Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 51
    Ju keni fituar 1 pik Maska e naqeta
    Anėtarėsuar
    05-10-2007
    Vendndodhja
    Ne toke !
    Postime
    439
    faleminderit Dydrinas ,boshnjket e shqiperis kane dhe faqen e tyre ne fb dhe keto dite e kane nderruar profilin kane vene flamurin shqiptar .
    Ku kan shkruajtur :eshte i shenjte per mua .
    A don, e s'din, a din e s'don !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2006
    Postime
    1
    eshte hera e pare qe shkruaj.ju pershendes te gjith ju boshnjake e shqiptare,sepse duam apo nuk duam jemi mix SHQIPO- BOSHNJAK.jam nga duresi.dhe mbiemri im eshte kurtbegovi( KURTBEGOVIC).STERGJYSHI IM ka ardhur ne shkoder rreth viteve 1880.jemi me sa di nga sarajevo.vetem keto kohet e fundit jam interesuar per komunitetin boshnjak dhe u habita qe qenkemi kaq shume.jetoj ne itali dhe kur erdhem ket vit ne shqiperi bera rrugen slloveni kroaci ,dhe nje nate fjetem ne NEUM ,I VETMI QYTET BOSHNJAK NE DET.mu duk vetja si ne shqipri,si ne shtepine time.ju uroj gjith te mirat.

MoDa KaLoN,sTiLi QeNdRoN! Maska e fashion_girl
    Anėtarėsuar
    06-07-2010
    Postime
    2,409
    Citim Postuar mė parė nga kendrin Lexo Postimin
    eshte hera e pare qe shkruaj.ju pershendes te gjith ju boshnjake e shqiptare,sepse duam apo nuk duam jemi mix SHQIPO- BOSHNJAK.jam nga duresi.dhe mbiemri im eshte kurtbegovi( KURTBEGOVIC).STERGJYSHI IM ka ardhur ne shkoder rreth viteve 1880.jemi me sa di nga sarajevo.vetem keto kohet e fundit jam interesuar per komunitetin boshnjak dhe u habita qe qenkemi kaq shume.jetoj ne itali dhe kur erdhem ket vit ne shqiperi bera rrugen slloveni kroaci ,dhe nje nate fjetem ne NEUM ,I VETMI QYTET BOSHNJAK NE DET.mu duk vetja si ne shqipri,si ne shtepine time.ju uroj gjith te mirat.
    pershendetje edhe per ty Kendri!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Edhe kete se kisha ditur edhe kete e mesova ne forum. Pse thon sa me shum lexon aq me shum meskn
    Jetė e rėndė.......!!!

Anėtarėsuar
    06-07-2010
    Postime
    2,409
    cfare zbulove Njoni-ch?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Se kisha ditur qe ka shum familje shqipetare nga shqiperia
    Qe kan dicka te perbashket me boshnjaket. Psh ne maqedoni skemi kshtu raste ndoshta shum ralle!Me habiste me shum fakti se pikerisht ne shqiperi kan depertuar dhe kan mbetur boshnjaket. Dhe ajo qe me habit edhe me shum esht ajo qe thoni se grat i mbajn ne dore!!Nuk dij sa keni pas raste te jetoni ne mes boshnjakeve?
    Jetė e rėndė.......!!!

Anėtarėsuar
    06-07-2010
    Postime
    2,409
    Citim Postuar mė parė nga Njoni-ch Lexo Postimin
    Se kisha ditur qe ka shum familje shqipetare nga shqiperia
    Qe kan dicka te perbashket me boshnjaket. Psh ne maqedoni skemi kshtu raste ndoshta shum ralle!Me habiste me shum fakti se pikerisht ne shqiperi kan depertuar dhe kan mbetur boshnjaket. Dhe ajo qe me habit edhe me shum esht ajo qe thoni se grat i mbajn ne dore!!Nuk dij sa keni pas raste te jetoni ne mes boshnjakeve?
    pse ti thua qe s'eshte e vertete???????
    un ta siguroj 100% jan punetor, pune te vet hesapit vet, grate i mbajn ne pellemb te dores , jan pika e yllit edhe qefli........!

Anėtarėsuar
    06-07-2010
    Postime
    2,409
    Citim Postuar mė parė nga Gordon Freeman Lexo Postimin
    ncnc ,kjo i bie qe boshnjaket mė tė mirė se albaniket e? po ti hedhim nje sy historise se popullates qe jetojne ne trevat mbare shqiptare besoj qe nje pjese e tyre kishin me na dale me preardhje minoritetesh e pastaj i thone vehtes "shqiptar" apo "ilir"

kjo si rrezulltat i martesave nder-etnike.
    po c'rendesi ka kjo?

