Skisha degjuar ndonjehere per bozen. C'fare eshte. Dhe buke misri skam ngrene ndonjehere ne shqiperi.
Skisha degjuar ndonjehere per bozen. C'fare eshte. Dhe buke misri skam ngrene ndonjehere ne shqiperi.
Pije tipike e vecant shqipetare, se besoj te ket emer ne anglisht po ja veme ne albdrink
E kam pas pire shume ne plazh dhe nuk eshte e perhapur si pije ne te gjithe shqiperine vetem ne zona te caktuara, si shije i afrohet pak fare llalles me krip, ka boz te embel, ka edhe boz me krip...
Ingredientet po i fus kur te mar te dhena te sakta, edhe si behet..
Edhe mos e beni boz muhabetin e bozes lol
Kjo shprehje ka ardhur nga populli shqiptar nga qe eshte e mire..
C'ESHTJA SHQIPTARE MBI TE GJITHA
kisha degjuar per dhallen por nuk e dija qe i thoshin edhe boze.
ne anglisht dhalles i thone Buttermilk. ma merr mendja qe i perafersohet sepse edhe ketu ka disa te ndryshme te embla dhe pak me te tharta.
e ka mire mina, po pive dhalle s'vdes kurreeeeee.lol
prandaj i shef me kurriz te perkulur amerikonet, shqiptaret jo si shtylle jane, dhe 100 vjec te venehahah ishte icik i squt ai xhaxhi Veri, sa i keq aq dhe i zgjut, si tosi nanos ashtu i them une atij mjekroshit me perkedheli) me Xhuvin, ah xhoanen
![]()
une e di qe dhalla eshte ndryshe nga Boza lal sepse lalla eshte kos i hollu me uje. Lene fare lal se me ka marre malli per nje cike boze...aman se ben dhe vape shume tani, po shege more aman kush ka ngrene ne USA ndonjeri? Me thene te drejten pashe ne nje dyqan po ishte $3.25 per kokerr dhe nuk ma mbajti ta bleja
The teeth are smiling, but is the heart???
4 $ 1 kokerr?- leje se po i them gjyshit te me dergoje nja 2 thas..edhe i bej leket e biletave per ne shqiperi hahaha - une dhe ai gangua teter po fillojme tregtine juve po te doni te merrni pjese, zeni shok noi ne rinas, ta kalojme maunen pa problem![]()
ps: fut doren ne xhep, futet vet maunia![]()
vallai nga prapa me ke...ortake besnike..u pa kjo pune per ushqim shqiptar bejme gjithcka LOL
Boza me duket se behet me miell misri, ndersa dhalla eshte kos i holluar. Mu me ka shku menia per ate bozen e omel, se ate me krip nuk e kam provuar akoma. Po amon ma gjeni emrin ne english se me ka shku nepsi ne fund te komveeeee.
If you ReAlLy LoVe SoMeThInG sEt iT fReE, iF iT cOmEs BaCk iT's YoUrS, iF iT dOeSn'T iT wAs NeVeR MeAnT tO Be
me duket se nuk ka dreqi perkthim se eshte vetem Shqiptare, megjithese une nuk kam lon ven fjalori pa kerku
Boze meli, urdhroni myshterinj, boze meli! (Ilegalet)
Boze me sa kam degjuar vetem ne kemi, me sa di un kta Sllavet kur kujtojne shqiptaret e Kosoves, permendin, Byrektoret, Pasticerite dhe Bozaxhit.
Ktu ne USA ajo qe na e merr shpirtin eshte mungesa e gjizes, s'ka me ble i "kupac gjize" po dhe perimet dhe mishi ne pergjithesi nuk kane te njejten shije. Kurse e mire fare ka qen buka misrit sidomos kur ishte e nrofet, e shkermoqshe icik, en masnej me gjath te bardh dhe me voj ullini e ulli, me duket se u ka pas qujt Fli, po s'jam i sigurt. Me i got kos shkote si shpirt.
Krijoni Kontakt