Pershendetje a di njeri se si behen ato bombonet e bardha ne forme piramidash??? Me ka marre malli shume))))))))))
Pershendetje a di njeri se si behen ato bombonet e bardha ne forme piramidash??? Me ka marre malli shume))))))))))
Nqs jane ato qe di te bej une, jane te thjeshta:
Perberje:
Sheqer- dy gota
Qumesht- nje gote
tre-kater karafile ose barbaroze, per arome.
Nje luge (gjelle) gjalpe.
Pergatitja:
Perziejme te gjithe perberesit bashke, duke vendosur keshtu tenxheren mbi nje flake jo shume te forte. Tenxherja nuk duhet te jete e vogel sepse me kjo "mishele" me tu ngrohur fillon dhe ngrihet ne formen e nje shkume. Duhet trazuar me kujdes dhe ne te njejtin drejtim. Kur niveli i shkumes fillon te ulet dhe arrin ne nivelin fillestar, eshte momenti i duhur per te perfunduar proēesin e zierjes. Karafilat hiqen pak me perpara perfundimit.
E hedhim kremin ne nje tas,jo plastik, dhe e ftohim duke e trazuar (jo ne frigorifer).
E provojme paksa me majen e gishtave dhe n.q.s ky krem, tashme i ngurtesuar,nuk ngelet i ngjitur ne gisht, fillojme ti japim forme me ndihmen e kapakut te "shtrythses se limonit apo portokalles"(nga ato te parat).
(Une kam blere ca forma se kapak s'gjej si ata te Shqiperise)
Pra raporti i sheqerit me qumeshtin duhet te jete dy me nje. Sigurisht me gota te njejta.
Shpresoj te te kem sherbyer sadopak me receten time.![]()
Duam te te dua!
Krijoni Kontakt