Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 25 prej 25
    Ilir shume ide mbreslenese.

jam shume dakort me cfare eshte thene me lart por une do te thoja se ne Shqiperi pa u zgjidhur problemi i elekricitetit nuk mund te rimaresh asnje hap. nuk dua te tingelloj negativ se dhe une dua te bej dicka ne Shqiperi ne nje te ardhme po per momentin kushtet nuk jane optimale.

Shpresoj te funksionoje per mire. te uroj fat ne nisme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674

My 2 cents

Informatika (IT) eshte superstrukture qe sherben si servis i ekonomise dhe shkences. Meqenese ekonomia (e edhe infrastruktura) ne Shqiperi nuk jan ne nivel te lakmueshem dhe nuk mund te perballojne lehte nje ngarkim te rritur financiar, une te kisha propozuar nje casje tjeter. Themelo kompanine ne Shqiperi, por kontratat kerkoj ne vende te zhvilluara. Nje casje te tille e kan adoptu ne Indi, dhe per arsye te cmimit te ulet te sherbimeve ne krahasim me cmimet ne Ameriken veriore ato po kan mjaft sukses (HP, Microsoft etj). Natyrisht niveli i sherbimeve nga India eshte paksa me i ulet gje qe te mundeson nje hyrje me te lehte ne kete treg.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Mos ngaterroni Shkencen e Informatikes me Teknologjine e Informacionit!
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Citim Postuar mė parė nga Borix
    Mos ngaterroni Shkencen e Informatikes me Teknologjine e Informacionit!
    Cka je duke u mundu me thane???

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anėtarėsuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964

Ndermarje programimi

Une kam nje 15 vjet qe merrem me ndertime softesh dhe kam shitur vje sasi jo te madhe se ne Shqiperi pc nuk ka hyre ne ato nivele qe te kuptojne qe nje soft i nderuar enkas per ta ka leverdi te madhe.
    Keto vitet e fundit eshte rritur ca interesi po vetem pak dhe cmimet me te paguara jane ato client server nja 600 - 15000 dollare.
    Ndersa programet per desktop jane akoma te lira 500 - 600 dollare.
    Kaq i kam shitur edhe une.
    Leverdi eshte te programosh per shtetin po duhet fituar tenderi se ne shume pjese te tij ka filluar informatizimi. Po per shtetin eshte veshtire ta kapesh nga korrupsioni i madh.
    Nuk ka asnje politike shteterore as private per krijimin e ndonje qender programimi informatike. Aq me teper nuk ka asnje te licensuar si database administrator, smart desktop, apo vb.net etj nga microsofti apo ndonje firme tjeter.
    Dhe ka disa firma qe shesin programe, njera eshte IMB ajo qe ka shitur kontabilitetin alpha, ka edhe nje tjeter qe nuk ja di emrin po di qe ka shitur programe per bare e kafene.
    Ka edhe ndonje tjeter si puna ime qe nuk kam as shkolle informatike as license po qe punojne ne nje rreth te ngushte klientesh.
    Per mendimin tim asnje nuk ka qene ne nivele te kenaqshme fitimi. Ka qene dicka anesore me profit te vogel
    Kjo eshte panorama tek ne.
    Une vete kam programuar ne:

1. ashton tate database3 nga vitet 90
    2. borland database4 nga vitet 93.
    3.clipper 92-95
    4. vb 1,3,4,5,6, 2005 2008 beta nga 93 deri me sot.

shitjet max kane qene me vb5 e 6.

vs 2005 ishte statik nuk kishe ato liri qe kishe te 5 ose 6 sidomos ne runtime
    dhe kam bere vetem programe test. Vetem nja dy programe te vegjel qe stamponin bileta arrita te heq.
    vs 2008 kane vene nje seksion te ri gjuhe LINQ qe ta kompensojne disi ata stacititet te madh qe kishte vb 2005. te shohim kur te dale versioni final se eshte akoma beta2

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Si mund tė ulet ndikimi grek nė shqipėri ?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  2. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  3. Kryepeshkopi Anastas ende pret nėnshtetėsinė shqiptare
    Nga Arrnubi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 130
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 07:39
  4. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  5. Debat mes anti liberalėve dhe liberalėve
    Nga liridashes nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •