Close
Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 80
    anëtar i RASTËSISHËM... Maska e besjon
    Anëtarësuar
    29-06-2002
    Vendndodhja
    Bruksel, Belgjikë
    Postime
    40

Ç'do me thënë: "të dua"?

Atëhere, të gjithë ata që e shikojnë këtë titull do të thojnë: " aha pyetje e mirë". Por në fakt, a ka përgjigje për këtë pyetje që është pak si me spec do të thoja. Dashuria ka shumë kthesa dhe devijime në rrugën e saj por sido që të jetë puna edhe dashuria ka themelin a saj pasi edhe Nju Jorku është një qytet gjigand ku një i huaj humbet patjetër por prapë se prapë edhe Nju Jorku e ka themelin e vet që zë fill disa shekuj përpara. Domethënë edhe dashuria e ka një themel që është i vulosur thellë në të kaluarën. Por mendimi im është se dashuria është thjesht "INTERES" dhe kur themi "të dua" në fakt ( pa ndërgjegje ) ne themi " ti më intereson"... E di që për shumë njerëz kjo që po them mund të duket pa kuptim por ka shumë mundësi që ai që mendon kështu është menduar shumë pak. Neve kemi shumë nevojë për personin që duam dhe sikur ai/ajo të mos jetë pranë nesh atëhere do të krijohej një gjendje e pakëndshme. Prandaj nga këndvështrimi im DASHURIA ËSHTË VETËM INTERES. Kush është kundër ose pro le të përgjigjet... Përshëndetje nga Besjoni.
    Ndryshuar për herë të fundit nga besjon : 31-07-2002 më 09:33
    brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar besjon për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anëtarësuar
    08-05-2002
    Postime
    407

I love you, I need you, I want you

Te dua, Me duhesh, Te deshiroj

Tre cifte fjalesh te marra nga Beatles.

Shprehin tre gjera te ndryshme

Qe ketej me pak perpjekje arrin tek te kuptuarit e ketyre tre gjerave te ndryshme.

Suksese

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Do te thote te shkarkosh nepermjet fjales ngarkesen emocionale pozitive qe ke akumuluar.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Dashuria nuk eshte interes. Ajo ndertohet mbi kete baze por nese ke interesa me dike p.sh. interesa pune apo dicka tjeter nuk eshte e thene qe duhet ta dashurosh.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

anëtar i RASTËSISHËM... Maska e besjon
    Anëtarësuar
    29-06-2002
    Vendndodhja
    Bruksel, Belgjikë
    Postime
    40
    E kuptoj se çdo të thuash Mina, dhe në atë rast ke plotësisht të drejtë por unë e kisha fjalën vetëm tek interesi i Dashurisë duke mos përfshirë të gjithë interesat e tjerë që janë me të vërtetê të panumêrueshëm. Përshëndetje nga Besjoni.
    brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

hidhert
    Anëtarësuar
    26-07-2002
    Postime
    172
    kjo fale abbuzohet aq shume sa behet dicka ezakonshme
    do te ishte me mire ta perdornim pak me rrall pasi eshte nje fjale me e madhe se sa ne .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    durres
    Postime
    2
    Eshte e vertete qe me kete fjale abuzohet sepse mendohet se me ane te kesaj fjale mund te mposhtesh dike por duhet te dihet se flsin me shume veprimet se sa fjalet.

Te dua- Fjala me e bukur qe eksiston, edhe e veshtire per ta thene, se nuk e flet goja, e flet zemra.

i/e regjistruar Maska e W-A-N-T-E-D
    Anëtarësuar
    07-05-2002
    Vendndodhja
    Gostivar
    Postime
    24
    Shih Besjoni ka te drejt se Shekspiri thot nje fjal te mire SE PER INTERESET E VETA EDHE DJALLI CITON BIBLEN por Balzak thot qe ZEMRA E NJERIUT KA KUFI NE DASHURI POR JO NE URREJTJE kurse Bekon thot se ESHTE E PAMUNDUR TE DASHUROSH, TE JESH E MENCUR EDHE I URT .
    Duke marr parasysh kto kan te drejt edhe Mina edhe Besjoni prandaj Frojd me ne fund per dashurin thot SE JAM MUNDUAR SHUM TE GJEJ FJAL PER DASHURIN POR GJITH KTO VITE QE I KALOVE NUK GJETA NJE THENIE TE PERSHTATSHME PER DASHURIN SA QE NE FUND KONKLUDOVA QE SDI AS GJE PER DASHURIN.
    Nejse kto jan vetem theni te Filozofeve por dashurin mundesh cdokush mundet te thuat ate se si e ndjen dashurin prandaj ne ket tem lej hapsir te shpreh cdo kush mendimin e vet .
    U pershendes
    Fjal te Vlera

Genjeshtra eshte e djalli.Genjeshtari del i turperuar.E drejta te nxjerr faqebardh.Kush e ben te ligen, i vjen me koket te ti.E mira nuk harrohet kurr .Mozdija eshte e keqe. Bej te mirat e debo te keqijat. Beji mire ati qe te ben keq e mos vetem atij qe te ben mire .

W-A-N-T-E-D (BaLiiii)

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar W-A-N-T-E-D për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Southern Prince Maska e Pyrrhus_Mollos
    Anëtarësuar
    12-01-2006
    Vendndodhja
    Çamëri
    Postime
    315
    Fjala "te dua" eshte falenderim per njeriun tjeter qe harxhon kohe te te degjoje se po i dorezon celesat....
    Eshte shkeputja shpirterore nga llogjika dhe zanafilla e nje marrezie.
    ÇAM 24 KARAT

Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Të dua" një sms në celularin e së dashurës/it......
    Nga ClaY_MorE në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 57
    Postimi i Fundit: 10-09-2008, 18:50
  2. Në kerkim të lidhjeve kulturore "të pamundura" në parahistori.
    Nga Baptist në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 17-02-2007, 19:26
  3. Trend i ri nga rinia shqiptare: "Të ndryshohet gjuha shqipe!"
    Nga Davius në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 09-12-2006, 18:17
  4. A Duhet Te Themi "Te Dua" Ne Nje Lidhje .?
    Nga AuGuSt_ në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 21-05-2006, 00:14
  5. "Te dua"
    Nga Mina në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-08-2002, 07:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •