Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899

Himni i Kosovės - e nivelit te abetares

Himni i Kosovės

kosova.com

Me kėrkesėn e shumė lexuesve nga shuėm anė tė botės po japim tekstin e kėngės "Kur ra kushtrimi n'Kosovė", e cila nga Predidenti i Kosovės ėshtė propozuar si himn i Kosovės

KUR KA RA KUSHTRIMI N'KOSOVĖ

Kur ka ra kushtrimi n'Kosovė
    Kur ka ra ushtrimi n’Kosovė

Janė bashku'qytete, katunde
    Dhe bjeshkėt me malėsorė
    Janė bashku'qytete, katunde
    Dhe bjeshkėt me malėsorė

Mirė luftojkan Pejė e Gjakovė
    Mirė luftojkan Pejė e Gjakovė

Mirė luftoi Prizreni, Prishtina e Llapi me Rugovė
    Mirė luftoi Prizreni, Drenica e Llapi me Rugovė

Ē’na u mbush kjo tokė me dėshmorė
    Ē’na u mbush kjo tokė me dėshmorė

Tė na rrnojė e jona Kosovė, tė na rrnojė o pėrgjithmonė
    Tė na rrnojė e jona Kosovė, tė na rrnojė o pėrgjithmonė

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Mos e zgjodhi Rugova kete hymn, vetem pse Rugova permendet aty? (Vendi, e jo Ai).

Hmmm...

ASD

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    "Mirė luftoi Prizreni, Prishtina e Llapi me Rugovė
    Mirė luftoi Prizreni, Drenica e Llapi me Rugovė
    "

Rugova ishte pacifist fundekrye, tash ne himn na del Gjeneral. Nuk eshte e rastit kjo zhgjedhje e cila krijon asocione te tilla dhe jep pershtypje te gabueshme.

Pra mire luftuan Prizreni, Prishtina me Rugovė!!! Ne vend te pare Gjakova, Peja, Prizreni, madje edhe Prishtina, e ata qe kane luftuar ne te vertete: Drenica e Llapi vijne ne fund.
    meqenese Rugova nuk ishte kryekomandant gjate luftes, sic e obligonte Kushetuta e Kacanikut, keta e shpallin Kryekomandant pas mbarimit te luftes.

Dhe ky himn esghte genjeshter e kulluar: Ja cka thot me tej :

" Janė bashku'qytete, katunde
    Dhe bjeshkėt me malėsorė "

E dihet se qytetet nuk i bashkuan katundeve, qytetete iu bashkuan kolonave, por shume pak rezistences!

Qytete e katunde nuk u bashkuan sepse Rugova pengonte ky Rugove qe tani na del si Gjerneral i Ushtrise se Carmatosur!!! Kur ishte ushtria e armatosur, ai nuk pranonte rolin qe i jipte kushtetuta.

Nuk jam kunder pacifizmit, por jam kunder pafytresise dhe kunder atyre qe marrin meritat perdhunshem! Ky himn, jo qe eshte banal, por edhe genjeshter!!!! Ky himn mund te propozohet dhe pranohet nga ata qe nuk kane shkuar me shume s ekater ne vite ne shkolle!!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 24-12-2002 mė 08:51

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    O Shen Albani... behet fjala per Rugoven, vendin ne Kosove e jo per Ibrahim Rugoven person.

E di Rugoven? Gryka e Rugoves?

ASD

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    " Mirė luftoi Prizreni, Prishtina e Llapi me Rugovė "

Deshem apo nuk deshem, kjo mund edhe ashtu te kuptohet. Une e di ku gjendet Rugova, por nuk di shume se kur kane luftuar ata!

" Mirė luftojkan Pejė e Gjakovė"

Peje e Gjakove perseritet dy here! Dhe thuhet ne menyren habitore " Luftojkan "

" Mirė luftoi Prizreni, Prishtina e Llapi me Rugovė " Mire luftoi , pra ne te kryeren e thjeshte, pra flitet per nje veprim te mbaruar, ndersa te Peja dhe Gjakova duket se veprimi nuk ka marre fund se mire " luftojkan Peje e Gjakove !"

Drenica dhe LLapi qe kane vujatur nga lufta permenden vetem nje here, e keto dy regjione jane sakrifikuar, kurse qyetet e para te ketij himni jetonin te qete!

Dhe tash vjen fjalia me e coroditur qe eshte ne kundershtim me ate qe thuhe tme larte:
    Dmth. se " luftuekan" mire dhe "luftuan "mire dhe duke luftuar mire : " Ē’na u mbush kjo tokė me dėshmorė" Dhe kur luftohet mire nuk mbushet toka me deshmore, por kur luftohet keq! Kur luftohet mire mbushet toka me armiq !!!

Vargjet e para jane rrena :

"Kur ka ra kushtrimi n'Kosovė - ( u ngit ne kembe nje grusht njerez )
    Kur ka ra ushtrimi n’Kosovė

Janė bashku'qytete, katunde _ Kur u bashkuan!!???
    Dhe bjeshkėt me malėsorė ( Kjo eshte e vertete )
    Janė bashku'qytete, katunde ( Kjo eshte genjeshter )
    Dhe bjeshkėt me malėsorė"

Nese edhe kjo mund te quhet himn, atehere edhe zhurma e tenxhereve mund te konsiderohet himn, lehjet e qeneve poezi, dhe krrokatjet e sorrave poema!
    Kosova ka shume poet te cilet do ta shkruanin nje himn sic e meriton vendi! Nese kjo behet himn, atehere deshmojme se jemi te varfer edhe shpriterisht dhe nuk kemi fantazi!
    Une nuk di kush ka mundur ta shkruaj nje pallaver te tille! Se nuk ishte intelektual , shihet ne gjuhe, se ishte bari shihet ne ne cdo fjali!

Peja o qytet i bekuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2002
    Postime
    310
    Pershendetje!

Kjo kenge eshte e vjeter sa jeni ju ore Shen-Alban.
    Kjo kenge eshte vetem propozim per hymnin e Kosoves dhe siq e cek edhe Presidenti i Kosoves duhet te riperpunohet.

Se a do te aprovohet si Hymne i Kosoves, aty t'ja lejme kohes. Ne kete gjendje qe eshte sot Kosova, me kete fuqi ekzekutive qe kane shqiptaret ky hymne sot e 1000 vjet nuk do te aprovohet (mendimi ime), bazohemi ne ate se sipas Kryadministratorit te Kosoves i cili thote se gjithecka duhet te jete multietnike, kjo kenges e propozuar si hymne favorizon vetem shqiptaret, cka mendoj qe eshte plotesishte e drejte por si zakonishte Kryadministraotri e ka fjalen e fundit.

Kete kenge e mban mire mend te gjithe gjeneratat qe muren pjese ne demostratat e viteve '90.

Une mendoj se sa i perket caktimit te simboleve te Kosoves, i takon Parlamentit te Kosoves, duhet te behet nje grup parlamentar per caktimin e simboleve te Kosoves qe neser po te fitoj krahu i majte simbolete te mos ndryshohen (siq ndodhe ne Shqiperi qe Kushtetuta te ndrohet sa here te ndrohet partia fituese ne zgjedhje te pergjithshme) apo ndryshimin e simboleve te kene ne dore parlamenti apo Akademia e Shkencave te Kosoves.

Mendimi ime eshte qe si hymne i Kosoves te propozohet edhe kenga:

Besa Bese, besen ta kam dhane
    per Kosove jeten dojme me dhane
    Ku je nis oj lulja me ere...
    .....

