Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    Lady Kad Maska e gurl
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Vendndodhja
    Pineal Gland
    Postime
    347

Cili ndikon me shume ne formimin e personalitetit: geni apo mjedisi rrethues?

Shume shkencetar jane ne pikepyetje se cili faktor ndikon me shume ne formimin e personalitetit ; genet ose dicka qe e ke te trashguar apo mjedisi rrethues. (Dilema e nature v nurture)

Te gjithe kane nxjerre perfundime te ndryshme dhe prandaj ju ftojme te diskutojme se cili ndikon me shume dhe pse.

Gurl

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Une mendoj qe vetem realja ndikon ne personalitetin e njeriut pra ambjenti qe e rrethoi gjate gjithe jetes se tij.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    ambjenti se ku rritesh , si rritesh ... ku jeton dhe ku shkollohesh kane te bejne shume ne formimin e personalitetit te njeriut ... ( raste shume te rralla jane kur njerezit lindin monstra ) ...
    per me shume lexo firmen time :PP
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Lady Kad Maska e gurl
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Vendndodhja
    Pineal Gland
    Postime
    347
    Dmth mesa kuptoj prej pergjigjeve tuaja, ne nga prinderit tane (ose te afermit tane) trashegojme vetem tiparet dhe asgje tjeter?

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    vertet qe nga prinderit ( geni ) trashegojme .. tiparet , paraqitjen e jashtme .. por formimi i karakterit dhe personalitetit tone .. vjen si rrjedhoje e punes te jashtezakonshme te prinderve tane ...koha qe ato shpenzojne me ne .. menyra se si te mesojne dhe edukojne te ecesh ne te njejtat hapa qe kane ndjekur dhe ato .. etc etc .. ndikojne shume ne formimin e femijes ...
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Ne formimin e karakterit tim me se shumti ka ndikuar shoqeria,per ate shkak kam edhe ca mungesa ne karakter ,mirepo edhe kam pjese te trasheguara.
    E kam pa kete ne raste te caktuara kur psh jam sillur si babi apo nena ime.
    Dmth te dyja keto kane shkallen e vet ne krijim te karakterit dhe personalitetit,edhe pse mendoj se shoqeria dhe rrethi ndikojne pak me shume se sa gjeni i trasheguar.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Geni luan rol shume te madh. Menyra si je "gatuar". Ajo eshte starti nga nisesh si do te perceptosh, vesh ne zbatim, evitosh apo absorbosh, dhe si do ta percjellesh ate qe te ofrohet me pas nga ambienti apo ambientet ku do te perfshihesh, jetosh, dhe ku do pranosh apo ku do zgjedhesh te funksionosh.

Per mua GENI eshte shume i rendesishem.

e kithtė Maska e Rebele
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpėr
    Postime
    1,088
    gjithnje e kam hasur kete pyetje

une them se te dyja jane faktor kritik qe ndikojne ne formimin e personalitetit te njeriut

genet domosdo qe jane te trasheguara nga nje brez ne tjetrin po gjithashtu edhe mjedisi ne te cilin rritesh influencon menyren si sillesh, mendimet/ideologjite qe ke etj...

i/e larguar Maska e forum126
    Anėtarėsuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198

asnjera 100% njeriu nuk eshte rrobot

Mjedisi rrethues ndikon me shume. Sjelljet e prinderve, rreagimi i tyre, sjelljet e kusherinjve, sjelljet e komshinjve ndikojne tek zhvillimi. Dhe ndikimin me te madh e kane ato qe i ke pare me sy dhe jo ato qe te kane keshilluar. Nje rreagim i babait per nje ceshtje do te ndikoje me shume tek femija se sa nje keshille prej tij. Kush po perfiton nga keshillat sot.

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Une the m qe GENI ndikon shume pasi mendoj qe te gjithe ne trashegojme nje eksperience te meparshme te paraardhesve tani. Gjithashtu edukata familjare qe ne marrin eshte nje faktor edhe me i madh qe shton faktorin gjenetik. Por gjithe kjo strukture ose masiv gjenetik fillon edhe skalitet ne mjedisin ku ne jetojme. Nese mjedisi ku ne jetojme nuk ka kushtet e pershtatshme per lulezimin e vetve me te mira te geneve tona, prape ato kur te transmetohen ne pasardhesit tane, te cilet mund te kene kushte me te mira mund ta cojne me larte kete eksperience.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si ndikon televizori tek femijet
    Nga deniel nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:21
  2. Tė dhėnat fosile hedhin poshtė evolucionin
    Nga monarku nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 02-11-2006, 10:34
  3. Parailiret - Iliret - Arberit _M.Korkuti
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-10-2006, 20:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •