatrat ne Vurg te Sarande e jo sic ben shteti grek qe hidhet ne Himare e neser ne Korce e pasneser ne Elbasan e Tirane.

E shteti grek po te doje ta leje pas te kaluare ka mundesite me te medha se ne e eshte mirepritur ta bej po ajo nuk po behet po me ca shohim po vazhdon politika e meparshme.

Po sot zoti president shqiptaret ne greqi vriten akoma dhe vetem per nje ndeshje futbolli.

Problemi cam i thene ne pergjithesi eshte shume planesh.
    Problem historik e njohja e GJENOCIDIT CAM.
    Problem i te drejtave te njeriut e po vemi drejt nje Europe te bashkuar kur njerezit qe kane toka ne greqi ne cdo kohe mund ta kerkojne te drejten e tyre per ate prone.
    E dhe te drejtave te njeriut.
    Per greket ne duhte te mos ta zeme ne goje se i bejm ata te skuqen e duhet qe takime Greko-Shqiptare te shenderohen ne takime kur greket te ligjerojne per shkeljet e te drejtave te minoritetit grek ne shqiperi gje qe kane bere deri tani.

PROBLEMI CAM do mbyllet kur te zgjidhe por dhe as atehere nuk do kemi mundesi ta kthejme pas ate gjenocid ne cameri e ato vrasje te bere nga ekstremistet grek.
    Gjenocidi Cam eshte nje turp qe do rije perjet i varrur ne qafen e shtetit grek.

E ne ballkan koncepti i nje shteti me te forte se tjetri si ne rastin tone greqia me shqiperine eshte shume relativ pasi ne ballkan te gjitha shtetet jane te vogla e te pafuqishme.
    Fuqite e medha kane bere gjithnje lojen ne ballkan.

Kete e pame dhe me 'shtetin e forte' ose kokeforte serb si perfundoi.

Nuk eshte MBYLLJE,HARRES e se kaluares po eshte thjesht perpiekie per te MBYLLUR E HARRUAR kete krim te bere nga shteti grek, kjo eshte ajo qe the Zoti President.

E duke hedhur kete hap ZOTI PRESIDENT ti MORE AUTORESINE e ketij KRIMI si SHTET gje te cilen deri tani e keni mohuar.

i/e regjistruar Maska e Iliriani
    Anëtarësuar
    24-03-2004
    Postime
    986
    Gazeta Korrieri

Stefanopullosi tjeter!
    E Merkure, 20 Tetor 2004
    Pothuajse te gjithe vezhguesit e vemendshem te maredhenieve shqiptaro-greke, kane mbetur te befasuar nga ajo qe vizita e Presidentit Grek Stefanopullos ka prodhuar ne Tirane. I komentuar gjithnje si nje njeri me kontribut te vecante ne raportet mes dy vendeve, i shenjuar si politikani qe theu akullin ne raportet mes Tiranes e Athines me 1996 dhe qe u be i pari President i vendit fqinje qe vizitonte Shqiperine; firmetar i Traktatit te Miqesise dhe Bashkepunimit, Stefanopullos befas, eshte shfaqur kete here ne nje pozicion me ndryshe. As Moisiu dhe as ai nuk e kane fshehur ne konferencen per shtyp, se per shume gjera kishin pikepamje te ndryshme, ashtu si takimi tjeter me Nanon eshte shenjuar nga nje fraze e Kryeministrit Shqiptar, i cili i ka kujtuar Presidentit Grek se politikanet nuk mund te bejne, as punen e historianeve dhe as ate te eksperteve. Por cilat kane qene dy problemet qe kane befasuar median shqiptare dhe qe kane zbehur thelbin e vizites, duke u fokusuar shume me konkretisht ne to.

E para eshte fakti se Stefanopullos, njeriu qe u shfaq me vitin 1996 ne pozicionin me te moderuar te politikes greke ne raport me Tiranen, eshte shfaqur kete here ne nje pozicion shume me inferior dhe me problematik se sa ai qe kane prezantuar ne tre vitet e fundit Kryeministrat Simitis dhe Karamanlis. Gjuha, stili, por mbi te gjitha deklarimet e Stefanopullos, rane disa here ne kontradikte me deklarimet e shefave te ekzekutivit grek, duke futur ketu edhe deklarimet me te fundit te Kryeministrit Karamanlis, per ngritjen e nje komisioni ekspertesh per pronat e shqiptareve ne Greqi.

E dyta, Presidenti Grek ka bere te henen nje lapsus politik, kur deklaroi se pronat e cameve jane nje ceshtje e harruar, se dhe ato mund te barazohen me pretendimet greke per Vorio-Epirin. Stefanopullos ka vene ne nje shenje barazimi nje pretendim territorial, te hershem apo jo, me nje problem te te drejtave te njeriut, sic eshte e drejta e pronesise. Pretendimet greke per Vorio-Epirin kane lidhje me pretendimet historike te shteteve, per probleme te te drejtave te vjetra dhe te etnicitetit. Nje problem mjaft i nderlikuar, qe ekziston ne gjysmen e globit dhe qe nuk ka zgjidhje ligjore. Problemi i pronave te shqiptareve ne Greqi, eshte nje problem konkret, qe nuk ka lidhje me shtetet, por me individin. Behet fjale per prona qe ata i kane ende me kufij konkrete, te regjistruara dhe te hipotekuara ne emrin e tyre, sipas ligjesive te prones ne te gjithe boten. Ky eshte nje problem ligjor dhe perzierja e tij me ceshtje qe i takojne debateve historike, eshte me shume se sa nje gabim.

Per te dyja keto, mund te thuhet se Stefanopullos eshte shfaqur kete here me nje imazh te vjetruar, me nje imazh, i cili veshtire se pranohet edhe nga Kabineti i ri i Karamanlisit.

http://www.ganoweb.com Maska e Shpirt Njeriu
    Anëtarësuar
    30-09-2002
    Vendndodhja
    Ne toke sepse ne HENE per fat te keq nuk arrita dot
    Postime
    1,869
    Çamët përplasin Stefanopullos me Moisiun

Kreu i shtetit grek: Për ne nuk ekziston çështja çame

Juli Prifti

Çështja çame dhe statusi i Kosovës kanë pozicionuar në qëndrime të kundërta presidentin Moisiu dhe atë grek, Stefanopullos, gjatë takimit të tyre kokë më kokë.

I gjendur në Tiranë, me ftesë të homologut shqiptar, presidenti grek ka zhvillur dje, takimet e para, së bashku me delegacionin që e shoqëronte. Pas takimit, gjatë një konference për shtyp, kanë dalë në pah kundërshti në qëndrimet e dy kryetarëve të shteteve për çështje të rëndësishme të axhendës së bisedimeve. Megjithëse kanë qenë dakord për sa i takon klimës shumë të mirë në marrëdhëniet dypalëshe, mes Shqipërisë dhe Greqisë, duket se dy presidentët kanë pasur diskutime të vështira. Çështja e pronave të çamëve në Greqi ka përballur Moisiun me Stefanopullosin. Presidenti shqiptar ka theksuar se për këtë çështje ekzistojnë marrëveshje të mëparshme mes qeverive në Athinë dhe Tiranë. “Mendojmë se, siç kanë rënë dakord edhe kryeministrat, duhet të fillojmë sa më parë negociatat dypalëshe për t’i dhënë zgjidhjen e drejtë juridike çështjes së pronave të çamëve dhe shqiptarëve në Greqi, si dhe të pronave të minoritetit grek në Shqipëri”, theksoi presidenti Moisiu. Nga ana e tij, presidenti grek Stefanopullos e konsideron çështjen e pronave të çamëve në vendin e tij si çështje të mbyllur. “Unë nuk e di nëse ekziston nevoja e zgjidhjes së problemit çam. Nuk e di se cilat janë takimet politike mes dy qeverive, por, personalisht, them se ky problem është i mbyllur. Nuk ekziston më”, theksoi ai duke shtuar se nuk ka nevojë për zgjidhje të tjera. Kreu i shtetit grek, duke krahasuar, ato që ai i quajti probleme të së kaluarës historike, ka kujtuar pretendimet greke ndaj Shqipërinë, duke lënë të kuptohet se bëhet fjalë për Vorio Epirin. Ai tha se Greqia ka hequr dorë nga një pretendim i këtillë, ndërkohë që vazhdoi ai, ka pasur edhe pretendime për pronat e shqiptarëve në Greqi. “Por edhe kjo është çështje e mbyllur? Atëherë ç’do të bëjmë, do t’u kthehemi edhe një herë këtyre pretendimeve?”, pyeti Stefanopullosi.

Statusi i Kosovës
    Edhe zgjidhja e statusit të Kosovës i ka vendosur presidentët në llogore të ndryshme. Moisiu u shpreh për nevojën e zgjidhjes së shpejtë të statusit të Kosovës, si një opsion që do të ndihmonte jo vetëm Kosovën, por edhe tërë rajonin. Ndërsa presidenti grek ishte i mendimit se duhet respektuar Rezoluta 1244 e Këshillit të Sigurimit të OKB-së. Presidenti grek, nisi dje, vizitën e tij treditore në Tiranë, ku parashikon të vizitojë edhe fshatrat e Gjirokastrës. Dje paradite, ai është nderuar me një ceremoni të veçantë në Pallatin e Brigadave. Pas ekzekutimit të himneve kombëtare respektive, nga Banda e Ushtrisë, presidenti Moisiu dhe ai grek, Stefanopullos, kaluan në revistë truprojën e nderit.

Ku u përplasën presidentët

Çështja çame

Moisiu: “Mendojmë se, siç kanë rënë dakord edhe kryeministrat, duhet të fillojmë sa më parë negociatat dypalëshe për t’i dhënë zgjidhjen e drejtë juridike çështjes së pronave të çamëve e shqiptarëve në Greqi, si dhe të minoritetit grek në Shqipëri”.
    Stefanopullos: “Unë nuk e di nëse ekziston nevoja e zgjidhjes së problemit çam. Nuk e di se cilat janë takimet politike mes dy qeverive, por, personalisht, them se ky problem është i mbyllur. Nuk ekziston më”.
    Statusi i Kosovës
    Moisiu: “Sa më shumë të zgjatet çështja e Kosovës, në kuptimin e zgjidhjes së problemit, aq më shumë hapësirë e rrezikshme mund t’u lihet ekstremistëve të të dyja palëve, qofshin serbë, qofshin shqiptarë. Të ardhmen e Kosovës, sigurisht, duhet ta vendosin banorët e saj”.
    Stefanopullos: “Politika greke, për sa i përket problemit të Kosovës inkuadrohet në politikën e përgjithshme evropiane për këtë problem. Rezoluta 1244 e Këshillit të Sigurimit vazhdon të jetë në fuqi dhe ka vlerë aksioma ‘standardet para statusit’ për Kosovën”.

Çështja e pronave greke në fokus
    Stefanopullos takon Kryesinë e PBDNJ-së

Presidenti grek Stefanopulos është takuar dje me Kryesinë e PBDNJ-së dhe përfqsueit e Omonias, ku është njohur me konfliktet e kohëve të fundit brenda drejtuesve të kësaj partie dhe me problemet e minoritetit në Shqipëri. Burimet bëjnë të ditur se në këtë takim përfaqësuesit e Omonias kanë kërkuar kthimin e pronave të Kishës Ortodokse në Shqipëri, si dhe hapjen e më shumë shkollave në gjuhën greke. Në këtë takim, kanë qenë të pranishëm deputetët Ligoraq Karamelo e Kristo Goxhi, të cilët kanë raportuar para presidentit grek të gjitha problemet që, aktualisht, ekzistojnë mes tyre dhe kryetarit të partisë, Vangjel Dule. Pas këtij takimi Karamelo pohoi se është folur për konfliktin brenda PBDNJ-së, por nuk deklaroi qëndrimin që ka mbajtur presidenti grek për këtë cështje. “Unë dhe deputeti Goxhi i parashtruam qëndrimet tona në lidhje me të dyja problemet, ku thekuam se për shkak të qëndrimit të gjatë të PBDNJ-së në koalicionin qeveritar kjo parti nuk ka pasur kundërveprimin e duhur për rastet e shkeljes së të drejtave të njeriut në Shqipëri. Ne bëmë të qartë se kjo ka sjellë humbjen e elektoratit të PBDNJ-së në zonat minoritare. Ne bëmë të qartë se për këtë arsye kemi humbur shumë komuna të cilat janë njohur si bastione tonat”, tha Karamelo.

http://www.ganoweb.com Maska e Shpirt Njeriu
    Anëtarësuar
    30-09-2002
    Vendndodhja
    Ne toke sepse ne HENE per fat te keq nuk arrita dot
    Postime
    1,869
    Nano: Me Greqinë nuk ka probleme

Kryeministri shqiptar Fatos Nano thotë se ka marrë garanci nga presidenti grek se autoritetet e Athinës do të bëjnë më shumë për stimulimin e punësimit, integrimit e legalizimit jo vetëm të statusit formal të emigrantëve shqiptarë në Greqi, por edhe njohjen e të drejtave të tjera themelore të tyre si qytetarë evropianë.

Duke folur në një intervistë për BBC-në zoti Nano tha se si në Greqi ashtu edhe në Shqipëri nuk ka kundërshtime për partneritetin strategjik midis të dy vendeve.

Ai tha se marrëdhëniet shqiptaro-greke nuk janë problematike dhe midis të dy vendeve ka një partneritet dhe besim reciprok.

Zoti Nano po fliste ndërsa në Tiranë ka shkaktuar debate një deklaratë e presidentit grek Kostandin Stefanopulos i cili, gjatë vititës së tij në Shqipëri, tha se çështja e çame nuk ekziston.

Ilir Nishku bisedoi me zotin Nano.

Marrëdhëniet shqiptaro-greke nuk janë problematike, ... ka një partneritet dhe besim reciprok, i cili ganton kapërcimin e të gjitha problemeve që mbeten.

Fatos Nano, kryeministër i Shqipërisë

BBC: Zoti Nano, cili është reagimi juaj lidhur me deklaratën e presidentit grek?
    Zoti Nano: Unë nuk besoj që vizita e presidentit grek lidhet me një çështje të vetme. Vizitat e presidentëve, veçanërisht në marrëdhënie tradicionale dhe miqësore fqinjësh si ato midis Greqisë dhe Shqipërisë, shoqërohen me delegacione përfaqësuese që janë në gjendje të trajtojnë të gjitha çështjet, që në analizë të fundit janë objekt i një Traktati Miqësie dhe Bashkëpunimi midis të dy vendeve të nënshkruar gati dhjetë vjet më parë. Nga kjo pikëpamje, kjo vizitë e dytë e presidentit Stefanopulos të republikës mike të Greqisë në Shqipëri po shërben për të azhornuar informacionin dhe angazhimet për prioritetet e bashkëpunimit aktual midi të dy vendeve, veçanërisht në optikën e procesit të reformave të integrimit evropian të Shqipërisë. Unë besoj se është shumë e rëndësishme të kuptohet që kjo vizitë nuk lidhet me çështje konfliktuale, që marrëdhëniet shqiptaro-greke nuk janë problematike, përfundimisht, që ka një partneritet dhe besim reciprok, i cili ganton kapërcimin e të gjitha problemeve që mbeten, dhe ekzistojnë edhe në vëmendjen publike, përfshi edhe atë të parashikuar nga neni 15 dhe 17 i Traktati të Miqësisë dhe Bashkëpunimit midis të dy vendeve, që lidhet me rivendosjen e pronësisë së shtetasve shqiptarë në Greqi apo të shtetasve grekë në Shqipëri, sepse marrëdhëniet ballkanike kanë qenë të ndërthurura historikisht dhe kanë lënë pas edhe pasoja të tilla. Nga kjo pikëpamje, unë vlerësoj se vizita e presidentit grek në Shqipëri është shumë frytdhënëse, se të gjitha kontanktet e këtij dialogu politik të nivelit të lartë po funksionojnë sipas së vërtetës që as në Greqi as në Shqipëri nuk ka opozitë për këtë partneritet strategjik midis fqinjësh evropianë. Dhe çdo vëmendje kritike, natyrisht e mirëpritur, jo e stigmatizuar negativisht, për të sjellë të gjithë kontaktin tek një problem ende i pazgjidhur nuk funksionon nga pikëpamja e rezultatit kompleks që po krijon kjo vizitë e presidentit grek.

BBC: Zoti Nano, megjithatë kjo çështje është ngritur mbi të tjerat, sepse duket sikur ka një lloj mosakordimi midis deklaratave të kryeministrit dhe presidentit grek lidhur me këtë çështje, edhe bisedimeve që ju keni zhvilluar me kryeministrin grek Karamanlis muaj më parë në Athinë lidhur me këtë çështje?
    Zoti Nano: Unë e kam përballuar edhe me presidentin Stefanopolos këtë çështje në referencë të komenteve dhe dikskutimeve rreth kësaj në takimet e tjera të presidentit grek në Shqipëri. Më lejoni të them që reagimi im, i të njëjtës gjatësi vale dhe serioziteti që sapo përmenda, është që qeveritë kanë detyrat e tyre, presidentët gjithashtu kanë përgjegjësinë e tyre për të çuar përpara këtë marrdhënie partnerësh strategjikë, ekspertët kanë fjalën e tyre për të thënë në mënyrë që shtetas shqiptarë në Greqi, apo shtetas grekë, qytetarë me origjinë greke, në Shqipëri, të gëzojnë të gjitha të drejtat dhe liritë themelore sipas standardeve evropiane të një komuniteti që Greqia është anëtare dhe Shqipëria po afrohet për t'u anëtarësuar. Dhe në këtë perspektivë, më lejoni të vlerësoj që angazhimi dhe besimi i Shqipërisë, respektivisht tek Greqia si një partnere e sigurtë për integrimin evropian të vendit tim, është për të mos u vënë në diskutim.
    Unë kërkova dhe mora garancitë e nevojshme edhe nga presidenti grek që do të vazhdojë politika e stimulimit për punësim, për integrim, për legalizim jo vetëm të statusit formal të emigrantëve shqiptarë në Greqi, por edhe për njohje të të drejtave të tjera themelore të tyre si qytetarë të kësaj pjese të Evropës.

Fatos Nano, kryeministër i Shqipërisë

BBC: Zoti Nano një nga pikat kryesore në marrëdhëniet greko-shqiptare është edhe çështja e emigrantëve shqiptarë. Ka vlerësime se shteti grek mund të bëjë akoma më shumë për përmirësimin e statusit të tyre.
    Zoti Nano: Qeveria që unë drejtoj dhe shteti shqiptar e kanë në mënyrë të vazhdueshme në qendër të vëmendjes statusin dhe realizimin e të drejtave të emigrantëve shqiptarë në Greqi. Bëhet fjalë për një numër të konsiderueshëm, rreth 600-700 mijë shtetas shqiptarë, të punësuar në Greqi, të cilët për shkak të mikëpritjes dhe seriozitetit të shtetit grek për t'i integruar, vazhdojnë të luajnë një rol të jashtëzakonshëm dhe të pazëvendësueshëm në përballimin e kostove të tranzicionit evropian në Shqipëri, të tranzicionit ekonomik, të luftës kundër varfërisë, të çështjeve të punësimit dhe, veçanërisht, e sigurisht, për çështje të integrimit ekonomik të Shqipërisë në tregjet evropiane. Nga kjo pikëpamje, unë kërkova dhe mora garancitë e nevojshme edhe nga presidenti grek që do të vazhdojë politika e stimulimit për punësim, për integrim, për legalizim jo vetëm të statusit formal të emigrantëve shqiptarë në Greqi, por edhe për njohje të të drejtave të tjera themelore të tyre si qytetarë të kësaj pjese të Evropës, dhe në të njëjtën mënyrë, u përgjigjem me të njëjtin angazhim për ngritjen e standardeve të minoritarëve grekë në Shqipëri në nivelet e BE-së, sepse këto janë enë komunikuese që nuk mund të jenë lëvizje të veçuara nga njëra tjetra, ashtu siç po funksionon komunikimi dhe integrimi i Shqipërisë me vënde të tjera të rajonit, apo me Italinë fqinje, si anëtare e Bashkimit Evropian.

BBC: Zoti Nano, rajoni është një tjetër çështje e madhe në marrëdhëniet greko-shqiptare. Dhe një nga çështjet kryesore në rajon është çështja e Kosovës. A janë të ngjashme qëndrimet shqiptare dhe greke lidhur me zgjidhjen e statusit të Kosovës?
    Zoti Nano: Unë nuk besoj se janë të ndryshme për shkak se vetë Kosova është transformuar, vetë Ballkani është krejt tjetër nga pikat e referencës edhe të historisë më të freskët që mund t'ju referoheshin diskordancat në këto çështje. Dhe për pasojë, edhe pala greke mirëkupton që, krahas rezolutës 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së që jep një kuadër të gjerë të zgjidhjes së çështjes së Kosovës, gjithashtu, ekzistojnë edhe angazhime dhe inisitiva aktive të komunitetit ndërkombëtar e të qeverive të vendeve të Ballkanit, përfshi edhe Beogradit, që kërkojnë të vihen në një barasvlerësim nga pikëpamja e rëndësisë për të ardhmen e çështjes së standardeve evropiane të institucioneve kosovare të zgjedhura demokratikisht dhe të çështjes së statusit evropian të Kosovës, e cila është një nga komunitetet dhe entitetet vet-qeverisëse të rajonit të ri të Ballkanit. Prishtina ka një parlament të zgjedhur në mënyrë demokratike, që sipas rezolutës 1244 po thith kompetenca vetqeverisëse nga UNMIK-u, dhe për pasojë edhe pala greke, nga bisedimet e zhvilluara me rastin e vizitës së presidentit Stefanopulos, rezulton që të kuptojë qartësisht domosdoshmërinë e forcimit të procesit evropian edhe për Kosovën, ashtu si edhe për kryeqytetet e tjera të Ballkanit, për t'i dhënë fund paradoksit të shtatë kryeqyteteve për pesë shtete në këtë rajon.

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Meqe jam ne Greqi dhe disa gjera "i di me mire" se disa nga ju qe nuk jeni ne Greqi po i permend disa gjera ne lidhje me Stefanopulos dhe viziten e tij ne Shqiperi....

E para, pergjigja e Stefanopullos ne lidhje me Camerine ishte dicka qe pritej. Cfare prisnit ju dmth. te thoshte qe kjo ceshtje egziston?! Tu bente nje ftese te gjithe cameve qe te rikthehen ne Greqi?!

E dyta, presidenti grek eshte i c'veshur komplet nga kompetencat eshte me teper nje figure simbolike ne Greqi, pra edhe sikur te donte nuk kishte te drejte qe te bente nje deklarate te ndryshme per Camerine, pra nuk eshte kompetence e tij por e Kryeministrit grek....

E treta, presidenti grek ne pergjithesi gjate ketyre 10 vjeteve qe eshte ne kete post, gjithmone ne deklaratat e tij ka mbajtur nje qendrim pozitiv ne lidhje me shqiptaret, prandaj duhet te jemi pak me te kujdesshem kur i referohemi ketij personi...

E katerta, mandati i tij eshte drejt perfundimit, per pak muaj zghidhet presidenti i ri, kshu qe Stefanopulos e pa te arsyeshme qe te bente nje vizite ne Shqiperi per te fuqizuar me teper miqesine dhe marrrdheniet midis dy shteteve....

Ne pergjithesi viziten e Stefanopulos ne Shqiperi e konsideroj pozitive dhe mendoj se eshte plotesisht e drejta e tij qe te vizitoje minoritetin grek si dhe fshatin e gjyshes se tij....Sa per varrezen e grekeve te rene ne Shqiperi, keta greke u vrane gjate luftes Italo-Greke dhe jo nga shqiptaret....

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Kjo ska ku te shkoje me, te vjen nje kelysh grek ne shtepine tende e te thote kjo eshte ceshtje e mbyllur. Por mire na e bejne sepse skemi burra po lepuj. Stefanopulos do ti kujtoj vetem dicka, pse ne biletat e autobuzeve greke kryesisht ne veriun e greqise shkruhen kto fraza (Macedonia ine ke tha minji Eleniki) Qe ne shqip perkthehet (maqedonia eshte dhe do mbetet greqi). Stefanopulos spo kerkon askush me shume se cfare kerkon ti dhe qeveria juaj mbi shtete te tjera.
    Politikane shqiptare pak me shume per vendin tuaj.

Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga Odeon_relax
    Kjo ska ku te shkoje me, te vjen nje kelysh grek ne shtepine tende e te thote kjo eshte ceshtje e mbyllur. Por mire na e bejne sepse skemi burra po lepuj. Stefanopulos do ti kujtoj vetem dicka, pse ne biletat e autobuzeve greke kryesisht ne veriun e greqise shkruhen kto fraza (Macedonia ine ke tha minji Eleniki) Qe ne shqip perkthehet (maqedonia eshte dhe do mbetet greqi). Stefanopulos spo kerkon askush me shume se cfare kerkon ti dhe qeveria juaj mbi shtete te tjera.
    Politikane shqiptare pak me shume per vendin tuaj.

Une e shpjegova pak me siper poziten e Stefanopulos por duket qenka e pakuptueshme per disa kjo...

Sa per burrerine mos e kerko me fjale por me vepra...
    S'mund te behet fjale per burreri kur e ke barkun bosh dhe ne nje fare menyre nuk je i afte tu sigurosh shtetasve te tu nje jete normale ne Shqiperi por me realitetin qe krijon ne vendin tend i detyron qe te shperndahen ne te kater anet e botes...e kam fjalen per politikanet dhe qeverine shqiptare....

Pak me kujdes kur flitet per nje president i cili i admiron shqiptaret dhe nga goja e tij kane dale vetem fjale pozitive per ta...

Tani se cfare shkruajne bileta greke kjo eshte pune e tyre dhe nuk na perket neve...

Mua me beri pershtypje qe camet nuk zhvilluan asnje proteste gjate qendrimit te tij ne Shqiperi....Cdo te thote nuk u dha leje policia?
    Nuk ka protesta te paligjshme?

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    tani thote:

Ne pergjithesi viziten e Stefanopulos ne Shqiperi e konsideroj pozitive dhe mendoj se eshte plotesisht e drejta e tij qe te vizitoje minoritetin grek si dhe fshatin e gjyshes se tij....

---

mir e ka tani.. rapatani .. por gjyshe kane dhe te tjeret..
    Pra eshte e drejte njerzore te shikojme varret e gjysherve..
    Me mijra Camer nuk i pane dot varret e gjysherve..
    1 se Enveri i mbilli kufijte 50 vjet .. dhe
    di.. se Greqia europiane ben punen e enverit edhe tani per ata mijra camer..

Ceshtja Came.. pra ceshtja e genocidit te nje shteti ndaj nje popullate autoktone ne trojet e saja nuk ka si te mbillet..

Ajo duhet te marre te drejten e saje..

Si duhej te behej po te isha une Romano Prodi.. natyrisht jo nje cop hajdut sic eshte ai..

Do vija ne Tirane e do beja nje mbledhje me peffaqsuesit e Camerve..
    Si eshte more zotnilere..pa na tregoni pak.. ama te verteten..

do cohej nje cam plak psh .. historiani sherif Delvina a ndonje tjater e do thosh..
    keshtu ashtu kemi pasur vreshta e kullota e saraje ne tokat tona ne Cameri (sot teritor zyrtarisht Grek e dikur Teritor i perandorise otomane 600vjecare)..
    Jetonim aty qe nga koha e pellazgeve..
    Nje dizaj vijne bandat andarte greke e na vene hune e na rrahin vrasin.djegin e na perzene..
    Ca vame ne Turqi ca ne Shqiperi..

Hajdeni pra do u thoshja une si Prod.. maqinave e autobusave e direkt ne Greqi..

Ndal do thosh greku ku vini..

ashtu..mua me thoni qe jam Europa qe ju mbaj me buke ju grekve tash 30 vjet..

Bllokade.. ose hapni rrugen qen bir qensh..

Do hapej rruga..

Do shkonte Busi me Prodin ne krie e me pleqte came ne Perveze etj etjera vende..
    Ja ketu kan qene trojet tona.. ja atje ka qene shtepia e gjyshit..etj etj do thoshin Camet..
    Ashtu do thosh Prodi.. Ketu RRINI e mo luani.. ku eshte vendi juaj.. nashti..
    Ne si Europe do ja heqim subvencionet Greqise qe po ben palle kaq vjet e do u a japim juve te ri filloni jeten tuaj ketu ku keni gjyshe gjysherit tuaj nen Toke..

Pik mbaroj..

Kjo eshte zgjidhja e drejte..
    Athere fillonte procesi idrejte i shpernguljes..

Gaz Demi leshon Hotelin e Butrintit qe e muarr si shperblim per kontri-*** gjat financimit te Nano Rucave ne Revolucionin maxhupo asfalist te 97-tes.. e bashke me Leo Demin.. kastravecin e Pd-se do vendosnin tullat ne shtepite germadha te DEMATEVE te famshem.. e keshtu me radhe..
    Tere hajduteria Came e Plazh Durresit e Skeles se Vlores me defter ne duar do shkonin tek trojet e gjysherve te tire.. e dal ngadale fillonte jete komuniteti cam atje..
    Greqia duhej dhe do te detyrohej nga Prod Klintonat e Bush Blerat te ndryshonte Kushtetuten..pra qe Greqia nuk eshte Mbreteri ortodokse por nje konfederate e tere kombeve e kombesive qe ne shekuj kan jetuar aty ne gjuhen e fene e tyre te deshiruar..

Kjo duhet te ndodhe..

Nuk e them kete per tifozllek po e drejta keshtu thote..

Cdo loj tjeter eshte.. ha sorren kur ske pulen..

qashtu..

Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga Brari
    tani thote:

Ne pergjithesi viziten e Stefanopulos ne Shqiperi e konsideroj pozitive dhe mendoj se eshte plotesisht e drejta e tij qe te vizitoje minoritetin grek si dhe fshatin e gjyshes se tij....

---

mir e ka tani.. rapatani .. por gjyshe kane dhe te tjeret..
    Pra eshte e drejte njerzore te shikojme varret e gjysherve..
    Me mijra Camer nuk i pane dot varret e gjysherve..
    1 se Enveri i mbilli kufijte 50 vjet .. dhe
    di.. se Greqia europiane ben punen e enverit edhe tani per ata mijra camer..

Ceshtja Came.. pra ceshtja e genocidit te nje shteti ndaj nje popullate autoktone ne trojet e saja nuk ka si te mbillet..

Ajo duhet te marre te drejten e saje..

Si duhej te behej po te isha une Romano Prodi.. natyrisht jo nje cop hajdut sic eshte ai..

Do vija ne Tirane e do beja nje mbledhje me peffaqsuesit e Camerve..
    Si eshte more zotnilere..pa na tregoni pak.. ama te verteten..

do cohej nje cam plak psh .. historiani sherif Delvina a ndonje tjater e do thosh..
    keshtu ashtu kemi pasur vreshta e kullota e saraje ne tokat tona ne Cameri (sot teritor zyrtarisht Grek e dikur Teritor i perandorise otomane 600vjecare)..
    Jetonim aty qe nga koha e pellazgeve..
    Nje dizaj vijne bandat andarte greke e na vene hune e na rrahin vrasin.djegin e na perzene..
    Ca vame ne Turqi ca ne Shqiperi..

Hajdeni pra do u thoshja une si Prod.. maqinave e autobusave e direkt ne Greqi..

Ndal do thosh greku ku vini..

ashtu..mua me thoni qe jam Europa qe ju mbaj me buke ju grekve tash 30 vjet..

Bllokade.. ose hapni rrugen qen bir qensh..

Do hapej rruga..

Do shkonte Busi me Prodin ne krie e me pleqte came ne Perveze etj etjera vende..
    Ja ketu kan qene trojet tona.. ja atje ka qene shtepia e gjyshit..etj etj do thoshin Camet..
    Ashtu do thosh Prodi.. Ketu RRINI e mo luani.. ku eshte vendi juaj.. nashti..
    Ne si Europe do ja heqim subvencionet Greqise qe po ben palle kaq vjet e do u a japim juve te ri filloni jeten tuaj ketu ku keni gjyshe gjysherit tuaj nen Toke..

Pik mbaroj..

Kjo eshte zgjidhja e drejte..
    Athere fillonte procesi idrejte i shpernguljes..

Gaz Demi leshon Hotelin e Butrintit qe e muarr si shperblim per kontri-*** gjat financimit te Nano Rucave ne Revolucionin maxhupo asfalist te 97-tes.. e bashke me Leo Demin.. kastravecin e Pd-se do vendosnin tullat ne shtepite germadha te DEMATEVE te famshem.. e keshtu me radhe..
    Tere hajduteria Came e Plazh Durresit e Skeles se Vlores me defter ne duar do shkonin tek trojet e gjysherve te tire.. e dal ngadale fillonte jete komuniteti cam atje..
    Greqia duhej dhe do te detyrohej nga Prod Klintonat e Bush Blerat te ndryshonte Kushtetuten..pra qe Greqia nuk eshte Mbreteri ortodokse por nje konfederate e tere kombeve e kombesive qe ne shekuj kan jetuar aty ne gjuhen e fene e tyre te deshiruar..

Kjo duhet te ndodhe..

Nuk e them kete per tifozllek po e drejta keshtu thote..

Cdo loj tjeter eshte.. ha sorren kur ske pulen..

qashtu..

eej ti i pagabueshmi, qe sheh vetem me syrin e djathe dhe degjon vetem me veshin e djathte, qe ke gjithmone te drejte, qe fjala jote eshte ligj etjjj, te pakten meqe na lejon te themi mendimin tone mos na ironizo ne ato qe themi...

Tani po te duash ti neve shprehemi edhe ndryshe...si psh te marrim armet te marrim Camerine, kemi dhe emigrantet shqiptare mund te na ndihmojne dhe arvanitet etj etj...

Zoteri mos harro nje gje qe ato shtepite e atyre cameve i kane uzurpuar keta camet e krishtere qe mbeten dhe keta camet e tjere sot ndihen me greke se vete grekerit....me pak fjale lemsh muhabeti...

Sa per ate skenarin e mesiperm mund te them se je i paarritshem ne enderrime, pasi une ve bast qe camet nuk kane per tu kthyer kurre ne Greqi ajo qe mund te arrihet eshte qe mund te marrin demshperblim te pronave....ketu do jemi dhe do shohim kush ka te drejte!

Tani dhe une do deshiroja te shihja ate Shqiperine Etnike nga Veriu edhe mund te arrihet bashkimi por ketej nga Jugu shume veshtire pasi ketu popullisia eshte asimiluar plotesisht keshtu qe........vazhdimin e di vete ti...

Sa per ate udhetimin e Prodit ketu ne Greqi qarkullojne fjale sikur eshte kanditat Simiti per postin, thua te behet ky udhetim? Kam frike se ky do ta ktheje timonin vetem nga Veriu i Epirit...hahaha. sa i bukur qe eshte ky nacionalizmi...
    Ndryshuar për herë të fundit nga tani_26 : 20-10-2004 më 08:53

i/e regjistruar Maska e Tiras
    Anëtarësuar
    10-05-2004
    Postime
    126
    Citim Postuar më parë nga Tani Athine
    Sa per ate udhetimin e Prodit ketu ne Greqi qarkullojne fjale sikur ishte kandita Simiti per postin, thua te behet ku udhetim? Kam frike se ky do ta ktheje timonin vetem nga Veriu i Epirit...hahaha. sa i bukur qe eshte ky nacionalizmi...
    Duh? A nuk e lexuat postin e Albos "Raportin e Departamentit Amerikan per Lirite Fetare (lexo: shkeljen e te drejtave fetare te komunitetit ortodoks te VorioEpirit), ku popullsia Came (lexo: Muslimanet e VorioEpirit) perkufizohej si minoritet shqiptar?

Ne po prisnim qe Stefanapoullos te vertetonte theniet e Albos, qe Greqia (do te njohe) njeh eksistencen e Komunitetit Cam ne Greqi, sigurisht te mundesuar nga konceptimi i ri i terminologjise "minoritet" ne raportin per Shqiperine si me lart.

Mbase Albo mund te na shpjegoje me te dhena zyrtare (me te sakta nga Stefanopoullos) qe derivojne nga njohja e tij e thelle e interesave te komunitetit cam, se kur do shperngulen/demshperblehen ne pronat e tyre ne Greqi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Tiras : 20-10-2004 më 09:17

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •