Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 54
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389

Ushtaret amerikane dezertore: Ne nuk do te shkojme ne IRAK

Ushtaret amerikane dezertore: Ne nuk do te shkojme ne IRAK.

(CBS) Pentagoni ka pranuar se me shume se 5,500 ushtarake kane dezertuar qe nga fillimi i luftes me Irakun.

Kanali i njohur CBS ne programin “60 Minutes Wednesaday” ka dhene intervistat e bera me disa prej ushtarakeve.

“Ndergjegja dhe jo frika na kane bere qe te jemi dezertore Amerikane”-kane thene ushtaraket ne deklaratat e percjella ndermjet Korrespondentit Scott Pelley.

“Ne stervitje me kane thene qe nese marr nje urdher te jashteligjshem ose immoral nuk duhet te bindem. Mendoj se te sulmosh dhe te pushtosh Irakun eshte nje gje e paligjshme dhe immorale.” Spc. Jeremy Hinzman

“Une jam nje luftetar. Gjithmone kam ndejere se nese ka njerez qe nuk mund te mbrojne veten, duhet te sillem ne kete menyre.” Pfc. Dan Felushko, 24

Lajmi vazhdon...

Marre nga : http://www.cbsnews.com/stories/2004/...in659336.shtml

-==|ylli_forumit|==- Maska e ElMajico
    Anėtarėsuar
    11-07-2004
    Vendndodhja
    [Milano].Me Zemer Atje...Tek e Vjetra e Bukura [Shqiperi!!!]
    Postime
    1,042
    Amerika eshte nje shtet demokrat ku presidenti zgjidhet drejtperdrejte nga populli...

nese shteti ne kete rast jep kete urdher per te shkuar ne lufte ashtu duhet te behet edhe po te shkonin drejt vdekjes.

keta dezertor duhet te denohen per dezertim ne rast emergjent dhe te marrin denimin reciprok....

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Te gjithe dezertoret shkojne te jetojne ne Kanada dhe nuk kthehen me kurre ne SHBA pasi po te kthehen, perfundojne ne gjyq ushtarak per dezertim.

Detyra e nje ushtari nuk eshte te vere ne medyshje urdhrin, por ta zbatoje ate edhe nese e mendon si te gabuar. Nese nje ushtar nuk e shikon politiken e vendit te tij si te drejte, ai nuk duhet te marri fare mundimin te shkoje ne ushtri.

Shumica e dezertoreve perfundojne ne Kanada pa te drejte kthimi ne SHBA. Ata nuk dezertojne thjeshte "ushtrine amerikane", ata dezertojne Atdheun e tyre dhe me kohen vuajne pasojat e vendimit te tyre. Shembulli me i mire per kete eshte dezertimi i nje ushtari amerikan ne luften me Korene e Veriut qe sot gjykohet per dezertim ne Japoni, edhe pse eshte ne te 70-tat.

Albo

i/e regjistruar Maska e abnk
    Anėtarėsuar
    27-07-2004
    Vendndodhja
    Vendi i fundit i lire n'bote, USA
    Postime
    242
    Citim Postuar mė parė nga sh.hasanaj

“Ne stervitje me kane thene qe nese marr nje urdher te jashteligjshem ose immoral nuk duhet te bindem. Mendoj se te sulmosh dhe te pushtosh Irakun eshte nje gje e paligjshme dhe immorale.” Spc. Jeremy Hinzman
    Ue, ue, ue... Little b!tch! Shko n'Canada se t'mirepresin e t'bajne edhe permendore!
    Kur e aprovon senati nuk asht e jashtligjshme. "Unlawful order", urdhen i jashtligjshem asht kur mund t'jepet prej nji personit, si psh.: "Vraj tane robet e xanun!" ose "Misioni i sotshem asht me vra sa ma shume gra e fmije."
    Defend the second amendment

Anėtarėsuar
    27-07-2004
    Vendndodhja
    Postime
    242
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Detyra e nje ushtari nuk eshte te vere ne medyshje urdhrin, por ta zbatoje ate edhe nese e mendon si te gabuar.
    Albo
    "I was following orders" vdiq n'Nuremberg! Varet te urdhni. Lexo postimin e masiperm!

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Te gjithe dezertoret shkojne te jetojne ne Kanada dhe nuk kthehen me kurre ne SHBA pasi po te kthehen, perfundojne ne gjyq ushtarak per dezertim.

Detyra e nje ushtari nuk eshte te vere ne medyshje urdhrin, por ta zbatoje ate edhe nese e mendon si te gabuar. Nese nje ushtar nuk e shikon politiken e vendit te tij si te drejte, ai nuk duhet te marri fare mundimin te shkoje ne ushtri.

Shumica e dezertoreve perfundojne ne Kanada pa te drejte kthimi ne SHBA. Ata nuk dezertojne thjeshte "ushtrine amerikane", ata dezertojne Atdheun e tyre dhe me kohen vuajne pasojat e vendimit te tyre. Shembulli me i mire per kete eshte dezertimi i nje ushtari amerikan ne luften me Korene e Veriut qe sot gjykohet per dezertim ne Japoni, edhe pse eshte ne te 70-tat.

Albo
    Jam pjeserisht dakort me ju Albo:

Ti thua sduhet te shkoje ne ushtri! po shteti ka ligje mesa di une dhe ushtria amerikane nuk eshte teresisht mercenare, pra keta ushtare jane te detyruar te shkojne ne lufte. Ti thua qe keta shkojne jetojne ne kanada ok eshte nje zgjidhje e tyre, te siguroj qe ai ligj amerikan mbi dezertimin do te abrogohet sepse eshte ligj absurd. Askush nuk ka te drejte ti mohoje rikthimin ne vendin e tij nje shtetasi, pra kjo tregon nivelin demokratik te nje vendi i cili trumpeton fort demokracine. Jep faktin e nje 70 vjecari dhe une e kam pare ne emisionet televizive ate problem muaj me pare, a ste duket albo qe eshte thjesht propogande per ti dhene mesim ketyre djemve te rinj qe sherbejne ne Irak?
    Nje pyetje per ju Albo. A te duket e drejte kjo lufte qe zhvillohet ne irak?

Anėtarėsuar
    27-07-2004
    Vendndodhja
    Postime
    242
    Citim Postuar mė parė nga Odeon_relax
    mesa di une dhe ushtria amerikane nuk eshte teresisht mercenare, pra keta ushtare jane te detyruar te shkojne ne lufte.
    Ushtrija nuk asht aspak mercenare. Mercenare jane Blackwater me shoke.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    keta dezertor duhet te denohen per dezertim ne rast emergjent dhe te marrin denimin reciprok....
    eshte kollaj te flasesh per te tjeret...

...
    Anėtarėsuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    Citim Postuar mė parė nga abnk
    Ue, ue, ue... Little b!tch! Shko n'Canada se t'mirepresin e t'bajne edhe permendore!
    Kur e aprovon senati nuk asht e jashtligjshme. "Unlawful order", urdhen i jashtligjshem asht kur mund t'jepet prej nji personit, si psh.: "Vraj tane robet e xanun!" ose "Misioni i sotshem asht me vra sa ma shume gra e fmije."

Ik mer bab, krruje iher ne lufte e ta shofim sa trim qe je. Trimat e medhej ju.
    Nga e thena ne te bere eshte ne mes nje det i tere, thote populli. Pranej mos u duket vetja kaptera mas kompjuterit, se kur iken atje, te pjekin te gjalle pastaj.
    HOLLAND...

-==|ylli_forumit|==- Maska e ElMajico
    Anėtarėsuar
    11-07-2004
    Vendndodhja
    [Milano].Me Zemer Atje...Tek e Vjetra e Bukura [Shqiperi!!!]
    Postime
    1,042
    Citim Postuar mė parė nga Odeon_relax
    Jam pjeserisht dakort me ju Albo:

Ti thua sduhet te shkoje ne ushtri! po shteti ka ligje mesa di une dhe ushtria amerikane nuk eshte teresisht mercenare, pra keta ushtare jane te detyruar te shkojne ne lufte. Ti thua qe keta shkojne jetojne ne kanada ok eshte nje zgjidhje e tyre, te siguroj qe ai ligj amerikan mbi dezertimin do te abrogohet sepse eshte ligj absurd. Askush nuk ka te drejte ti mohoje rikthimin ne vendin e tij nje shtetasi, pra kjo tregon nivelin demokratik te nje vendi i cili trumpeton fort demokracine. Jep faktin e nje 70 vjecari dhe une e kam pare ne emisionet televizive ate problem muaj me pare, a ste duket albo qe eshte thjesht propogande per ti dhene mesim ketyre djemve te rinj qe sherbejne ne Irak?
    Nje pyetje per ju Albo. A te duket e drejte kjo lufte qe zhvillohet ne irak?
    Odeon po te pergjigjem une se rashe perseri ne kete teme Albo se di..

ushtria amerikane nuk funksionon si ajo shqiptare.atje ka rregulla te rrepta dhe mbas nje detyrimi ushtarak 1 apo 2 vjecar ke te drejten te rrish ose te ikesh.Ligji atje nuk eshte aspak absurd por eshte i ashper aq sa duhet.Po te kthehen perfundojne direkt ne gjygj ushtarak dhe nuk eshte aspak denim i lehte.per ate 70 vjecarin nuk eshte shembull hic sepse po zbatohet thjesh nje ligj qe eshte i barabarte per te gjithe dhe mbi te gjithe.Nqs psh nje gjeneral jep nje urdher te caktuar ushtareve te shkojen drejt vdekjes ata duhet te binden ose perseri gjygji ushtarak.eshte pune tjeter pastaj cfare denimi mund te mari gjenerali ne kete shembull qe mora...

per pyetjen e fundit eshte teme tjeter po qe hape ti Odeon dhe diskutojme...

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A ėshtė kėrcėnim Amerika pėr paqen botėrore?
    Nga ORIONI nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 212
    Postimi i Fundit: 09-05-2011, 09:49
  2. Agim Vuniqi: Faktet e Millosheviēit i injorova para syve te tij
    Nga AVuniqi nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-01-2007, 10:58
  3. Presidenti Bush fiton zgjedhjet ne SHBA
    Nga Albo nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 25-11-2004, 11:26
  4. Mbi politikėn e jashtme tė SH.B.A.-sė
    Nga Eni nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 175
    Postimi i Fundit: 13-02-2004, 11:06
  5. Politika e SHBA-se karshi Shqiperise
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-10-2002, 22:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •