Me ka deshprue shume humbja e Luanit.Une i kam perjetue edhe dy humbjet tjera te tij, por kjo e sotmja me ka lendue shpirtnisht.
Luani s`qe vigjilent dhe e humbi fillin,prandaj edhe luften.
Ky boksi, megjithqe behet me grushta,eshte ne nje menyre loje shahu!Me se miri e dine kete vete boksieret.Boksieri mund te jete shume i pregaditur fizikisht(sikur qe ka qene mesiguri Luani),por kjo shume here s`mjafton.Sepse boksieri duhet te jete i pergaditur edhe ne koke,per te qene vigjilent(i koncentruar a syhapur)ne cdo moment te luftes.Sipas bindjes sime ,kjo e fundit i mungoi Luanit.
Nga lufta qe e pame,kam bindjen qe Luani ka me shume kualitet se kundershtari i sontem i tij!
Ky mendim edhe mund te tingllon cuditshem,por eshte i vertete.Luani eshte me i shpejte se qe ishte kundershtari i sontem i tij, eshte teknik i mire dhe ka levizshmeri,qe rralle e kane ata te kategorise se rende.Por ai asnjeren nga keto aftesi s`i perdori!Po t`i perdorte keto veti,siq di ai,Luani s`do ta humbte meqin.
Luani beri nje gabim te madh.Ai zgjodhi strategji krejt te gabuar!Ne vend qe te levizte vazhdimisht dhe te provonte sulme nga gjysem distanca(nga ku ai, si rralle ndonje tjeter, ka aperkatet shume te rrezikshme!) ,siq e beri me sukses ne r. e I-re,ai ose qendronte ne distance(kundershtari kishte duart me te gjata se ky!) ose qendronte i mbeshtetur
per litaresh,duke marre te rena pa nevoje.Qendrimi ne nje vend ishte gabimi me fatal i tij.
Keshtu ai mori shume te rena dhe e humbi fillin.
Perkunder perparsise se dukshme te kundershtarit,nderprerja e meqit s`eshte e zakonshme per boksin profesionist!Nuk kishte asnje shenje qe Luani e humbi drejtpeshimin!Sepse ai ne asnje menyre s`e humbi.
Nderprerje te tilla jane tipike per boksin amator,por jo per boksin profesionist,kjo eshte e sigurt.
Kundershtari i tij e donte me shume fitoren dhe sulmoi panderpre,ashtu qe perparsite e vogla(ne fillim) i beri te medha, ne ate menyre qe Luanit ia humbi orientimin fare.
Per mua,Luani mbetet boksieri me i suksesshem qe kemi pasur deri tani.Vete titulli i kampionit europian(qe e kishte me pare) eshte sukses per cdo lavdate.
Jam i bindur qe ky boksier,ne baze te aftesive qe kishte,ka merituar te arrije me shume!
Luanit i deshiroje shendet te mire dhe shume vullnet qe edhe me tutje te mbetet ne kete sport.
Pervoja e tij e madhe eshte shume e rendesishme per talentet e ardhshem shqiptare.
Nuk besoj qe do te na mungojne te tillet.
Krijoni Kontakt