Pershendetje te gjitheve.
Une e kam ndjekur here pas here kete pjese te forumit dhe ve re se kohet e fundit cilesia eshte rritur ndjeshem. Ka mjaft persona qe duket qarte qe jane programues te mire.
Une vete jam programues i vjeter, kam punuar deri ne vitin 1998 ne Shqiperi, me pas kam ardhur ne SHBA ku fillimisht bera nje master ne Informatike dhe pastaj kam punuar ketu per disa vite. Gjate ketyre viteve kam bere programe per nderrmarrje te vogla. Duke qene se e ndjej se eksperienca qe kam fituar mund te zbatohet direkt ne Shqiperi, dhe meqe edhe kam kursyer ca para, po mendoj te kthehem ne Shqiperi te hap nje firme te vogel per te realizuar programe te ngjashme me keto qe po shkruaj ketu.
Une i kam ruajtur lidhjet me shoket e dikurshem, por ata te gjithe tani punojne ne administrate, disa prej tyre jane bere drejtore shume te rendesishem.
Por nje e panjohur e madhe per mua eshte se cfare punonjesish mund te gjej une per firmen time, ne Tirane.
Si fillim do me duhej patjeter nje administrator rrjeti, meqe une jam vete programues dhe administrator data baze, por nuk kam eksperience profesionale me rrjetet.
Natyrisht duke llogaritur qe fillimisht nevojat per rrjetin do jene minimale, ky administrator duhet edhe te njohe programim, ose mund te jete konsulent i jashtem.
Nese eshte e mundur, kush ka informacion ne lidhje me administratoret e rrjetit dhe programuesit ne Tirane, te postoje ne kete thread. Natyrisht nuk eshte e nevojshme te shenohen emra.
Gjerat qe me interesojne me shume jane:
Cfare aftesish mund te pres nga programuesit ne Tirane?
Cfare aftesish mund te pres nga administratoret e rrjeteve?
Sa kohe pune kane zakonisht keta persona?
Cfare rroge duan?
Nese dikush nga Tirana vendos te postoje, do ishte me interes te thoshte qe cfare mendon per nje ndermarrje te tille, a mendon se ka ndonje shans suksesi apo eshte thjesht utopi imja.
Faleminderit,
Iliri
Krijoni Kontakt