Anėtarėsuar
    06-07-2010
    Postime
    2,409
    Citim Postuar mė parė nga naqeta Lexo Postimin
    Nuk jane te gjith boshnjaket ne Borake e Koxhas ,aty jane ne numer me te madh ,por shume jane ne Shijak ,Durres ,Tirane .
    Mbiemrat e familjeve boshnjake qe jane ne Shqiperi pjeserisht jane keto ,se nuk me kujtohen te gjith .(keto te ndryshuara )
    Kapedani(e kan pas Kapedanoviē) ,Disdari (Disdaroviē),Baēi (Baqiq),Misihoviē,Miēa(MIqoviē)Gashi(Gashoviē),Kad ra (Kadragiē)Sabli (Sabliē)Zuriqi ,Sukniqi,Gallai .Stara ,Gjonku,Hoxha.Kadiqi.Guzina,Kllari,Guza,Rahiē,Sinj ari,Rama,Fetahu,etj etj .
    Tani ne shqiperi jeton brezi i trete ,i kan ardhe gjysherit nga andej si ty ,kur kan pas qene gjalle ato/a nuk i lejohej te shkonin e vinin ,shume pak kan shku e ardhe .
    tani mbas demokracis kane shkuar shume ,kane gjet kushurinjt e dyte e te trete ,brezi largohet dhe kur si ke njoft je si e ftohte ,por eshte shume interesante ti takosh .
    Une kam pasur nje shoqe qe kishte maman boshnjake dhe nuk e kishte mesuar gjuhen dhe u njoh me nje boshnjake me orgjine shqiptare (kishte lind ne bosnje )
    qe nuk dinte shqip (kishte ardhe me pune ne shqiperi )
    Dhe kjo i mesonte shqip ajo tjetra gjuhen boshnjake )
    Une mendoj( nuk kam bere ndonje studim per kete), eshte thjesht mendimi im ,qe mund te jene shqiptar te sllavizuar .
    Boshnjaket jane popullsi shume e bukur(sidomos femrat ) te gjate ,ka pak bjonde ,(sllavet jane me shume bjonde) .
    2-Une kam pasur gjysherit boshnjake ,me kujtohet kur isha e vogel si te gjith gjysherit qe te tregojne perralla ,gjysherit e mi me tregonin perralla me balozin e zi (gjergj elez aline)me heronjte Mujo dhe Halili.
    Une kur u rrita dhe i mesova ne shkolle qe ishin pjese e mitologjise sone ,gjithmone i kam bere pyetje vetes ''Si ka mundesi qe perdorin te njejta legjenda te folklorit tone ?
    me Kllarin dhe Fetahun jam fis..
    po Guza jan ato qe jetojn ne Shijak?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar mė parė nga naqeta Lexo Postimin
    Nuk jane te gjith boshnjaket ne Borake e Koxhas ,aty jane ne numer me te madh ,por shume jane ne Shijak ,Durres ,Tirane .
    Mbiemrat e familjeve boshnjake qe jane ne Shqiperi pjeserisht jane keto ,se nuk me kujtohen te gjith .(keto te ndryshuara )
    Kapedani(e kan pas Kapedanoviē) ,Disdari (Disdaroviē),Baēi (Baqiq),Misihoviē,Miēa(MIqoviē)Gashi(Gashoviē),Kadra (Kadragiē)Sabli (Sabliē)Zuriqi ,Sukniqi,Gallai .Stara ,Gjonku,Hoxha.Kadiqi.Guzina,Kllari,Guza,Rahiē,Sinj ari,Rama,Fetahu,etj etj .
    Me fal per nderhyrje por emri GASHI nuk ka te beje me GASHOVIC : http://pt-br.facebook.com/family/Gashi/1
    Eshte emer apo mbiemer i paster Shqip .

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rama rizgjidhet kryetar i bashkisė sė Tiranės
    Nga Humdinger nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 564
    Postimi i Fundit: 27-07-2007, 23:08
  2. Pas reagimit ndėrkombėtar, opozita pranon humbjen nė Shijak
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 18-03-2007, 12:30
  3. Arkiv X
    Nga Brari nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 113
    Postimi i Fundit: 25-08-2005, 14:59
  4. Vdes djali i President Moisiut
    Nga BOKE nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 17-03-2004, 04:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •