Mafia vazhdon me kokfortesi punen e saje..
Asnji dite te mos mbeten pa pune axhensite e autobusave.. as Pabet e diskot e Golemit.. Mafia do dhe ne Dimer te mbushe Thaset..
Kosovaret jane zengjina.. ti rrjepim..
Shqiperia eshte e sigurte.. Aty ska atentate..ska aksidente.. ec Mafie.. perpara..
-ja cthot Gazeta:
-------shekulli-----
“Rrugës pamë autobusin e rrëzuar dhe u ndjemë pak keq për ata që vdiqën. Ishte një aksident i rëndë”
Nxënësit kosovarë, sërish në Shqipëri
Ata kanë lënë pas aksidentin tragjik dhe mendojnë se si t’ia kalojnë sa më mirë në Shqipëri
Ened Janina
Aksidenti tragjik i 14 tetorit ku humbën jetën 15 gjimnazistë kosovarë nuk i ka frenuar shokët e tyre që të vizitojnë Shqipërinë. Paraditen e djeshme një grup gjimnazistësh kosovarë nga qyteti i Ferizajt ka kaluar kufirin për të vizituar Shqipërinë. Me të njëjtin qëllim si ai i 15 të vdekurve në aksidentin tragjik, 102 gjimnazistë kosovarë kanë kaluar dje “kufirin e frikës”. Dy autobuzat e tyre kanë kaluar shumë lehtësisht deri në Durrës pa hasur asnjë problem. Edhe pse të frikësuar nga ajo që ka ndodhur pesë ditë më parë, gjimnazistët kanë zgjedhur të vijnë në Shqipëri. Mes dilemës së madhe për të ardhur apo jo në vendin tonë ata janë bërë grupi i parë i gjimnazistëve kosovarë që vizitojnë Shqipërinë pas aksidentit. Në mendjet e tyre duket sikur aksidenti nuk ka lënë asnjë shenjë dhe ata janë të bindur se Shqipëria nuk paraqet asnjë rrezik. “Ishte një aksident që mund të ndodhë kudo dhe kujtdo. Shpresojmë të mos i ndodhë askujt tjetër”,- thonë ata në lidhje me aksidentin dhe ndërkohë shikojnë natyrën e ashpër të veriut të Shqipërisë.
Rreth orës 16.00 të ditës së djeshme dy autobuzët e gjimnazistëve të shkollës bujqësore të Ferizajt kishin ndaluar në afërsi të qytetit të Rrëshenit për të drekuar. Nxënësit kishin mbaruar drekën më parë se profesorët e tyre dhe po admironin natyrën e ashpër shqiptare. Ndërkohë profesorët ndodheshin ende në lokal duke drekuar së bashku me shoferët e autobuzëve. Askush prej tyre nuk diskutonte për aksidentin tragjik por mendonte për t’ia kaluar sa më mirë në Shqipëri. Grupe grupe gjimnazistët kosovarë ishin mbledhur pranë autobuzit dhe prisnin që të vazhdonin udhëtimin e tyre. Me një dëshirë shumë të madhe për të parë Shqipërinë ata kanë harruar atë që ka ndodhur. Nga përgjigjet që të japin të gjithë e dinë për aksidentin e pesë ditëve më parë por askush nuk ka dëshirë që të flasë. Disa të ndrojtur nga prania e mediave tregojnë se gjatë rrugës kanë parë autobuzin e rrëzuar në greminë. “Na erdhi shumë keq për atë që u kishte ndodhur kolegëve tanë, gjimnazistëve nga Malisheva. Rrugës pamë autobusin e rrëzuar dhe u ndjemë pak keq për ata që vdiqën. Ishte një aksident i rëndë. Ne nuk qendruam shumë pranë autobuzit sepse duam që të vahdojmë rrugën tonë”,- thotë një grup studentësh. Ata tregojnë se fillimisht kishin qenë të frikësuar për të ardhur në Shqipëri. Secili prej tyre kishte paguar 100 euro dhe kishin caktuar datën e nisjes, ditën e djeshme. Në momentin që kishin marrë vesh për aksidentin ishin trembur disi. Në shtëpitë e të gjithë studentëve ishte diskutuar në lidhje me këtë gjë por më në fund kishin vendosur që të niseshin. Shumë prej tyre, pasi shprehin keqardhjen e tyre e konsiderojnë tragjedinë një aksident që mund të ndodhë kudo dhe për këtë arsye nuk kanë frikë. Edhe profesorët e tyre shprehen të qetë në lidhje me vizitën dhe nuk mendojnë shumë për atë që ka ndodhur. Ata tregojnë se në fillim tek nxënësit janë shfaqur shenja frike por kjo gjë ka kaluar pas pak kohësh. Kur kanë hyrë në Shqipëri gjimnazistët nga Ferizaj janë ambientuar me natyrën dhe e kanë hedhur pas frikën. Teksa kanë mbaruar drekën në Rrëshen ata mendojnë vetëm për vendet e bukura që kanë lexuar nëpër librat e historisë por që tani kanë mundësinë t’i shikojnë vetë.
18/10/2004
-----
Krijoni Kontakt