Edhe diqka mbi shkrimin e me siperme te Shen-Albanit:
    I nderuar, kjo kenge eshte shkruare shume shume heret, ne Kosove gjate okuptimit serbe jane bah shume luftera, kjo kenge nuk eshte e frytemzuar me luften e fundit por me gjithe ato luftera qe Kosova i ka bere ne 100 vjeqarin e fundit per Bashkim Kombetar, sipas formules se juaj mbi caktimin e hymnit atehere ne hymme duhet te nxen vend vetem Loxha (afer Pejes 2 KM) dhe Kosharja (ne kufirin Shqiptaro-Shqiptar) ku jane bere luftat frontale dhe qe i njeh e gjitha bota keto dy beteja.

ps. Me vjen shume cudi i nderuar Shen-Alban per ate qe shkruani kunder Presidentit te Kosoves, ai eshte i vetemi ne Kosove qe me se shumeti e mbron shenjterin e tij Papa Gjon Palin e II, nese mujt te theme me shume se sa e mbron vete imzot Mark Sopi. Kete mesiguri nuk e keni ditur, kjo te intereson me shume, apo jo?
    Mua nuk me pengon kjo gje.
    no respect whatsoever for authority - Richard Feynman.

Postuar mė parė nga ILovePejaa
    Pershendetje!

Mendimi ime eshte qe si hymne i Kosoves te propozohet edhe kenga:

Ku je nis oj lulja me ere...
    .....

Nuk marr vesh nga politika , dhe as qė dua tė pėrzihem nė tė , por po jap mendimin im nė lidhje me kėtė propozim tė ILovePeja.

Jetoj kėtu nė Gjenevė dhe siē njihet publikisht ka shumė shqiptarė tė Kosovės ( megjithėse pas propozimit tė Rugoves , presidentit e kam fjalėn , mund ti themi pa ndroje kosovarė , nuk na e marrin mė pėr keq njė thėnie tė tillė) , tė gjitha tubimet , manifestimet , koncertet e gjithēka qė ka lidhje me kulturėn shqiptare , organizohen nga Shqiptarėt e Kosovės.
    Kam marrė pjesė nė mė tė shumtėn e kėtyre organizimeve pėr sa vite jam kėtu , dhe kam vėnė re se kur kėndohet kjo kėngė:

Ku je nis oj lulja me ere...etje , etje

tė tėrė pjesėmarrėsit janė nė kėmbė dhe kėndojnė barabartė me kėngėtarėt . Atėherė pėrse tė mos jetė dhe kjo njė kėngėt konkuruese pėr himnin e Kosovės , ose pse tė mos jetė himnuesja kosovare , ndoshta me ca pėrpunime po tė ketė nevojė , sepse muzikėn e ka mjaft tė goditur si dhe fjalėt deri diku po ashtu.

Mendimi im ky .

Me shumė respekt Elna Durrėsi.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Love Peja

propozimi yte eshte me i drejte se sa ai ne fillim. te felenderoj per sqarimet, sepse une mendova se kjo lidhet me luften e fundit, sepse kjo eshte hera e pare qe Kosova clirohet ( pas vitit 1912 ).
    Sa i perket Rugoves, kam respekt per qendirmin e tij, per filozofine e tij, por nuk dua nga ai te shndroj kulte te reja, as nga Thaci e nga askush tjeter. Politikanet jane tranzit dhe kurre nuk duhet te lidhemi dhe ta konsiderojme te pazevendesueshme!

E di se Rugova ka miqesi te ngusht me Vatikanin, e di se i feston Krishtlindjet ( Rugova eshte humanist ) e di se per Pavaresine e Kosoves ka ndjekur rrugen e Krishtit ( prandja ka mbeshtetje edhe ne Vatikan), por kur te flasim per te verteten, nuk mundemi diken ta ngrisim ne qiell, per disa gjera, por per rezultatin perfundimtar!

Rugova eshte kryetar i Kosoves dhe duhet ta nderojme deri sa populli ta zgjedh ne kete pozite, sepse me kete respektojme peshen e institucioneve kosovare. Kur te mos votohet me, behet pjese e historise, si ai , si te tjeret!

Mua nuk me pengon as Rugova, as Thaci, as Berisha, as Nano, mua me pengon inati i tyre ballkanik- mua me pengon se ata nuk shohin njeri tjetrin si konkurent politik, por si armik!!! Kjo eshte tragjike!!!
    Kjo ndjenje armiqesie eshte perplasur mire ne popull, sa kudo ka mosdurim dhe mosrespekt ndaj partise tjeter!!!!
    Partite politike jane aty per te luftuar me cilesi-konkurenca vlerash qe mund te depertojne dhe bartes te ketyre ideve jane ata- mirepo partite politike nuk mirren me eliminime dhe intriga!

Nese mirren me keto dy gjerat e fundit, nuk eshte fjala per parti, por per klane!

i/e regjistruar Maska e plumbi
    Anėtarėsuar
    23-10-2002
    Vendndodhja
    Iliridė
    Postime
    74
    eh mor vėllezėr, Rugova ka frikė nga hymni kombėtar sepse aty thuhet kėshtu:

"Prej lufte veē ai largohet,
    Qė ėshtė i lindur tradhėtar,
    Kush ėshtė burrė nuk frikohet,
    Po vdes, po vdes si njė dėshmorė".

Kurse Rugova u frikua nga lufta, ai iku larg nga vtara e luftės, ai e la Kosovėn dhe iku, iku mu nė kohėn kur Kosovės i duheshte pėrkrahja e Kryetarit tė saj.....Rugova duhet qė tė ishte komnadant suprem i forcave tė armatosura tė kosovės, e jo tė shkonte e t'ia puthte dorėn Papės dhe tė buzėqeshte para kamerave duke shtrėnguar dorėn kasapit mė madh pas Luftės sė Dytė Botėrore Millosheviqit, nė kohėn kur digjeshin vendbanime tė tėra nė Kosovė. Rugova nuk meriton tė flasė pėr simbolet Kombėtare dhe shtetėrore, sepse ai as qė i respekton ato.
    Liria nuk dhurohet, ajo me gjak fitohet.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,965
    Postimet nė Bllog
    22
    Edhe Zoti, rrugen e shpetimit per njerezimin e krijoi me dy hapa: njerezit duhet te VDESIN me pare e pastaj te njohin ringjallje ne jeten e perjetshme.

E njejta gje aplikohet edhe ne ceshtjen tone kombetare. Kosova do te kete himin e saj, simbolet e saj shteterore pasi po kerkon pavaresine dhe nje nga arsyet qe Perendimi rezervohet te njohi pavaresine qe shqiptaret ne Kosove jetojne prej 3 vjetesh, eshte pikerisht shkrirja e kufirit midis Kosoves dhe Shqiperise dhe krijimi i nje 'Shqiperie te Madhe' qe nuk na tremb ne shqiptaret, por fqinjet tane sllave e greke.

Me clirimin e Shqiperise nga shqipfolesit se shpejti, me njohjen e statusit final te pavaresise ne Kosove, Shqiperia do te ngrihet ne te dy kembet e saj dhe nuk do te kete me nevojen as te Perendimit dhe as te fqinjeve per ti treguar rrugen e bashkimit kombetar. Shqiperia dhe shqiptaret do te ecin me kembet e veta ne dy shtete ne Ballkan.

Bashkimi kombetar eshte i pashmangshem qe do ta sjelli koha, por prioriteti i momentit eshte njohja zyrtare e Pavaresise se Kosoves, dhe ne kete kuader si presidenti Rugova, si kryeministri Rrexhepi po bejne nje pune te lavderueshme.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kėshtu foli Tahir Zemaj
    Nga Nice_Boy nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-01-2014, 18:52
  2. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Kushtetuta e Republikės sė Kosovės
    Nga YlliRiaN nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 01-04-2009, 19:17
  4. Shpėrthen dhuna ndėretnike nė Kosove
    Nga mitrovicalia_81 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 334
    Postimi i Fundit: 12-05-2004, 00:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •