Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 71
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Nje shoqeri ku mbizoteron e verteta eshte utopi, per vete faktin se genjeshtra eshte nje lloj mbrojtje qe kemi per jeten tone private apo per reputacionin.

Te themi ate qe eshte, genjeshtrat duhen, kjo varet nga rrethanat por ne pergjithesi duhen. Fatkeqesisht te thuash te verteten jo vetem te fut ne situata te pakendshme por t etjeret ne vend sa te vleresojne do te marrin neper kembe. Une per vete ndjek politiken e "moho çdo gje", "hesht", "genje kur ato dy te parat nuk funksionojne" dhe them te verteten pas nje vleresimi se ajo qe po them do kete me shume perfitim se sa humbje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Zeri_i_Mirdites Lexo Postimin
    Zbulimet e fundit shkencore vertetojne se njeriu (njerezit ne pergjithesi) ka lindur genjeshtar!!
    bere mire qe e permende kete, une do te thoja qe njerezit genjejne qe sa jane nje zigote e pllenuar njeqelizore.
    Kohe me pare ne nje dokumentar te Super Quark(kanali Raiuno) kishte nje material te pergatitur mbi menyren se si organizmi i femijes qe nga momenti qe krijohet zigota e deri sa lind ne genjen organizmin e nenes me anen e hormoneve per interesat e veta.
    Zigota psh, duke patur DNA te huaj per trupin e nenes mbrohet nga sistemi imunitar ne nje taktike qe nuk e mbaj mend. Gjate shtatezanise leshon hormone qe celin fytyren e nenes dhe e bejne me terheqese per mashkullin, ne menyre qe te kete mbrojtjen e mashkullit, et etj si keto.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga Shpirt Njeriu Lexo Postimin
    Se keshtu jemi edukuar, per interesa ose nga frika, motivet shumefishohen, por perfundimi eshte gjithmone i njejte... te gjithe genjejme te pakten dy here ne dite dhe me e çuditshmja, sipas statistikave eshte se kalojme nje te katerten e jetes shoqerore duke genjyer. Jane me se te qarta perfundimet e 30 vjeteve pune mbi genjeshtrat, te permbledhura ne nje liber qe u publikua ne France me titull "Psikologjia e genjeshtres" e psikologes sociale, Claudine Biland, per te cilen shkruante sot e perditshmja "Le Parisien". Si ne pune, ashtu edhe ne dashuri, konsumohen genjeshtra, te cilat zbulohen vetem ne 18 per qind te rasteve. "Te genjesh, eshte nje praktike qe mesohet shume shpejt. Dhe nuk ka sesi te jete mndryshe, duke marre parasysh edhe se ua sugjeron edukata", pohon autorja. "Megjithese prinderit ua perserisin aq shume femijeve se genjeshtra i ka kembet e shkurtra dhe i veshtrojne venger, atehere perse nuk ia perserisin fqinjes se nuk e honepsin qenin e saj? Rregullat e miresjelljes jane plot me genjeshtra", shpjegon ajo. Ne kete menyre, nese rreth moshes 3-vjeçare, 62 per qind e femijeve kane mesuar te mohojne se nuk e kane bere nje gje te ndaluar, ne moshen 5-vjeçare kjo perqindje arrin ne 100 per qind. Por kjo lloj "sindrome Pinoku" shkon pertej femijerise. Per shembull, ne fillim te nje historie dashurie, kur ende eshte ne loje mekanizmi i terheqjes, dy persona genjejne, mesatarisht, nje here ne çdo 10 minuta. Dhe nese ne çiftet e konsoliduara genjehet me pak, kjo ndodh sepse shpeshhere mekatohet me "genjeshtra te pademshme, te verteta te shtremberuara, por qe gjithsesi thuhen.

E perkahi mendimin tend , eshte e vertet se cdokush genjen , une do thoja me shume se 2 here ne dyte , qoft Hoxhe apo Prift , pa dallim te gjith genjejne ne nje menyre , skam degjuar deri me sot te ket ndonje person perfekt qe sheh gjithmon dhe flet gjithmon te drejten.
    Sui generis

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga RaPSouL Lexo Postimin
    skam degjuar deri me sot te ket ndonje person perfekt qe sheh gjithmon dhe flet gjithmon te drejten.
    kam frike se nuk ke per te degjuar ndonjehere dike qe flet gjithmone te verteten, mos ki shprese .

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    kam frike se nuk ke per te degjuar ndonjehere dike qe flet gjithmone te verteten, mos ki shprese .
    Hehhe , that's true
    Sui generis

Manchester Maska e -Alda-
    Anëtarësuar
    13-07-2007
    Vendndodhja
    London
    Postime
    646
    Ncuq une se di ca eshte genjeshtra
    м'вι вυzë ëѕнтë иנë ρυтнנє, м'вι ѕнριят ëѕнтë иנë νєтмι. נαм вσтα ρα ємëя, кυя ρяαиë мєנє ѕ'נє тι.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga -Alda- Lexo Postimin
    Ncuq une se di ca eshte genjeshtra
    Hehe je e sigurt
    Sui generis

Manchester Maska e -Alda-
    Anëtarësuar
    13-07-2007
    Vendndodhja
    London
    Postime
    646
    Citim Postuar më parë nga RaPSouL Lexo Postimin
    Hehe je e sigurt
    Shif ky, dyshon ti mor
    м'вι вυzë ëѕнтë иנë ρυтнנє, м'вι ѕнριят ëѕнтë иנë νєтмι. נαм вσтα ρα ємëя, кυя ρяαиë мєנє ѕ'נє тι.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga -Alda- Lexo Postimin
    Shif ky, dyshon ti mor
    Jo mi , isha thjesht kurioz ta di
    Sui generis

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anëtarësuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    1,966
    Aftesia per te genjyer eshte pjese e inteligjences sone shoqerore dhe na ndihmon qe te mbijetojme.

Per te kuptuar nese dikush genjen apo thote te verteten ne e shikojme tjetrin ne fytyre per te studiuar mimiken e saj. Sepse çdo ndjenje, qofte edhe te shfaqet per nje çast te vetem mund te lexohet ne fytyre.

Njeriu zoteron nje sistem teper te nderlikuar muskujsh ne fytyre qe i japin asaj mimika te ndryshme duke sherbyer keshtu si tregues te ndjenjave te tij, ndonese ai mund te mos jete i vetedijshem mbi kete gje. Pa kete sistem do te ishte teper e veshtire te kuptonim njeri-tjetrin. Kete veshtirsi e ndeshin te semuret me Parkinson, semundje e cila ka si simptome uljen e theksuar te mimikes.

Ererat e mira apo te keqija ndikojne drejtperdrejte trurin tone dhe sjellin - shpesh here ne menyre te pavullnetshme - nje kunderveprim mimikal.
    Edhe te semuret me Parkinson kunderveprojne ne menyre spontane ndaj ererave por e kane te veshtire te perdorin mimiken e vetedijshme per tu shprehur, por nga ana tjeter genjeshtrave te tyre mund tu besohet me lehte.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    »« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  2. Origjina pagane e Islamit
    Nga Matrix në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 278
    Postimi i Fundit: 04-04-2007, 14:43
  3. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  4. Merjemja a.s, Nëna e Isait (Jezusit)
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2005, 08:17
  5. Azem Hajdari, Hero?
    Nga Seminarist në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 187
    Postimi i Fundit: 12-06-2003, 13:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •